13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 21.12.2006 18:16

Pěkný blábol

Těmi akcionáři jsou hlavně občané ČR, takže ČEZ poškozuje své majoritní akcionáře (podíl 66%). Stát je totiž občanů a ne nějakým bezprizorným kolosem. Není důvod preferovat menšinové akcionáře na úkor hlavního vlastníka ;-P

Delfín 21.12.2006 18:11

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A to je prave ten problem. Pri znalosti alespon zakladnich fyzikalnich zakonu zjistite, ze JETE z fyzikalniho principu proste bouchnout nemuze. Ale presvedcujte slepeho o barvach ...

Delfín 21.12.2006 18:08

Re: Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Rakousti odbornici - jaderni fyzikove opravdu nemaji problem s JETE, ani MAAE ktera ma sidlo v Rakousku nema nic proti JETE, ani WANO nema nic proti JETE, ani Euroatom (EU) nema nic proti JETE - problem maji pouze sedlaci a podobna placena priblbla ...

L'ego 21.12.2006 18:05

Re: Re: Mno

Ty odstavene uhelne elektrarny by me opravdu zajimaly. Zejmena pokud byly skutecne odstaveny kvuli sve nizke ekologicnosti. Taky by me zajimalo, za kolik CEZ energii vyvazi. Slysel jsem neco o dumpingovych cenach, ale treba to jsou jen pomluvy.

Hudec 21.12.2006 17:57

Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Jenom jsem chtěl upozornit na to, že nám komunikace, jako správným taťkům, zrovna moc nejde. Všimněte si vašich reakcí. Rakouské odborníky zvát ani nebudeme, protože oni si tam stejně najmenují neodborníky. (Takže jedině čeští odborníci jsou asi odborníci.) Když "rakouské odborníky přesvědčovat nemusíme", kde jsou ty souhlasné příspěvky rakouských odborníků? Také si všimněte, že nikdo, ani z rakouských učitelek a sedláků, nemá nic proti JE Dukovany. Z rakouské strany k nám nejde hlas o tom, že se jádro nesmí, ale hlas že se nebezpečné jádro nesmí. A to u nás pořád nechceme slyšet.

honzak 21.12.2006 17:51

na www.ceps.cz

jsou opravdu zajímavé informace. třeba ta, že v letošní teplé zimě je odpolední špička odběru cca 10 000 MW, tedy 10 temelínských bloků.Ten graf by se měl vytesat do kamene a těm melounoidním trotlům o něj otloukat hlavu. Reinkarnaci Neckáře s nickem oakman pak celé tělo...Třeba by pak přestal kecat nesmysly.

Jinak by mě potěšil odkaz na popis toho švihu parního potrubí. To musí být velmi zajímavé.

zdenek 21.12.2006 17:28

Nechte energetiku zeleným,

mě by to nevadilo, umím dobře štípat louče.

Jiří K. 21.12.2006 17:24

Re: Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Přesně tak, rakouské odborníky přesvědčovat nemusíme, problémem jsou rakouští sedláci, učitelky a hlavně politici, kteří si z toho udělali bezvadné a účinné zástupné téma. A pak také aktivisté, kteří si na "gegenatomu" založili prosperující živnost.

Václav 21.12.2006 17:13

Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

A jak toho chcete docílit, když Rakousko si do té komise najmenuje lidi co mají do odborníků hodně daleko. Jedním ze skutečných a světově uznávaných rakouských odborníků na jadernou energetiku je profesor Helmut Bock z vídeňské univerzity. Ten ovšem leží pro své názory a postoje tamním politikům tak v žaludky, že by se do takové komise zcela určitě nedostal. Pochopte, že skutečné odborníky přesvědčovat nemusíme, protože s těmi se názorově shodneme. Problém je s "odborníky" typu pana Pavlovce. A ty nepřesvědčíte ničím protože by přišli o výnosné koryto. A pokud jde o ten vývoz, tak Čez čelil obvinění z dumpingu několikrát a pokaždé konkurence utřela, protože se to ukázalo jako nepodložené plácnutí do vody. Tím ovšem nechci říci, že se zastávám pana Romana a jeho "supermanažerského" týmu. To ani ve snu.

Pepan 21.12.2006 17:06

Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Jaderná elektrárna má projektovanou životnost 50 let. 6000MW v severočeských uhlených elektrárnách se bude muset do 10-ti let odstavit. Čím se to asi nahradí? Otázka nezní, jestli máme elektřiny nadbytek, ale proč už nyní nestavíme další 2 bloky v Temelíně?

Václav 21.12.2006 17:04

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Ale jděte, ono je to bohužel skoro všechno o tom počítání a hlavně o schopnosti logického uvažování. Pokud Vám tohle nic neříká, tak můžete myslet jak chcete a vymyslíte stejně hlouposti. A přestaňte laskavě útočit na ČVUT. Nevím co Vám ta škola provedla. Že by také jeden z řady suverénů co si myslel, jak tu před ním padnou všichni na zadek, a po dvou třech semestrech padl on, ale na hubu. Neříkám, že je tu všechno 100%, to zdaleka ne, při způsobu jakým se náš chová k vysokým školám to snad ani není možné, ale že by někdo prolezl techniku a přitom nemyslel, tak to je snad vtip. Okecat jsou humanitní směry, ale technika fakt ne.

Hudec 21.12.2006 16:54

Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Když se "čeští odborníci zabývali požadovanou bezpečnostní úpravou ...a došli k závěru, že by to byly jen vyhozené peníze.", proč o tom také nepřesvědčili rakouské odborníky, když to je tak jasné? A proč nevydá společný závěr nějaká autoritativní skupina českých a rakouských odborníků? Mezi námi, čeští odborníci už deset let "ladí drobné chybky", uklidňují veřejnost, a bagatelizují jakékoliv námitky. To moc důvěryhodně nezní. A nakonec ještě toto: když by nám tedy elektřina z JETE chyběla, proč ji vlastně vyvážíme do zahraničí a prodáváme za tak dumpingové ceny, že jsou sousední konkurenti z oboru do jednoho naštvaní?

jirka.s. 21.12.2006 16:41

Re: Re: Re: Re: Tvrdil v ČT,

http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0

Stačí?

oakman 21.12.2006 16:39

Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

k tomu není nutná fyzika, stačí běžná aktivita českého lempla, trochu té domácí zlodějiny na staveništi a hlavně spousta uklidnujících lží ministerstva a pí Drábové v mediích..

oakman 21.12.2006 16:36

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Vašíku, metro funguje jako krizový kryt..... Přestaň počítat, mysli..... nojo to se ale na ČVUT neučí, to tam v sylabu nemají, ono kdo by to potom dodělal, že...

oakman 21.12.2006 16:33

Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Pánové, abych to shrnul - výsledky českého stavebnictví mluví samy za sebe. Já vim, že se vždycky najde dost vlajkonošů, kteří si myslí, že můžou nahradit odborný diletantismus politickou arogancí. Sebelepší technické vzdělání tu nepomůže, dokud si lidé nezvyknou na to, že každá taková stavba potřebuje zejména věcnou, slušnou a pozitivní komunikaci, která připouští omyl a nezatajuje, co se nemá dostat "ven". V tomto ohledu je JETE příkladem technokratické arogance, která produkuje víc potíží než užitku. Ale to bychom chtěli moc od lidí, kteří mají v hlavě tak to kružítko...

Václav 21.12.2006 16:30

Re: Moc jsem se pobavil!!

A co za "sorbonu" jste absolvoval Vy, mohu-li se zeptat? Podle toho jak se navážíte do lidí s technickým vzděláním, a jak plácáte páté přes deváté, tak bych to odhadoval na nějaký hodně měkký humanitní obor. A to ještě kdoví jestli. Třeba to s tím metrem je úplná perla. Průměrná hodinová přepravní kapacita je kolem 50 tisíc lidí. Špičková asi 70 nebo 80 tisíc. Tak mi proboha řekněte, jak byste tam chtěl utopit ten čtvrtmilión? To byste tam ty chudáky musel napěchovat jak sardinky do všech možných zákoutí. A Vaše "odborná" tvrzení o JETE jsou na tom podbně. Myslete mozkem. Možná tomu nebudete věřit, ale ono to fakt nebolí. Vy jste se možná pobavil, ale já Vaším výplodem tedy určitě ne.

Václav Železný 21.12.2006 16:03

Re: Symptomatické!!

No, když už se tak navážíte do ČVUT, zvládl jste Vy sám alespoň průmyslovku? Pochybuji, protože jinak byste snad nemohl něco tak stupidního vyplodit. Pochopte, že když někdo, jehož specializací jsou energetická zařízení, řekne o madam Kuchotvé, že je to slepice, která si plete pojmy a průjmy, a ještě toho začasto umě zneužívá ke strašení veřejnosti, tak to říká na základě dostatečně hlubokých informací, které má o výrobě elektřiny a tepla. Kdežto melouni označí sebelepšího odborníka za lháře pouze na základě svých pocitů, a to je po argumentační stránce poněkud nepoměr. Nebo myslíte že ne? Zkuste tento postup aplikovat v ordinaci u lékaře a s velkou pravděpodobností Vás pošle tam, kde záda ztrácejí své nevulgární označení.

terra 21.12.2006 16:01

Re: Re: Re: Re: Re: Co je to ekolog

No, za úplného starodávna, pro milovníky universitních disputací (že, OK?:-)) se tomu říkalo argumentum baculinum - česky řečeno, když nemáš argumenty, tak ho zmlať... Ale to jsme tam, kde jsme byli. Ti lidé by museli být otevření vědění - a vědění a víra spolu měly odjakživa problém, takže po hodinové přednášce zjistíte, že ti lidé mlčí, koukají na vás a myslí si své. Fakt mě to mrzí, a fakt nevím...

Rýpal 21.12.2006 15:50

Re: Re: Re: Jak to všechno začalo

Mno já to vidím tak, že rakouská protijaderná doktrína byla vytvořena jako alibi pro odepsání oněch 14 miliard proinvestovaných ATS. Namísto Kreiského, který byl za tuto ztrátu de facto spoluzodpovědný, se mohla pozornost soustředit na toho, kdo před mnoha lety o výstavbě nezodpovědně rozhodl...:-)

Delfín 21.12.2006 15:42

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A co ze se konkretne pokazilo na te "technologii Westinghouse"? Jedine s cim je problem je palivo, ktere se bude jiz brat od ruskeho TVELu.

Rýpal 21.12.2006 15:40

Re: a takhle to všechno začalo:

Ja ja, er tritt jedoch nicht zurück, obwohl das AKW geschlossen worden ist...:-)

zm 21.12.2006 15:38

Re: Re: Jak to všechno začalo

nebej toho, že Bruno ležel Pepíkovi v žaludku, meli dneska Rakušáci plánované 3 jaderky, ale bezpečný, ne šrot jako je Temelín;-P.

zm 21.12.2006 15:37

Re: Jak to všechno začalo

Die damalige ÖVP unter Obmann Josef Taus sah damals eine Chance, den übermächtigen Bundeskanzler Kreisky (SPÖ) im Falle einer Niederlage zu schwächen oder zum Rücktritt zu bewegen, was allerdings trotz verlorener Abstimmung nicht eintrat. Pikanterweise fuhr Bruno Kreisky bei der Nationalratswahl 1979 seinen größten Wahltriumph ein. Bis zum März 1985, in dem die „stille Liquidierung“ des AKW Zwentendorf beschlossen wurde, kostete es insgesamt 14 Milliarden Schilling (1 Mrd. Euro), 600 Millionen Schilling (43,6 Mio. Euro) davon waren allein für die Instandhaltung nötig gewesen.

zm 21.12.2006 15:36

Jak to všechno začalo

Nach der Errichtung des AKW Zwentendorf lehnte die Bevölkerung aber am 5. November 1978 in einer Volksabstimmung mit einer hauchdünnen Mehrheit von 50,47 % die Inbetriebnahme ab. Die Volksabstimmung führte zu heftigen Diskussionen, da diese Abstimmung stark an die Person des damaligen Bundeskanzlers Bruno Kreisky gebunden war, der im Falle eines Votums gegen das Kraftwerk zurücktreten wollte.

emp 21.12.2006 15:36

Re: a takhle to všechno začalo:

nerad linkuji, ale tady se to hodí :

http://www.csvts.cz/cns/news06/temcase.pdf

Delfín 21.12.2006 15:36

Re: Mno

Chcete presny seznam odstavenych bloku uhelnych elektraren o celkovem vykonu 2GW? Ano v soucasnosti mame prebytek el. energie, ale dle prognoz bude od roku 2015 CR dovozcem - budeme muset preplacet Nemce, Rakusaky, Italy, ....

emp 21.12.2006 15:35

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Proč by měl Temelín "bouchnout"? napíšete prosím nějaký rozumný fyzikální důvod?

Jiří K. 21.12.2006 15:34

Re: Dnes nám radí .. Dobrý !!

;-D;-D;-D

I vy jeden šibale, pěkně jste mi protřepal bránici. Dík.

To s těmi žárovkami v lednici jsem fakt neznal. Nebo to alespoň můj sklerotický mozek jako novinku identifikoval, což svým efektem na bránici představuje totéž;-)!

emp 21.12.2006 15:33

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

nemá jaderné programy? :)) Co si představujete pod slovy "technologie Westinghouse?"