18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Německé hroby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Czert 19.4.2006 21:29

Re: Re: Re: Opravdu se bolsevizovane mysleni rudych vitezu nad fasistickym zlem

jj, me babicka rikavala, ze pokud pojedu do francie ci jinam, at tam mluvim v nejhorsim cesky a at se ani nepokousim mluvit nemecky, nebo bych zle dopad.

Jaroslav 19.4.2006 9:28

Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

ti příslušníci SS a wehrmachtu, kteří vyhlazovali civilní obyvatelstvo, vypalovali na Ukrajině, Bělorusku, Rusku, Polsku i Slovensku vesnice i s ženami a malými dětmi..tak takoví "lidé" nemají nárok na žádné hroby a žádnou úctu. Kdybychom to v Čechách připustili, nebyli bychom civilizovanými lidmi.  

navsteva 19.4.2006 9:37

Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

Obdobne mezi prislusniky rudych boslevicich hord, jejich hlavnim cilem na nasem uzemi nebyl ani tak boj s utikajicicmi nemeckymi jednotkami,a le kradeni uplne vseho, znasilnovani, drancovani a s podporou NKVD likvidace jiz davno vybranych tridnich nepratel - napriklad prvorepublikovych uprchliku ze SSSR.

Buvol 19.4.2006 10:55

Re: Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

Kdyby nebylo těch "bolševických hord", tak byste dneska v lepším případě jektal zubama někde na Sibiři a v horším případě dělal hnojivo nebo mýdlo případně knižní vazbu někde v třetí říši, vy vole blbej!

J. Mach 19.4.2006 11:13

Re: Re: Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

No, buvole, jste si svým tvrzením tak jist? Nebylo by to spíš tak, že nebýt těch bolševických hord, tak nás osvobodil Patton a mohlo být o mnoho líp? Kolik slušných lidí mohlo žít, kolik kvalitních lidí by neemigrovalo, jaká mohla být u nás životní úroveň!

Buvol 19.4.2006 11:50

Re: Re: Re: Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

Já bych byl taky  radši, kdyby nás osvobodil Patton, ale znáte to, kdyby  byly  někde ryby, nemusely by být rybníky. Kdyby to např tehdy tatínek pana Doležala rozchodil, nemuseli jsme dnes číst takové blasfemické články.... Faktem ovšem je, že totální německá porážka začala v Rusku! A to víte, hned po datu 8.5.1945 nemáte normální poměry, máte ty různé zóny vlivů a tak podobně...

Zebra 19.4.2006 14:12

Bacha na cizí termity. Blasfémie je rouhavé znevažování Boha. Omlouvá vás, že jste jen zvíře.

Buvol 19.4.2006 14:21

Re: Bacha na cizí termity. Blasfémie je rouhavé znevažování Boha. Omlouvá vás, že jste jen zvíře.

Blasfémie ž rouhání, urážení, zesměšování .... viz slovník cizích slov, Dr. Ladislav Rejman, vydalo SPN v Praze roku 1971 ....

Buvol 19.4.2006 14:23

Re: Re: Bacha na cizí termity. Blasfémie je rouhavé znevažování Boha. Omlouvá vás, že jste jen zvíře.

... obecně...

Czert 19.4.2006 21:38

Re: Re: Re: Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

no, vezmeme to takhle, kdyby se  z nejakeho duvodu zasatvila ruska ofenziva a osvobozeni Cech , moravy a slovenska by bylo jen na americanech, tak bychm si jeste dost dlouho pockali - protoze prvotnim cilem zapadnich spojencu byla tvz. "alpska pevnost", az by ji dobyly, pak by se vrhly na berlin (a ceskym zemim by se vyhybali ) a tak by nemci u nas meli par mesicu na to dalsich desitektisic cechu vyhladit. A jiste, mely bychom se potom lepe nez za komousu, ale mrtvych cechu by bylo o dost vice, kdo vi, treba byste se vubec nenarodil, protoze vasi rodice b davno letali v oblacich.

Mirek 20.4.2006 10:21

Re: Re: Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

vážený, pokud mluvíte o bolševických hordách, rád bych Vám  řekl jen tolo.Rusové se po tom všem co němci napáchali v jejich zemi( pro Vaši informaci např. Kijev,Babi Jar, ) chovali až obdivuhodně zdrženlive, neboť kdyby se řídili jenom touhou po pomstě, muselo by z německa zůstat spáleniště.Vím i od svého táty, který měl to veliké štěstí, že směl pro hrdinný wehrmacht budovat opevnění, že na vlastní oči viděl na Ukrajině studnu plnou zavražděných dětí což bylo dílo hrdinských nadlidí v uniformě SS. I to je dobré vědět.

Jaroslav 19.4.2006 13:23

Re: Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

Myslíte si, že všichni ti vojáci byli "bolševíci"? A že se to případné znásilňování či loupení nechá srovnat se zločiny Němců na okupovaných územích? Ty "argumenty" máte z nějakého neonacistického serveru?

Czert 19.4.2006 21:40

Re: Re: Pokud jsou mezi mrtvými německými vojáky

jejich hlavnim cilem na nasem uzemi nebyl ani tak boj s utikajicicmi nemeckymi jednotkami - a proc asi tak dojcove utikali pred rusy ? Ze by vedeli, ze rusove maji na ne pifku a ze se s nemi nebudou parat za ty svinstva (loupeni, znasilnovani, drancovani, vrazdemi .... zapomel jsem na neco?) co tam ubermesove v rusku vyvadeli ? 

Buvol 19.4.2006 9:28

Německé hroby by se měly řešit spolu s německým odpadem

např. uskladněním na pozemcích pana expresidenta Havla .....

Buvol 19.4.2006 9:29

Re: Německé hroby by se měly řešit spolu s německým odpadem

... a pan Doležal by tam moh dělat hrobníka pardon správce nebo tak něco, když mu na tom tak záleží ....

Buvol 19.4.2006 9:31

Re: Re: Německé hroby by se měly řešit spolu s německým odpadem

... případně by se tam mohl nechat v dohledné době také uložit ....

včelař 19.4.2006 9:34

Re: Re: Německé hroby by se měly řešit spolu s německým odpadem

Ta Vaše přezdívka sedí.

Buvol 19.4.2006 12:13

Re: Re: Re: Německé hroby by se měly řešit spolu s německým odpadem

Beru to jako poklonu ....

Ludva 19.4.2006 9:26

Pane Doležale,

studenou válku jsme prohráli, reparace poctivě platíme (děláme většinou pro německé firmy), tak o co vám ještě jde? Máme se omlouvat i za pobití Sasíků pod Hrubou Skálou?

jepice 19.4.2006 12:34

Re: Pane Ludvo,

to, že se cítíte jako poražená strana studené války, o vás cosi vypovídá, ale uvědomte si,  že to nemůžete vztahovat na všechny ostatní. :-P

Saša 19.4.2006 9:25

Odporný germánský zvyk

hromadných hrobů pro "méněcenné rasy" a hromadné pálení příslušníků méněcenných ras a vyhazování jejich popela u nás naštěstí nezapustilo dostatečné kořeny. Zatím jsme se chovali přeci jen slovansky slušněji - aspoň po většinu našich dějin. Občasné tvrdé střety s teutonskými hordami ovšem vždy alespoň na čas naši morálku poškodily a i naši předkové se pak po nějaký čas drželi hnusných německých způsobů...

Šnek 19.4.2006 9:13

S podivem

jsem zjistil, že autor píše do Práva. Slušní lidé do komunistických novin nepíší.

nosál 19.4.2006 9:13

stačí si přečíst nadpis

a hned můžete Doležala poslat do prdele. Ale pozor! To není jen pitomeček a nebo prodaná duše. Začínají mít podobní jako on vliv.Tuhle mi jden , co pomáhá " hledat "dějiny sudet vykládal, že naposledy byl v Německu pořádek za Hitlera a od té doby už je to jenom horší.

ASton 19.4.2006 9:03

Německé hroby

Já pana Deležala podezříván,že je to provokatér.Co napíše a zveřejní,vždy nás rozčílí. Měl jsem jednou starého mistra,který měl heslo " pracující musíte ráno ihned nasrat,oni pak lépe pracují.To se mu zase dneska povedlo.On se někde v koutku usmívá,jak bušíme do klávesnic a pochechtává se. Pokud vím,Klaus se jen vyjádřil ve smyslu,že uložení ostatků je nedůstojné.Potom jsem slyšel osobně nějakého pána,který zastupoval,nějakou nevládní německou organizaci,která na tom chtěla vydělat prachy a prachy nemá,potom vyjádření primátora Prahy,která souhlasila s uložením na Olšanské hřbitovy. Vážený pane Doležale,někdo na tom chtěl vytřískat prachy. Vy se stavíte do role svědomí národa, já to osobně od Vás nepotřebuji. Já jako občan České republiky zásadně nesouhlasím aby jste nás urážel, nepatřím a nikdy jsem nepatřil do rozvojových zemí Evropy.Pokud se tak cítíte,je mi Vás líto.

Šnek 19.4.2006 8:59

Víc už nemohl

autor splácat dohromady. Co takhle to nejjednodušší řešení? Němci si své mrtvolky odvezou domů a bude po ptákách. Německý spolek pečující o padlé není k ničemu jinému dobrý, než rozdmýchávat latentní nacionalismus.

PaulT 19.4.2006 8:58

Jako císařovi nové šaty.

Tak se mi zdá, že celý problém má kořeny někde jinde. Je to především trauma našeho národa (jistě nejen našeho) z 2.s.v. a nezahojené rány. Německo k jejich zahojení nikdy moc nepřispělo. O míře viny taktně mlčí, o své nároky se hlásí. S nacizmem se rozžehnalo asi jako my s kumunizmem (jeli jsme v tom všichni). V Neměmcku prý to dodnes není přiliš vhodné téma ke společenské konverzaci.

Myslím, že Německo stále považujeme za skrytou hrozbu a v této obavě posuzujeme vše vzájemné podezřívavě a alergicky. Tohle bude chtít asi nějaký čas (spoustu času). :-/

Andy 19.4.2006 8:53

osobně mne fascinuje tento výrok:

"Celá patálie s nepochovanými padlými je ostatně v naší slovanské (rozuměj bolševické) tradici. Popel Slánského a dalších byl rozprášen po silnicích. Těla zavražděných v politických procesech padesátých let nebo umučených ve stalinských koncentrácích pozůstalí nikdy neviděli"

Dodnes nevíme, kde je pohřben můj dědeček, zastřelený v Žitné při zatýkání gestapem. Poslední zpráva byla, že ho, v hlubokém komatu, odvezli někam...nikdo neví kam a nikdy už ho nikdo neviděl.

 Tak nevím, že by bylo gestapo bolševické ?

Šnek 19.4.2006 9:08

Re: osobně mne fascinuje tento výrok:

Myslím, že s tím Slánským to možno kvalifikovat jako akt milosrdenství. Osobně bych jeho popel nechal rozprášit jinde.

Kantor 19.4.2006 8:49

Kdysi jsem viděl dokument o ctihodném "podnikateli", který

svůj byznys založil na odběru cenností od pohřbených mrtvol.V Rusku je to prý docela dobrý způsob obživy, vykopávat vojenské hroby  a odebírat vše, co se dá zpeněžit.K tomu u nás  naštěstí nedošlo.Zvláště když vidíme, čeho jsou někteří podnikavci schopní...:-(

A.S. Pergill 19.4.2006 8:38

Osobně jsem toho názoru,

že tělesné pozůstatky příslušníků zločinecké hordy, která tu pouze loupila a vraždila, nemají nárok na žádné slušné či pietní zacházení.

Okupace byla od samého počátku nelegální (byla dokonce výslovným porušením mnichovské smlouvy), takže tito "taky lidé" neměli na našem území žádný legální status, dtto jejich "soukmenovci", kteří s nimi spolupracovali.

Ohledně pozůstatků civilistů je nutno doplnit dříve diskutující v tom, že civilní oděv v hrobě ještě neznamená automaticky civilistu. Spousta německých zločinců v uniformách se na konci války převlékla do civilního oděvu, aby se snadněji vyhnula odpovědnosti za své činy. I K.H. Frank byl dopaden v civilním oděvu, i spousta příslušníků SS. Kdyby ten Frank tenkrát na útěku dostal pár kulek, tak by asi taky ležel někde v díře, coby "civilista".

Doležal prostě leze Němcům do (Y) a kecá a kecá ;-O