13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emp 21.12.2006 15:33

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Nemá jaderné programy? :) A vo WEC výstavba reaktorů v Číně? Co si představujete pod "technologie WEC?"

zm 21.12.2006 15:32

a takhle to všechno začalo:

Nach der Errichtung des AKW Zwentendorf lehnte die Bevölkerung aber am 5.

November 1978 in einer Volksabstimmung mit einer hauchdünnen Mehrheit von 50,47

% die Inbetriebnahme ab. Die Volksabstimmung führte zu heftigen Diskussionen, da

diese Abstimmung stark an die Person des damaligen Bundeskanzlers Bruno Kreisky

gebunden war, der im Falle eines Votums gegen das Kraftwerk zurücktreten wollte.

Delfín 21.12.2006 15:32

Re: Chtěl jsem původně pouze krátce

"Zcela eklatantní úlety jsou vystoupení k radioaktivnímu odpadu jak slabému, tak tvrdému"

co to ma proboha znamenat?

O deformaci palivovych clanku najdes informace na webu SUJB. Je tam info o tom, ze je to normalni dej a existuji na to normy ktere nejsou u JETE zdaleka prekroceny.

Mojmir Prusa 21.12.2006 15:30

Pekny a pravdivy clanek

Z ksindlu pane Bursikova typu, tj. s hrosi kuzi, nulovym prehledem, ale schopnosti se dohodnout s kazkym podobnym ksindlem (viz jeho pusobeni na radnici v Praze-mimochodem se musi znat dobre s panem Paroubkem....) , mi jde mraz po zadech. A ten bude ministrem a vicepremierem.... 

oakman 21.12.2006 15:27

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

no hlavně jde o to, že se používá technologie Westinghouse. Ta firma už dávno žádné jaderné programy nemá, takže JETE je jako mobil od Siemense - sice sqelé, ale nikdo už ti to neopraví...

emp 21.12.2006 15:27

Re: Mno

Na tohle je poměrně jednoduchá odpověď. CEZ není čistě státní organizace. Má i drobnější akcionáře. Podle zákona nesmí akciovka poškozovat zájmy svých akcionářů, to jest vždy musí spět k maximálnímu zisku. Tak to bohužel je. :(  Musíte nadávat na ty, kteří prodali v minulosti státní podíly v ČEZ.

oakman 21.12.2006 15:24

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

správně - amíci občas neumí postavit raketoplán, my neumíme postavit ani dálnici. Rozdíl je v tom že když spadne raketoplán, umře pár lidí, zatímco když JETE, chcípneme všichni. Ale to je taky české - radši chcípneme, než abychom přiznali potíže..... Proč je ta věc každé dva měsíce mimo provoz? Proč se muselo znova dělat uložení reaktoru, co ješte soustruzi zku..vili a stydí se nám to říci???

emp 21.12.2006 15:22

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

To je již obehraný argument takovýchto "expertů". zajímalo by mě, co budou říkat, až se do Temelína začne zavážet ruské palivo. To zas bude určitě "experiment ohrožující životy občanů"  ;-P

L'ego 21.12.2006 15:21

Mno

Energeticke politice sice vubec nerozumim, ale zato mam relativne slusnou pamet, takze pamatuji slavnou medialni kampan za dostaveni temelina, kdy se mimo jine argumetnovao tim, ze jadro je ekologictejsi nezli uhli, procez mely byt po zprovozneni JET zavreny tepelne elektrarny v severnich Cechach, pry pest na oko pro ekologii. Pokud vim, nic takoveho se nestalo, ani se to nechysta. Na argumenty z doby "vystavby JET" se zapomelo.  Mame nedbytek energie, presto ceny rostou. Ergo, CEZu jde predevsim o vlastni zisk a vse ostatni je az na druhem miste. Proto bych byl stran duvery v tuto organizaci, a to pokud se tyka cehokoliv, velmi opatrny.

oakman 21.12.2006 15:20

Malá politická douška nakonec

Pokud se stát i jeho občané chovají k přírodě jako prasata (krásný příklad - Teplice. Veškerý odpad se odváží zadarmo, ale silnice v kraji jsou stále lemované komunálním odpadem v hromadách!!) tak se nemůžeme divit, že zelení jdou do extrému. Důvod je jednoduchý - stát se chová extrémně ""nezeleně" , populus je extrémně tupý a o přírodu jeví zájem jen když se dá něco zpeněžit, tak se na druhé straně rodí zelení Mašíni. Ta podobnost není náhodná. Je to jako když sem vtrhne cizí okupant a populus místo obrany nastaví řiť. Potom zblblí a otupělí propagandou, před po..aní strachy o koryto sami čeští hrdinové najdou nepřítele. To samé platí i o zelených. Pokud se tahle agenda bude ve státě řešit rozumem a ne podle toho, kdo si uplatí nějakou vyjimku, kdo si ukecá stát jako naši myslivci, kteří mají soudem potvrzené právo na vraždění zvěře , civilů i sama sebe a to na CIZÍCH pozemcích, nelze se divit.  Komenský by zaplakal, Gottwald může být spokojen.

Delfín 21.12.2006 15:20

Re: Moc jsem se pobavil!!

V cem je konkretne problem u toho Vaseho "flikování dvou technologií na sebe"? To by musela celou elektrarnu postavit jedna firma? Nebo je povoleno vice firem v ramci statu? Nebo dokonce dle kontinetu? Kde je ta hranice? Neznam zadne, ale opravdu zadne, takto slozite zarizeni, kde by se nekombinovalo vice technologii. Treba takova Skodovka v autech take kombinuje ruzne technologie od ruznych dodavatelu a nikdo se nad tim neudivuje.

emp 21.12.2006 15:17

Re: Chtěl jsem původně pouze krátce

Pane Zima. Nechápu, jak souvisí výpadek rozvodné sítě s Temelínem.

Co se deformací týče. Ano, zastávám stejný názor jako D.D. K deformacím dochází na každé elektrárně a nepředstavují riziko. Důležité je, aby byly funkční klastry. Ty se periodicky zkoušejí a splňují kritéria s dostatečnou rezervou. Kdyby daná podmínka splněna nebyla, bude reaktor odstaven. Ale to sám jako expert jistě víte. Proto nechápu, co v tom vidíte za bagatelizace.

NevericiTomas 21.12.2006 15:17

Re: Moc jsem se pobavil!!

Cos postavil ty ze se tady tak holedbas?Meli jsme si na to vzit rakousky inzenyry, co postavili tu lanovku?Nebo britsko-francouzske konsorcium, co vymyslelo Concorde?Nebo by byli lepsi rovnou inezenyri z NASA?Nejlip ti, co vymysleli tepelnou ochranu raketoplanu?..Jojo cesi jsou holt ta nejvetsi smira...

pavel 99 21.12.2006 15:15

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A přitom stačilo zeptat se Kuchtové!!!

Pepan 21.12.2006 15:13

Re: Chtěl jsem původně pouze krátce

S palivovými články se nic moc neděje, neměj péči :-) Výměna bude nějaký ten rok bohužel trvat, ale hned jak se ten Westinghouse podaří vykopat, pojede to jako na drátkách. Bohužel nějaký blb v devadesátých letech rozhodl asi z politických důvodů o naroubování amerických zmetků a dnes musíme sklidit ovoce.

Jinak na deformace jsou také normy, je to běžná záležitost a děje se úplně všude.

zm 21.12.2006 15:11

Re: Re: no výborně

a to jo, jak sami píší Zwentendorf je ein Ersatzteillager

für deutsche Schwesterkraftwerke und dient fallweise für

Ausbildung und Tests;-D. Pane Zima nevadí Vám že vaše Schwesterkraftwerky používají 30 let starý Ersatzteily? Nemůže to být nebezpečné?

emp 21.12.2006 15:11

Re: Moc jsem se pobavil!!

jste jistě znalec Temelínské bezpečnostní zprávy. Zajímalo by mě, kde jste na takovéto informace narazil...  A taky by mě zajímalo, jak může být cirka 150 inspektorů v 25 inspekcích IAEA na Temelíně tak neschopných, že nepoznají možná rizika.

emp 21.12.2006 15:07

Re: Re: Re: Tvrdil v ČT,

je to tak vždy. A já pořád čekám, kdy mi někdo konkrétně odpoví, minimálně vysvětlí to, co sám hlásá. Pořád si říkám, že třeba já nemám ty zaručené a objektivní informace a někdo mne vyvede z omylu. Stejně jako v každé diskusi na toto téma - řízná slova, podložená maximálně hospodským žvaněním.

oakman 21.12.2006 15:04

Moc jsem se pobavil!!

Nejen nad vašimi výroky. Byl jsem na skok v HK, tka jsem si prohlédl tu "novou" dálnici. Proč si každý, kdo si to pamatuje musí zase vzpomenout na ty bolševické kolaudace!!! Tak nám yntelektuálové z ČVUT postavili dálnici. Sice není oddělena plotem, takže první den provozu jsem naqpočítal cca 20 mrtvolek na jízdní dráze. Holt dokud se nezabije po srážce s prasetem pan Laušman, Ředitelství dálnic bude dál (až do prvního smrťáku) hrát na mrtvého brouka. Nechápu, jak může dostat kolaudaci dálnice, která končí na návsi malé vesničky 12 km od města a dále se jede po okresce. Další příklad je Teplická - to neřešení, co dnes vypuká je taková debilita, že jí rovno není, ale čeští ynžinýří jsou prostě talenty na to, jak dojebat i tu nejjednodušší zakázku. Kdyby se ti oslové nesnažili vynucovat si na lidech souhlas jako rodná strana, bylo to už dávno hotovo a celé. Jenže.... to by to nesměli stavět komouši u kreslicího prkna a komouši na příslušném resortu. JETE je přesně to samé. Tvrzení Grégrových melodyboys o spolehlivosti je možné porovnat s holedbáním se Metrostavu o nepropustnosti Metra. Ve chvíli, kdyby nějaký zmatkář vyhlásil rychlou evakuaci tam zůstalo utopeno 250 tisíc!!! lidí. To je taky příběh o arogantním ynženýrovi, co si byl "naprosto jist". Ono to v projektu vždy vypadá náramně, ale pak přijdou korkce, prostoje (u JETE tuším 7 let), Temelín byl mezi dodavateli pověstný rozkrádáním materiálu, flikováním dvou technologií na sebe a když k tomu připočteme bežné "české" vlastnosti, jako je nulová technologická disciplína, zlodějina, flikování potajnu a zejména ve stresu odfláknuté dokončovačky, tak nám ta rovnice vychází, že neexistuje absolutně žádná záruka, že to těm komoušům nevybouchne! Odlišme dva problémy - jeden je o tom, zda svítit jádrem. O tom sporu není - každý, kdo byl v Čechách na horách, ví proč. Druhý problém je v tom, že páni stavitelé se chovají jako cikáni a i když jednomu pomohou, dalších pět poškodí. To už je ovšem povaha lidu, že...

M. Zima 21.12.2006 15:02

Chtěl jsem původně pouze krátce

oslovit pana Tyce, a musím teď pouze stručně:

Drábová:  Nedávno jsem tu uvedl slabě zářící kovy v hutích, tak dále např. zářiče při testování materiálů, např. plynových potrubí, jaké platí předpisy pro obydlené oblasti, jak se pracuje se statistikou, .... nebo i takové problémy, jako zneužití radioaktivity komunistickými tajnými službami, jako např. možné tvrdé ozáření lidí na bývalé německo-německé hranici, atd, a aktuálně - možnost perfektní vraždy, .... Zcela eklatantní úlety jsou vystoupení k radioaktivnímu odpadu jak slabému, tak tvrdému.

Příčiny posledních výpadků leží v síti: Stručně, V severním Německu bylo příčinou, že E.ON pracuje principielně s vyššími proudy, nežli dimensováno. RWE nikoli a tím došlo k tomu, že u RWE vypadla pojistka. Pokusil jsem se zde již zeptat, jak pracuje ČEPS, ale v Česku se na takové otázky neodpovídá. Ostatně E.ON dělá pokusy a připravuje předpis na regulérní zatížení vedení podle počasí. (Přetížení až o 50%)

Bagatelisace je Drápové jobem. Vezměte jenom to povídání o deformacích palivových článků. Drápová ví vždy už předem, že to "není závažné". Nejhorší ovšem je, že kontrolní úřad zastává bezpečnostní doktrínu, která byla dávno vyvrácena praxí. O bezpečnostních filosofiích, mají co dělat se známou "otázkou holiče ve vesnici", se rozepisovat nemohu, už proto, že nemám čas, ale zajistěte u p. Neffa, že mi uveřejní článek a já o tom napíšu.

Pametnik starejch dob 21.12.2006 14:59

Re: klasicka chyba - umíte si představit horšího ministra než Kuchtová???

Já tedy ne, pokud nezabrousím do dávnější minulosti ke jménům jako Alexej Čepička nebo Zdeněk Nejedlý.

Ladislav N. 21.12.2006 14:57

Re: Dnes nám radí ..

Bohužel, je to tak... ;-D

jirka.s. 21.12.2006 14:54

Re: Re: Tvrdil v ČT,

Na to Vám, empe, odborník na všechno Zima (on totiž neemigroval, oni si ho Němci pro jeho genialitu unesli) už neodpoví. Pokud bychom ho chtěli přesvědčit, jedno řešení bych měl. Cvaknout s těmi vypínači 400kv vedení, která vedou rovnou do Rakouska i Bavor. Třeba i z Dukovan.

pavel 99 21.12.2006 14:48

Re: Re: Re: Re: Jihočeští taťkové

neposkrněné početí a Kuchtová? Aby se náhodou někdo necítil dotčen, snažil jsem se to opsat onou "vyšší mocí". (Diakritika sousloví v uvozovkách je prosím správně.)

emp 21.12.2006 14:39

Re: no výborně

No přece výsledek referenda o Zwentendorf, ne? ;-D

zm 21.12.2006 14:37

no výborně

takže jsme se konečně dobrali ke správnému závěru. Pro Rakušáky jsme blbci, takže na jaderku nemáme právo a basta. No naštěstí pro nás Untermensche zase nejsme takoví blbci, abychom postavili jaderku , pak ji ani nespustili a proud dováželi od blbců, kterým bychom nesvěřili ani  krumpáč s dlouhou násadou.

Ještě dotaz na konec, jaké činy rakouské representace posouvají tento národ do pozice evropských géniů?

Delfín 21.12.2006 14:36

Re: Re: Pane Tyc,

Ono uz jenom to zruseni nesmyslne podpory OZE by bylo v budoucnu ekonomicky vyhodne pro spotrebitele.

ok 21.12.2006 14:33

Re: klasicka chyba

Pak vám ovšem nezbývá než nastartovat Pandury a volat "Na Vídeň!". Rv To nebýt moc chytrá politika, massa Bob...

Jo voni vlastně ti Rakušani ještě žádné Pandury nedodali... naštěstí...

Delfín 21.12.2006 14:33

Re: Máte pravdu v tom smyslu,

No nevim, ale dovolim si tvrdit, ze v odbornych kruzich je CR velmi uznavanym statem v oblasti jaderne fyziky a miroveho vyuziti atomu. Ne nadarmo jsou nase jaderne elektrarny hodnoceny MAAE jako jedny z nejbezpecnejsich (s dobrou kulturou provozu).

Pepan 21.12.2006 14:32

Re: Dnes nám radí ..

:-DDDDDDDDDDDD