28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Delfín 21.12.2006 14:36

Re: Re: Pane Tyc,

Ono uz jenom to zruseni nesmyslne podpory OZE by bylo v budoucnu ekonomicky vyhodne pro spotrebitele.

Paul 21.12.2006 21:13

Re: Re: Pane Tyc,

To nepujde. Tzv. dotace na obnovitelne zdroje si vymysleli zeleni, a my danovi poplatnici jim to platime. Az si nekdy nekdo bude stezovat na drahou elektrinu, zkuste mu rict, za kolik CEZ MUSI vykupovat elektrinu z "ekologickych" zdroju, ktere paralelne stejne musi zalohovat uhelnymi elektrarnami, protoze jejich prumerna doba cinnosti je 11-15% celkoveho casu. Tohle neni debata o technickych problemech (ty musi posoudit kvalifikovani, treba MAAE ze sidlem ve Vidni:-), ktera JEET vyhodnotila snad dokonce jako nejbezpecnejsi elektrarnu v Evrope), tohle je o premysleni, ktere se v tomto stade (neni to preklep, tenhle stat je opravdu stado ....) nenosi, protoze premysleni boli! Driv se premyslet nemuselo, strana rozhodla. A premyslet ted, a nebo nedejboze verit nejakym odbornikum?? Nikdy. "Chlapi v hospode prece rikali ....". S tim nic nedadelate. Premysleni boli.

A u rakusaku je to o tom, ze se jejich kolonie vypracovala nekam, kam se oni v zivote nedostanou, tudiz otravuji. S tim taky nic nenadelate. Takze je to vlastne o nicem.

ok 21.12.2006 13:16

klasicka chyba

Vážení, místo toho, abyste si vážili svéprávného, férového a chytrého "nepřítele" Bursíka, půjdete po něm tak dlouho, až ho nahradí nějaký opravdový zelený extrémista s IQ tykve. Bursík je přístupný chytré argumentaci, vyžaduje ovšem stejně zdatného protivníka.

Pokud jde o Rakousko, jsou jen dvě možnosti - buď přilévat olej do ohně stejně kreténskými postupy, jaké zvolili Rakušani, nebo být moudrým starším bratrem ;-) , který vyhoví rozumným argumentům, z přátelské náklonnosti vyhoví i v něčem navíc (třeba oddělí silová potrubí nebo prokazatelně zabezpečí proti teroristickému útoku na elektrárnu), a stojí si za svým tam, kde jde o zásadní věci (jaderná energetika jako strategická politika českého státu).

Pepan 21.12.2006 13:26

Re: klasicka chyba

Jak pokud jde o Rakousko? O žádné Rakousko nejde.

Vůbec se s nimi o ničem nebavit. A když tak o skutečných problémech. Třeba tohle :http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0 :-)

Já bych jim ty dráty odstřihnul. :-D

AAA 21.12.2006 13:27

Re: klasicka chyba

Hmm, jenze mladsi bratr je evidetne ve veku kdy jedine co umi je opakovat ne ne ne nechci nechci nebudu... kazdy rodic zna, ze v tomto veku navrzeny postup fungovat proste nebude.

hodne neRath 21.12.2006 13:46

Re: Re: klasicka chyba

v teto fazi vetsinou funguje jen par "naholou"...

emp 21.12.2006 13:47

Re: klasicka chyba

Mno, jenomže... Zjistilo se, že například ty zmiňované "omezovače švihu" jsou v řadě parametrů o mnoho vhodnějším řešením z hlediska bezpečnosti, než zeď.  Proč tedy mrhat penězi na něčem, co nemá prakticky na zvýšení bezpečnosti vliv? Tady nejde o "ústupek staršího bratra" tady jde o to, že ten mladší po něm chce čistě ze svého rozmaru hračky, které mu nepatří

ok 21.12.2006 14:33

Re: klasicka chyba

Pak vám ovšem nezbývá než nastartovat Pandury a volat "Na Vídeň!". Rv To nebýt moc chytrá politika, massa Bob...

Jo voni vlastně ti Rakušani ještě žádné Pandury nedodali... naštěstí...

Pametnik starejch dob 21.12.2006 14:59

Re: klasicka chyba - umíte si představit horšího ministra než Kuchtová???

Já tedy ne, pokud nezabrousím do dávnější minulosti ke jménům jako Alexej Čepička nebo Zdeněk Nejedlý.

emp 21.12.2006 12:48

Tamelín

Sleduji Bursíka a kauzu Temelín už přecejen nějakou tu dobu, abych snad si mohl udělat závěr:

 1. Bursík je jediným českým politikem, který prohlašuje, že není naplňována dohoda z Melku. Přitom.. a) v případě že se ho někdo konkrétně zeptá, v čem není naplňována neodpoví b) odpoví stylem, že souhlasí s argumentem Rakouska

2. Nevím, jakým je odborníkem na jaderné technologie, aby dokázal racionálně vyhodnotit všechny události a modifikace na Temelíně, aneb přijde mi, že prostě neexistuje možnost korektní a zasvěcené diskuse s ním na toto téma. A bohužel nejen s ním. Opravdu čekám na chvíli, kdy mi nějaký odpůrce Temelína předloží argumenty, které nebudou "od věci".

3. U Temelína se dávno nejedná o jeho bezpečnosti, jde čistě o ideovou záležitost, která prorůstá do čisté politiky.  A nejvíc mi vadí to, že pokud člověk předloží sto argumentů o bezpečnosti Temelína jeho ekologičnosti, místo rozumné diskuse je přispěvatel nazván jaderným lobbistou, blbcem, někým, kterého jádro živí atd.   

buš 21.12.2006 12:43

Co je to ekolog

Ekolog je pro mně člověk, který vrátil řidičák, chodí bos, nahý a pěšky,  bydlí v jeskyni a bojí se rozdělat oheň, aby nezasvinil ovzduší. Podobně postupuje při shánění potravy (aby neublížil přírodě) atd. Nepřipomíná vám to něco? Jinak vážně- CO NEJDÁL OD ZELENÝCH !!!

hodne neRath 21.12.2006 12:55

Re: Co je to ekolog

vazeny pane, Vy jste objeti bud nasich medii nebo "rychle tuzky".

Ekologie je uznavana veda.... doporucuji pohlednout na web.

Vy mluvite o ekologistech, tedy lidech kteri ruruo vedu ouzivaji jako zasterku pro svoji pomatenost.

emp 21.12.2006 13:00

Re: Re: Co je to ekolog

presne tak. Docela mi vadí zneužívání slova "Ekologie" .. Bohužel jsou dnes takto vnímáni ekologisté.  Možná by to chtělo vytvořit skupinu ekologických odborníků, dostatečně silnou, která bude konfrontovat plky ekologistů veřejně.

terra 21.12.2006 13:28

Re: Re: Re: Co je to ekolog

Byl bych pro, kdyby boj s ekologismem nebyl de facto boj s vírou. Jaké argumenty by člověk potřeboval, aby přesvědčil někoho, kdo se zachytil slov: JÁ VĚŘÍM? Kdybych to věděl, použil bych je. Zatím mám tu zkušenost, že tváří v tvář iracionální víře fakta nefungují :-(

emp 21.12.2006 14:01

Re: Re: Re: Re: Co je to ekolog

Mám bohužel tu samou zkušenost. Ono přitom jde celkem o "málo". Myslím si, že mnohým by stačila hodinová přednáška na téma "energetika, trvale udržitelný rozvoj a jaderná bezpečnost"

Jenže má to jeden háček. Lidé by museli chtít. Třeba by pak vyvstaly zajímavé názory.. třeba i ze strany opozice a hned by bylo o čem se bavit. Třeba by mě někdo pak přesvědčil, že to jádro není řešení... Zatím jediné, co je slyšet, je arogance a napadání kohokoli, kdo projeví názor

terra 21.12.2006 16:01

Re: Re: Re: Re: Re: Co je to ekolog

No, za úplného starodávna, pro milovníky universitních disputací (že, OK?:-)) se tomu říkalo argumentum baculinum - česky řečeno, když nemáš argumenty, tak ho zmlať... Ale to jsme tam, kde jsme byli. Ti lidé by museli být otevření vědění - a vědění a víra spolu měly odjakživa problém, takže po hodinové přednášce zjistíte, že ti lidé mlčí, koukají na vás a myslí si své. Fakt mě to mrzí, a fakt nevím...

rýpadlo 21.12.2006 12:36

Bursíkova energetická koncepce..

IMHO, dokáže odborník poměrně snadno spočítat, že výkon JETE nelze nahradit větrem ani bioplynem (natož dobudoucna). Spalování uhlí je stále zřetelněji hloupé a nehospodárné. Proto se obávám, že Bursík žádnou energetickou koncepci nemá, a ani ji nechce. Bude se jen ohánět slogany. A proč to dělá, když jádro je v současnosti "nejzelenější" a nejekologičtější energie? Jak už tu zaznělo, stejně jako ksč se nemůže odříci marxe a starokomunistů, těžko se zříci antiatomového třeštění - byť je to hloupost. Hrozí příliš velký propad.. těžko se odříkat ideí, které stály u zrodu hnutí. O to více bychom měli věcně požadovat, aby koncepci předložil a požadovat čísla a výpočty a výpočty a čísla..   

F. Čech 21.12.2006 11:51

Bursík a jeho "zelení" diskredituje celou ekologii

Arogantní ekoterorista Bursík diskredituje celou ekologii, která ke důležitá pro kvalitní život lidí. Jeho módní notování se světovou protiatomovou lobby, placenou petrodolary arabských naftařů ,se zcela míjí s hlavními ekologickými problémy jako je hospodaření s odpady, čistotu ovzduší a krajiny a devastací hnědouhelných revírů. Atomová energie je nesrovnatelně čistší než hnědé uhlí a pro nás z naší surovinovou základnou jedině možná. Je to opravdový demagog, populista a debil. 

I.L. 21.12.2006 12:01

Re: Bursík a jeho "zelení" diskredituje celou ekologii

Upresnil bych, ne primo ekoterorista ale "eko"populista, coz je ovsem

jeste nebezpecnejsi

Pamětník starejch dob 21.12.2006 14:31

Bursík není debil, ale demagog

Je to reinkarnace Pravdy a lásky.

I.L. 21.12.2006 11:50

Zase havarie v Temeline !

Výbuch v chemičce v rakouském Linci si vyžádal dvě oběti.

Exploze nastala kolem 8:20 při údržbě zařízení na výrobu čpavku.

Žádný únik plynu ale zaznamenán nebyl, takže nehrozí žádné ekologické škody.

kocour 21.12.2006 11:38

Namísto právně nezávazných dohod z Melku

- které ČR nicméně dodržuje - by si rakouská strana měla přečíst  - a dodržovat - toto:

http://curia.europa.eu/jurisp/cgi-bin/form.pl?lang=en

(do "words in the text" zadat Temelín, vyleze jedno stanovisko generálního advokáta a jeden rozsudek Evropského soudního dvora v Lucemburku ve sporu ČEZ versus Horní Rakousy)

Kamil 21.12.2006 11:35

Bursík je blb

Nevidí si trouba do huby.

vladko 21.12.2006 11:39

Re: Bursík je blb

Bursík není blb - o to je nebezpečnější!!!

pefben 21.12.2006 11:55

Re: Re: Bursík je blb

Ano, tak jest. Je docela inteligentní a proto iracionální odpor k jaderné energii vyvolává podezření. Dámy Kuchtová, Jacquesová a spol jsou evidentně hloupé, takže u nich mne to tolik neděsí. I když podplaceny Rakouskem za činnost proti ČR jsou zřejmě také.

Je to vůbec dojemná spolupráce v ramci EU. A pitomeček Rejžek se v LN naváží do Presidenta za jeho skepsi vůči EU. Asi nekupuje pomazánkové máslo ;-D

Sch.glosátor 21.12.2006 11:23

Bursíkova zelená ideologie je jen výtah k moci.

;-€.

Pepan 21.12.2006 11:16

Energetika podle Bursíka :-)

Jádro NE. Uhlí NE.

Větrníky 50%. Plyn 50%. Krásná představa :-)

To by bylo takových 20000MW ve větrnících, 8000MW v plynu, pěkné :-)

Mám občas pocit, že pan Bursík je placen z Ruska, neříká mu něco slůvko Gazprom?

Delfín 21.12.2006 11:35

Re: Energetika podle Bursíka :-)

Tech 20GW instalovaneho vykonu ve vetrnicich by tak zhruba nahradilo JETE - takze pridej jeste 3x.

Pepan 21.12.2006 11:43

Re: Re: Energetika podle Bursíka :-)

Jasné, nechtěl jsem tu zase nikoho příliš děsit. Musíme počítat v koncepci Bursíka i s brutálním omezením spotřeby a co je hlavní, s masivními dovozy. Nevím sice odkud, ale vždycky se najde někdo, komu zbude alespon půlka mozku.

Jinak i těch 20000MW je taková pohádka, že bych se bál ji číst i dvouletých dětem. Kam bychom to všechno nacpali? 90% z nich by stejně mělo využití pod 5% :-)

Martin 21.12.2006 10:43

omezovače švihu budou brzy zakázány!

Jako zástupce Ministerstva švihlé chůze protestuji proti omezovačím švihu. V nejbližší novele Zákona o švihlé chůzi bude toto omezování provždy zakázáno!

http://www.volny.cz/bobule/prh/