29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 26.11.2007 21:52

Re: Re: Re: Re: Re: Bobonadace

Opravuji "z".

BOMBON 25.11.2007 19:11

Re: Re: Bobonadace

zkuste uplatnit svuj narok u soudu (i kdyz nahrady prisuzovane nasimi soudy jsou zpravidla zoufale male).

nebo si myslite, ze je normalni ocekavat, ze za vasi zloutenku bych mel platit ja spolu s ostatnimi? my jsme ji zavinili jeste mene, nez vy....

strejda 25.11.2007 20:35

Re: Re: Re: Bobonadace

BIMBONE, když to vyhraje, hádejte, kdo to zaplatí? Ta nemocnice! A z čeho? No z peněz na zdravotnictví! Kdo jí ty peníze dává? Ti, co platí daně! Platíte daně? Tak cálujte! ;-D;-D;-D

-pp-) 26.11.2007 8:33

Re: Re: Re: Re: Bobonadace

Hm, školy nemám, jak stojí v Cimrmanovi, ale kdyby se stalo, že bude nějaká nemocnice něco takového platit, zaplatí to podle mě z čeho? Z pojištění. Obdobně když soukromý doktor udělá škodu a bude ji hradit, musí holt proti tomu být pojištěný, asi nefunguje že by napsal zdravotním pojišťovnám, ať mu na to dají. Daně bych do toho netahal.

BOMBON 26.11.2007 8:47

Re: Re: Re: Re: Bobonadace

myslite, ze za to dostanou nejake body od pojistoven? nebo jak se k tem penezum dostanou?

BOMBON 25.11.2007 15:57

njn, autorka klasicky pouziva instinkt misto mozku...

kdyz uz pominu popisovany problem, ktery je v mori celkove zdravotni pece snad malou kapickou, na kterou pani europoslankyne jiste rada prispeje ze sveho, neb ji tolik lezi na srdci, pak je to stale o jednom zakladnim principu: budto a) si lekarkou peci zaplati kazdy sam, nebo b) lekarskou peci jednoho zaplati nekdo jiny.

a musim se priznat, mili spoluobcane, je mi jedno, jestli umrete nebo jestli mate nejake zdravotni problemy, na jejichz reseni nemate penize. ne, samozrejme vam to nepreju, ale pokud to tak je, nemuzu (nechci) s tim nic delat. kdyz bych s tim neco delat mohl/chtel, pak vam dam penize ze sveho a nebudu konejsit sve spatne svedomi cizimi penezi.

Kunďaba 25.11.2007 14:50

Když si nedokážu vydělat na poplatky...

...u lékaře a pobyt v nemocnici, na co si dokážu vlastně vydělat? Na nezbytné jídlo a bydlení. Mám-li nezbytné jídlo a příbytek, jsem-li přitom schopen si zaplatit poplatky u lékaře, mám se jako král oproti jiným v jiných končinách světa.

 Když si nedokážu vydělat na tyhle tři věci, je něco špatně. Otázka je, CO je špatně. Jestli je špatně něco na mé straně a nebo, jestli se o mně zapoměli postarat, nakrmit mně, obléct, ubytovat a když omarodím, zapomenou za mně zaplatit za tuhle službu lékařskému personálu. V tom případě se ale jedná o neschopného základních životních funkcí. Na takového se nesmí zapomínat z humanitárních důvodů. Ostatní musí dokázat na tyhle nejzákladnější věci vydělat peníze. Teprve když vydělají více peněz než na základní potřeby, pak teprve mohou utratit peníze třeba za televizi, pivo, cigára, hi-fi věže, počítače, auta, vily, pozemky, nezřízenou zábavu, případně drogy atd.

 V případě důchodců si musí tito být vědomi, že důchodová penze jsou peníze věnované ostatními v současné době pracujícími. Je to tedy dar ten důchod. Z něj si musí důchodce zaplatit základní potřeby - jídlo, příbytek a lékařské poplatky. Na ostatní (pokud na to nemá důchod) si měl vydělat a ušetřit dříve, popřípadě své děti vychovat tak, aby se obětovaly pro svého rodiče.

 Takže nevím, co je na tom novém systému s placením za lékaře ap. nepochopitelné.

Jarda 25.11.2007 15:13

Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

K Vašim názozům na důchod: Pane, Vy jste korunovanej!

Glosator 25.11.2007 15:21

Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

R^R^R^

To teda jo.

Kunďaba 25.11.2007 15:29

Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

 Pročpak? Vy snad máte tak malý důchod, že si z něj nejste schopen zaplatit skromný příbytek, najíst se, aby jste neměl hlad a zaplatit v ordinaci poplatek? Ve svém okolí neznám jediného důchodce, který by neměl vyšší příjem na hlavu(svůj důchod) než libovolně kterákoliv rodina s dvěma malými dětmi v dělnických profesích. Přičemž ty rodiče přispívají vlastně na důchod důchodcům. Běžné rodiny s dětmi vlastně třou bídu s nouzí podle výše příjmu důchodce.

 Korunu vaší hlouposti si klidně ponechejte.

Schonenleben 25.11.2007 16:09

Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

R^!!R^!!R^!!

strejda 25.11.2007 17:12

Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Kunďabo, vy jste asi utekl od Chocholouška. Jsem v důchodu a platil jsem do něho 38 let. Myslíte, že jen proto, abych pak dostal nějaký dar? Žádný dar nechci, chci je to, co jsem do systému investoval. Máte alespoň mlhavou potuchu o tom, co je průběžný systém důchodového pojištění? Vy musíte žít v opravdové nuzné vesnici, kde si žádná čtyřčlená rodina nevydělá, včetně přídavků na děti a sociální pomoci, více než 24000 Kč. Jsou takové, ale většina rodin si vydělá více. Ještě štěstí, že si rodiny s většími dětmi vydělají více. Ty rodiny, vzhledem k tak nízkému příjmu, do důchodového systému moc neplatí a tak by měly být rády za systém průběžný. Až se začne platit přímo do fondů a důchod čerpat podle úložek, tak ať se raději důchodu ani nedožijí.  

bohuš 25.11.2007 17:33

Re: Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Strejdo, vy jste blb. Asi vám nic neříká průběžný důchodový systém, který tu funguje.

strejda 25.11.2007 20:26

Re: Re: Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

bohouši, dokážete přečíst text delší než jedna věta a pochopit ho? Vždyť o něm píši. Jediné, co umíte je urážet, žádná velká sláva. Máte rád tykve?

bohuš 26.11.2007 3:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Bl be, že o něm píšeš neznamená, že mu rozumíš.

BOMBON 25.11.2007 19:15

Re: Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

chcete-li to, co jste do systemu investoval svoji plodnou pracovni cinnosti, pak se ptejte u jakese, husaka a soucasnych dementu typu spidly a podobnych, kteri neumeji nic jeneho, nez rozdavat cizi penize a penze nejsou pripraveni zrusit (po prechodnem obdobi)

strejda 25.11.2007 20:30

Re: Re: Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Po přechodném období se mohou penze zrušit, mně je to jedno a vám to může být také jedno, stejně budete makat do doby, než bude váš konec. Díval jsem se také, jak ODS poslanci rozdávali přes 2 miliardy Kč, takové malé domů. Nerozdávali ze svého, ale z daní, rozdávali cizí peníze.;-D

urson 25.11.2007 22:11

Re: Re: Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

 bylo toho tady dost ,ale měli bychom se ptát spíše těch co to tady nechali rozkrást a všechno zdevastovat , rubáš nemá žádné kapsy nikdo z nich si to do truhly sebou nevezme !!!!

Jana 25.11.2007 23:53

Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Naprosto s vámi souhlasím. Tchán s tchýní mají na hlavu větší příjem, než naše rodina (je pravda, že tchýně si přivydělává v naší firmičce, čímž si jejich rodinný příjem zvyšuje), ale neustále brečí, že se všechno zdražuje. Přitom zapomínají na svoje vlastní rodiče, jak ti měli "vysoké" důchody v 70. letech a jak je museli jejich děti podporovat, aby přežili. Nebo z těch 90 Kčs, co brala moje prababička, jak se asi žilo. Nebýt mého dědečka, tak za komunistů opravdu umřela hlady. Tchýně si ze svého skromného důchodu chudák dovolí jet jen dvakrát ročně na dovolenou k moři a teď nadává, že nebude mít na léky. No tak holt pojede k moři jenom jednou.

honza 26.11.2007 8:28

Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Neobcházejme skutečnost a řekněme to rovnou: je to vůl a nepochybně člen ODS

Stanley 25.11.2007 15:59

Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Pane  Kundˇabo, (mimochodem hezký nick ),chtěl bych se  jen vyjádřit k Vašemu poslednímu odstavečku ! Důchod je dar ! Prosím, proč ne !? Doufám však, že víte, co je to solidaritní ,věková štafeta ?!  Také jsem byl mladý a byli jiní v důchodu .  I já na důchodce vydělával. Společnost mi nyní jen VRACI',  co mi dříve odebrala.  Jakýpak DAR  ?

Čenda 25.11.2007 16:44

Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Souhlasím přes 40let jsem do důchodového systému přispíval nemalé částky, taký jaký ,dar. A dnes žijem v 21 století, žiji nenáročně ale chci žít relativně spokojeně. Malé potřeby mám ale bát se nechci, zda na chleba budu mít. Myslím si, že tudy cesta nevede a určitá solidárnost společnosti by být mněla. Sám si ještě přivydělávám, prozatím zdravíčko slouží a zas odevzdávám do důchodového systému nemalé peníze, proto že vím, že někteří důchodci nejsou schopni si přivydělat. Solidárnost s ostatními považuji za samozřejmost.

Martin 25.11.2007 17:20

Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Kunďaba je hlupák obarvený na modro - to se pozná.A ten nick,ten sedí.

Hrad 25.11.2007 17:57

Re: Re: Re: Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

Jak může být hlupák obavený na modro. Hlupák je přece celý modrý. Modré jsou i jeho mitochondrie, jak se domníval guru těchto produktů současného světa F.Y. Hayek.  Dokonce pyšně produkuje modrou metamorfozu potravin, kterou má jako hlavní produkt ve své mozkovně.

urson 25.11.2007 22:18

Re: Když si nedokážu vydělat na poplatky...

ty chytrolíne já ti dám dar,36 let jsem platil a ted mi nikdo nebude říkat že mám důchod darem a nech si vyšetřit hlavu ,budu chtít vidět až to dotáhneš do důchodového věku a někdo bude říkat máš to darem .....

Kon 25.11.2007 13:39

Státní zdravotnictví

Státní zdravotnictví je socialistický omyl. Lékařské služby jsou zboží jako každé jiné zboží nebo služby. Státní organizace je neefektivní, je nutno celý systém privatizovat a lékařskou péči hradit přes vzájemně si konkurující zdravotní pojišťovny. Proč naříkáme, že musíme za zdraví něco platit když nenaříkáme, že potraviny také nehradí stát, t.j. spoluobčané přes daně? Jsou snad potraviny méně důležité pro život než lékař?

Kuku 25.11.2007 14:39

Re: Státní zdravotnictví

Tak si kupl ledvinu k transplantaci, hlavo vepřová,  (myslím, že její transplantace by pro vás byla přínosem)....

Kunďaba 25.11.2007 15:09

Re: Re: Státní zdravotnictví

 Právě proto je povinné platit do společného solidárního měchu, aby bylo možné těžké zdravotní potíže léčit. A proto, že tyhle solidární peníze zdaleka nestačí i na běžný lékařský provoz, je nutné individuálně si i platit aspoň minimální poplatky. Totiž jinak nám nebude solidární nemocenská platba stačit na skutečně drahé lékařské zákroky, které si nezaplatí ani ti nejmovitější, natož tak běžný pracující.

 Co na tom nemůžete pochopit?

Stanley 25.11.2007 17:50

Re: Re: Re: Státní zdravotnictví

Já se jen skutečně obávám, při naší české mentalitě, že nemálo finančních prostředků, které se takto vyberou, se "kamsi" ztratí.Tedˇnedávno jsem slyšel , jak se někde na ministerstvu ztratilo asi , 5,000.000,které byly určeny obětem povodní. A jsou i další případy. Špatná kontrola,lajdáckost, nesvědomitost, neprofesionálnost, ziskuchtivost, zlodějina . Kdo například prostředky získané z poplatků ohlídá tak , aby byly smysluplně  využity ?

no comment 25.11.2007 12:09

nedodělek

Přečtěte si novelu, pak reakce politiků, kteří ji vymysleli, ale zároveň neví, co v ní je, a pak tady diskutujte.. Kromě toho, politikaření si nechte, v té pr... jsme jak za přispění modrých, tak i rudých jedinců, kteří musí být stále u koryt.