29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 24.11.2007 11:00

Zasvěcené odpovědí kolegy Kiliana,

primáře dětského oddělení, nic nemění na nemravnosti toho, aby se za pobyt v nemocnici nebo rehabilitačním ústavu po poškození mozku nebo operacích kloubů platilo. Nedělá se to u našich sousedů v Rakousku ani v Německu, dělá se to však v USA, kde nabíral rozumy Julínkův pojišťovací poradce MUDr.Hroboň. Tam ovšem za ten "hotelový" poplatek máte také vskutku hotelovou službu. U nás tím budete platit spíše pobyt ve vězení: na cele s několika cizími lidmi, bez jakékoliv intimity, s nemožností trávit čas v soukromí podle svého gusta, krmeni buď vůbec (když vás chystají na vyšetření, nebo když máte dietu) nebo špatně: nedostatečně a nekvalitně. Už za ten nápad, který, doufám, u Ústavního soudu neprojde, by autoři zasloužili tělesné tresty podle práva útrpného blahé paměti.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 11:32

Re: Zasvěcené odpovědí kolegy Kiliana,

Já jsem svůj náhled na poplatky, zejména spojené se zdravotní péči, poskytnutou dětem, napsal docela srozumiteolně, tedy nikoli v rozporu s tím, co píšete Vy nyní.  To jen s ohledem na Vámi uvedené " Ani .."

doktor 24.11.2007 12:09

Milý kolego,

jen jsem se snažil vysvětlit  - ne vám, ale těm, kteří zdravotnictví tak nesledují, podrobněji, oč při těch poplatcích jde. Ověřil jsem si u přátel telefonicky, že v Rakousku a Německu se neplatí ani za pobyt v nemocnici, ani při návštěvě pojištěného pacienta (a dnes musí být pojištěni všichni - i tam platí princip solidarity) u lékaře. Bylo totiž prokázáno, že samotné POPLATKY FREKVENCI NÁVŠTĚV U LÉKAŘŮ NESNÍŽÍ. To "ani v Německu" nesouviselo s vaším příspěvkem, šlo jen o věcnou spojku. Zdraví nemocniční internista pro dospělé.

Alfred 24.11.2007 12:38

Re: Milý kolego,

Četl jsem, že jednak je v Německu menší hustota doktorů v populaci nez u nás, druhak průměrná doba marodění je v Německu proti naší poloviční. Jsme národem simulantů nebo je úroveň našich doktorů tak slabá?

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 17:22

Re: Re: Milý kolego,

Méně znamená někdy více :-))

Ale vážněji :  Vezměte dětskou populaci. Kojenecká úmrtnost máme čtvrtou nejnižší na světě.  Dovodíte z toho, že sice nemáme dobré doktory ( a já bych spíše řekl obecněji zdravotní péči ) , ale zdravé kojence ? .-))

Alfred 24.11.2007 18:49

Re: Re: Re: Milý kolego,

Takže zbývají simulanti. Kojenci ne, simulantství se ještě nedědí. Myslím ty dospělce, co přes naši špičkovou medicínu ztráví měsíc coby marodi na nemocenské. Ti, co si nemocenskou neplatí, marodí mnohem míň. Není nakonec nemocenská škodlivým faktorem? Třeba plodí stress! Nemělo by ministerstvo zdravotnictví před ní varovat stejně jako před kouřením?

Glosator 24.11.2007 18:50

Re: Re: Re: Milý kolego,

R^R^R^

VladaPing 24.11.2007 13:48

Re: Vážený pane doktore, pokud si pojistím střechu svého domu proti živelním událostem

(což je naprosto stejné, jako když platím - nuceně - zdravotní pojištění) a vítr mi kus střechy odnese - tedy dojde k "pojistné události", obrátím se tedy na pojišťovnu, ta pošle likvidátora, který vypočítá odhadem škodu a pojiš'tovna mi tuto škodu proplatí (zřejmě i s ohledem na fakturovanou částku firmy, která mi tu opravu provedla) - tedy opravu střechy ! Těžko bych se smířil s tím, že mi pojišťovna odmítne proplatit tuto pojistnou událost se zdůvodněním, že jsem dost bohatý, abych si to zaplatil sám (viz případ Čunek - což je naprosto to samé). Pravděpodobně se ovšem smířím s tím, že mi pojišťovna odmítne proplácet pobyt dělníků na dovolené na Kypru (či někde jinde) či občerstvení (pivo a fernet) které jsem jim koupil. "Hotelový" poplatek ve výši 60ti korun denně je naprosto směšný - neexistuje v Česku hotel, (ani ubytovna) kde byste mohl za tuto částku přenocovat !

Mimochodem, pokud si vzpomínáte, za bolševika (1973), když jste byl hospitalizován v nemocnici, vám bez dalších řečí a bez ohledu na to, zda máte, musíte, platit třeba činži nebo splácet půjčky, "zkrouhli" (beztak mizerné dávky v nemoci) na polovinu - tedy, pokud jste byl svobodný bezdětek. A to jako svobodný bezdětek jste platil o 60% vyšší daně z příjmu.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 17:19

Re: Re: Vážený pane doktore, pokud si pojistím střechu svého domu proti živelním událostem

No, myslím si, že je to trochu jinak a ty příměry, které uvádíte, nejsou až tak patřičné.

Čenda 24.11.2007 17:31

Re: Re: Vážený pane doktore, pokud si pojistím střechu svého domu proti živelním událostem

Dlouhý přihlouplý článek, jen tak mimochodem, neznám hotel ani ubytovnu, kde by Vám prvé 3 dny neplatily mzdu a dále pak mzdu krácenou.

VladaPing 25.11.2007 18:04

Re: Čenda...

Dejte tip !

Dejte mi tip na hotel (nebo ubytovnu), kde mi (za moje) za ubytování budou ještě platit !

dragon 24.11.2007 17:40

a co že je na tom nemravného?

platí a platilo se vždy všude a za všechno. A nevykládejte něco o nějakých "špecifikách" ...

Ať se pojistné stane pojistným a ne daní s možností volby a "spoluúčasti".

DJ Bobo 24.11.2007 10:58

Bobo tahni uz do heiselu

Takova pijavice, co se ke korytu vyvezla na zadech tunelare Zelezneho nikdy nebude mit duveru volicu, chapes to? Po pristim volebnim obdobi vylitnes a bude to, pak se mozna budes muset nechat zivit od manzela, nebudeme te uz zivit my, danovi poplatnici. (Y)

Pavel 24.11.2007 10:42

Nechodit k doktorům vůbec

Osobně jsem narozen také císařským řezem,ale vůbec nic si z toho nedělám.Jen si někdy připadám,jako císař;-)Jako Rudolf II.V konečném důsledku jsem již 13 rok nebyl u doktora.Hned,jak jsem skončil v socialistickém zaměstnání a začal podnikat.Pro mne je návštěva doktora ztrátou času.Nejlépe je být doktorem sám sobě,rozumět vlastní duši,vlastnímu tělu a ještě si navíc z toho dělat srandu:-)Pascal kdysi prohlásil:"Nemoc je přirozený stav křesťana".A dožil se 39let.A JAKÉ FENOMENÁLNÍ DÍLO PO NĚM ZŮSTALO!

Blaho

Ludva 24.11.2007 10:30

Povolání ?

Vím, že pro rodinu je to hrozné, když má postižené dítě. Znám v okolí několik matek, které tráví život péči o své postižené dítě. Samozřejmě na státní náklady. Jistě je to humánní přístup, ovšem kolik takových si budeme moci dovolit platit ?

Alfred 24.11.2007 12:34

Re: Povolání ?

Tahle civilizace kráčí mílovými kroky ke stavu, kdy pro sám humanismus a záchrany životů za každou cenu bude marod, postižený a nemohoucí skoro každý, na "péči" půjde 90% všech vytvořených prostředků. jestli civilizace padne, evropský člověk  bez prášků nepřežije ani generaci. Držíme se principů, které byly udržitelné kdysi, kdy okolí mohlo nad postiženým zaplakat, promluvil nad ním kněz, felčar mu dopřál odvar z provazu oběšencova a pijavice a to bylo tak všechno.  Bylo to lidsky vřelé, dojemné a moc to nestálo. Dnes je to naprosto neosobní a hlavně stojí to čím dál víc.  A je tendence pojistná zvyšovat a vůbec cpát víc prostředků do medicíny. Měla by ale existovat možnost volby - platit si v pojistném jen první pomoc a o tom, jak si bude kdo udržovat zdraví by měl svobodně rozhodovat každý sám, ne stát, doktoři nebo výrobci léčiv.

Petr B. 24.11.2007 10:18

Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

o nějakých racionálních opatřeních ve zdravotnictví, která by přinesla co největší prospěch  pokud možno pro všechny zúčastněné. Znovu si připomeňme..Julínek před volbami slíbil voličům, že v případě vítězství a vládní účasti ODS nezavede poplatky ve zdravotnictví. Pánove Melčák a Pohanka na mítincích na jižní Moravě tvrdili svým voličům, že Julínkovi se nedá věřit a že pokud by byli zvoleni, poplatkům ve zdravotnictví zabrání. Za několik měsíců bylo všechno jinak, po  schůzkách s  Topolánkovým emisarem Dalíkem se stali Pohanka s Melčákem nadšenými přívrženci poplatků ve zdravotnictví a samozřejmě Julínek se vysmívá všem těm, kteří před volbami věřili jeho slibům. Julínek s Cikrtem spoléhají na to, že jim Ústavní soud složený  povětšinou z pravicových právníků celou věc posvětí a že po smlouvě ODS s občany se stane cárem papíru i ústava. Nemá smysl se za této situace bavit o tom, jestli platit za jídlo v nemocnicích či ne, protože Julínek s Cikrtem, ač bez demokratického mandátu, vám můžou klidně nařídit, že si náklady spojené s léčením rakoviny budete hradit sami a nic proti tomu nezmůžete. Češi jsou peciválove, kteří na rozdíl od jiných národů na sobě nechají dříví štípat. Na to ODS spoléhá. Doufá, že lidé nepřejdou na protest proti vládě bez demokratického mandátu k masovým protestům či stávkám.      

karlos-kral 24.11.2007 10:56

Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Ty jsi žádnou totalitu nezažil,proto tak hloupě placaš.V totalitě,bys takový příspěvek vůbec nenapsal,kdybs měl tu odvahu tak sediš za katrem.Tam se takové voloviny psat nedají.

doktor 24.11.2007 11:09

Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Karlosi, budete se divit, ale podobné kritiky jsem za Husáka psával, byl volán na příslušné úřady k odpovědnosti, vysvětlovali mi sáhodlouze ústně i písemně, že nemám pravdu, z práce mne nevyhodili a za žádným katrem jsem nikdy neseděl. Výsledek ovšem - jako dneska - žádný. Rozdíl je jen v tom, že dnes na vás ti kritisovaní politici z vejšky s-e-r-o-u, a nic nevysvětlují. Takovou aroganci moci jsem ještě ve svém poměrně dlouhém životě nezažil!

Alfred 24.11.2007 12:45

Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Mně zase v té totalitě , když mne po na vojně přechozené angíně bolelo koleno, doktor v 25-ti letech řekl, že je to stářím a že s tím nic nenadělá. A prý zdravé nohy nepotřebuji k práci, tak se s tím  musím smířit. Doktorům se vyhýbám a Julínkovi fandím. Snížit pojistné a zvýšit spoluúčast je cesta. Když dnes někdo věří homeopatikům, platí si léčbu 2x. Jestli tu existuje totalita, tak je to lékařská.

Hrad 24.11.2007 14:39

Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Homeopatikům nebo homeopatům. Třeba vysvětlit. Pokud to nerozlišuješ, promiň. Odkud, a jak jsi poznal co ti měl ten lékař sdělit. Možná si tehdy potřeboval nějakou milosrdnou lež, a on hlupák ti sdělil prostou pravdu. Poslové špatných zpráv jsou trestáni. Pokud se situace s tvým kolenem změnila, třeba tě ten lékař vyprovokoval k uplatnění tvých netušených schopností. Nemoc si překonal silou své vůle. Co v tomto případě vděčnost? A doktorům se vyhýbej. To jde docela obstojně. Přece se však dočkáš. Na prosektuře už na tebe čekají. Než se tam dostaneš měl bys udělat ještě jeden pokus. Obsese(všude totalita) se dá léčit. MUDr Julínek není ten správný specialista. Psychiatrii jako svůj hlavní obor nestudoval. Pozor při výběru. Z toho co zde čtu usuzuji že musíš být charismatická osobnost. Na něco tě proto upozorním. Dnes je veliká sháňka po nepoužitých lidských  orgánech. Měl by ses bát o svůj mozek

Alfred 24.11.2007 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Na mysli mám homeopatika. Ne že bych je bral, myslím to obecně. A , myslím, že není češtinárskou chybou říct, například, že někdo věří antibiotikům, tak proč ne homeopatikům. A pokud jde o koleno, nemějte strach. Asi za 2 roky jsem promrzl a promokl, po této kůře koleno bolet přestalo a nebolí dodnes! Lékařské vědě ZDAR!!!

Alfred 24.11.2007 15:31

Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

A ještě. Pán zřejmě není rytíř, ale felčar. Argumentace jako by byl přímo členem vedení Lékařské komory - co Doktor činí, dobře činí. Nespraví  se koleno, měl pravdu, holt artróza. Spraví se, spravila se díky posílení morálně volních vlastností pacienta. Bravo! Jak efektivní! A levné! Za něco takového nemusím doktorům platit desetitisíce ročně. Pane Hrade, Možná MUDr. Hrade, právě kvůli vám podobným šarlatánům a šíbrům se těmto lapiduchům vyhýbám.

Čenda 24.11.2007 20:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Pane Alfréde, tak že s kolenem to tak hrozné nebylo, vidíte stačilo jedno promoknutí a zdráv jste. A když v pracovnim poměru jste, tak stejně zdravotnictví ať chcete nebo nechcete finančně podporovat budete. A šarlatánům se můžete vychýbat, oni ale své jisté dostanou.

Hrad 25.11.2007 0:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Až se při tom neustálém vyhýbání "ranhojičům" potkáš náhodou sám se sebou, dělej, aby si se sám sebe nelekl. Ty jsi asi všeuměl Už jsi někdy zatleskal? Zatleskej sám sobě. Vždyť ty musíš umět spoustu věcí tak skvěle(co vlastně děláš? nejsi třeba manažerem výskytu?). že se o tebe musí prát kapitálově silné firmy,  jako o obraz Mony Lisy v nějaké aukci. Zatleskej jednou rukou. Tobě to jistě nebude činit žádné potíže. Napsat třířádkový článek už umíš. Až poznáš co je to klient(ne pacient) v Julínkově medicínském systému, to se  teprve "zasměješ". I mezi lékaři jsou jako v každé profesi nádeníci, byť s akademickým titulem. Sděl nám tvým naivním čtenářům jméno aspoň tří existujících lidí, kteří mohou doložit tvé profesní mistrovství. Musíš být uznávaný na regionální úrovni. Buď ale opatrný. Je totiž velká sháňka po nepoužitých orgánech. Aby si nepřišel náhodou o svůj mozek.   

westík 24.11.2007 17:09

Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

R^svůj názor na lékařskou lobby jsem už v jedné diskusi napsala a považuji za zbytečné to opakovat. Je to s nimi jak v každém jiném lidském společenství: pár je jich vynikajících,  někteří jsou schopní ,některým bych  neměla odvahu ani svěřit svého psa./ a že jsem těch lékařů poznala spousty !

Eva D. 24.11.2007 18:57

Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

U nás pan doktor Vicedrin ( jeho oblíbený lék na vše) byl znám slovy: pracujete v kanceláři, tak neschopenku nepotřebujete. Zanechal pacientky, které dnes bez kardiostimulátoru nemají šanci a spoustu jiných pomníčků, jako pod odbornou péčí přechozenou žloutenku.

Doktorům se i díky jeho péči vyhýbat nemohu, ale nefňukám, aspoň si můžu vybrat.Lidi platí léčitelům, utrácejí častio za voloviny a mnozí utratí za krabičku cigaret plus pár piv víc než těch !strašných! šedesát za stravu v nemocnici.

Hrad 24.11.2007 19:29

Re: Re: Re: Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Á podívejme se, kde se dostal. To byla ta vyhlášené hokejová trojka hokejové skvadry Sovětského savazu Efedrin, Vicedrin, Šadrin, a Vicedrin skončil u vás? Jak se cítíte jako klient(terminológie ministra Julínka), která jde svobodně kupovat lékařskou péči.   

krtek 24.11.2007 12:06

Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

ANO, TREFIL JSTE SE PŘESNĚ ! Mělo by být trestné vědomé nedodržení předvolebních slibů. Zde se to stalo a Topolánek to nechtíc avizoval ! ODS ve své demagogii a prolhanosti je přímou pokračovatelkou KSČ. V tom není mezi nimi rozdíl. Měla by tudíž ODS jít do propadliště politiky v naší zemi. Bohužel se tak nestane, příliš mnoho převlečených rudých kabátů bylo u jejího zrodu a příliš mnoho lidí stále ještě věří její rétorice o jejím boji proti komunismu. V "reformách" chce tato lumpen strana ještě pokračovat. Uspokojování rostoucích potřeb ambulantních lékařů a nenasytnost chudých lékárníků uspokojuje z kapes občanů. Jak odporné a nechutné, čeho je tato strana schopná. A zde v Praze primátor Bém přebírající veslo pražské ODS od vykradače sklepů, jak zábavné, bohužel až k poblití. KDY UŽ PROCITNOU TI DOSUD ZASLEPENÍ ? Bobošíkové to trvalo sakra dlouho taky, i když u ní to bude mít i jiný strategický důvod.          

Alfred 24.11.2007 12:56

Re: Re: Je nesmysl se bavit v době, kdy v České republice máme znovu totalitu

Ale taky by měla existovat možnost podepsat revers, vzdát se čerpání služeb od státu, ale ani neručit za jeho závazky. V této zemi totiž, kdo chce do vlády, slibovat musí. Čím víc, tím líp! Přesvědčit lidi, že mají nárok na různé kompenzace ,  že je někdo okrádá , že by měli  mít vyšší plat a ceny by měly být nižší je snadné. Jakou možnost mají ti, co sliby a rozhazování považují za cestu do pekel? Ne každý dobře snáší život v dluzích, ani závislost na hordě pitomců. Platit státu na důchod, ztratit nad těmito prostředky jakoukoli kontrolu a jen se koukat, jak si z vaší budoucnosti dělají kšeft Škromachové, Sobotkové a Bobošíkové. Radši si ty peníze uspořím, když o ně přijdu z vlastní blbosti, noje chyba. Přijdu-li o ně blbostí páně Škromacha, je to na sebevražedný atentát!