28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z 2.1.2009 11:19

Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Proč to, Cikrt, nejdou vysvětlovat někam do lékárny? Proč se nepostavějí do lékárny a babičkám a dědkům nevysvětlejí, že poplatek je od toho, aby pořád nelezli k doktorovi a k lékárníkovi, a že jejich malý důchod jim to naštěstí nedovolí. Že je to pro jejich dobro, když cálujou nekřesťanský peníze za poplatky a léky. Tam můžou těm dědkům a babičkám říct, že jsou to oni osobně, Cikrt z ODS, kdo se jim o placení navíc, o ty poplatky postaral. Přitom si můžou, Cikrt, před nimi ty jejich třicetikoruny strkat do kapes. Při odchodu můžou, Cikrt, těm dědkům a babkám říkat: „A nezapomeňte volit ODS.“

Dál můžete, Cikrt, lhát lidem o zdravotnictví zdarma. Zdravotnictví zdarma není, oni to Cikrt moc dobře vědí. Pojišťovny inkasují obrovské peníze z povinných plateb ze zákona. Jenomže oni, Cikrt, se svými kumpány dostali zálusk na miliardy v pojišťovnách. Pojišťovny nechtějí platit do zdravotnictví, protože jejich miliardy jste si začali šetřit zavedením poplatků pro sebe, Cikrt, a pro své kumpány. Kdyby se jim, Cikrt, podařilo ukrást pojišťovny, potom půjde do zdravotnictví ještě méně peněz. Zcizené pojišťovny totiž budou peníze ze zdravotního pojištění měnit na zisk. Tyto zisky si budou vyplácet manažeři v podobě stovek miliónů odměn a dividend, místo toho, aby tyto peníze plnily svůj účel ve zdravotní péči pro lidi.

Cikrt, přiznají se, že oni se jen na Neviditelného psa přišli vyplakat mezi své, protože jinde vždycky dostanou po hřbetu pěkných pár potěhem?

clay 2.1.2009 11:21

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Zet nekecaj a koukaj se něco naučit. O ten poplatek za recept se snížily marže lékárníků, tudíž cena léků.

clay 2.1.2009 11:48

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Co potom s takovým "odborníkem" Dráthem, který se v tv ostentativně diví, že poplatek v lékárně nění zohledněn v limitu ještě jednou...;-D

drak 2 2.1.2009 12:43

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

:-PClay, proč chcete po mně, starém člověku (7O) , který celý život platil do pojišťovny, byl jsem skutečně minimálně nemocen, trnout, že až jednou ta nemoc přijde, tak prostě skončím. Ušetří se na důchodech. Šmytec!  A že není peněz? Pojišťovny vždycky hospodařily celkem vyrovnaně. Dnes je tam 3O mlrd. navíc! Není to polštář pro budoucí vlastníky?;-O

Ladislav N 2.1.2009 17:29

Re: drak 2 IP: 89.185.250.xxx

Zato státní finance jsou po vládách KSČ a ČSSD  tisíc miliard v mínusu. Co s tím? ;-)

clay 2.1.2009 11:23

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

reforma zkrachuje na kretenismu takovejch jako jsou vy, Zet:-/

H.K. 2.1.2009 11:29

Re: Poslouchají, Cikrt, proč pláčou tady na Neviditelném psu?

Cikrt, lhát lidem o zdravotnictví zdarma. Zdravotnictví zdarma není, oni to Cikrt moc dobře vědí.

On Cikrt někdy řekl, že je zdravotnictví zdarma? To říkají lidé, kteří mají podobné myšlení jako Vy od padesátých let.

Pojišťovny nechtějí platit do zdravotnictví,....... To se stalo kde a kdy?

1/ Máte nějakou představu o způsobu organizaci a finacování zdravotní péče?

2/ Jak by se měl nahradit výpadek finančních prostředků po zrušení tzv. poplatků?

baci 2.1.2009 11:19

ad doktor versus pavla b.

mám zkušenosti ze státního i soukromého zdravotnictví,dle obvodních lékařů/má žena a jejich kolegů/ubylo pacientů a je na ně větší čas.Takže svůj název "regulační poplatky"plní neb regulují jiný význam jsem nikdy nečekal.Myslím,že není úplně pravda,že by veřejnost nebyla informována,slyšel jsem a viděl řadu pořadů a četl v novinách nebo na netu vše o poplatcích.Spíše si myslím,že byla možná chyba v způsobu prezentace.Vždycky jsem tvrdil,že reformu může udělat jen sebevrah a za určitou dobu bude vyhozen pošlapn morálně atd.Proti jakékoli reformě budou lékaři pacienti pojištovny nemocnice.

clay 2.1.2009 11:27

Re: ad doktor versus pavla b.

máte pravdu, nikde na světě se zdravotní reforma nesetkala s příznivou odezvou. Tak trochu vyjímkou jsou Švýcaři, kteří si si v referendu ohlasovali, že za zkažený zuby si může každý sám a vyňali tuto část oboru z pojištění.

alain 2.1.2009 11:12

Perly a hrách

Pane magistře, vždyť víte, že kdo nechce slyšet vysvětlení, je imunní proti jakýmkoliv argumentům...

Mám jako Středočech jiný problém. Příčí se mi, aby se z rozpočtu kraje díky nestoudnosti našeho českého Goebbelse hradily formou daru regulační poplatky. Jak by člověk v tomto případě mohl projevit odůvodněnou občanskou neposlušnost?

Jinak Vám chci popřát pevné zdraví, pevné nervy a stálý optimismus. Velice se Vás vážím.

Kylchap 2.1.2009 11:16

Občanskou neposlušnost

projevíte nejlépe když sumu, kterou za Vás zaplatil kraj poukážete zdravotnickému zařízení jako sponzorský dar. Případně kraji.

H.K. 2.1.2009 11:21

Re: Občanskou neposlušnost

Dobrá rada nad zlato. Může je poukázat také panu MUDr Ráthovi na jeho účet.

jirka.s. 2.1.2009 15:18

Re: Občanskou neposlušnost

Blbečku!!!! I stvoření s IQ 28 by pochopilo, že alainovi vůbec nešlo o sumu, kterou ZA NĚJ zaplatil kraj, ale o sumu, o kterou JEHO okradl dRát, tedy kterou  vnutil tobě, když jsi opětně navštívil svého psychiatra!!! 

knihovnik 2.1.2009 11:20

Re: Perly a hrách

muzete prispet zadluzene benesovske nemocnici a odmaznout aspon trochu z tech 5 M co si nadelili managori dosazeni Bendlem.

PetrP 2.1.2009 11:24

Re: Perly a hrách

A co tak odmítnout dar ? Ja osobně si nepřeji, aby za mne někdo něco platil. Někdy si nechám zaplatit pivo v hodpodě, ale vždy jen od dobrých známych. Nechci být nikomu zavázan a už vůbec né těm rudochum z krajů.

--Roman 2.1.2009 11:11

Fatalní je,že po osmileté vládě socanů nemají důchodci a rodiny s dětma

na zaplacení nutných poplatků ve zdravotnictví. Fuj socanům.

Vydra 2.1.2009 11:06

v tom je ten problém,

pane. Má-li fatální neznalost prof. Chýla, tím spíše ji bude mít veřejnost. To však není chyba veřejnosti. Zdravotnická reforma propadne ne proto, že by byla podvodná nabo špatná, ale proto, že není vhodně presentována. Jsem pravicově zaměřená osoba, ale i já mám pocit, že zdrav. reforma je presentována stylem "je to správný a kdo tomu nevěří, ať si to zjistí". Tato reforma je však velmi výrazné "politikum" a musí se na prvním místě zpracovávat jako taková a ikoli jako odborný problém. ČSSD toto pochopila, ODS asi ne.

doktor 2.1.2009 11:05

Pavla B.

zde opakovaně asrgumentuje tím, že jí kvůli nákladné nemoci dítěte Julínkova poplatková (jiná neexistuje) reforma vyhovuje.

Vyzývám další diskutující zde na Psu, aby nás seznámili s bohulibým účinkem Zákona o regulačních poplatcích a 5.000 K limitech plateb (do nichž se nepočítají ty nenákladnější položky: platba za hospitalizaci, za LSPP a za většinu doplatků za léky) na svém osobním příkladu. Zatím je jich údajně (oznámilo prolhané MZ) několik tisíc. Hlaste se, přátelé reformy! Sám ani v rodině, ani mezi mnoha přáteli (nejsou všichni lékaři) nikoho takového neznám.

clay 2.1.2009 11:13

Re: Pavla B.

ano, jde přece o to, aby reforma vyhovovala právě těm, kteří potřebují nákladnou léčbu. Vám vyhovovat nemusí. Ostatně pokud jste dělal celý život něco pro své zdraví, pak se vás reforma zcela jistě nijak nedotkla...

Ladislav N 2.1.2009 17:35

Re: ad "doktor"

Je těžké vysvětlovat našemu rudému doktorovi, že není žádný obhájitelný důvod zdarma živit pacienty na účet zdravotního pojištění, když doma by si stravu (a bez obsluhy) museli platit sami.

Po tom, co tenhle exot už naplácal do diskusí, snad ani nemá smysl jej brát vážně. On ani nechápe, že skutečně nemocní pacienti teď platí za poplatky a doplatky za léky podstatně míň, než za osmileté vlády KSČSSD a ministranta Ratha.

baci 2.1.2009 11:17

Re: Pavla B.

mám zkušenosti ze státního i soukromého zdravotnictví,dle obvodních lékařů/má žena a jejich kolegů/ubylo pacientů a je na ně větší čas.Takže svůj název "regulační poplatky"plní neb regulují jiný význam jsem nikdy nečekal.Myslím,že není úplně pravda,že by veřejnost nebyla informována,slyšel jsem a viděl řadu pořadů a četl v novinách nebo na netu vše o poplatcích.Spíše si myslím,že byla možná chyba v způsobu prezentace.Vždycky jsem tvrdil,že reformu může udělat jen sebevrah a za určitou dobu bude vyhozen pošlapn morálně atd.Proti jakékoli reformě budou lékaři pacienti pojištovny nemocnice.

clay 2.1.2009 11:20

Re: Pavla B.

způsob prezentace volí novináři: posadí proti Julínkovi psychopata Dráta - a hádejte se...

relativ 2.1.2009 14:01

Re: Pavla B.

Pane baci,vysvětlete co regulují poplatky u zubaře,kam chodí pacienti jen když musejí,natož pak simulovat.A platíte tam za leckterý úkon.

jirka.s. 2.1.2009 15:22

Re: Pavla B.

No, smrad z tvé huby bych tedy nechtěl zachytit! 8-o

Pavla B. 2.1.2009 11:27

Re: Pavla B.

S dovolením bych jen upřesnila, že nás nechrání limit 5.000 Kč, ale pomohla nám lepší finanční situace VZP.

Totiž jak zde na Psudo omrzení opakujete, že revizní lékaři pojišťoven automaticky schválí každému na požádání jakoukoliv nákladnou léčbu - to prostě není pravda.

Minutus 2.1.2009 11:32

Re: Pavla B.

Ten hlod o revizních lékařích je odjakživa slyšet z pojiš´toven a ministerstev. Následně pak pokutují lékaře za to, že tu léčbu uskutečnil, aby si to příště rozmyslel. Pojišťovny se, co je znám snaží zakazovat lékařům dražší postupy a to tak, že jim počítají průměrné výdaje na rodné číslo. což je blbost. některý lékař má složitější pacienty, jiný zdravější. Nemohou oba léčit za průměr.

clay 2.1.2009 11:41

Re: Pavla B.

tenhle typ "regulací" zavedl Drát. A Horák slíbil, že díky dobrému finančnímu zdraví pojišťovny nebudou uplatňovány.

Minutus 2.1.2009 10:56

Poplatky

Znám tu problematiku z obou stran. Lékaři z nich měli rozporuplný pocit, protože jim snížili hodnotu bodu, tedy platby od pojišťoven, a místo toho dali poplatky. Přibyl jim další nemedicinský administrativní úkol spojený navíc s nevybíravými kecy pacientů. Finančně si SNAD někteří mírně polepšili, protože pojišťovny jim ty body stejně neproplácejí v plné výši, ale 25-30% práce jim klidně neuznají. Nedovolí jim ovšem také zavřít na týden v měsíci ordinace, takže je nutí jako v otrokářském režimu dělat týden v měsíci zdarma. Alespoň já o takových případech vím.

Pacienti vycítili snahu v budoucnu zpoplatnit ve zdravotnictví více a více úkonů - onu snahu udělat z poplatků odvykací kůru na bezplatné zdravotnictví. A zachvátila je panika. Pokud by se Julínek soustředil pouze na regulační funkci poplatků, udělal by to jinak. Zavedl by osobní účty s finančním bonusem závislým na počtu návštěv u lékaře (nepřímá úměra, pokud by někdo měl pochybnosti). Regulaci by to uskutečnilo, lidi nenaštvalo. ODS by sbírala dnes plody uvážlivé regulace.

vládík 2.1.2009 11:04

Re: Poplatky

Nemyslím, že většina obyvatel by ty bonusy viděla. Jak vidíte, všimli si pouze toho, že šahají do vlastní peněženky.

Mimochodem: o ty bonusy by byl nižší výběr pojstného?

Martin 2.1.2009 11:05

Re: Poplatky

Nesdílím Váš optimismus, kdyby se měla uskutečnit regulace podle Vašeho návrhu, tak by Paroubek a KSČM zase začali řvát, že tahle regulace prý postihne nejvíc ty nejvíce nemocné (podle jejich pohledu ty, kteří chodí často k lékaři).

 I kdyby se MZ vysvětlovalo 25 hodin denně, tak by lidé raději poslouchali Paroubka, který nikdy nebude souhlasit s ničím z dílny trojkoalice.