29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
joel 24.11.2007 22:43

Re: Úroveň českého zdravotnictví

pro julínka je to jen byznys jemu nejde o lidi ale hlavne o jeho peněženku a kariéru jako ostatně celé vládě. Před volbami nám toho naslibují a pak se nestačme divit8-o;-O;-O(Y)

jirka.s. 25.11.2007 11:01

Re: Re: Úroveň českého zdravotnictví

Jó, po volbách se holt diví každý blbec! Proč bys ty měl být výjimkou? ;-D

J.G. Pašek 25.11.2007 5:56

Blbe, já o české občanství nestojím a o českou zdravotní péčí jakbysmet . . . budu l

co ti po tom 25.11.2007 7:54

Re: Úroveň českého zdravotnictví

Troubo , zaplatí to  svým pracovním nasazením zdravotnický personál,  který  sám nemá čas stonat a platí  kratší  délkou života,  ztraceným  časem na sebe a svou rodinu.

Pořád je zde podsouváno  ono  bolševické  "poslání zdravotníka" což dnes pochopitelně v neplatí  kromě  postbolševických  špeluněk jako je  česko. Jo to to sprosté vydírání  bolševické . Jako kdysi primář 70000 Kč  doktor 25000 sestra 15000.  Fuj česká postbolševická hovada.

Magor Milda 24.11.2007 21:27

Nejlepší zdravotnictví pro všechny

je to, kde se nebezpečné nemoci opravdu léčí zadarmo. Kosmetika a lázně jsou pak pouze za vlastní peníze. I toto zdravotnictví však má své náklady, nezbývá, než nechat všechny zúčastněné přispívat. Babičky a dědečky, kteří si s panem dochtorem rádi a dlouho popovídají, musíme nechat zaplatit vstupné, pak zbude doktorovi víc času pro vážné pacienty. Léky jsou drahé, proto nelze pacientům, kteří je opravdu neužívají, vydávat léky zcela zdarma. Malý poplatek je odradí od toho, aby si dělali zásoby. Pro opravdu chronicky nemocné, kteří své léky pravidelně a dlouhodobě užívají, musí být příslušné opatření, t.j. osvobození od poplatků.

IS 24.11.2007 22:31

Re: Proč doktor povídá a neléčí?

Víte vůbec, co je to komplexní léčba?

doktor 25.11.2007 0:18

Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Mildo a další Magoři: babičky a dědečkové jsou nejnemocnější část obyvatel, která si lékařskou péči předplatila celoživotním zdravotním pojištěním. Lékařské vyšetření a léčba nespočívá v zapojení zdravotnické techniky a předpisu léčby, ale PŘEDEVŠÍM v anamnese, podrobném probrání zdravotních i sociálních problémů pacienta (obojího mají "babičky a dědečkové" mnohem víc, než mladí lidé) a vysvětlení, jak přispět k vyléčení nebo aspoň zlepšení jedné z jejich průměrně desíti různých nemocí. To je to vaše "popovídání", které doktory zdržuje od léčby skutečných nemocí NEBABIČEK A NEDĚDEČKŮ. Ale i slovo léčí - jen na ně musí být čas. Proč myslíte, že jsou tak populární všelijací alternativní léčitelé, astrologové a hadači? Člověk - na rozdíl třeba od automobilu - nemá jen hmotné tělo, ale také (i když jak kdo)  ducha. Už proto nelze zdravotnictví srovnávat s žádným jiným druhem oprav.

Sedrman 25.11.2007 0:39

Re: Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

a kdo tedy platil to zdravotnictví, když ty babičky a dědečkové si předplatili, to znamená že se ty peníze neutrácely, ale někde zůstávaly ležet. A nezkoušejte žádné biliony korun po komunistech, to snad sám víte, že je blbost.

doktor 25.11.2007 1:10

Re: Re: Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

I za komunistů jsme platili v dani ze mzdy zdravotní pojištění. Ale o to mi vůbec nešlo - jen vysvětluji, že to tlachání s pacienty v ordinaci (nebo na nemocničním lůžku) je důležitou součástí vyšetření i léčby, a antiseniorský rasismus je stejný zlořád jako ty ostatní.

Homolka tobolka 25.11.2007 1:40

Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Magor je zřejmě mladý a zdravý a myslí si,že to tak bude pořád,takyže i blbý.Až na tu blbost to ale nebude tak pořád.Až ho nějaká nemoc zkroutí,možná si bude s panem " dochtorem" povídat dýl jak pět dědečků nebo babiček.

Magor Milda 25.11.2007 10:01

Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Děkuji za odezvy, měl jsem za to, že se dříve nemocenskou neplatilo, později ovšem ano, ale jenom trochu ve srovnání se sousedními státy. Dnešní medicina je buď levná, pak nedokáže víc, než zachraňovat životy, nebo má dobrou úroveň a pak se za těch pár procent z platu financovat nedá.Transplantace stojí dnes nepředstavitelné částky, krásné zuby, protože se jich dělá stále více, vyčerpávají pokladny také. Brejličky třeba by si mohl každý zaplatit sám, zoubky jakby smet. Kdo chce jet na kůru do lázní, prosím, pokud však není bezprostředně po velké operaci na rehabilitaci, tak ať si to financuje sám. Jsou tam vytrvale pořád ti samí, odtučňují se tam 12 kolečky knedlíku s koprovou omáčkou, aby za rok byli posláni znovu. Já mám ve svých 70 už dva roky trojnásobný bypass, dodržuji vše, co mi bylo sděleno, beru správně ty tabletky a daří se mi dobře. K lékaři si chodím na kontroly jednou z pár měsíců. Dostanu tam zase recepty do příští kontroly. Za 15 minut jsem venku. Zejména v zimě je čekárna stále plná, je tam teplo a doma mnoho lidí šetří na topení. Levnější by byla obecní ohřívárna s nějakým kazatelem.

V těch shora zmíněných lázních jsem byl za své vlastní peníze, u okolních stolů seděli pojištěnci a všichni se už několik roků znali, jezdí tam pravidelně. Vedení lázní se pokusilo zavést ke snídani švédské stoly. Skončili velmi rychle, když ve dveřích zastavili paní, vynášející celou mísu nakrájeného salámu. Na otázku, proč to nese ven, odpověděla prostoduše: dostanu odpoledne návštěvu, tak co jim dám?

magor 25.11.2007 17:25

Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Jestli tomu dobře rozumím, tek ti dědečkové a babičky, co jen chodí pokecat s dochtorem a jsou zdraví, platí výá bypass? Oni platili zdravotní pojištění (nemocenské, zdravotní a důchodové dělalo celkem 50% platu), a teď celkem nic nečerpají  - jen pár minut lékařova času. A za ty jejich peníze máte bypass. Měl byste jim být vděčný.

Magor Milda 25.11.2007 20:18

Re: Re: Nejlepší zdravotnictví pro všechny

Omyl, já jsem celý život platil do nemocenského pojištění maximální možné příspěvky. Za těch asi 40 roků jsem toho nafinancoval dost, abych si jednou nechal také něco zaplatit. Jinak jsem bohužel neměl čas, vysedávat u doktorů, byl jsem v zaměstnání plně vytížen. To nemocenské, důchodové, pojištění proti bezmocnosti a nezaměstnanosti stálo v Německu (dříve západním) také dobře půl platu.

baci 24.11.2007 20:41

nerad ,ale opět připomínám

cel diskuze i článek připomíná starý vtip z rádia Jerevan, kdy na dotaz,jaké by mělo být zdravotnictví rádioJerevan odpovídá, že by mělo být nejlepší,pro všechny a zadarmo,

ale je-li zadarmo a pro všechny,tak není nejlepší

ale je-li zadarmo a nejlepší,tak není pro všechny

ale je-li pro všechny a nejlepší,tak určitě není zadarmo.

Dana 24.11.2007 21:57

Re: nerad ,ale opět připomínám

jenomže tenhle příspěvek nesouvisí s realitou. Ignoruje hranice možností a jejich dopady. A taky priority, priorita je, any mohli mít základní ošetření všichni. Pak teprve nadstavba.

Majkl 25.11.2007 0:58

Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

ukažte mi člověka, v jehož rozpočtu by se nedalo najít stupidně utracených 30Kč

YY 25.11.2007 6:55

Re: Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

A jaké máte řešení, když se systém ukáže neefektivní a nemocní budou í nadále obtěžovat lékaře ?  Napálíme jim 100 Kč ?

MUDr Jiří Kilian 25.11.2007 7:39

Re: Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

Matka s předčasně narozenými dvojčaty musí ale najít 180 Kč denně, pokud jsou novorozenci nezralí a mají hmotnost třeba 1000 g a hospitalisace potrvá dva měsíce, pak je to deset tisíc. Nota bene nezapočítaných do ročního limitu.  Čeho to je regulace, co myslíte ?

jezevec 25.11.2007 11:40

Re: Re: Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

To není regulace, to je příspěvek. Zdravotnictví zdarma neznamená hotelové služby zdarma a neznamená jídlo zdarma. Ostatně pokud někdo radši nechá dvě děti chcípnout než aby jim zadotoval deset (padesát) zisíc za záchranu života v nemocnici - by mu měly být děti odebrány a poslán do dolů.

MUDr Jiří Kilian 25.11.2007 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

Pročtěte si zákon 261 v oddíle regulačních poplatků.

Hrad 25.11.2007 18:07

Re: Re: Re: Re: Re: nerad ,ale opět připomínám

Jezevci nepatří mezi lidi. Jezevci se živí mršinami,drobnými živočichy a hmyzem.

Kdybyste měl mozek, byl byste nebezpečný. Tak jste jenom vulgární. A neviděli jsme se už někde? Občas si nedávám pozor, kam šlápnu.

 

Mistr Jan Hus 24.11.2007 20:34

Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

Kdo to dá kdy dohromady?;-€;-O(Y)

jirka.s. 24.11.2007 21:12

Re: Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

To už, ty vopečená kejto, nevěříš ani svým rudým soudruhům? No, to jsi  to dopracoval !!!! ;-D

IS 24.11.2007 22:33

Re: Re: Jediná jistota je, že každý umře jirko

Samozřejmě za příslušný poplatek.

Mistr Jan Hus 24.11.2007 22:38

Re: Re: Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

To bude trvat desetiletí, než napravíme to co modrý ks-ndl způsobil.;-€;-O Ale pak jim nakopeme do(Y).

jirka.s. 25.11.2007 10:36

Re: Re: Re: Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

No vám, soudruhům, trvá desetiletí i ta  devastace! Netroufám si odhadnout jako dlouho, by vám trvalo něco napravit! 

P.S.: Nemusím zkoušet hádat, kdo je to ti MY, co budete tak rádi kopat do (Y), že? Zkus to se spojit s gerontosaurem, ten už má to kopání do (Y) reglementárně zpracováno!

dědek 24.11.2007 23:12

Re: Přesně tak, modrý ks-ndl katastrofa pro naši zem !

8 let to měli v plné paži a ENÓNO  udělali. Tak KlÍDEK soudruhu!!

baci 24.11.2007 20:08

ad všichni co píší o německu

V Nemecku se plati od roku 2004.Poplatek je 10 Eur za kvartal, plati se jen jednou, u dalsiho osetreni se prokazete uctem.Plati se doplatek 10 Eur za den pobytu v nemocnici.

Zvysily se doplatky za leky na recept.Je strop, mysli, ze 800 eur za rok.

Ale, deti neplati nic. Zadne pioplatky v ordinaci, zadne dopletky pri hospitalizaci

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 20:28

Re: ad všichni co píší o německu

My nechceme výjiámky :-))) Jo a kolik že jich je , viz zákon 261, oddíl regulačních poplatků :-))

IS 24.11.2007 23:06

Re: Re: podle Julínka se projevily v Německu komunistické tendence