29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
:) 24.11.2007 6:36

No jo no není to hezké,

ale jsou tady určité příjmy a výdaje. Cestu jak z toho ven předvedl náznakem Rath – omezování a teď Julínek – placení. Obě jsou správné, ale ta Julínkova mi přijde přijatelnější. I když u Julínka to je zatím také jen náznak. Do budoucna se bude muset platit mnohem více, protože rezervy nikde nevidím. Sice se nadává jak je naše zdravotnictví neefektivní, ale to se mi nezdá. Jistě, v našem zdravotnictví je bordel, ale pokud si srovnám výdaje států v dolarech na hlavu tak se asi jedná jen o plivnutí do moře. Jediné co se mi nepozdává je název klient. Nevím jak to funguje jinde ve světe, asi to bude stejné, ale přesto se mi to nelíbí. Píši o uzavírání smluv pojišťoven s nemocnicemi. Nechápu proč nestačí, že mám s pojišťovnou smlouvu já. Takhle se jako klient nikdy nemůžu cítit. Nemocnice v našem městě provádí běžně určité zákroky, které dostane zaplacené od ostatních pojišťoven krom té mojí. Já bych musel do nemocnice v jiném městě, které by to moje pojišťovna uhradila. To mi přijde dost praštěné. Praštěnější je už jen to, že bych stejně šel na ten zákrok u nás, ale nemocnice ho bude mojí pojišťovně účtovat třeba jako velký převaz, který je hrazen v podobné výši. Řeší tohle nějak Julínkova reforma?

:) 24.11.2007 6:48

Re: No jo no není to hezké,

Jo a to co jsem popsal pak může dopadnou tak, že pojišťovna to nemocnici neuzná a tedy neuhradí. A tím se zvýší statistika neoprávněně účtovaných výkonů. To je jeden z důvodů proč nevěřím na nějaké velké rezervy.

Kleopatra 24.11.2007 5:56

Jano!

Prosím Vás, přestaňte pít! Škodíte tím nejen sobě, ale celému národu!:-D

68 24.11.2007 5:33

S ohledem na čím dál tím dražší a náročnější nemluvnata

a také proto, že se jedná o úkaz u naší rasy  poměrně stále vyjímečnější, bylo by vhodné netroškařit v detailech a zajistit našim maminkám placené pečovatelství po dobu, než má dítě nárok na řidičský průkaz a ten nárok úspěšně uplatní. To by mělo být minimum pro začátek.

Jiří K. 24.11.2007 2:19

"Omlouvám se všem, které jsem kdy přesvědčovala, aby volili ODS."!!

Konečně rozumné slovo, paní europoslankyně !R^

Pozdě ale přece.

nemo 24.11.2007 7:37

Re: "Omlouvám se všem, které jsem kdy přesvědčovala, aby volili ODS."!!

 Jen - Alibismus:  bezprizorní, ubohý, pokrytecký,falešný, zpupný,nenáviděný, trapný, český.

conqueror 24.11.2007 0:40

Proboha,

koho tady ještě baví číst výpady této upindané naříkalky?? Ještě že se proflákla v poslední větě.

kirast 24.11.2007 0:29

Platit budou všichni a všude.

To je hrozný, že? Dosud doktoři léčili bez nároku na výplatu, lékárníci nakupovali pro obyvatelstvo léky od zlých kapitalistů ze svého, elektrárny dodávali nemocnicím eletřinu zdarma, pekaři rohlíky, Benzina benzín do sanitek a hrdinní horníci uhlí do kotelen. Ba i kobalt do ozařovacích bomb. A najednou se má zdravotnictví platit? Proč?

jarin 24.11.2007 0:26

buuu

bohuš 24.11.2007 0:21

:-))

Bobošíková, jistej štajgr, dej mu pán bůh lehké spočinutí, by komentoval Váš příspěvek dvěma slovy, Vy pý čo. přidávám se.

Komenský 24.11.2007 0:08

Recept na pečenou krůtu

1.    Krůtu očistíme, osolíme, můžeme přidat i trochu speciálního koření na krůtu (nebo na kuře, případně i trochu grilovacího koření), prsíčka a stehna prošpikujeme hranolky slaniny, ze stehen odstraníme tvrdé šlachy. Krůtu potřeme částí rozehřátého másla, vložíme ji na pekáč, podlijeme drůbežím vývarem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme za občasného přelití výpekem, podlití vodou a potření máslem. Až jedna strana zezlátne, krůtu obrátíme a dopékáme ji i z druhé strany.

2.    Ke konci pečení obložíme zbylými plátky slaniny, aby se maso příliš nevysoušelo. Stále však potíráme máslem. Krůtu pečeme zpočátku přikrytou pekáčem nebo alobalem a až ke konci pečení ji odkryjeme a necháme zezlátnout. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Výpek zalijeme vodou, rozmícháme, napečenou šťávu seškrábneme, přidáme lžíci másla a společně povaříme. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem přelitým šťávou a se zeleninovým salátem nebo kompotem.

YY 24.11.2007 0:20

Re: Recept na pečenou krůtu

Váš guru, Julínek, Vám přece v návodu jak platit, jasně nařizuje, že se nemáte přežírat.

bohuš 24.11.2007 0:22

Re: Re: Recept na pečenou krůtu

Vážený, víte co mi můžete políbit?

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 8:24

Re: Re: Recept na pečenou krůtu

taky cosi o sexu, ale tomu jsem nerozuměl

joel 24.11.2007 22:28

Re: Julínka bych....

...Julínek je diktator, fašoun a nejraději bych ho viděl na lucerně, lidi, kteří nemají peníze, budou chcípat a pak je budou příbuzní zakopavat jen na polích jako zdechlinu protože ti chudáci nebudou mít ani na rakev a pohřeb. Tak jsme to krásně po tom sametu dotáhli. Péče bude jen o bohaté lůza ať se jde pást. Fuj!!!!!!!Naše vyžaná a skorumpovaná vláda a't se stydí jen žerou zadarmo, chlastají zadarmo doufám že jim ty vyžrané pupky popraskají a hlavně Šulínkovi ať si pak hradí špitální hotel ale ze svého prase jedno vyžrané(Y)(Y)(Y)ˇať ho pánbuh potrestá!!!!!!!!!

Monika 25.11.2007 15:08

Re: Re: Julínka bych....

Pane Vy jste blázen!;-(

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 24.11.2007 3:27

Re: Recept na pečenou krůtu

;-D;-D;-D;-D