27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NevericiTomas 21.12.2006 15:17

Re: Moc jsem se pobavil!!

Cos postavil ty ze se tady tak holedbas?Meli jsme si na to vzit rakousky inzenyry, co postavili tu lanovku?Nebo britsko-francouzske konsorcium, co vymyslelo Concorde?Nebo by byli lepsi rovnou inezenyri z NASA?Nejlip ti, co vymysleli tepelnou ochranu raketoplanu?..Jojo cesi jsou holt ta nejvetsi smira...

oakman 21.12.2006 15:24

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

správně - amíci občas neumí postavit raketoplán, my neumíme postavit ani dálnici. Rozdíl je v tom že když spadne raketoplán, umře pár lidí, zatímco když JETE, chcípneme všichni. Ale to je taky české - radši chcípneme, než abychom přiznali potíže..... Proč je ta věc každé dva měsíce mimo provoz? Proč se muselo znova dělat uložení reaktoru, co ješte soustruzi zku..vili a stydí se nám to říci???

emp 21.12.2006 15:35

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Proč by měl Temelín "bouchnout"? napíšete prosím nějaký rozumný fyzikální důvod?

oakman 21.12.2006 16:39

Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

k tomu není nutná fyzika, stačí běžná aktivita českého lempla, trochu té domácí zlodějiny na staveništi a hlavně spousta uklidnujících lží ministerstva a pí Drábové v mediích..

Delfín 21.12.2006 18:11

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A to je prave ten problem. Pri znalosti alespon zakladnich fyzikalnich zakonu zjistite, ze JETE z fyzikalniho principu proste bouchnout nemuze. Ale presvedcujte slepeho o barvach ...

pavel 99 21.12.2006 20:29

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

"...k tomu není nutná fyzika,..." - pravda pravda - stačí víra.

Delfín 21.12.2006 15:20

Re: Moc jsem se pobavil!!

V cem je konkretne problem u toho Vaseho "flikování dvou technologií na sebe"? To by musela celou elektrarnu postavit jedna firma? Nebo je povoleno vice firem v ramci statu? Nebo dokonce dle kontinetu? Kde je ta hranice? Neznam zadne, ale opravdu zadne, takto slozite zarizeni, kde by se nekombinovalo vice technologii. Treba takova Skodovka v autech take kombinuje ruzne technologie od ruznych dodavatelu a nikdo se nad tim neudivuje.

emp 21.12.2006 15:22

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

To je již obehraný argument takovýchto "expertů". zajímalo by mě, co budou říkat, až se do Temelína začne zavážet ruské palivo. To zas bude určitě "experiment ohrožující životy občanů"  ;-P

oakman 21.12.2006 15:27

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

no hlavně jde o to, že se používá technologie Westinghouse. Ta firma už dávno žádné jaderné programy nemá, takže JETE je jako mobil od Siemense - sice sqelé, ale nikdo už ti to neopraví...

emp 21.12.2006 15:33

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Nemá jaderné programy? :) A vo WEC výstavba reaktorů v Číně? Co si představujete pod "technologie WEC?"

emp 21.12.2006 15:33

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

nemá jaderné programy? :)) Co si představujete pod slovy "technologie Westinghouse?"

Delfín 21.12.2006 15:42

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A co ze se konkretne pokazilo na te "technologii Westinghouse"? Jedine s cim je problem je palivo, ktere se bude jiz brat od ruskeho TVELu.

oakman 21.12.2006 16:33

Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Pánové, abych to shrnul - výsledky českého stavebnictví mluví samy za sebe. Já vim, že se vždycky najde dost vlajkonošů, kteří si myslí, že můžou nahradit odborný diletantismus politickou arogancí. Sebelepší technické vzdělání tu nepomůže, dokud si lidé nezvyknou na to, že každá taková stavba potřebuje zejména věcnou, slušnou a pozitivní komunikaci, která připouští omyl a nezatajuje, co se nemá dostat "ven". V tomto ohledu je JETE příkladem technokratické arogance, která produkuje víc potíží než užitku. Ale to bychom chtěli moc od lidí, kteří mají v hlavě tak to kružítko...

Delfín 21.12.2006 18:28

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Takze zase nic konkretniho - jen stale reci a tuseni o Ceske malosti a neschopnosti :-)

AAA 21.12.2006 22:11

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Lepsi v hlave kruzitko nez nasr*no ...

Václav 21.12.2006 16:30

Re: Moc jsem se pobavil!!

A co za "sorbonu" jste absolvoval Vy, mohu-li se zeptat? Podle toho jak se navážíte do lidí s technickým vzděláním, a jak plácáte páté přes deváté, tak bych to odhadoval na nějaký hodně měkký humanitní obor. A to ještě kdoví jestli. Třeba to s tím metrem je úplná perla. Průměrná hodinová přepravní kapacita je kolem 50 tisíc lidí. Špičková asi 70 nebo 80 tisíc. Tak mi proboha řekněte, jak byste tam chtěl utopit ten čtvrtmilión? To byste tam ty chudáky musel napěchovat jak sardinky do všech možných zákoutí. A Vaše "odborná" tvrzení o JETE jsou na tom podbně. Myslete mozkem. Možná tomu nebudete věřit, ale ono to fakt nebolí. Vy jste se možná pobavil, ale já Vaším výplodem tedy určitě ne.

oakman 21.12.2006 16:36

Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Vašíku, metro funguje jako krizový kryt..... Přestaň počítat, mysli..... nojo to se ale na ČVUT neučí, to tam v sylabu nemají, ono kdo by to potom dodělal, že...

Václav 21.12.2006 17:04

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Ale jděte, ono je to bohužel skoro všechno o tom počítání a hlavně o schopnosti logického uvažování. Pokud Vám tohle nic neříká, tak můžete myslet jak chcete a vymyslíte stejně hlouposti. A přestaňte laskavě útočit na ČVUT. Nevím co Vám ta škola provedla. Že by také jeden z řady suverénů co si myslel, jak tu před ním padnou všichni na zadek, a po dvou třech semestrech padl on, ale na hubu. Neříkám, že je tu všechno 100%, to zdaleka ne, při způsobu jakým se náš chová k vysokým školám to snad ani není možné, ale že by někdo prolezl techniku a přitom nemyslel, tak to je snad vtip. Okecat jsou humanitní směry, ale technika fakt ne.

oakman 21.12.2006 18:49

Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Tak tedy počítej, blbe - můžeš začít sčítat kapacity jednotlivých stanic - ne dopravní, ale jako kryt CO. Ažv to sečteš, můžeš tu začít plácaty něco o formulkách na výpočet pevnosti betonu, ale fakt, že naši ynžynýři postavili "jaderný" kryt, který voda z Vltavy zatopila přesně za 57 minut!! Co na to tvoje výpočty??? Tomu, co presentuješ se říká německy der Fachidiot.

Delfín 21.12.2006 19:06

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Pocitam ze po plysaku se na nejake vrata u metra nikdo ani nepodival - proc take, kdyz uz nam nic nehrozilo a pojem CO nikdo uz ani neznal. Ona stavba jaderky je trosku o necem jinem. Ale je asi zbytecne presvedcovat zhrzeleho Cecha ...

oakman 21.12.2006 19:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

No malej problém je v tom, že nešlo o vrata, ale o nedodělky v izolaci. Víš ty největší hrůzy se většinou stanou díky malé lidské chybě. Na tu je v JETE hromsky zaděláno.

IKA 21.12.2006 19:10

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Jsi dobrej jsi nejlepsi takovzych je tu skoda

oakman 21.12.2006 19:13

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Jak do tvojí logiky zapadá kromě "spolehlvě" fungujícího JETE třeba logika dálniční sítě, logika D47 a R48, které běží paralelně 15 kilometrů od sebe, logika stavění megaletiště ve městě a mohli bychom pokračovat. To je ten problém s vámi kružítky - jak nemáte vzoreček, tak jste úplně mimo. Další strojařskou chloubou jsou ty vehikly, co za velké slávy nasazoval Paroubek do hry pod názvem Regionova - odfláknutý repas 152.xx - jede to stejně blbě a pomalu, je to stejně mrtvá koncepce vozu, ale veřejnost se již těší na další moderní lež našich techniků. Kdyby jste každou takovou Potěmkinovu vesnici nevydávali za technický pokrok!!

pavel 99 21.12.2006 20:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

oakmanovy mindráky už vyhřezly zcela nekontrolovaně.

AAA 21.12.2006 22:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A ja jsem hned vedel ze je s Temelinem neco spatne kdyz jsem videl tu novou Regionovu!!!

Václav 21.12.2006 22:02

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

Aáá vypadá to, že jsem trefil do černého. Arogantní primitiv, pro kterého je nejspíš nedostižnou metou i obyčejná maturita, se alespoň ukájí urážením těch, co dokázali něco víc. Jen si poslužte. Tomu se fakt můžu jenom smát.

A pokud jde o to metro. Tak zaprvé, nejspíš ani jeden nevíme, jestli tam bylo všechno pouzavíráno tak, jako kdyby to bylo v režimu plně fungujícího krytu. Podle toho co jsem stihl zaregistrovat od lidí zabývajících se dopravním stavitelstvím, tak nejspíše nebylo. Metro mělo být uzavřeno dříve, ale to byla věc spíše magistrátních politiků, nežli odborníků. Pak by mne fakt zajímalo, kde jste vzal těch 57minut. Když jen mezi zaplavením jednotlivých úseků trasy B uplynuly celé hodiny. Vaše zacházení s čísly je fakt kouzelnické.

Za druhé zde zafungovala i hloupá souhra náhod, protože voda prvně prorazila stavební uzávěru na staveništi v Holešovicích. Povodeň přišla pro tohle místo v tu nejméně vhodnou dobu. A jinak třeba na způsob pokládky těch tubusů na dno Vltavy, který vymysleli ti hloupí čeští stavaři, zírali odborníci ve spoustě států.

Za třetí neurážejte projektanty. Pláčete hezky ale na špatném náhrobku. To si vážně myslíte, že nějaký projektant může za to, že parta blbců v zasviněných montérkách postavila obyčejnou zeď namísto masivní železobetonové přepážky, aby už měli padla a mohli zase lemtat v hospodě? A nebo že kabelové průchodky byly "utěsněny" zmuchlaným papírem? Vše se samozřejmě naoko upravilo tak, aby to vypadalo, že závazek je splněn a byly prémie. Nezlobte se, ale šlendrián montýrkářů se do výpočtů fakt spolehlivě zahrnout nedá. Kdyby bylo spolehlivě evidováno, kdo dělal tu kterou práci tak, jako se to dělá právě třeba na stavbách jaderných elektráren, tak mohl někdo jít sedět. A věřte, že by to nebyl projektant, ale nejspíše někdo jako Vy, kdo má diplomované odborníky za blbce a sebe za mistra světa.

Am 22.12.2006 15:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

R^R^R^

Václav 21.12.2006 22:03

Re: Re: Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A do problematiky jaderných elektráren se fakt raději nepouštějte. Když Vám nic neříkají normální fyzikální zákony, tak jaderná fyzika a jaderné technologie už teprve ne.

Am 22.12.2006 15:29

Re: Re: Re: Moc jsem se pobavil!!

A Vy si opravdu myslíte, že se občané v případě povodní běží schovat do metra?!?!

chm chm chm.........

Ši-ball 21.12.2006 14:28

Dnes nám radí ..

Ve svém slavném vystoupení na hradě pan zelený prokázal, že si plete ampéry s watama a všeho dohromady je to cca deset kilohodin, doma zřejmě vyšrouboval žárovky z lednice, protože tam žena zapomínala zhasínat.