12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 21.12.2006 21:39

Souvisí to tak,

že hoši z JETE o tom výpadku hloupě kecali a dodnes s ním odůvodňují nutnost stavby dalších reaktorů.

K těm tyčím: Drápová nemá blábolit o tom, že je ta deformace větší, nežli očekávaná, ale má zjistit, co ti JETE hoši s těmi tyčemi dělali. Termické namáhání způsobem provozu, ...

Jojin 21.12.2006 21:36

Re: Uklidni rakouskou verejnost?

Autor se zcela určitě nemýlí jsouc Směnovým inženýrem ETE čili osobou která elektrárnu nejen velice dobře zná ale i řídí na své směně.Pochopitelně že nějaký papír(certifikát)nemá vliv na funkci pojistných ventilů parogenerátorů,jen vypovídá o tom jak kvalitní je konstrukce oněch ventilů.

Paul 21.12.2006 21:18

Re: Re: na www.ceps.cz

Boze muj, clovece, ja bych chtel mit Vas nazor na svet. Co budete rikat, az Vam zdechne computer a veskera ostatni zarizeni, protoze Vam technokrati, co podle Vas jenom blaboli o potrebe a spotrebe nedokazou dodat elektrinu, protoze holt nebude? Myslite si, ze je to nemozne? Co treba Svedsko, Kalifornie nebo Italie? To je pro Vas daleko? Nezlobte se na me, ale podle me jste opravdu mirne jednodussi osobnost (pardon).

Paul 21.12.2006 21:13

Re: Re: Pane Tyc,

To nepujde. Tzv. dotace na obnovitelne zdroje si vymysleli zeleni, a my danovi poplatnici jim to platime. Az si nekdy nekdo bude stezovat na drahou elektrinu, zkuste mu rict, za kolik CEZ MUSI vykupovat elektrinu z "ekologickych" zdroju, ktere paralelne stejne musi zalohovat uhelnymi elektrarnami, protoze jejich prumerna doba cinnosti je 11-15% celkoveho casu. Tohle neni debata o technickych problemech (ty musi posoudit kvalifikovani, treba MAAE ze sidlem ve Vidni:-), ktera JEET vyhodnotila snad dokonce jako nejbezpecnejsi elektrarnu v Evrope), tohle je o premysleni, ktere se v tomto stade (neni to preklep, tenhle stat je opravdu stado ....) nenosi, protoze premysleni boli! Driv se premyslet nemuselo, strana rozhodla. A premyslet ted, a nebo nedejboze verit nejakym odbornikum?? Nikdy. "Chlapi v hospode prece rikali ....". S tim nic nedadelate. Premysleni boli.

A u rakusaku je to o tom, ze se jejich kolonie vypracovala nekam, kam se oni v zivote nedostanou, tudiz otravuji. S tim taky nic nenadelate. Takze je to vlastne o nicem.

Šumavák 21.12.2006 21:08

špatně posloucháte!!

Z rakouské strany k nám nejde hlas o bezpečném jádru, ale jen a pouze O ZASTAVENÍ TEMELÍNA  !!!

Protože v regionu ustřihl špičky spotřeby a stabilisoval dodávky čímž hrubě zasáhl do zisků  hornorakouské Energie AG, která je tvořila tím, že  mimo špičky nakupovala levný atomový proud z okolních států, přičemž si štřila vodu v přehradách a ve špičkách pak do okolních států prodávala 3-4x dražší špičkovou energii!! (dle vlastního vyjádření!) Náběhem Temelína se tyto špičky velmi snížily.

Takže jim jde jen o odstranění konkurence.O propojení temelíngegnerů tímto směrem je také dobře mluvit :

Temelíngegneři jsou plně pdporováni LH Puehringerem, který je čistě náhodou předsedou dozorčí rady E-AG (a bere odměny podle dosaženého zisku) a současně je finančním referentem hornorakouské vlády, který má na starosti přidělování peněz občanským sdružením jako jsou Freistadtské matky, Stopp Temelín a další...daleko užitečnější. EnergieAG jistě čistě náhodou koupila Jihočeskou energetiku - samozřejmě jen proto, aby občanům Jč mohla dodávat kvalitní, ekologický proud z OÖ za ekologické ceny.Trochu se to nepovedlo, takže za ty ekologické ceny (nejvyšší v ČR!) nám dodává levný proud z Temelína a Jihočeské matky k tomu vyřvávají, že vláda při výstavbě JE slíbila jihočechům levnější proud (není pravda) a požaduje od Čezu aby to jihočechům zlevnil(to je pravda!).Aby E-AG měla ještě vyšší zisk, že? A JM vyšší příspěvky.

pavel 99 21.12.2006 20:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

oakmanovy mindráky už vyhřezly zcela nekontrolovaně.

pavel 99 21.12.2006 20:38

Re: Re: Re: Mno

drobný dotaz - Vy vážně věříte všemu co slyšíte?

pavel 99 21.12.2006 20:29

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

"...k tomu není nutná fyzika,..." - pravda pravda - stačí víra.

Pepan 21.12.2006 20:16

Re: Re: na www.ceps.cz

Prokrista!!!

Já skutečně nerad někoho urážím, ovšem konstatování faktů jistě není urážkou.

Ty jsi tak blbej, že Kuchtová s Jacques jsou proti tobě geniální bytosti. Neuvěřitelné...

Delfín 21.12.2006 19:44

Uspory

Kdyz uz jsme u toho setreni, tak mi shodou okolnosti prave (po roce sluzby) shorela usporna zarovka Osram za 400Kc. Jeste ji par tisic hodin do uvadenych 10.000 chybelo :-/

Tak jsem tam soupl zalozni 100W klasiku a v lektrarne si prilozi pod kotlem.

Delfín 21.12.2006 19:36

Re: Re: Re: Re: na www.ceps.cz

Na to "vyspelem" zapade uz setri energii cca 20 let - teda nejak se jim to nedari. Pokud se jedna o emise, tak Rakousko si pred 20ti lety dalo zavazek snizeni emisi O2 o 20% - no podaril se jim narus o 16%, tj. o vice 36% oproti planu. O odpadu bych mohl vykladat - bydlim na horach a mam zkusenosti s nemeckymi turisty. Ale nechme predsudku - co je presne na JETE spatneho kdyz desitky kontrol (SUJB, MAAE, WANO, EU) tvrdi opak? Co na to reknes? Po precteni tvych plku bych take mohl dojit k tomu, ze co Cech to negramotny blbec, ale ja nepausalizuji.

Skepticus Maximus 21.12.2006 19:35

Pssst je to tajemství :-)

;-D

oakman 21.12.2006 19:25

Re: Re: Re: na www.ceps.cz

No ono se nikde ještě nešetří, ale bude......ironicky vzato, o návrat na stromy tu zejména bojují naši inžinýři. V důsledku jejich "rozvoje" tam skončíme všichni. To je jednoduché - zavedou se imisní limity, ale hned se najde chytrák, který z toho udělá vexl se špínou. Zavede se povinnost čistit odpadní vody, ale náš český špindíra si vydyndá vyjimku. Zakáže se dovoz odpadu a hle, v Nalžovicích najdeme cizí radioaktivní odpad. To jsou češi.....tak proč ti mám věřit, že JETE není jen další velká blamage, která nás ještě čeká. Když vím, kdo to stavěl, dělá se mi slabo... nebo mi chcete všichni namítat, že je vše v pořádku, že voda a vzduch je čistý, lidé solidní, technika na úrovni?? Výsledky bohužel hovoří jiným jazykem.

Pametnik starejch dob 21.12.2006 19:17

O šetření se svého času snažil soudruh Ceausescu (žárovky do 40 W, 14 stupňů tepla v bytech),

ale jeho ekologicky nevzdělaní krajané ho zastřelili. Přitom on moudře věděl, jak mají svítit, topit a také dbal o to, aby se nepřejídali.

oakman 21.12.2006 19:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

No malej problém je v tom, že nešlo o vrata, ale o nedodělky v izolaci. Víš ty největší hrůzy se většinou stanou díky malé lidské chybě. Na tu je v JETE hromsky zaděláno.

oakman 21.12.2006 19:13

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Jak do tvojí logiky zapadá kromě "spolehlvě" fungujícího JETE třeba logika dálniční sítě, logika D47 a R48, které běží paralelně 15 kilometrů od sebe, logika stavění megaletiště ve městě a mohli bychom pokračovat. To je ten problém s vámi kružítky - jak nemáte vzoreček, tak jste úplně mimo. Další strojařskou chloubou jsou ty vehikly, co za velké slávy nasazoval Paroubek do hry pod názvem Regionova - odfláknutý repas 152.xx - jede to stejně blbě a pomalu, je to stejně mrtvá koncepce vozu, ale veřejnost se již těší na další moderní lež našich techniků. Kdyby jste každou takovou Potěmkinovu vesnici nevydávali za technický pokrok!!

Pametnik starejch dob 21.12.2006 19:12

No, myslím že ty rakouské jaderky by byly bezpečnější, než lanovka v Kaprunu

protože se ta bezpečnost opravdu mnohem více hlídá. Bordel v Kaprunu byl ale stejný, jako bordel v Černobylu, fušerské jednání proti předpisům najdete tam i tam.

Navíc, tlakovodní reaktory sice mohou i havarovat (stalo se to v elektrárně TMI 2 roku 1979 v USA) ale ani tato havárie neohrozí okolí, protože tyto reaktory NEOBSAHUJÍ stovky tun hořlavého grafitu jako reaktory RBMK ("černobylský typ"), zase ta analogie s lanovkou z hořlavých plastů.

IKA 21.12.2006 19:10

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Jsi dobrej jsi nejlepsi takovzych je tu skoda

Delfín 21.12.2006 19:08

Re: Re: na www.ceps.cz

A kdeze se to dari setrit? O zadnem statu, ktery by snizil spotrebu, tedy mimo Konga, nevim.

Delfín 21.12.2006 19:06

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Pocitam ze po plysaku se na nejake vrata u metra nikdo ani nepodival - proc take, kdyz uz nam nic nehrozilo a pojem CO nikdo uz ani neznal. Ona stavba jaderky je trosku o necem jinem. Ale je asi zbytecne presvedcovat zhrzeleho Cecha ...

Pametnik starejch dob 21.12.2006 19:04

Ve skutečnosti vždycky a všude bylo reálnou alternativou jaderné

energetiky pokračující spalování fosilních paliv. Větrníky jsou dobré tak pro rozhození sítě a její následný kolaps.

oakman 21.12.2006 19:04

Re: na www.ceps.cz

Když jseš drzej, máš to mít - se statistikou čeps si vytři víš co, to je jako bych se ptal nácka na názor na židy!! Je to akorát jeden velkej aglomerovanej bordel, tenhle ČEZ a jeho dcery!! Státem organizovaná zlodějina na občanech za účelem zalepení děr po rozkradených rozpočtových položkách jinde. Lež povýšená na státní pravdu. Vedení téhle firmy už nedokáže rovně ani močit, budou aspoŇ rovně viset?? Má to ovšem malý háček - je to státní bordel, většinově. Na malé akcionáře se neodvolávejte, ti dostanou za uši, jen co místní sockomouši najdou svého nového sponzora - privatizátora. To bude zase hromskej úplatek, co?? Špička odběru neznamená, kolik je opravdu potřeba, ale kolik se prostě propaří. Šetřit se nám v Česku nedaří, stačí se podívat na zvyky populu, takže tu technokrati budou dál blábolit neco o potřebě a mluvit tím o spotřebě. O koze, o voze, ale jde nám to. Stejné jako dálnice - tak si všichni krajští papaláši otevřou dálnici do Prahy, ale nepostaví okruh.No postavíme mýtní vstupy, budete za vjezd pěkně platit!!! To zas bude v polích řevu!!!

Pametnik starejch dob 21.12.2006 18:57

už Rakušan Adolf Hitler razil svého času pro svou propagandu zásadu

soustředit útok vždy na JEDNOHO protivníka. Navíc, Dukovany byly spuštěny už v 80 letech a tak by Rakušané přišli s křížkem po funuse (komunisté by na takovýto požadavek ostře zareagovali, tak to ani nezkoušeli). Temelín je samozřejmě modernější než Dukovany a také než jaderné elektrárny na Slovensku, v Maďarsku (stejné jako Dukovany) a odpovídá nejnovějším elektrárnám v Německu.

A mimochodem, rakouským cílem je skutečně odstavení VŠECH jaderných elektráren v sousedních zemích, dokonce to svého času řekli oficiálně.

Jura Jurax 21.12.2006 18:52

Re: Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Přesně R^R^

oakman 21.12.2006 18:49

Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Tak tedy počítej, blbe - můžeš začít sčítat kapacity jednotlivých stanic - ne dopravní, ale jako kryt CO. Ažv to sečteš, můžeš tu začít plácaty něco o formulkách na výpočet pevnosti betonu, ale fakt, že naši ynžynýři postavili "jaderný" kryt, který voda z Vltavy zatopila přesně za 57 minut!! Co na to tvoje výpočty??? Tomu, co presentuješ se říká německy der Fachidiot.

EmillXX 21.12.2006 18:47

Reakce kvalifikovaných rakouských odborníků na jaderné reaktory jsou skutečně

Temelínu příznivé a dokonce se distancují od svých krajanů. Jenže jejich hlas se nedostane nejen do rakouských médií, ale ani do médií našich. Ty naše média totiž opakují zelené bláboly a zelení v parlamentu jsou hlavně JEJICH dílo, bohužel za peníze občanů, platících "koncesionářské poplatky."

serža 21.12.2006 18:41

Re: Pěkný blábol

ani sem si nevšim, že stát je občanů-je majetkem 282 tzv zvolených a jejich blízkých zepředu a hlavně zezadu- když půjde volit méně jak 10 procent oprávněných půjde tahle garnitura kam patří a nebudou nutné klacky                    -klíče se neosvědčili

Delfín 21.12.2006 18:28

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Takze zase nic konkretniho - jen stale reci a tuseni o Ceske malosti a neschopnosti :-)

Delfín 21.12.2006 18:25

Re: Re: Re: Mno

Cena nasmlouvane silove  elektriny do nemec je okolo 1.400Kc/MWh v tuzemsku je to cca 1.200Kc/Mwh. Letos v lete pri nedostatku elektriny v nemecku (malo foukalo, snizeni vykonu nekolika bloku z duvodu spatneho chlazeni v horku a suchu) se cena elektriny vysplhala az na zavratnych 52.000Kc/MWh.

Delfín 21.12.2006 18:20

Re: Re: Re: Mno

Odstavene uhelne bloky celkem 2020MW:

Prunéřov 1: 110 MW(leden 1991),Tisová 2:100 MW(leden 1991),Tušimice 1:110 MW(červen 1991), Prunéřov 1: 110 MW(leden 1992),Tisová 2: 100 MW(leden 1992),Tušimice 1: 110 MW(březen 1992), Hodonín: 55 MW(leden 1993),Počerady: 200 MW(leden 1994),Ledvice: 110 MW(únor 1994), Hodonín: 50 MW(leden 1995),Hodonín: 50 MW(srpen 1996),Tušimice 1: 110 MW(září 1996), Hodonín: 50 MW(duben 1998),Tušimice 1: 110 MW(duben 1998),Tisová: 50 MW(červen 1998), Ledvice: 200 MW(prosinec 1998),Poříčí: 55 MW(prosinec 1998),Tušimice 1: 110 MW(prosinec 1998),Tušimice 1: 110 MW(prosinec 1998),Mělník 2: 110 MW(prosinec 1998),Mělník 2: 110 MW(prosinec 1998)