28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomas 11.1.2007 0:11

Re: na www.ceps.cz

Ono nejde o "švih parního potrubí". Jedná se o "švih" respektive prasknuti potrubí (vodniho) primarniho okruhu. Prakticky jde o to, ze kdyz by praskla jedna vetev primarniho portubi privadejiciho a odvadejiciho vodu do reaktoru, tak nesmi dojit k tomu ze ta praskla vetev zacne litat ze strany na stranu (to potrubi je pod tlakem snad 20MPa, to cislo taky jen odhaduju, ale neco mi rika ze bz to snad mohlo tak bejt) a poskodi dalsi smycky primarniho potrubi u reaktoru. Abzch pravdu rekl uz si toho moc ze skoly nepamatuji. Ted si nemohu vzpomenout zda se jedna o primarni potrubi u parogeneratoru nebo u reaktoru, je opravdu mozne ze se jedna o vodni potrubi do parogeneratoru¨. Ono by totiz nemelo priprasknuti poskodit parni potrubi vyvadejici paru z parogeneratoru, tak nejak to je, snad. Odbornici mi snad prominou.

Jeste jsem si vzpomnel, ze Westinghouse to upravoval podle americke normy, tzn. okolo primarniho potrubi je ocelovy prstenec, ktery ma zabranit poskozeni dalsiho potrubi, snad je to primarni okruh (vodni) nebo sekundarni z parogeneratoru (parni). A proto tenkrat rakusaci chteli schvaleni podle nemeckych norem, protoze nemci maji v normach narizenu betonovou stenu mezi temito potrubimi. Snad bych nekde vyhrabal podrobnosti, pokud by to nekdo chtel vedet presne. Dnes si opravdu nemohu uz vzpomenout jak to bylo:-)

Jadru zdar!

Tomáš Jedno 24.12.2006 21:27

Bylo nebylo

Kdyby nebylo politiky a politiků nad čím bychom se tak snadno rozčilovali?

(Y)

Ladya 24.12.2006 8:37

Re: Nepoučitelní Češi

Reagoval bych na něco, nebo někoho, kdo není zapšklý a permanentně naštvaný Čech, Moravan, Slezan, Rom... (snad jsem na někoho nezapomněl). A ono není reagovat na co?! Podržím si svá pravidila, to jest dodržet slovo, které dám a je mi jedno jak ho dám (dokonce je mi jedno na které stojím barikádě). A jestli ho dát nechci, tak mlčím... O ničem jiném můj příspěvek není. Podotýkám, že energii běžně používám, což není v rozporu s tím, abych ji šetřil (dokoce je mi jedno jestli šetřím waty nebo volty, podstatné je to slovo - šetřit), abych byl zastáncem omezení její spotřeby a přítelem tzv. trvale udržitelného rozvoje i za cenu snížení vlastního pohodlí. Když čtu příspěvky českých nácků, či českých technických "intelektuálu", jen si říkám jaké měli v tom prokletém Rakousku štěstí, že v 50. letech utekli z bolševické náruče. Představa co by z dnešního Rakouska bylo pod jejich vládou mi nahání husí kůži... Zničené Alpy, vydrancované lesy (mimochodem jedny z nejkrášnějších v Evropě), rozorané meze a pláně obilných polí ve výšce 1000 m.n.m., atomové elektrárny u každé pořádné řeky (a že jich tam je). Uřezané vrcholky hor s přečerpávajícími elektrárnami na využití atomové energie... BRRRRRRRRRR...

Díky všem diskutujícím. Je to má jediná a poslední reakce. Bůh ochraňuj Vaše potomky (Vy jste to rozhodně nezvládli).

Ladya 24.12.2006 8:19

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Díky za rozumnou reakci.

Adof 23.12.2006 10:52

Re: Re: Jak to všechno začalo

Du bist der Besserwisser.......8-o

Am 22.12.2006 15:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

R^R^R^

Am 22.12.2006 15:29

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A Vy si opravdu myslíte, že se občané v případě povodní běží schovat do metra?!?!

chm chm chm.........

R 22.12.2006 12:31

Brušperk

Není náhodou Brušperk v okresu FrýdekMístek? A nejdřív nebyla postavena železnice Ostrava, Frýdek Místek Frýdlant nad Ostravicí, která byla delší a po rovině podél Ostravice a stahovala lidi z Frýdlantu, kde v té době bylo upadající hutnictví železa pomocí dřevěného uhlí do Ostravy, kde se začínalo rozvíjet hutnictví železa pomocí černého uhlí? Zatímco v Brušperku bylo tehdy hlavně soukenictví a železnice Ostrava Brušperk by musela překonávat nepříznivý terén a stejně i tak, kdyby se prodloužila dále do FrýdkuMístku. Snad jedině do Hukvald podél Ondřejnice by to bylo po rovině, to je ale spíše vesnická dědina, která by Ostravě neměla tehdy moc co nabídnout. Ovšem dneska by tu byl důvod, turistický ruch, vedle hradu Hukvaldy se Brušperk vyznačuje zachovalým starobylým centrem města, zatímco FrýdekMístek nebo Frýdlant v žádném případě.

honza 22.12.2006 10:30

Re: Můžete vysvětlit slovo "zaselektoval", inteligente?

uznavam stupidni patvar :)

honza 22.12.2006 10:26

Re: Můžete vysvětlit slovo "zaselektoval", inteligente?

zaradil

Viola 22.12.2006 9:12

Nebuďme zlí.

Budeme muset lidi pana Bursíka asi tolerovat. Horší to je z jeho případnou účastí ve vládě. Každá vláda, která si do svých řad pustí české "zelené" je odsouzena ke krachu. Současný problém je sice Temelín a jeho bezpečnost, ale to je pouze zástupný problém. Jde přece o přímé vměšování do národních zájmů naší republiky Rakouskou republikou. A naši "zelení" jsou onou pověstnou pátou kolonou, která u nás vyvíjí činnost za peníze rakouských politiků. Kdo to již řekne konečně nahlas? Jedině paní Kuchtová byla odvážná, když přiznala finanční podporu Jihočeských matek od rakouských úřadů!!! Jak jsme na přímé vměšování Rakouska a jeho prlamentu reagovali oficiální cestou? Nijak .Vláda ODS drží hubu a krok.

honzak 22.12.2006 6:37

Re: Re: na www.ceps.cz

synku, skoč si k doktorovi. Horší se ti to docela dramaticky. A blíží se Vánoce, to se deprese prohloubí.

Pasáček koz ve Vermontu 22.12.2006 1:20

Atomová energetika

V americké televizi je  občas tento inzerát (zvaný zde commercial):

Kamera ukazuje rozkvetlu louku. Ptáčkové zpívají, motýlci poletují. Z lesa vyjde na louku srnka a začne sa pást. Pak se kamera zvolna zvedá a na konci louky stojí atomová elektrárna.

Helena 22.12.2006 0:21

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Vážený Minute, označit tu hloupou osobu za vola nebo krávu je velmi silná urážka těchto všestranně užitečných zvířat. Doporučuji jí spílat do machometánů, jakýchkoliv prostitutek a jistě kdokoliv z diskutujících nalezne bohaté spektrum pro označení blbců.

Helena 22.12.2006 0:04

Re: Re: Někteří "odborníci" ze strany zelených budou ministři...

Račte dovolit malý přípodotek: bylo slibně se rozvíjející městečko Brušperk (okres Nový Jičín), kde se sedláci postavili velmi rázně proti železnici. Krávy budou neplodné, koně zchromnou (o slepicích nic jsem neslyšela), a podobné kecy. Když to trvalo dostatečně dlouho, investor železnice se silně namíchl a dráhu holt vedl jinudy. Bylo dokonáno, město Brušperk se přestalo rozvíjet, začalo stagnovat a posléze výrazně upadlo; obyvatelstvo dalo přednost okolním sídlům, kde se i pomocí železnice nastartoval hospodářský rozvoj a tak to trvá dosud. Jenom si tamní měšťané nadávají, kterak byli blbí a co jim ta jejich hloupost přinesla. Zelení pitomci jak vyšití, asi od těch radních opisovali, fuj!!

raff 21.12.2006 23:24

Re: Re: Moc jsem se pobavil!! (empe)

No přece protože to jsou většinou ynžinýři!

Ladislav N. 21.12.2006 22:43

Re: L'ego: Slysel jsem neco o dumpingovych cenach...

No jo, ČEZ vyváží za "dumpingové" ceny, a přitom má meziroční růst zisku v desítkách procent... ;-D Jak to tam ti "podvodníci" dělají? ;-)

pavel 99 21.12.2006 22:41

Re: Re: O šetření se svého času snažil soudruh Ceausescu ...

tak v tom nebyl mezi podobnými "věrozvěsty" - tedy hlasately toho, jak mají OSTATNÍ žít, žádnou vyjímkou. Nebo snad znáte jediného ekolgistu, který je kompetně zásobován energií z obnovitelných zdrojů?

drak 21.12.2006 22:40

Re: Re: na www.ceps.cz

A vzhůru zpět do jeskyně ;-D Kolik procent z populace budeme muset vymlátit či nechat vychcípat vydáme li se plnou parou zpět do jeskyní? Bez elektrické energie je totiž celá naše civilizace poněkud v loji, buďte proto rádi, že tu ten Temelín je a nechte ho už konečně laskavě na pokoji. Já do jeskyně zpátky fakt nechci a kdo používá mozek, tak tam určitě nechce také.

Ladislav N. 21.12.2006 22:39

Re: O šetření se svého času snažil soudruh Ceausescu ...

A svým skromným životem v paláci jim šel příkladem.... ;-D

Ladislav N. 21.12.2006 22:36

Re: Uspory

Máte dva roky záruku...  Osram ji určitě rád vymění za novou. ;-)

AeroKarel 21.12.2006 22:32

Teda tady se slezlo expertů,

Kuchta hadr. A ti, co by chtěli Rakušáky přesvědčit, můžou začít trénovat na Jehovistech a transfůzi. Sakra podobný materiál ........

fafnir 21.12.2006 22:16

Re: Re: Re: na www.ceps.cz

on je asi také oakman také ,jako Hornorakouská vláda, vlastníkem akcií Energie AG a ty díky Temelínu holt tolik nevydělávají,jinak z Rakouské strany jde o obyčejnný sprostý konkurenční boj.A naši zelení,z části z vlasní blbosti,z části za konkurenční peníze,vehementně bojují za zájmy E -AG.

AAA 21.12.2006 22:16

Re: Re: Re: Re: na www.ceps.cz

Jo ceskej spindira si vydyndal vyjimku na odpadni vody tak dokonale, ze mu ted hrozi sankce z Brusele pokud vcas nestihne postavit novou cisticku v Pze. Pricemz po nem vlastne nikdo nechtel aby se k tomu vubec zavazoval. Vexl se spinou, tim myslis emisni povolenky? Vskutku ceska specialita...

AAA 21.12.2006 22:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A ja jsem hned vedel ze je s Temelinem neco spatne kdyz jsem videl tu novou Regionovu!!!

AAA 21.12.2006 22:11

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Lepsi v hlave kruzitko nez nasr*no ...

AAA 21.12.2006 22:09

Re: No, myslím že ty rakouské jaderky by byly bezpečnější, než lanovka v Kaprunu

Dle logiky K0k0tmana je ovsem vysoce pravepodobne, ze nejakej ceskej slendrian nechal v zakladech Temelina tesarskou tuzku. No a tuzka jak znamo obsahuje grafit a tak se jeste budeme divit az Temelin bouchne jako Cernobyl!!!

Václav 21.12.2006 22:03

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A do problematiky jaderných elektráren se fakt raději nepouštějte. Když Vám nic neříkají normální fyzikální zákony, tak jaderná fyzika a jaderné technologie už teprve ne.

Václav 21.12.2006 22:02

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Aáá vypadá to, že jsem trefil do černého. Arogantní primitiv, pro kterého je nejspíš nedostižnou metou i obyčejná maturita, se alespoň ukájí urážením těch, co dokázali něco víc. Jen si poslužte. Tomu se fakt můžu jenom smát.

A pokud jde o to metro. Tak zaprvé, nejspíš ani jeden nevíme, jestli tam bylo všechno pouzavíráno tak, jako kdyby to bylo v režimu plně fungujícího krytu. Podle toho co jsem stihl zaregistrovat od lidí zabývajících se dopravním stavitelstvím, tak nejspíše nebylo. Metro mělo být uzavřeno dříve, ale to byla věc spíše magistrátních politiků, nežli odborníků. Pak by mne fakt zajímalo, kde jste vzal těch 57minut. Když jen mezi zaplavením jednotlivých úseků trasy B uplynuly celé hodiny. Vaše zacházení s čísly je fakt kouzelnické.

Za druhé zde zafungovala i hloupá souhra náhod, protože voda prvně prorazila stavební uzávěru na staveništi v Holešovicích. Povodeň přišla pro tohle místo v tu nejméně vhodnou dobu. A jinak třeba na způsob pokládky těch tubusů na dno Vltavy, který vymysleli ti hloupí čeští stavaři, zírali odborníci ve spoustě států.

Za třetí neurážejte projektanty. Pláčete hezky ale na špatném náhrobku. To si vážně myslíte, že nějaký projektant může za to, že parta blbců v zasviněných montérkách postavila obyčejnou zeď namísto masivní železobetonové přepážky, aby už měli padla a mohli zase lemtat v hospodě? A nebo že kabelové průchodky byly "utěsněny" zmuchlaným papírem? Vše se samozřejmě naoko upravilo tak, aby to vypadalo, že závazek je splněn a byly prémie. Nezlobte se, ale šlendrián montýrkářů se do výpočtů fakt spolehlivě zahrnout nedá. Kdyby bylo spolehlivě evidováno, kdo dělal tu kterou práci tak, jako se to dělá právě třeba na stavbách jaderných elektráren, tak mohl někdo jít sedět. A věřte, že by to nebyl projektant, ale nejspíše někdo jako Vy, kdo má diplomované odborníky za blbce a sebe za mistra světa.

Jojin 21.12.2006 21:43

Re: Nepoučitelní Češi

Bylo by dobré si onu"smlouvu"z Melku přečíst a pak hovořit.Ani jsem nemusel moc tento dokument studovat a bylo jasné že to není ani tak smlouva jako protokol z onoho sezení se shrnutím závěrů o informavání o ETE pro Rakouskou stranu.