14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 2.1.2009 11:17

Re: Ćhválabohu za ty poplatky - demaskovaly zcela zmatečnou a okrádací úroveň celé reformy....

Nomen nemá žádnou představu, protože je to obdoba hlupáka Chýly - oba se vyjadřujou k materii, k níž nemají základní informace.

Ladislav N 2.1.2009 17:44

Re: ad "Nomen"

 ;-)R^!!

Nomen 2.1.2009 10:13

Ad: Regulační poplatek není spoluúčast, ale regulační poplatek

Tak proč se započítávají ty třicetikoruny a šedesátikoruny  do oněch 5000 spoluúčastného - můžete mi to vysvětlit???

Pavla B. 2.1.2009 10:16

Re: Ad: Regulační poplatek není spoluúčast, ale regulační poplatek

Poplatek za návštěvu pohotovosti a za pobyt v nemocnici se do ochranného limitu nezapočítává.... ono by to vážně chtělo si napřed přečíst zákon o reformě veřejných financí a pak (s panem Cikrtem) diskutovat.....

Nomen 2.1.2009 10:46

Tak proč se započítávají ty třicetikoruny a šedesátikoruny za doktora a lékárnu započítávají do 5000

Chtělo by to porozumět psanému slovu....jinak hezký den bez frustrací z debaklu Julikrtů....;-D;-D;-D

Pavla B. 2.1.2009 10:56

re

Hm, tak v původním příspěvku jste nepsal, o které poplatky jde - čili jaké (ne)pozorozumění psanému slovu máte na mysli? Některé se započítavají a jiné nezapočítavají, spokojen?

Frustrován mi připadáte spíš vy8-o

Hrad 2.1.2009 10:42

Re: Ad: Regulační poplatek není spoluúčast, ale regulační poplatek

A proč Cikrt s Julínkem nenosí paruku? Tolik proč.....? Ta trapná nejistota. :-/!!

Berkowitz 2.1.2009 10:04

Volební program ODS

byl jenom mýtus, který měl nahnat lidičky k urnám s volebním lístkem v barvě modré. Ve vol. programu je výslovně uvedeno, že ODS nepočítá se zvyšováním spoluúč. pacienta !

Nesmrtelný citát Topolánka : kdyby lidi věděli, co budeme dělat po volbách, tak by nás nikdy nevolili !

Martin 2.1.2009 10:06

Re: Volební program ODS

Regulační poplatek není spoluúčast, ale regulační poplatek.

Pozorovatel 2.1.2009 10:09

Re: Volební program ODS

Chtělo by to zavést časovou řadu, přátelé.

Berkowitz 2.1.2009 10:10

Re: Volební program ODS

Regulační poplatky posloužily především k regulaci hejtmanů za ODS, vyregulovaly zastupitele na krajích, za ODS, další regulace byla u senátorů za ODS. Další regulace se očekává při následných volbách.

Dovětek : ODS vehementně bojuje za deregulaci na jedné straně, a na druhé straně ji zavádí !

Hrad 2.1.2009 10:11

Re: Volební program ODS

Martine, Martine.... jazyk je "sviňa". Máš přece pud sebezáchovy. A to jsi ještě při své obhajobě modrého "péra" nezapletl do konotací.

Martin 2.1.2009 10:43

Re: Volební program ODS

Ano, čeština je krásný a logický jazyk. Spoluúčast by například byla situace, kdyby si pacient musel sám zaplatit část nákladů na léčbu.

ladik53 2.1.2009 9:59

Je potřeba to přepsat celé pane Cikrte

Za tímto účelem bude vláda podle vzoru přípravy důchodové reformy iniciovat veřejnou diskusi o transformaci českého zdravotnictví a vznik expertní komise řízené nezávislým koordinátorem (obdoba Bezděkovy komise), která připraví strategický plán zásadní transformace českého zdravotnictví a přispěje k dosažení politického konsenzu při jeho prosazení.

pacient 2.1.2009 9:58

Ostuda

Vůbec mne nezajímá argumentace v příspěvku obsažená, a to proto, že není podepsaná OBČAN Cikrt, ale s mandátem tiskového mluvčího. TM MZV pan Cikrt je více politikem, chová se tak, reprezentuje se na veřejnosti nikoli jako mluvčí úřadu, ale jako politicky najatá osobnost. Většina jeho prohlášení nemůže býti chápána jako názor ministerstva, neboť tak jako on se profesionální mluvčí chovat nesmí. Svoje osobní názory nechť si nechá pro sebe, vyjadřuje je se podle profesionálních pravidel v první osobě množného čísla MY, nikoli JÁ! Je ostudou stavu tiskových mluvčích. Howg!

jj 2.1.2009 9:36

Pan Cikrt

Pan Cikrt opět předvádí proč je zprostředkování reformních kroků ministra zdravotnictví veřejnosti tak neúspěšné. Zjevná arogance vůči vědci, odborníkovi ve svém oboru, ukazuje celou bídu "komunikace" tiskového mluvčího ministerstva. Tenhle člověk už tam dávno neměl být. Jednou ze zásad komunikace mezi lidmi, kterou učí v každém základním kurzu, je že vysílání nerovná se příjem a proto je nutno kontrolovat a  vnímat, jak byla zpráva druhou stranou přijata.To pana Cikrta a potažmo Julínka zdá se absolutné nezajímá a soustřeďuje se jen na to, že na jejich straně je vše v pořádku. To nestačí nehledě na to, že se o tom dá s úspěchem pochybovat. Piipravené zákony nejsou přijaté zákony nebo-li z hlediska společnosti neexistují.

gerontusinza 2.1.2009 10:09

Re: Pan Cikrt

R^

Ludva 2.1.2009 9:22

Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

zaslechl jsem v rádiu od pana mluvčího. Správně, protože jsou bičem pro nemocné a chudé.

Malý Aston 2.1.2009 9:47

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Chudý občan je ten co nežere.Tlustý občan je ten co se přežírá.Vaše hodnocení chudý a bohatý je používán komanči a socany.Jenže doba je jiná než za Vašeho Klémy. Dnes jsou občané pilní,hodně pilní a pak občané nepilní a nefachčenkové.Vy patříte do jaké skupiny,když máte přístup na internet?To Vám platí Paroubek,Filip nebo nějaký sociální ústav?:-D

Martin 2.1.2009 10:05

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Lidi tady vůbec nevědí, co to znamená chudoba - a tak jen tak plácají. Výlet do Asie nebo do Afriky bych jim doporučil, aby věděli, co to znamená chudoba. Pak by je přešly tyhle pindy.

Pepino 2.1.2009 10:09

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Já bych klidně jel,ale musel bych od Vás kromě doporučení dostat i poukaz na ten zájezd.

Hrad 2.1.2009 10:30

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Tak tady máš poukaz na virtuální výlet do Port au Prince. To není zas tak hrozné. Kousek od Floridy. To by USA nedopustily. http://search.pbase.com/search?q=Port-au-Princez  ale přesto to stojí za to. http://www.pbase.com/jpsuriha/bidonville

Aby se to nepletlo. Demokracie (USA dovolily pouze jedné zemi  u svých břehů být nedemokratickou totalitou), jak vyšitá:  http://www.pbase.com/diplostrat/fire

Když budeš hodný, tak ti bleskově poskytnu podobných výletů aspoň 20. Může následovat třeba Kibera v Nairobi. Planeta slumů je obrovská a má také svého Koperníka. Jmenuje se Mike Davies. Učí na University of Berkeley v Kalifornii.

Pepino 2.1.2009 10:37

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Ale to je jen  pohled filmového štábu,kerý točil na objednávku za velké peníze.

Hrad 2.1.2009 10:55

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Správný postřeh. Jen nevím, kdo platil ty kulisy pro skoro 2 mld lidí (OSN - současná situace ve světě a prý se zhoršuje)? http://www.gapminder.org/category/downloads/flash-presentations/

Martin 2.1.2009 10:46

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Bolestínské pindy. Já měl na VŠ pěkně hluboko do kapsy - a stejně jsem si dokázal každý rok ušetřit dostatek peněz na cestování. A moc nerozumím tomu, proč by to samé neměl dokázat zdravý a pracující člověk.

Pepino 2.1.2009 11:00

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Milý Martine,možná máte pravdu ale já nejsem ani mladý ani zdravý.Přesto si myslím,že jsem měl v životě štěstí protož vím že jsem se dožil.A Vám přeju abyste měl toho štěstí alespoň tolik co já.

Pepino 2.1.2009 10:06

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

Malý Astone,jedno staré pořekadlo praví:v malém hrnci vře voda nejdříve.A já bych klidně řekl,že je to stará pravda.

mirda 2.1.2009 10:18

Re: Poplatky nemají smysl pro bohaté a zdravé

R^R^R^R^

Pavla B. 2.1.2009 9:20

S prací ministerstva zdravotnictvíjsem spokojená

Jako matka chronicky nemocné dcery (diabetes 1. typu) jsem s prací současného ministerstva zdravotnictví a s finanční situací VZP spokojená, oproti minulosti (soc. dem. vláda) se naše situace zlepšila, i když by  mohla být ještě lepší - naše spoluúčast na léčení je stále hodně vysoká, asi 25.000 Kč v minulém roce. Dříve však byla ještě vyšší a tolik diskutované poplatky 30 až 90 Kč pochopitelně pro naši rodinu nehrají žádnou roli.... Chtěla bych tedy tímto příspěvkem všem, kteří se podílejí na reformě zdravotnictví, poděkovat.

Pro účastníky diskuse jen malá zajímavost: poplatky za návštěvu pohotovosti zůstaly i na Slovensku, činí 2 euro, v Německu je to 10 euro, jinak v Německu se údajně uvažuje o platbě při každé návštěvě lékaře ve výši 5 euro.

Kylchap 2.1.2009 9:59

Re: S prací ministerstva zdravotnictvíjsem spokojená

Madam,

a co říkáte pojmu "regulační poplatky" ? Jak návštěvu Vaší nemocné dcery u lékařů "regulujete"?