Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Hranatý Pepánek :))
To bych ani nebyla já, abych recept neupravila. Koneckonců, už milý WWW se hrozil, když jsem do jeho pórkové polévky nalila víno, ale jak to bylo dobré! Budiž mi omluvou, že v pekárně se musí zachovávat jiné poměry mouka-voda, než v troubě.
Takže modifikovaný Pepánek:
350 ml vlažná voda
1 ČL mletá skořice
1 ČL sůl
2 PL olej
1 PL jablečný nebo bílý vinný ocet
2 vanilkové cukry (40 g celkem)
250 g hladká pšeničná mouka
250 g hladká žitná chlebová mouka
1,5 ČL sušené droždí dr. Oetker nebo 1 ČL droždí s modrým ptákem
100 g rozinky v rumu bez toho rumu, slité, esteticky lepší jsou tmavé
4 PL semínka (libovolná)
3 PL pšeničné klíčky (trochu to osladí, nevynechávat)
Velká hrst nebo radši dvě vlašských ořechů sekaných velmi nahrubo
Do nádoby nalijeme vodu a dáme přísady víceméně v pořadí uvedeném v receptu. Droždí přijde až na mouku. Zapneme dlouhý program, většinou je to ten základní cca 3 - 3,5 hodiny. Až pekárna signalizuje přisypání semen, naházíme tam rozinky, semínka, klíčky a ořechy.
A je to.
Pokračování o pečení v domácí pekárně příště...:))
Vše potřebné zjistíte zde...