28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 2.1.2009 11:56

Re: Tón odpovědi

nejistotu?8-o Za tím je velká jistota...tupější 3/4 národa tomu nikdy neporozumí a i těm chytřejším stále unikají "drobné detaily". Vsaďte se, že přestože to tu bylo opakovaně vyvráceno, zase se tu budou do večera objevovat vyhlášení o tom, jak poplatky za recept končí v kapse (v horším případě hlupáka) či na kontech (v lepším případě hlupáka) lékárníka. Že vy tomu také věříte?;-D

norbert clai 2.1.2009 12:02

Re: Tón odpovědi

Nadávejte 3/4 národa do tupců dál a dál ...pokud jste přesvědčen,že takový postup má naději na úspěch a tímto nadáváním přesvědčíte 3/4 národa aby Vám a Vám podobným věřili, tak jste největší tupec Vy !!!!!A pokud je Julínek a Cikrt  jako Vy a dosud tak jednají,tak nemáte naději na sebemenší úspěch v ničem, i kdyby by to bylo stokrát správné .... Pochopíte to někdy ..????:-/

clay 2.1.2009 12:06

Re: Tón odpovědi

konstatuju fakt, který nikdo nezmění čímkoliv je tu napsáno...přeceňujete roli PSA

Marat 2.1.2009 12:23

Re: Tón odpovědi

Kdyby zkončili  kapse? No a? Vy každý se také snažíte aby ci nejvíce peněz zkončilo ve vaší kapse.Každý živnostník,každý fušerák,každý domácí,dokonce každý člověk chce aby co nejvíce peněz zkončilo v jeho kapse.Proč by se nesměli snažit i lékaří a lekárnici,když může každý jiný?

Proč by ste to měli závidět a nepřát lékařum a lekárníkum? Proč by zrovna ti a jen ti měli pracovat zadarmo?

clay 2.1.2009 14:20

Re: Tón odpovědi

kopete do špatných dveří, já kopu za lékaře a lékárníky

PROKOP BUBEN 2.1.2009 12:50

Re: Tón odpovědi

Vy jste jako mistr Tupllhánek....Ten také vytrubujem jak je jeho vláda výborná, rozdává jedničky na hospitacích u ministrů a nyní jsme tedy oprávněně zvědaví, koho že vlastně vyhodí.....

clay 2.1.2009 14:22

Re: Tón odpovědi

vy se klasifikujete sám...

vlasta 2.1.2009 12:17

Re: Tón odpovědi

Nemáte-li jinou námitku, tak je to dobrý článek.

JaS 2.1.2009 12:50

Re: Tón odpovědi

Pokud se týká tónů odpovědí, tak je docela zajímavé porovnat odpovědi pana Cikrta a diskusní příspěvky tady na Internetu. Pan Cikrt odpovídá tvrdě a věcně. Je to sice skřet - ne vlastní vinou - ale rozumem i argumentací předčí mnoho jiných, kteří jeho handicap nemají. Vždycky jsem ho viděl odpovídat věcně a rozumně, nikdy nekličkoval a nežvanil.

emersonskej 2.1.2009 12:55

Re: Tón odpovědi

R^

clay 2.1.2009 14:24

Re: Tón odpovědi

R^

IS 2.1.2009 11:38

Hrubost ministerstva vůči občanovi

Jiří Chýla se podepsal pod svůj příspěvek jako občan, zatímco T.Cikrt jako mluvčí MZCR, jehož stanovisko je tedy oficiálním názorem MZ. Nevím, že J.Chýla je fyzik a co jsou hadrony, ani  mě to nezajímá.

Žasnu ale, že ministerský úředník se zajímá o zaměstnání občana  a označí jeho úvahy za blábol.  Slovo blábol je asi normálním termínem v kontaktu MZ s občany ? Nedovedu si představit, že by tak jednal úředník na jakékoli úrovni. Občan se může mýlit, nemá informace, konec konců od toho existují zákony o poskytování informací. Je povinností úředníka zdvořile posyktnout občanovi radu a pomoc.

Už jen na okraj. Znám rodinu, kde se v příbuzenstvu vyskytuje několik osob se stejným  jménem i příjmením (syn má jméno po otci), říkají tomu tradice rodu. Oni by asi nepochopili rozmarný tón o hadronech a podali na T.Cikrta žalobu a možná i  trestní oznámení.

clay 2.1.2009 11:46

Re: Hrubost ministerstva vůči občanovi

když někdo v tisku kritizuje odbornou tématiku, pak je dobré se podívat na erudici kritizéra. A pakliže blábolí bláboly a lze to doložit, pak nechť jsou klidně označeny za bláboly. Pak se snad blábolista bude držet svého kopyta...Občan se může mýlit. Pan vědec Chýla si měl buď fakta dostatečně ověřit nebo se dotázat poředtím než vypustí krakena. Anebo raději nesmolit...

emersonskej 2.1.2009 12:56

Re: Hrubost ministerstva vůči občanovi

R^

Harry 2.1.2009 13:52

Re: Hrubost ministerstva vůči občanovi

"Občan se může mýlit, nemá informace, konec konců od toho existují zákony o poskytování informací. Je povinností úředníka zdvořile posyktnout občanovi radu a pomoc." Zlata slova, naprosty souhlas, ale DOKUD si obcan ty informace nesezene, neprocte a nepremele v hlave - mel by MLCET a dumat. Zatim to ale je u nas naopak. Obcan nejdrive krici a pak se teprve dozvida ze je to trebas i ponekud jinak. Obavam se ale, ze i kdyby ministr chodil od baraku k baraku a s kazdym obcanem stravil den tak stejne nikoho nepresvedci. Nasinec proste chce zdravotnictvi zadara a pivo ze 7 schodu. Zajimave, ze za komunistu se davaly obalcicky doktorum do kapsicky docela ochotne a nikoho ani nenapadlo si stezovat.

IS 2.1.2009 19:14

Re: Hrubost ministerstva vůči občanovi

Harry. Můžete se snažit jakkoli, ale ministr Julínek nezvládl vysvětlení ani před Ústavním soudem. Mohl by nachodit stovky kilometrů a nepomohlo by mu to.  Nemyslím, že by za komunistů mimina po porodu chodila s obálčičkou k doktorům a dávala si pivo. Prý neumějí ještě chodit, ale za komunistů bylo ledacos možné. Kdo ví ?  

pepe 2.1.2009 11:30

poplatky u lékaře

!!

pepe 2.1.2009 11:29

poplatky u lékaře

ZaZu 2.1.2009 11:27

reforma

Základním problémem je, že reforma by měla mít podporu většinové společnosti, vyjádřené podporou obou komor parlamentu, tedy jejich výrazné většiny. Také by měl existovat konsenzus mezi elitami, vlivnými komorami (a nejen lékařskými) atd. A to bohužel chybí! Tak jak chce vláda dělat reformu. To je pak předem prohraná bitva a politicky sebezničující proces, což je vidět na ODS i dalších vládních stranách.

Také mě přijde absurdní, když garantem za reformní kroky, resp. jejich pozitivní výsledky je, podle vlastních slov, pan ministr. Jak je známo lidé přicházeji a odcházejí, ale ... 

clay 2.1.2009 11:34

Re: reforma

tak podporu veřejnosti? A kde se něco kdy takového stalo?8-o

IS 2.1.2009 11:48

Re: podpora veřejnosti

Říká se, že prý v roce 1989 měla sametová revoluce podporu veřejnosti, byla snad i generální stávka.  Co však ti komunnsiti napovídají, kdo by tomu věřil?

clay 2.1.2009 11:50

Re: podpora veřejnosti

mluvíte o zdravotní reformě, důchodové reformě nebo o čem?8-o

clay 2.1.2009 11:36

Re: reforma

...a kdo je tou elitou?8-o Třeba prezident ČLK? LOKu?8-o

doktor 2.1.2009 11:50

Re: reforma

Na rozdíl od vás jsou o problematice zdravotnictví perfektně informování, a mluví za naprostou většinu ze 45.000 lékařů.  Jsou to lidé vzdělaní a kompetentní. Stačí si občas přečíst webové stránky LOK-SČL (= Lékařský odborový klub - Svaz českých lékařů) http://www.lok-scl.cz/ nebo Tempus medicorum, který vydává ČLK =1]http://www.lkcr.cz/tempus.php?do form;list]=1. Dozvíte se tam i mnoho informací o zdravotnictví nejen našem, ale i světovém. Kecat o něčem, čemu nerozumím, je omluvitelné, ale neuznávat názory zasvěcených je idiocie (slovo z vašeho slovníku - jste zřejmě vzdělaný psychiatr - samouk).

clay 2.1.2009 11:58

Re: reforma

jo ti jsou tak erudovaní, že spolu s Dráthem opakují stále dokola stejné mnohokrát vyvrácené nesmysly. Netahejte na mě demagogicky linky, politruku, řekněte, kde a v čem jsem se dnes mýlil...konkrétně.

clay 2.1.2009 12:00

Re: reforma

blábolíte tu sám o 5000 a co všechno se do limitu nezapočítává...vysvětlete, proč by se měly započítávat poplatky za recept do limitu, když už byly odečteny z ceny léku...nebo snad neznáte cenový výnos MZ?8-o

doktor 2.1.2009 12:46

Re: reforma

Do limitu, tak chváleného Pavlou B. (nikdo další se nepřihlásil) se samozřejmě nepočítají poplatky za recepty (jak jste na to přišel? nikde o tom nepíšu), ale doplatky nad úhradu léku pojišťovnou - ne však ty skutečné, které jste v lékárně zaplatil, ale fiktivní, vypočítané z nejnižší ceny léku nebo zdravotnického materiálu na evropském trhu. Jinak vaše věta "ti jsou tak erudovaní, že spolu s Dráthem opakují stále dokola stejné mnohokrát vyvrácené nesmysly" je typickou ukázkou argumentace tvůrců a přátel reformy: urážky místo argumentů, neznalost faktů, diskuse nulová.

Pavla B. 2.1.2009 14:14

Re: reforma

Ještě jednou a pomalu (ale máte to dole): nechválím ani tak limit (který se nás netýká), dokonce ani ne poplatky jako takové (ty jsou mi jen vzhledem k desetitisícové spoluúčasti celkem lhostejné - jde o pár stovek), ale finanční situaci VZP, kterou ty poplatky IMHO způsobily. A díky této lepší finanční situaci má dcera lepší péči, na kterou doplácíme míň peněz.

Chronicky nemocných pacientů zas není tolik, aby se vám tady masově hlásili. Takže se nedivte, že reformu nechválí - prostě sem nechodí. Dalo by se říct, že většina lidí nechválí ani nekritizuje reformu za sebe - všimněte si, kolik lidí píše: mně poplatky nevadí, ale co ti chudáci v LDN.... Taky bych uvítala, kdyby někdo napsal, proč jemu osobně poplatky a reforma vůbec tak hrozně vadí - jak ho to celé postihlo a proč tak zničeho nic, vždyť spoluúčast na všechno možné (léky, stomatologie, brýle.....) se platí už léta a jsou to mnohem větší částky než poplatky. Tedy pokud někomu nevadí název poplatků nebo poplatky z principu - zajímalo by mě, koho ze zdejších diskutérů ruinují finančně.

clay 2.1.2009 14:29

Re: reforma

samozřejmě, že jsem na to "nepřišel", ale z vašich řad se stále ozývá, že do 5000 se poplatek nezapočítává. A proč by taky měl, že? Když už byl jednou započítán v ceně. Vy politruci Liháče zneužíváte nevědomosti lidí, útočíte na ty nejhnusnější stránky člověka. Vykládáte, jak jsou lidé PODRUHÉ okrádáni poplatky v lékárnách, ačkoliv, a to už se iopakuji po sté, o poplatky je snížena cena léku.

dal jsem vám zde hned několik argumentů, ani na jeden jste nebyl schopen smysluplně odpovědět...jen opakujete bláboly.

Pacoš. 2.1.2009 22:32

Re: reforma

Pane doktore! Ty vaše spolky, svazy ,komory a kdoví co ještě se dají shrnout pod jedno: mafie. Až na vyjimky líní,hrabiví ,arogantní a nevzdělaní.Vaše metody jsou,přikládání pijavic a pouštění žilou.Rozpočet na zdravotnictví vám nikdy nebude stačit.Ještě kšeftujete s náhradními díly.S kůží,krví a kdoví čím ještě.A zničíte každého,kdo by chtěl dělat pořádek a ještě něco ušetřit.