29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pobouřený občan 24.11.2007 19:29

Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Sedrman 24.11.2007 19:41

Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

přesně tak. Třicet korun nebo snad tři tisíce vrátit do rozpočtu, odkud jsem je začátkem měsíce dostal, to je euthanasie. Socani jsou mistři demagogie, to se hned tak nevidí. Tak pobouřený občane makej, máš internet, tak máš možnost si přivydělat, nauč se třeba anglicky a překládej. To budeš moci i v osmdesáti.

neva 24.11.2007 21:29

Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Je těžké reagovat na Váš přístup, Sedrmane. Přesto tak činím, s vědomím, že oponuji člověku bez mozku. Na důchody a zdravotní pojištění si lidé platili u nás cca 40 let. I na zdravotnictví, vážený. A ne málo. Z jejich daní se budovala zdrav. zařízení a výchova lékařů. I pro Vás, vážený pane. Teď ty bezmocné staré a nemocné lidi, kteří své odevzdali této zemi v daních a platbách, odsuzuje ministr Julínek v podstatě k smrti. Protože z důchodů a plateb mladým rodinám na děti lze leda zemřít (při nákladech na bydlení atd., které zde máme). Jde opravdu o cílenou genocidu oslabených lidí. Hanba, kterou nesvádějme na západní vzory-nemusíme snad přejímat to, co je nelidské. Julínek by měl být zbaven lékař. diplomu. Pacientům ubližuje už tím, že je zbavuje možnosti se léčit. Ke zdraví jim to určitě nepřidá. A nemá právo lidem svévolně a bezohledně  krást a pod cenou rozprodávat zdravotnictví, jež sám nezbudoval. A parazitovat a vydělávat na lidském neštěstí. Kam jsme to došli. Je to ostuda pro stát a jeho lídry. A paní Bobošíkové děkuji. Alespoň někomu to ještě myslí.

Dana 24.11.2007 21:54

Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Souhlasím, ale nejsou to západní vzory, ale Ruské.. apod.

IS 24.11.2007 23:04

Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Dano, a odkud to víte, že jde o ruské vzory. Rusko postupovalo podle rad Mezinárodního měnového fondu. (MMF), když se věci nedařily, tak MMF prchnul za povyku, jak jsou Rusové nevděční.  Rusko se ekonomicky propadlo  níže, než za druhé světové války. To je hrůza. Teprve za Putina se z té západní léčby vzpamatovává. U nás se také MMF pokušel, ale vycouval velice rychel. Narazil totiž na sebevědomého  Klause, který pravil, že poradci dávají měkké rady za tvrdé peníze.

Kamjdu 25.11.2007 0:29

Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Demagogie, oblbování těch hloupějších. Váš idol by měl být ve vězení.

Monika 25.11.2007 14:45

Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Ty má svatá prostoto!

Sedrman 24.11.2007 22:23

Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

v životě jsem neslyšel větší blbost, snad jen od té Bobošíkové. Lidi si za prvé nic neplatili, byl průběžný systém a je i dnes. Kdyby neplatili do rozpočtu, museli by své rodiče živit a pečovat o ně sami, sami o děti, stavět si své nemocnice. Z důchodů se dá žít, což dokazuje fakt, že v naší zemi nezemřel hlady jediný občan. Genocida je něco jiného, rozhodně ne to, že někdo zaplatí pár korun. Jestli někdo nemá třicet korun, pak mi ho přiveďte ukázat, buď vše propije nebo nevím. A co se týče mladých rodin s dětmi, také jsme mladá rodina s dětmi. Stačí nečekat na stát, co mi dá, ale sám se přičinit. Jenže to socani neradi slyší, raději kvákají o genocidě.

iko 24.11.2007 22:28

Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Pokud jste mlady, to jeste jde... ale co se starymi lidmi?

IS 24.11.2007 22:49

Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Sedmane, 30 Kč, takový nicotný zanebatelný poplatek, ale kolik úsilí ministr Julínek vyvinul, aby tuto nicotnost  prosadil. Tak nám tu nevěšte bulíky na nos. Znám lidi, kteří nemají žádný důchod a žijí z milosti příbuzných. Hladem už naši občané umírají a dokonce i v nemocnicích, jak se lze dočíst v MF. Výrazná je podvýživa jednostrannou stravou - nedostatek určitých živin, například vápníku následkem  poklesu potřeby zdražovaných mléčných výrobků. Stoupá otoporóza a s tím spojených kyšelních náhrad. Zvyšování délky dožití se zastavilo. Třeba máte dostatečný příjem, ale množství matek samoživitelek nemá a její  dcěko je později poznamenáno navždy. Hladovění těhotné matky nebo děcka v ranném dětství se projeví později velice ngativně, což je zkušenost válečných ročníků. Právě ty v současné době odcházely do důchodu. Ti si svoje utrpění užili jako děcka a nyní jim nějaký omezenec vyčítá nejistou skývu chleba.

Sedrman 25.11.2007 0:45

Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

 hladovění těhotných matek ? Na co si to tady hrajete, na Bangladéš ? Jsme jeden z nejtlustších národů, životní úroveň taková, že televize je pokládána za základní životní potřebu. Matky samoživitelky se neměly chovat jako děvky a nebyly by samoživitelky. O chlapech kteří jim ty děti udělali a nechtějí na ně platit nemluvě, ti patří na nucené práce. A srovnávat válečné ročníky s dnešní vypasenou, dlouhým mírem zhýčkanou generací je sprosťárna prvního řádu, vy prase bolševické. Zvyšování délky dožití naštěstí nepostupuje moc rychle, uměle natahovat lidský život je problém, není možné někoho držet na zemi o dvacet let déle a myslet si, že to půjde donekonečna. Už teď menšina živí většinu a ještě mají poslouchat cancy od lidí jako jste vy, demagogů prvního řádu.

dulcibelka 25.11.2007 0:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

R^R^

Eva D. 25.11.2007 10:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

R^ Máte pravdu, ale nebude se to líbit.

Zrovna jsem nad povykem okolo cen másla vzpomínala na své babičky a dědečky, narozené kolem r. 90, kterým znehodnotili úspory, vzali živnost, babičkám nedávali leta důchod. Nikdy, nikdy jsem je neviděla namazat si chleba máslem. Rohlíky nekupovali ( nebylo na ně) a na uhlí jim přispívaly děti, jejichž úspory ovšem také režim znehodnotil. Když onemocněli, poslechli si od doktora, že to patří k věku a poslouchali o "přestárlých" občanech. V domě, který děda koupil, se roztahoval za sedmdesát KČ měsíčně nájemník až do r. 72 - nasazený MNV do většího ze dvou bytů. Manžel svou babičku s namazaným chlebem také nikdy neviděl.

Dnešní důchodci by si přeci tohle mohli pamatovat líp než my, o generaci mladší.

 

jirka.s. 25.11.2007 11:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sedrmane!

Vyrozumněl jsem, že jste mladý člověk! Ač čerstvý důchodce, zaplať  pánbůh za to, že se ještě objevují sem tam takoví mladí, jako jste Vy! ;-)

Hrad 25.11.2007 18:16

Re: Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Ještě toho uslyšíš, co jsi v životě neslyšel. Bohudík ani nepoznáš. Některé poznatky jsou pro takové jako ty, perly sypané sviním. Člověk se liší od vepřů tím, že občas zvedne hlavu ke hvězdám. Při tvé zřejmě poruše krční páteře to asi  moc nejde. Pokus se lehnout na záda. Třeba něco uvidíš, pochybuji však  že porozumíš, a vůbec nehrozí. že pochopíš.   

jidrab 25.11.2007 0:44

Re: Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Pro Neva/u   Mluvíte mi z duše.Je mi šedesát let a se strachem očekávám příchod stáří( nemocí)mám důchod 8200kč a to jsem pracoval celý život v hornictví.Nikdy jsem nebyl nemocný a nezneužíval zdravotnictví.Čeho jsem se na stará koleno dožil???   Jenom zdražování a platby za každé, s prominutím uprdnutí.Chtěl bych vidět ty přispěvatele co obhajují politiku modrých ptáků až se z nich stanou důchodci.Už vidím jejich prodloužené ksichty .

Možná jim julínek a spol řeknou Buď zdráv nebo chcípni. 

iko 24.11.2007 22:26

Re: Re: Přesně tak! Jedná se vpodstatě o euthanásii seniorů a osamělých lidí, ale nedobrovolnou!

Vy by ste ale mal zaplatit onomu obcanovi vsechno, co zaplatil na danich, a slo na Vas: pocinaje skolkou  a pres detske lekare... Protoze to Vasi rodice ani nahodou nehradili ze sveho... A vy take ne...

Vera 24.11.2007 19:08

Obejvy pana doktora Kiliána

Vážený pane doktore, v diskusi k článku Jany Bobošíkové "Buď zdráv nebo zemři!" popisujete příčiny a léčení hemiparézy poněkud odlišně než řada odborníků, které jsme navštívili s naším dítětem. Buď jsou vedle oni nebo vy. Já to jako amatér nepoznám. Můžete mi, prosím, zavolat a poradit nám? Tel: 606612105

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 19:42

Re: Obejvy pana doktora Kiliána

Hippokratés říká ano, Galénos dí ne. A nejsou přitom vedle ani jeden.

Sosák 24.11.2007 18:42

Reforma je v podstatě správná cesta

Tato reforma je v podstatě správnou cestou. Je nutné, aby si lidé uvědomili, že o zdraví je třeba dbát, chránit ho a něco pro to udělat. V případě starších věkových kategorií, kde je přirozená nemocnost vyšší a kde to je nezbytné musí být nastavena správná a citlivá sociální síť. Samozřejmě lze diskutovat o jednotlivých bodech, které je jistě možné dolaďovat "za chodu", podle toho jak se osvědčí, ale v principu je to krok dobrou cestou R^

Eva D. 24.11.2007 19:09

Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Souhlasím. Zdravotní péče není zadarmo a dobrá zdravotní péče už vůbec ne. Vím to moc dobře, už teď si ze svého musím jako chronicky nemocná platit leccos a tím pádem se lecčeho zbytného zříci. Ono ovšem, když je Vám fakt blbě, krásný nový svetřík vcelku ochotně oželíte.

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 19:49

Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Já si myslím, že reforma správnou cestou není.

H.K. 24.11.2007 20:18

Re: Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Kde začíná a kudy vede ta zaručeně správná cesta ?

MUDr Jiří Kilian 24.11.2007 20:24

Re: Re: Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Zaručeně správná, to nevím.  Je ale zřejmé,  že dosavadní systém zdravotní péče a jejího financování je špatný. Já shledávám příčinu těch špatností v principiálních věcech a proto si myslím, že je nezbytné postavit systém nový a ne neustále upravovat špatné ještě horším a zadělávat tak na příští potíže. A to se žel děje od roku 1 992, že hoří dům a leští se kliky..

IS 24.11.2007 22:57

Re: Re: Re: Re: Reforma je v podstatě správná cesta

Doktore, všechny cesty  vedou do Říma a na věčnost.  Problém je v tom , že ti, kdož směřují k té konečné stanici, si budou muset ještě připlatit, aby jim ten odchod alespoň trochu zhořknul.

Komnetare Blogspot 24.11.2007 18:06

Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

...a ta naše pravicová vláda, to jsou stateční vojáci a vojandy nacházející se ve válečném tažení. Spolu s jinými podobnými vládami vedou zuřivou válku  proti většině lidí na této planetě ve jménu nadnárodních korporací. V této válce nepadají bomby a nelétají kulky. Smrtícím elementem je neoliberální ekonomická politika, hlavními štáby Mezinárodní měnový fond, Světová banka a Světová obchodní organizace. Následky privatizace, finanční a obchodní liberalizace a flexibilního pracovního trhu jsou stejně smrtelné jako v konvenční válce. Miliony lidí ztrácí přístup k sociálním službám, výchově, vodě, hygienickým zařízením, zdravotní péči. Je to proto, že v mnoha zemích tyto služby jsou soukromými společnostmi poskytovány jako zboží. Nemůžeš zaplatit? Tak neobtěžuj! Nebo též jak říká základní instinkt Jany Bobošíkové: Buď zdráv, nebo zemři!

Naše predátorská vláda drží pozice a svádí svou bitvu statečně a se vší rozhodností v oblasti českých a moravských krajů, proti společnému nepříteli, kterým je darebácký sociální stát.

( Volně podle A World at War  http://mrzine.monthlyreview.org/hattingh251007p.html )

H.K. 24.11.2007 18:43

Plačete moc krásně.

Plačete moc krásně. Taky jsem se rozplakal. Myšlenky, které jste napsal jsou krásné a ušlechtilé. Kolik milionů lidí ztratí přístup k sociálním službám? Kdo by měl platit sociální služby, včetně zdravotnictví? Chtěl bych vědět jaká je Vaše představa.

Dana 24.11.2007 22:00

Re: Plačete moc krásně.

Aby bylo jasno, platíme si pojištění všichni povinně a přerozdělování se děje podle pravidel já na bráchu brácha na mne. Nikoli, že podporu dostane opravdu ten, kdo ji potřebuje.

Božen Němec 24.11.2007 18:44

Re: Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

reaguji co nejstručněji: komunisticko populistický žvást !

Karčí 24.11.2007 19:01

Re: Re: Zvolili jsme si vládu, jakou jsme chtěli...

Já taky: oni se ti oči otevřou8-o