13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emp 21.12.2006 14:31

Re: Máte pravdu v tom smyslu,

v tomto s Vámi souhlasím... ale naopak zas tvrdím, že "histerie" rakušanů kolem Temelína, například jejich žádost přímo na prezidenta Bushe a americký senát o "odstavení kont firmy Westinghouse" vzbudila značné mezinárodní faux-pas. V Rakousku se to ututlalo...  

Pamětník starejch dob 21.12.2006 14:31

Bursík není debil, ale demagog

Je to reinkarnace Pravdy a lásky.

Ši-ball 21.12.2006 14:28

Dnes nám radí ..

Ve svém slavném vystoupení na hradě pan zelený prokázal, že si plete ampéry s watama a všeho dohromady je to cca deset kilohodin, doma zřejmě vyšrouboval žárovky z lednice, protože tam žena zapomínala zhasínat.

Pamětník starejch dob 21.12.2006 14:23

Re: Pane Tyc,

My, občané ČR, zvyšování ceny elektřiny nechceme, protože i při dosavadních cenách vydělává ČEZ dost. Já bych zrušil dotace na "obnovitelné zdroje" a získané prostředky použil na dotování čisčího topení (elektřina, plyn) a to ne investic do potřebných zařízení, ale na jejich PROVOZ.

M. Zima 21.12.2006 14:19

Máte pravdu v tom smyslu,

že Rakušené neprotestují stejně vehementně proti bavorským elektrárnám, i Němci se tomu diví. Je to ale i psychologický problém spojený s důvěrou v české schopnosti a myšlení. Jsou bohužel nesčetné příklady, které staví Čechy, zásluhou jejich representace, do posice evropských blbců a to se promítá i do postoje k české technice, specielně atomové.

Pamětník starejch dob 21.12.2006 14:19

Tak nevím kdo je horší, komunisté nebo zelení

Komunisté sice zatím vedou, ale zelení silně dotahují. A jistý Pol Pot dokáyal vytvořit průsečík obou ideologií se známými důsledky

emp 21.12.2006 14:07

Re: Tvrdil v ČT,

Já se Vás zeptám ještě konkrétněji.  Které oblasti jsou nezaopatřeny?

Mohu od Vás dostat informace, jaký jsou skutečné příčiny výpadků a kde jste ty informace vzal? A také bych rád věděl, v čem si myslíte, že se problémy bagatelizují, tedy jaké problémy a jak?

Je to možná moc otázek najednou, ale chtěl bych vážně znát Vaše fakta, třeba mě to posune někam dál. Diky.

Lapil 21.12.2006 14:07

Re: Někteří "odborníci" ze strany zelených budou ministři...

Probůh - loučí svítit umím, ale klackem?

Lapil 21.12.2006 14:04

Re: Re: Nepoučitelní Češi

Což o to, váš strach jistě mnozí chápeme, ale během let blokád a nadávek do betonářské lobby jsme dospěli k závěru, že nerozumíte, protože rozumět nechcete.

M. Zima 21.12.2006 14:03

Tvrdil v ČT,

že je nedostatek el. energie, zamlčuje skutečný průběh a příčiny nedávných výpadků, tvorba cen je jedna bohapustá lež, ....

Drábová předvádí absulutně nekritický přístup k atomové energii, bagatelisuje a zkresluje problémy, dokonce ohledně Polonia kecala. Její zásluhou zústavají některé relevantní oblasti zcela nezaopatřeny, ona prostě nevyplňuje job, za který je placená.

emp 21.12.2006 14:01

Re: Re: Re: Re: Co je to ekolog

Mám bohužel tu samou zkušenost. Ono přitom jde celkem o "málo". Myslím si, že mnohým by stačila hodinová přednáška na téma "energetika, trvale udržitelný rozvoj a jaderná bezpečnost"

Jenže má to jeden háček. Lidé by museli chtít. Třeba by pak vyvstaly zajímavé názory.. třeba i ze strany opozice a hned by bylo o čem se bavit. Třeba by mě někdo pak přesvědčil, že to jádro není řešení... Zatím jediné, co je slyšet, je arogance a napadání kohokoli, kdo projeví názor

zm 21.12.2006 13:59

Re: Dříví mám dost,

No já myslím, že kdyby Rakušáci přesunuli svůj zájem směrem k Vám, jistě by se zjistilo, že máte rezavý panty už u vstupních vrátek do kraftwerku a kantýně papiňák bez tlakové zkoušky a tím pádem apokalypsa hrozí každou vteřinu. No naštěstí pro Vás si Übermensch k Übermenschovi takovou drzost nedovolí, tak můžete klidně spát.

Smarty 21.12.2006 13:56

Bursík chce odstavit Temelín

já bych zase na chvilku někam odstavil pana Bursíka. V Temelínu praskne žárovka a už musíme Rakušáky ujišťovat, že nedošlo k úniku radioaktivity...

Karel 21.12.2006 13:54

Re: 2 karel

Vážený Honzo, stav planety zdaleka není tak kritický aby vyžadoval nějaká radikální řešení. O osud synovce se určitě nemusíš strachovat. Lumpárna je především v tom, že ty děsivé předpoklady a vize do budoucnosti jsou zcela účelově podsouvány zpřátelenými či koupenými novináři do sdělovacích prostředků, kde zvyšují náklad či sledovanost. Jsou to zcela účelové fabulace a vždy je dobré pátrat, kdo z toho profituje - jistě např. nemá plynová a naftová lobby zájem na rozvoji jádra. Když v Evropě pomineme obě světové války (zcela zjevné vývojové aberace), tak v posledních 100-150 letech měla v Evropě každá generace lepší podmínky k životu než ta předchozí. Žijeme zhruba 2x déle naž naši praprapra-  a kdo ví dne co to byla londýnská mlha či mlha v Poruří. Jen se nenechat otrávit kecy ekologistů.

emp 21.12.2006 13:53

Re: Pane Tyc,

mohu znát v čem konkrétním Kříž lže a v čem na něj Drabová nedává pozor? :)

vita 21.12.2006 13:51

Re: Re: Symptomatické!!

Byl byste vod tý láska a nějaký oakmanův argument mi vyznačil? Já tam vidím spoustu nadávek, ale argumentu jsem se jaksi nedobral.

Pomozte slepému, vidoucí!

vita 21.12.2006 13:48

Re: Re: Pane Tyc,

No, Zima přece, kdo jiný? Brouk Pytlík českoněmecké emigrace.

emp 21.12.2006 13:47

Re: klasicka chyba

Mno, jenomže... Zjistilo se, že například ty zmiňované "omezovače švihu" jsou v řadě parametrů o mnoho vhodnějším řešením z hlediska bezpečnosti, než zeď.  Proč tedy mrhat penězi na něčem, co nemá prakticky na zvýšení bezpečnosti vliv? Tady nejde o "ústupek staršího bratra" tady jde o to, že ten mladší po něm chce čistě ze svého rozmaru hračky, které mu nepatří

hodne neRath 21.12.2006 13:46

Re: Re: klasicka chyba

v teto fazi vetsinou funguje jen par "naholou"...

M. Zima 21.12.2006 13:44

Dříví mám dost,

ale o té bezpečnosti máte Vy mizernou představu. Ta Leittechnik je stejná, jak u JETE, tak v Německu, protože byla vyměněna. A co do kmitů potrubí čerstvé páry, pochybuji, že máte představu o tom, jaké mohou být při skokovém odpojení turbíny, tak to je věc v Německu vyřešená asi před 30-ti lety.

Ale i jinak presentujete bohužel český inženýrský pohled na věc.

Delfín 21.12.2006 13:39

Re: Pane Tyc,

A kdo by mel byt tim spravnym "odbornikem" kdyz ne odbornici? Je treba rakousky traktorista opravdu "odbornik" na jadernou bezpecnost? A co "panimama" Kuchtova? Nekolik desitek kontrol nenaslo v JETE problem, ale jsou tu preci ti "odbornici" co tvrdi opak ...

Pepan 21.12.2006 13:36

Re: Pane Tyc,

To myslíš vážně člověče?

No pěkné :-D

zm 21.12.2006 13:33

Re: Pane Tyc,

pane Zimo, vy si hlavně udělejte zásobu dříví na zimu, protože vaše (ve srovnání s Temelínem jistě superbezpečné;-D;-D;-D) jaderky odstavíte a do plynovodu vám jednoho dne rusové nejvejš naprdí a to nemusí stačit. Ale třeba bude foukat vítr a bude to v poho.

AAA 21.12.2006 13:33

Re: Re: Symptomatické!!

Z trucu pred kym neni ochoten postavit tunel? Vetsi cast obyvatelstva si ten tunel zada?

terra 21.12.2006 13:32

Re: Re: Symptomatické!!

Promiňte, OK - ale jste opravdu přesvědčen, že výrazivo typu "české vepřové značky ing." patří do vědecké disputace na úrovni universitní rozpravy? Já ne (pro vaši informaci - nejsem ing., ať s vepřovým nebo bez). Ostatně - vaši vybroušenou argumentaci plnou faktů jsem také nepochopil.

terra 21.12.2006 13:28

Re: Re: Re: Co je to ekolog

Byl bych pro, kdyby boj s ekologismem nebyl de facto boj s vírou. Jaké argumenty by člověk potřeboval, aby přesvědčil někoho, kdo se zachytil slov: JÁ VĚŘÍM? Kdybych to věděl, použil bych je. Zatím mám tu zkušenost, že tváří v tvář iracionální víře fakta nefungují :-(

AAA 21.12.2006 13:27

Re: klasicka chyba

Hmm, jenze mladsi bratr je evidetne ve veku kdy jedine co umi je opakovat ne ne ne nechci nechci nebudu... kazdy rodic zna, ze v tomto veku navrzeny postup fungovat proste nebude.

Pepan 21.12.2006 13:26

Re: klasicka chyba

Jak pokud jde o Rakousko? O žádné Rakousko nejde.

Vůbec se s nimi o ničem nebavit. A když tak o skutečných problémech. Třeba tohle :http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0 :-)

Já bych jim ty dráty odstřihnul. :-D

ok 21.12.2006 13:26

Re: Symptomatické!!

Vážení, Oakman na rozdíl od vás vede disputaci nad argumenty (to se provozovalo na vysokých školách už v raném středověku). Vy ovšem dodnes netušíte, co to taková věcná disputace je a jak se provozuje.

Mimochodem, pokud stát zajistí dálnici jen před České středohoří, porušuje svoje vlastní zákony a ještě z trucu není ochoten postavit pořádný tunel a vydírá tak vlastní obyvatelstvo, není co dodat.

M. Zima 21.12.2006 13:21

Pane Tyc,

k českým Zeleným jsou jistě výhrady na místě, a to vzhledem k chaotičnosti a malé promyšlenosti, se kterou se presentují. Ale to vše je nic proti ekonomicky zainteresovaným expertům ČEZu, kteří se nestydí pustit k reaktoru nějakých 12 vybraných sedláků z okolí, kteří měli potvrdit, "že JETE nerezaví". Nejhorší na tom je, že provozovatel JETE opakovaně lže (jako např. včera Kříž) a že na něho "dohlíží" absolutně neschopná  atomová fanatička Drápová, která není schopna učinit kvalifikovaný staatement  k jednoduchému exposičnímu problému a to celé trapné české divadélko flankuje veřejná služba ČT, která není v stavu dát kontra vyloženým diletantům a manipulátorům Vašeho ražení.

Ostatně, proč jste místo tohoto blábolení nenapsal o frmolu se strukturou cen energie v Německu a proč nepředložíte transparentní popis tvorby cen? Právě německé ceny byly totiž Vaším argumentem pro zvýšení a teď se ukazuje, že ty německé stojí na "hrubém zneužití" ovládající posice a dokonce na podvodu. Co Vy na to, pane Tyc?