29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ZaZu 2.1.2009 11:16

Re: Poplatky

Kde se pořád bere to tvrzení, že zdravotnictví je zadarmo. Já odvádím do systému desetitisice a k tomu musím ještě platit nesmyslné poplatky u lékaře nebo v lekárně. Docházím k lékaři cca 1 x za čtvrt roku a každá taková návštěva představuje asi 500 až 600 Kč a tak se nedivím, že pro některé vážněji nemocné lidi, kteří mají hlouběji do kapsy to problém může být. A že mají "kecy", no, to je tedy v pořádku Vážený, protože si uvědomují, že právě ta Vaše práce má finanční rozměr a že úroveň mnohých lékařů a zdravotního perzonálu je víceméně hrozná (omluva všem slušným a procovitým), pro které je pacient jen dotěrným hmyzem nebo otevřenou peněženkou.

pepe 2.1.2009 11:29

Re: Poplatky

      Pane Zazu, bu´dte konkrétní, řekněte za co platíte těch 600 korun.

ZaZu 2.1.2009 12:12

Re: Poplatky

Jsem diabetik na inzulínu a tak  musím chodit na některá vyšetření, která s touto chorobou souvisí. Také musím doplácet na některé léky a inzulín.  Já mám chálabohu výborného lékaře (ovšem, takhle to nebylo vždy) a také na tom nejsem finančně špatně. Jen jsem si dovolil říci, že pro některé lidi může být problémem dodatkové náklady uhradit. Pokud to nejste schopen uznat, tak je s Vámi další diskuze zbytečná.

Ladislav N 2.1.2009 17:41

Re: Poplatky

Ovšem zaplatit čtvrtletně 500-600 Kč není žádná závratná částka, která by mohla kohokoli z občanů zruinovat. Pro nemocné se řada plateb za léky naopak snížila.

Martin 2.1.2009 11:31

Re: Poplatky

Přesně !!!!

clay 2.1.2009 12:04

Re: Poplatky

o poplatek v lékárně máte na základě cenového výměru MZ sníženou cenu léku. Když odeberete dvě balení, tak dokonce jednou "neoprávněně". Tak nežvaňte...

ZaZu 2.1.2009 12:21

Re: Poplatky

Více položek, rozumíte! A už na to nereagujte  a buďte rád, pokud jste zdráv.

Kylchap 2.1.2009 10:56

Pane Cikrte,

už máte sbaleno? V pondělí totiž končíte.

vládík 2.1.2009 11:02

Re: Pane Cikrte,

Ovšem Julínka je škoda. První ministr za posledních 15 let, který se pokusil reálně vyřešit problémy zdravotnictví. Ovšem jeho případný odchod je správným krokem - politik musí umět komunikovat (a to Julínek neuměl ani náhodou).

clay 2.1.2009 11:15

Re: Pane Cikrte,

musí ovšem být ochota Julínkovi naslouchat...ta rozhodně nebyla. Ať už Jílková, Moravec či další, nenechali mu nikdy prostor bez přerušování.

doktor 2.1.2009 10:48

Obvyklé Cikrtovy lži.

"Kulatý stůl" je zastírací manévr JUlínkova týmu. Jak se můžete mnohonásobně dočíst na stránkách ČLK, ČSSD nebo koaliční KDU-ČSL, buď tyto organizace nebyly na žádné jednání zvány, nebo nebylo před vyhláčením zákona ani na jedinou jejich připomínku přihlédnuto. Odmítání jakékoliv diskuse a protlačování zákonů silou (nepatrné většiny) je "demokratická" pracovní metoda současného ministerstva zdravotnictví, a hlavní důvod, proč ODS prohrála senátní a krajské volby. Nesmyslnost Cikrtovy (Julínek toho není schopen) obhajoby "zvláštních" akciových společností ve zdravotním pojišťovnictví a školství  se nedávno prokázala při odhalení "zlatých padáků" v Bendlových středočeských nemocnicích - akciových společnostech. Nikdo neměl a nemá právo kontrolovat výsledky jednání jejich vedoucích orgánů nebo jejich hospodaření - ani stát. Ten může nejvýš kontrolovat, zda platí daně. O jejich existenci se přece postará "trh". Tahle Klausovská poohádka by už měla být jednou zařazena, kam patří: mezi býchorky o skřítcích a čarodějích. V Topolánkově vládě lžou všichni, včetně předsedy, ale na MZ jsou ve lhaní skutečnými mistry.

vládík 2.1.2009 11:00

Re: Obvyklé Cikrtovy lži.

Kulatý stůl jako diskuze odborníků a koaliční jednání jsou dvě významně odlišné věci. Zapomněl jste, že není lží, že se ČSSD odmítla jakýchkoliv komisí (již na začátku - nemohla znát přístup MZd).

Je potřeba rozlišovat - kraje neprivatizovaly fakultní nemocnice a už vůbec ne podle zvláštního zákona.  Kdy nevíte - nekecejte: samozřejmě, že má právo kontrolovat - valná hromada (zástupci kraje) a dozorčí rada. Že selhaly je jiná věc. Stát samozřejmě ne - jedná se o majetek krajů.  Vy máte dojem, že kontrola v neziskových organizacích či přímo státem vlastněných nemocnic je kvalitnější? Nezlobte se, pak jste ekonomický hňup (prosím, neberte to jako nadávku, ale jako fakt; opravdu u těchto právních forem jsou příležitosti k tunelování přnejmenším stejné, ne-li vyšší).

Ivan 4.1.2009 22:30

Re: Obvyklé Cikrtovy lži.

Nějak ignorujete ty zlaté padáky, které si představenstvo akciovky v Benešově  udělilo. Ty lidi, kteří nadělali dluhy a ještě si za to nechali královské odměny, tam dosadila ODS se souhlasem Julínkova ministerstva. Správně by to tedy měl Bendl, Julínek a jiní zaplatit ze svého. "Nevěděli o tom". Cha cha cha.

Minutus 2.1.2009 11:01

Konečně někdo upozornil

na to podstatné. Nebezpečnost privatizací velkých celků ve zdravotnictví, pojišťoven a nemocnic. Jedná se o pokus provést ohromný tunel do veřejných peněz a dle mého názoru, pokud něco podobného provede následně Paroubek, bude mít po žížalkách. Topolánkově vládě se to snad už nepodaří.

vládík 2.1.2009 11:05

Re: Konečně někdo upozornil

Vy se domníváte, že v současném systému ty "veřejné" peníze nejsou tunelovány? Idealisto.

Minutus 2.1.2009 11:27

Re: Konečně někdo upozornil

Nejsem naivní. Ovšem jde tady o míru. Privátní subjekt nepodléhá žádné kontrole zvenčí, proto může tunelovat mnohonásobně více. Konkurence mezi ZP je v podstatě nemožná.

No a že zvláště ODS, která má na práporu, že stát nemá do ničeho zasahovat paralyzuje kontrolní mechanismy ve státních nemocnicích a pojišťovnách? Tak v tom se budou muset snažit rozhodnout voliči. Nejsem proti privátním firmám. Ale jen tam, kde přináší užitek, tedy kde funguje konkurence. Privátní ordinace jsou naprosto OK. Každý ten doktor ví, že ho taky mohou pacienti opustit. Stačí 20% a jeho příjmy se propadnou až o polovinu. Protože výdaje má stále stejné.

vládík 2.1.2009 11:57

Re: Konečně někdo upozornil

Co považujete za privátní subjekt?  A co za tunelování?  Je privátním subjektem a.s. ve 100% vlastnictví státu?

Ladislav N 2.1.2009 17:25

Re: Je privátním subjektem a.s. ve 100% vlastnictví státu?

 ;-)R^

clay 2.1.2009 11:04

Re: Obvyklé Cikrtovy lži.

vy jste jen sprostý demagog, pane doktore...Rv

doktor 2.1.2009 11:15

Re: Obvyklé Cikrtovy lži.

Nadávkami argumentuje ten, kdo jiné argumenty nemá. Pokud jde o Středočeský kraj (žiju v Jihomoravském, tedy daleko), řídím se jen tím, co se dozvídám ze sdělovacích prostředků, na příklad že Ing.Bendl tvrdí, že jako hejtman o dění v benešovské nemocnici, a.s., nic nevěděl, protože zápisy z jednání dozorčích rad jsou tajné. Nebo je to jinak? Poučte mne. Nadávat vám nebudu. Jsem profesně zvyklý argumentovat věcně.

knihovnik 2.1.2009 11:19

Re: Obvyklé Cikrtovy lži.

ano take si myslim ze doktor je sprosty demagog.

nicmene faktem presto zustane ze v zadluzene benesovske nemocnici management/kleptoment zvysil dluh nemocnice z 20 M na 25 prihravkou do vlastni kapsy a Bendl o tom, jak sam potvrdil, nemel ani anung a tentyz Bendl prodal za hubicku nemocnici ve vlastnictvi kraje.

Ale jinak samozrejme doktor je demagog, o tom neni pochyb!

H.K. 2.1.2009 11:15

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

V Topolánkově vládě lžou všichni, včetně předsedy, ale na MZ jsou ve lhaní skutečnými mistry

Za 8 let vlády ministrů ČSSD nebyl vyřešen žádný podstný problém ve financování zdravotní péče. Pouze přidávali peníze ze státního rozpočtu do zdravotní pojišťovny.

Máte nějakou představu o financování zdravotní péče?

doktor 2.1.2009 11:29

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

Je to pořád dokola. Řízení, včetně financování veřejné zdravotní péče se přednáší na lékařských fakultách vysokých škol, čili existují odborníci toho oboru. Ani jediný z nich se zatím nepodílel (nebyl přizván) na plánu reforem českého zdravot nictví. Reformy vymýšlejí anestesiologové (Julínek), internisté (Hroboň, Hellerová), magistři farmacie (Cikrt), bakaláři ekonomie (Šnajdr), a v minulosti psychiatři, gynekologové a chirurgové. Ve zdravotnictví zdaleka nejde jen o financování. Ve světě fungují modely řízení zdravotnictví jak astátní (na př. GB, Švédsko, Kanada, aj.), tak založené na zdravotním pojištění. Hodně záleží na řízení nejen finančním, ale i odborném. Pokud bude reforma jen o financích, selže. Když ji ještě její tvůrci neumějí v diskusi prosadit, ale raději si vymýšlejí (česky: lžou), neprojde. Pokud jsme tak neschopní, stačilo by okopírovat řízení zdravotnictví v Německu (je tam v běhu rok stará reforma) nebo v Rakousku. Na to jsou však naši reformátoři moc pyšní.

Martin 2.1.2009 11:45

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

Naprosto přesně doktore,četl jsem o systému řízení a financování zdrav.péče v německu a každému zfanatizovanému Julínkem a Cikrtem to doporučuji,aby pochopil,jak má vypadat zdr.reforma pod perfektní kontrolou.Protože hlavně v česku platí : kde není přísná kontrola toku peněz,tam kvete zlodějna ve velkém.!!

H.K. 2.1.2009 11:57

Re: Poku by vláda vedená ČSSD udělala reformu organizace a financování zdravotní péče nebyly potřebné.

Organizace zdravotní péče má dvě dimenze politickou a odbornou.

1/ Za řešení věcí veřejných mají odpovědnost politici. Tam patří organizace , finacování a dostupnost péče. Stávající systém vznikl v devadesátých letech a už nevyhovuje dnešním podmínkám. Za 8 let vlády ČSSD se na postu ministra zdravotnictví vystřídalo několik ministrů a žádný z nich neudělal nic podstatného. Pouze brali peníze ze státního rozpočtu aby snížili deficit v pojišťovně a tím zvyšovali státní dluh. Průměrně každý rok jejich vládnutí zadlužili budoucí generace o 100 miliard korun.

Ve světě fungují modely řízení zdravotnictví jak astátní (na př. GB, Švédsko, Kanada, aj.), tak založené na zdravotním pojištění.... Existují. Žádný není bez problémů. Pokud  víte jak by se mělo udělat, aby systém fungoval, ale bez zadlužování, mohli jste poradit pánům ministrům ČSSD. Jenom každý kritizuje. To umí každý ožralý v hospodě. Něco udělat,  to je jiný problém.,

Řízení, včetně financování veřejné zdravotní péče se přednáší na lékařských fakultách vysokých škol,...... Zajímavé, že málokdo ví alespoň to, že utratit se může jenom tolik kolik se vydělá. Všichni chtějí peníze a žádný neví kde je vzít a nekrást.

Zdravotnictví  se dá lehce zneužít politicky Proto se nikdo do řešení nehrnul.

OMar 2.1.2009 10:47

S nutností zdravotnické reformy, ...

....regulačních poplatků atd, bezvýhrady souhlasím, proti privatizaci nemocnic taky nemám nic, a prohlašují že ministr Julinek je první, kdo alespoň s nějakou reformou začal. 

Přesto nemůžu zcela souhlasit z Vaší argumentací a zejméne s termínem "fatální neznalost"  Body 3-5 Vaší argumentace odkazují vesměs na něco, co je teprve připravováno čili těžko o tom člověk mimo MZ může něco vědět (ještě to neexistuje). Ostatně i termín "pracuje se na tom" je poměrně diskutabilní.  Bod 1 odkazuje na práci komise, jejíž výstup mi po 18 zasedaních (alespoň podle údaju na jejich oficiální vebové stránce) nepřijde příliš signifikatní (kromě jakési souhrnné zprávy) a její zápisy ze schůzí mi výrazně připomíná legendární projevy soudruha Jakeše (posuďte sami např.  http://www.kulatystul.cz/cs/system/files/Zapis_z_16_jednani_OT_OM.pdf) . A co se týče bodu dva, pokud skutečně každý máme svůj individuální účet v pojištovně, je škoda že nám ho např. VZP aktivně svým pojištěncům na konci roku nerozeslala (např. místo časopisu VZP, které automaticky většina lidí zahazuje) alespoň z psychologických důvodů- přinejmenším by to bořilo mýtus zdravotnictví "zdarma"  

clay 2.1.2009 11:09

Re: S nutností zdravotnické reformy, ...

jak to, že "těžko o tom může něco vědět"? Je to na stránkách ministerstva a v připravených návrzích zákonů...že je hlupák Chýla nezná, je jen jeho problém. Nemá psát o něčem, o čem nemá ani potuchy. Co se týká rozesílání účtů - máte snad nožičky...nevím, proč tisknout haldy papírů a ty rozesílat každému pojištěnci...

OMar 2.1.2009 13:26

Re: S nutností zdravotnické reformy, ...

já nožičky mám a kolik jsem z pojištění vybral mám celkem dobrou představu. Ale řek bych že řada lidí byla překvapená, kolik jejich léčba stojí a možná by jim těch 30 kaček pak nebylo tolik zatěžko. Kromě toho, jak už sem napsal tisknou se a rozesílaj jiný kraviny a tohle zrovna představuje tak 2 papíry.

Nomen 2.1.2009 10:15

Ćhválabohu za ty poplatky - demaskovaly zcela zmatečnou a okrádací úroveň celé reformy....

H.K. 2.1.2009 10:57

Re: Ćhválabohu za ty poplatky - demaskovaly zcela zmatečnou a okrádací úroveň celé reformy....

....okrádací úroveň celé reformy....Koho okradla?

1 Jak by měl být nahrazen výpadek financí po zrušení tzv. regulačních poplatků?

2/ Souhlasíte se zvyšování dluhu? Dnes ročně platí stát 50 miliard úroků z dluhů.

3 /Máte nějakou představu o financování zdravotní péče?