14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavla B. 2.1.2009 10:06

Re: S prací ministerstva zdravotnictví jsem spokojená

Chronicky nemocné děti v dispenzární péči poplatky neplatí, platíme jen při běžných návštěvách obvodní pediatričky, očařky apod. totéž, jako platí zdravé děti. Ale to jen BTW. Jak se poplatky nazývají je mně srdečně jedno, důležitý je jejich efekt, který vnímám jako pozitivní, případně jejich výše, která je ve srovnání s ostatní spoluúčastí na léčení zanedbatelná. Název poplatků je naprosto zástupný problém, který může trápit jen hnidopicha.

Kylchap 2.1.2009 10:43

Re: S prací ministerstva zdravotnictví jsem spokojená

Madam,

kdyby panstvo na ministeriu řeklo, že je třeba zvýšit spoluúčast protože léčení je stále dražší, tak prosím. Ale panáci se lid obecný obrátili s filosofií: "Jste darebáci a simulanti a proto budete platit".

Chápete ten rozdíl? A Topolánek teprve nyní mluví o komunikaci. Kapírujete?

Pavla B. 2.1.2009 11:00

Re: S prací ministerstva zdravotnictví jsem spokojená

Nezlobte se, ale ve své situaci mám úplně jiné starosti než bazírovat na slovíčkách. A nevšimla jsme si, že by dceři někdo nadával do darebáků a simulantů. Informací o tom, jak je moderní medicína drahá, je všude dost a dost - stačí chtít to vidět....

Kylchap 2.1.2009 11:14

Re: S prací ministerstva zdravotnictví jsem spokojená

Madam,

provedla jste úhybný manévr. To plešaté duo nemělo na mysli konkrétní osobu, natož Vaší dceru.

Až budete sepisovat nějakou smlouvu (třeba Smlouvu s občany), tak uvidíte jak na slovíčkách pyramidálně záleží!!!

Pavla B. 2.1.2009 11:25

Re: S prací ministerstva zdravotnictví jsem spokojená

Úhybný manévr jste provedl spíš vy, protože původně vás zajímalo, jak "regulujeme" počet návštěv u lékaře.... No a když  "plešaté duo" nemělo na mysli konkrétní osobu, tak proč se (na rozdíl ode mne či mé dcery) cítíte dotčen? Byli jsme přece osloveni všichni stejným způsobem...

Zkusím vám napovědět - ale už se budu opakovat: jde mně o fakta, o to, že se péče o dceru zlepšila a nějaké peníze jsme přitom ušetřili, nikoliv o to, co kdo povídá. To je takový luxus rejpalů, kterým pravděpodobněš nejde o kejhák.  Až budu sepisovat nějaký politický manifest, tak mně možná na slovech bude záležet, ale jako uživateli systému zdravotnictví mně záleží na vlastnostech toho systému.

Snad to konečně pochopíte, a když ne, tak mám smůlu - další námaha už nemá cenu. Rv

Kylchap 2.1.2009 11:54

Madam,

úhybný manévr jste provedla už v první odpovědi. Když je nutno, tak k lékaři jdu. Jsem regulován a jak? Pak půjdu případně ke specialistovi. To mám odmítnout, protože jsem "regulovaný" ?

Skutečně madam o kejhák mi nejde. To, že se musím starat sám o sebe a o svoje zdraví jsem věděl dávno bez Klause a dnešních pravicových keců.

Skutečnosti je nutno nazývat pravým jménem.

mirda 2.1.2009 16:43

Re: Madam,

Ty chudáku rudý.

baci 2.1.2009 9:03

je třaba reformu číst

České  zdravotnictví se výrazně změnilo,pacient dostává péči na evropské úrovni,léky jsou všechny,vyšetření taktéž a co lékaři-dle mého názoru si polepšili,pouze velmi strmě se zvedla závist,řevnivost a celá lékařská obec se rozdrobila na skupiny,které docela zábavně pro pohled zvenčí bojují mezí sebou.Četl jsem si reformu českou i rakouskou.Osobně mám pocit,že spousta názorů o reformě vychází z neznalosti alepoň té české.Většina diskutujících mlží a odvádí pozornost k okrajovým věcem-poplatky etc.Mně se celkem česká reforma líbí-má své nedůslednosti-a líbí se mi také určitá úpornost paně ministra.Zatím kromě Macka a částečně Kubnyiho nikdo se o provázanost kroků nepokusil.Pokud je mi známo,nikdo nemá připravenu jakkoukoliv variantu vše je založeno,jen na negaci.Pokud reforma projde konečně se dočkám toho,že operaci slepého střeva dostane zaplaceno Motol Homolka stejně jako v Horní dolníNa rakouské reformě je jeden pěkný bod-pacienti budou dostávat vždy účet-nebudou plati,ale uvidí co to stálo-celkem dobrý krok ke kontrole.Na recept se bude psát generikum a na pacientovi bude zdá zvolí doplatek či nikoli ,zase pěkný způsob kontroly.Rakousko ,po válce,převzalo český model Albert- Trapl-Nedvěd a v posledním hodnocení vyšlo jako nejlepší v EU.Bohužel tento systém byl u nás zničen zákony z roku 1951,ale tyto zákony stále straší v hlavách politiků,lékařů a pacientů.Je nutno narovnat vztah lékař -pacient -plátce.Hlavně vztah lékař -pacient byse měl změnit na rovnocený dialog .Doktoři jsou spíše paternalističtí a pacient zbytečně submisivní.Jak to funguje jinde -se dá lehce zjistit směrem na jih a na západ. K platbě krajem chci jen uvést jedno právní úsloví z řimského práva DURA LEX,SED LEX zákona špatný,ale zákon.Jako občan,kraje se cítím znevýhodněn proti jiným,kteří dostanu dar,který jde také z mých daní.Hezký den.

Pavla B. 2.1.2009 9:21

Re: je třaba reformu číst

nikdo nemá připravenu jakkoukoliv variantu vše je založeno,jen na negaci. PřesněR^

Hrad 2.1.2009 9:25

Re: je třaba reformu číst

A jaké jsou tvé daně? Máš nastřádáno na to tolik, aby když(a to ti opravdu nepřeji) ti bude provedenena operace tumoru někde blízko hypofýzy ti to finančně pokryly ušetřené groše? Můj přítel, který je rovněž plátcem daně ale nejezdí automobilem, pekelně nadává nad cenou výstavby km dálnice v Německu a Česku. Šetřím neobnovitelné zdroje a ještě jsem za to trestán - říká. Tak se uklidni při poukazování na nespravedlnost. Vím, že dostáváš kopřivku při slově solidarita. Ale problé veřejné pastviny má i v ekonomických učebnicích(učebnice jsou pro začátečníky) několik řešení. Velmi jednoduché je její zrušení. Ale prý není nejlepší;-D  říkají dějiny.

baci 2.1.2009 10:21

Re: je třaba reformu číst

děkuji za to,že jste velmi pečlivě přečetl můj příspěvek.Nejsem si jist zda jsem si rozuměli v poslední větě.Mně vadí,že kraj bude platit poplatky za některé a jiné ne,ikdyž jsou poplatky zatím ze zákona.Na každý kraj to bude kolem 70-80 mil.,které by šly využít k zlepšení zdravotní péče ve kraji a státě.Zdravotnictví začína býti neuvěřitelně drahé a tak se lehko může stát,že na složitou operaci mozkovou nebude nebo bude jen pro někoho.Podle mne solidarita je pomoc ekonomický slabším jedincům.Všechno tady fungovalo ,poplatky byly, jako důkaz předkládám účet za můj porod.. http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/22417/Platby-ve-zdravotnictviJak-to-tady-vlastne-bylo-pred-rokem-1948.html

Malý Aston 2.1.2009 8:51

Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Může se mluvčí ministra umluvit,nic nepomůže.Kdo nehodlá naslouchat,kdo má zásadaní pokyn od Paroubka být proti,vždy bude tvrdit je to špatně a nebylo jak za Husáka.Počet zdravých občanů je podstatně vyšší než občanů nemocných,pokud by to tak nebylo zdravotnictví by bylo dávno bez peněz.Za každé dítě,duchodce a cigány a také ty co jsou evidováni na Úřadu práce,platíme všichni tedy ti co platí daně měsíční platbu ze státního rozpočtu.Zda je dostačující je otázka diskuze a možnosti státního rozpočtu.A tak poplatek v nemocnicích,u lékařů a v lékárnách je spoluúčast nemocných,kteří částečně pomáhají těm zdravým občanům kteří jim platí léčení. Co je na tom špatného?Pokud někdo tvrdí,že celý život si platil zdravotní pojištění,nechť se obrátí na komouše ať to platí  oni ze své pokladny.Samozřejmé by bylo přijmout zákon,že za občana narozeného do roku 1989 všechny poplatky platí Filip a Grebeníček a podílí se na nich i KDU a jejich vůdce Plojhar a Paroubek za svého Kučeru,šéfa Národní Fronty.Jak komančové,tak i KDU a socani mají dostatek prachů na zaplacení všech poplatků.:-D

ladik53 2.1.2009 9:15

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Už jsem Vám to několikrát psal!!! Víte co je to kontinuita??? Než napíšete takové nesmysly, doporučuji zjistit!!!

Malý Aston 2.1.2009 9:36

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Já osobně,celá má rodina včetně babičky,která má 86 let jsme naprosto spokojeni s úrovní lékařské péče,dostupností a jsme připraveni svou prací a jejími výsledky se podílet na spoluúčasti pokud jsme nebo budeme nemocní.S radostí zaplatím těch 30,00 Kč pokud dostanu lékařskou pomoc a i těch 60,00 Kč za pobyt v nemocnici,neboť doma prožeru podstatně více.Nechápu a nerozumím těm občanům,vozící si zadky v posledních modelech automobilů,ty kteří každý den vysedávají v hospodách, těm kteří prokouří stovky korun za den i těm kteří dostávají plat z našich daní,že řvou proti spoluúčasti v případě,že potřebují lékařskou pomoc.Obdivuji Šojdrovku bojující za neplacení dětí v inkubátorech,když jejich rodiče jednak dostali porodné a dětské přídavky a místo 60,00 Kč za den tento příjem prožerou a péči o jejich dítě ať platí ostatní.Také obdivuji pláč dětí ,které odložili do domovů důchodců své rodiče a jsou nasraní,že důchod je využit na jejich pobyt a úhradu nákladů,když oni touží po celém důchodu a pobyt ať jim platí z daní těch co pracují.Je zajímavé že to pochopili nejlépe cigáni.Přijedou v mercedesech a již ve vrátnici mávají papírem,že jsou sociálně nedostateční a nic neplatí ani tu pohotovost.Pokud jsem nebo budu nemocen,vyberu si tu nejlepší nemocnici bez ohledu na to zda musím nebo nemusím platit poplatek.Zdraví je pro mne přednější než kecání Paroubka a jeho debilů.:-D

R.J. 2.1.2009 9:42

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Podepisuji bez výhrad, ale říkej to Malý Astone vychcandírům, ty Ti dají co proto, počkej, to Mengele nedostal tolik nadávek , co dostaneš Ty. Hele, co myslíš, nejsme nějaký asociálové ? Neměl by nás poučit Vondružka bachař pendrekem?

ladik53 2.1.2009 10:15

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Znovu Vám musím připomenout, co je právní kontinuita. Julínek taky využívá nemocnice, které postavili komunisti, vy do nich také chodíte. Tak když radíte,aby si za svoje peníze, které nastrkali do státu za celý život ,důchodci chodili za Jakešem a Filipem, tak vy zase choďte do nemocnic, které postavil Julínek!

R.J. 2.1.2009 11:02

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Ano, komunisti dřeli na stavbách nových nemocnic, ostatní se váleli doma. Jakpak to bylo v roce 48? No povídej, přeháněj. Kolik se toho postavilo? Řekni nám to sladké tajemství, kolik toho bolševik sám postavil. Jsem jedno napjaté ucho. Pověz nám, kolik bylo jen vlaků s penězi ze sovětského svazu , za které soudruzi postavili třeba  ty nemocnice.

ladik53 2.1.2009 12:20

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Já se tomu pánovi snažím jenom vysvětlit pojem "právní kontinuita", který on zjevně nechápe. Zbytečně se rozčilujete, přečtěte si ještě jednou příspěvky, abyste viděl o čem diskutuji!

ali 2.1.2009 10:31

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Plně chápu poplatek 60,- Kč za den v nemocnici a s tím souhlasím, taky se doma musím najíst atd., ale nechápu, proč mám lékaři platit za vyšetření ještě 30,- Kč, když pojišťovně přece platím a on si to u pojišťovny nepochybně vyúčtuje. Jo, kdyby to byl poplatek účelově určený na přístoje a pod a jinam se nesměl použít, pak bych to možná chápala, ale proč mám doplácet panu doktorovi plat ???? Ne, že by mě 30,- Kč finančně položilo, ale jaxi z principu...

nic vekého ani malého 2.1.2009 9:38

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Ten Malý Aston je asi tak malý, že se u něho nevivinul ani mozeček.Chudák jeden.

Malý Aston 2.1.2009 9:57

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Jsem důchodce s malým důchodem po Jakešovi.Neležím a nenadávám a ještě pracuji. Z e svého platu platím daň která je vyšší než dostávám důchod.Takže jsem sám sobě plátce důchodu. A k tomu ješte zdravotní pojištění a také což považuji za vykořisťování daň sociálce.Takže platím nejméně ještě dva důchodce.Nesnáším uprděnce,příživníky a ceckoně.Nesnáším komouše a socany.Nebýt jejich vlády,mohl jsem brát důchod dávno v eurech jako nějaký rakušák stejného pracovního zařazení ve kterém jsem pracoval..Nadávejte těm,co to tady pohnojili a to jsou komouši a socani.:-D

R.J. 2.1.2009 10:04

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Tak Teď jsi to Malý Astone pohnojil úplně, řekl jsi pravdu, jseš snad nepoučitelný, teď Tě umlátí.

gerontusinza 2.1.2009 10:16

Trochu to přeháníte ne....?Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

abyste mohl platit svůj důchod a ještě dva další důchodce, tak byste musel mít plat poslance i jeho asistenta......;-D  Neustále mě překvapuje jak šlověk malého socíálního cítění umí velmi špatně počítat..... člověče vy si lžete až si věříte.....;-D

ladik53 2.1.2009 10:21

Re: Trochu to přeháníte ne....?Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

R^!

mirda 2.1.2009 10:26

Re: Trochu to přeháníte ne....?Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Ale di, ty kecko.

F..A.Kekule 2.1.2009 10:57

Re: Je to zbytečné,všechno musí být zadarmo!

Pracujete? Opravdu? To by mě zajímalo, co děláte. Asi něco pro lidstvo velice potřebného a důležitého, když platíte takové daně.

Kukulín 2.1.2009 9:41

Prťousku

Státní rozpočet nic neplatí naopak státní rozpočet hrabe ze sociálního pojištění několik miliard ročně!

To je důvod proč neexistují důchodové fondy!

Yarda 2.1.2009 8:41

Regulační poplatky dobře fungují

Už zregulovaly množství členů ODS v krajských zastupitelstvích a Senátu a dá-li Bůh, zredukují množství členů ODS i v parlamentu. Pane Cikrte, vyřiďte vašemu chlebodárci moje nejhlubší díky.

AŤ ŽIJÍ REGULAČNÍ POPLATKY VE ZDRAVOTNICTVÍ!!!!!!!

HIP HIP HIP HURÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!!!

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

R.J. 2.1.2009 8:56

Re: Regulační poplatky dobře fungují

Jenom zírám, s jakým nadšením si kopeš hrob.

Hrad 2.1.2009 9:08

Re: Regulační poplatky dobře fungují

Jenom zírám, jak bystrým úsudkem zase disponuješ ty. Ty jsi snad čert;-€. Vzhledem k tomu, že i ty jsi potencionálně mrtev, uvažuješ o něčem jiném, než o hrobě?