23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Německé hroby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RadekH 19.4.2006 20:24

No já tedy požaduji,

aby hroby na Olšanech za které platíme jako rodina dvacet tisíc ročně platil český stát.  Pokud má platit hroby německým vojákům, nechápu proč by je neměl platit českým občanům.  To jsou o tolik bohatější než Německo?

liberal shark 19.4.2006 20:04

cenzura

Tak mně někdo zcenzuroval můj příspěvek, Herr Doleschall. Das ist eine grosse Schweinerei, und Sie sind ein grosse Untermensch.(Y)

Rýpal 19.4.2006 21:00

Re: cenzura

ein grosser...

liberal shark 20.4.2006 17:50

Re: Re: cenzura

es stimmt, už zapomínám ...

zíralek 19.4.2006 19:33

Já měl vždy dojem že jediný idiot jsem já.

No na tohle nemám. Dyť ta ostuda vznikla na Německé straně. Češi teď tahají kaštany. Ale jak říkám, já jen idiot.:-/

kolík 19.4.2006 19:50

Re: Já měl vždy dojem že jediný idiot jsem já.

zírálku, nelamte si hlavu, opravu nejste jediný idiot, stačí si přečíst 95% příspěvků v této diskusi.

Kirken 19.4.2006 18:48

Pane Doležale,...

...přestaňte už prosím unavovat se svými milovanými Sudeťáky.... Vaše oblíbená témata: zlí Češi ublížili hodným Sudeťákům a co všechno dělá Klaus špatně. Pokud píšete o něčem jiném, dá se to číst.;-)

Czert 19.4.2006 20:15

Re: Pane Doležale,...

ale to neni vse - ma par perel - Po skandálu je ministerstvo obrany na náklady Volksbundu uskladnilo kdesi v Brdech.  - co vim, tak naklady na uskladneni prati nase armada.   --Nejvíc by asi vyhovovalo, kdyby česko-německý fond za peníze, jež do jeho kasy pochopitelně vloží německá strana, zakoupil nějaký atol v Pacifiku.--- uplne by stacilo, kdyby si je odvezli do rajchu. -----Jejich nerovnoprávnost jemně respektuje i německá strana, protože u vojáků SS není uváděna vojenská hodnost. ---jak muze byt u jmen ne/uvadena hodnost, kdyz se kolikrat ani nevi, jak se kdo jmenoval ?---Chápu, že směšné teutonské šarže by se i na náhrobcích vyjímaly podivně.---pochybuji ze teuoni pouzivaly hodnosty strurbannfuhrer apod----Představme si, že by Rakouská říše v roce 1850 řešila otázku, co s francouzskými vojáky, co padli v bitvě u Slavkova (na rozdíl od u nás vžitého názoru upozorňuji, že Napoleon taky nebyl nic moc). A že by ani po patnácti letech, v roce 1865, neměli v té věci jasno.------ale oni uz byly po valce pochovani, jen na objednavku dojcu vykopani--- a kdyz se zminuje o chudacich vrazednych sudetacich, je divne, ze se nepozastavi proc byly sudetaci vrazdeni. No a kdyz mluvi o vrazdeni ke konci valky, proc se taky nezmini o cesich zavrazedenych nemci pred koncem valky (Javoricko a jine), nemluve o pochodech smrti co organizovali nemci a zemreli v nich desitkytisich cechu z koncetraku------

ielv 19.4.2006 17:49

komentátor vs. filozof

Narozdíl od svých "normálních" článků, tj. politicko - pragmatických zde komentátor a politolog Doležal zabředl do filozoficko-nábožensko-duchařské úvahy. Myslím,že lépe mu jde to prvé.

Zdenek 19.4.2006 17:37

Clanek(y) pana Dolezala

Pane Dolezale, jste stale jeden z mala. ktery dokaze perfektne a kvalitne psat o aktualnich problemech bez ohledu na urazene blaboleni ceskych nacionalnich blbecku. Diky za clanek a jen tak dal.

Kolt 19.4.2006 18:08

Re: Clanek(y) pana Dolezala

Ceske nacionalni blbecky opravdu nemam rad, ale dneska blaboli Dolezal. Nevim, jestli chce provokovat, nebo nezna elementarni fakta pripadu, ale nasazuje ceske strane psi hlavu v pripadu, kdy neudelala nic vylozene spatne ani amoralne.

AeroKarel 19.4.2006 17:21

V podstatě má pravdu,

(tedy Doležal) jen je to už únavné a on je tím zřetelně posedlý.

Andy 19.4.2006 17:39

Re: V podstatě má pravdu,

autor má v podstatě pravdu a Češi vykopali německé mrtvoly, nebot jim nepřejí důstojné spočinutí ?

Neblbnete už taky trochu ? Fakt si myslíte, že důvod, proč několik tisíc koster není okamžitě pohřbeno je ten, že Češi jsou bezcharakterní ?

Jana 19.4.2006 16:34

Autor je kdo???

Co je to za vola, můžete mi to prosím objasnit?

Asi považuje za pietní zacházení s mrtvými jako v koncentráku. Z vlasů udělat paruku, zlatý zuby přetavit, kůži vydělat na kabelku a ze zbytku krmení pro psy.... Jo pardon, tohle přece dělali s mrtvolami příslušníci toho národa, jehož pozůstatky my teď skladujeme v krabicích.

Pavka 19.4.2006 17:30

Re: Autor je kdo???

Kravo Jano, tvuj IQ je velmi nizky.

Czert 19.4.2006 20:16

Re: Re: Autor je kdo???

co se tyka chovani dojcu v koncetracich, ma naprostou pravdu.

Mirek 20.4.2006 10:01

Re: Re: Re: Autor je kdo???

slušelo by se ještě připodotknout, že jak jsem na vlastní uši slyšel od člověka, který strávil takřka 5 roků v koncentračním táboře Buchenwald, kam se dostal za odboj, neboť jako vlastenec nechtěl pochopit laskavá slova Heydricha o tom, že cituji : ,,tento prostor je konec konců německý a český ksindl tu nemá co pohledávat", že nejhorší a nejkrutější SS dozorci byli Sudeťáci a Rakušáci.

Czert 20.4.2006 11:36

Re: Re: Re: Re: Autor je kdo???

ale to je dneska moda, klast na roven obeti (cechy) a viniky (nemce). Jiste dela se z nasi strany zverstva na sudetacich v miru, ale ty same zversva (a jeste horsi) se deli jen par dnu prd koncem valky, ale obetmi byly cesi, nemluve o zvesrtvech a koncetracich, co tu vyvadela "nadrazena rasa" predchozich 7 let. Ja si myslim, ze sudetaky nestve ani tak to, co jsme jim v 45 udelali, jako to, ze jim to udelala dle nich podradna rasa, ktera mela byt vyhubena.

Kolemjdoucí 20.4.2006 10:11

Re: Re: Autor je kdo???

... a ty, Pavko, máš v hlavě evidentně nasr*no ....

kolík 19.4.2006 15:14

Předvolební průzkum článkem

Díky pane Doležale za předvolební průzkum, dle reakcí na Váš článek soudím, že komunistická strana obdrží ve volbách kolem 95% hlasů.;-(

Jouda 19.4.2006 15:30

Re: Předvolební průzkum článkem

těch 5% bude jako hlasovat pro NSDAP?

Jura Jurax 19.4.2006 15:40

Re: Předvolební průzkum článkem

Tak třeskutě pitomý názor se snad ani nedá komentovat.

Z čeho račte soudit, že kdo není sudetomilný germanofil, musí být nutně přinejmenším sympatizant komunistů, ne-li komunista sám? Rád bych sledoval tok Vašich myšlenek, jímž jste dospěl k tak originelnímu, ba až alternativně inteligentnímu tvrzení.

dvd 19.4.2006 18:03

Asi byste

žádný tok myšlenek nenašel. Kde nic není, nic neteče.

Jura Jurax 19.4.2006 15:07

Aby si pan Doležel

nepřihřál polívčičku.

Vskutku miluji takové, co mou zemi přiřazují k té méně rozvinuté části Evropy (skoro bych dodal s germánskou nadutostí - ale Doležel je jenom český koloušek).

A neřeknou to hlavní - že v oné části se naše zem octla primárně díky sudeťácké páté koloně (panem Doleželem tak milované) a zdivočelému německému nacionalismu; a samozřejmě taky díky pronikavé blbosti a posranosti  francouzských a britských politiků v Mnichově (dějiny se opakují - evropští politici opět čelí islámským banditům, různým Hammásům, Al-Kajdám a zdivočelým imámům opět historicky osvědčenou posraností - vznešeně se tomu říká appeasement). A sekundárně pak přičleněním do sovětského imperia, přičemž ono přičlenění bylo opět zapříčiněno rozkolísáním rovnováhy v Evropě díky ýbrmenši způsobené válce, v níž dotyční ýbrmenšové jako hráz proti bolševismu selhali.

Ono tehdy po válce byli Němci terčem zacházení, které předtím hojně ordinovali nevinným po celé Evropě - a osvědčeným pravidlem v převážné části Evropy, v Severní Afriky, v moři Stredozemním, Jaderském, Egejském, Černém, Baltickém i Severním, jakož i v oceánu Atlantickém bylo dobrý Němec = mrtvý Němec. Takže ve světle tehdejší doby byly excesy, na které pan Doležel pořád upozorňuje, pochopitelné (skoro bych řekl zákonité) a snad i omluvitelné, byť z perspektivy 60 let míru se jeví politováníhodné, ba odpudivé. Ono vůbec válečné excesy odnesou zhusta ti relativně nevinní ... takže jsou-li mezi německými ostatky i ostatky nevojenské, nemusí se pan Doležel potměšile ptát, jakže se tam dostaly - inu, asi tak, jak nevojenské oběti na střelnici v Kobylisích za heydrichiády.

Miroslav 19.4.2006 17:21

Re: Aby si pan Doležel

Vážený pane máte můj naprostý souhlas.Snad jen připomenu nejen střelnice Kobylisy ale také Terezín,Lidice,Ležáky, Ploština atd.Zde všude leží nevojenské oběti německých nadlidí.

Czert 19.4.2006 20:20

Re: Re: Aby si pan Doležel

Diky za to, ze stale jsou lidi jako vy, co vidi historii v cele souvislosti a nejen, jak chteji dnesni sudetaci - od 45, co bylo predtim nas nezajima.

Tati, jsou nemci lide ? Nevim, pred valkou to byly nadlide, za valky zvvirata a ted jsou andele.

Václav T. 19.4.2006 14:43

Dobrý článek

Tak jste to schytal, pane Doležale. Chybí nám velkorysost. Je to stejně trapné jako vepřín v Letech u Písku. Gentlemani by takovéhle patálie hravě vyřešili. Ne tak čeští křupani.

Čtenář 19.4.2006 14:55

Re: Dobrý článek

Jest-li je něco trapné, tak tohleto svatouškovství a s tím spojené vyhazování erárních peněz např. na přemístění toho vepřína nebo na nějaké "německé hroby"....

Vlad 20.4.2006 16:14

Re: Re: Dobrý článek

Vepřín nestojí v místě tábora.

A co kdyby si ho Indočeši vykoupili z peněz, které si vydělají?

Mirek F. 19.4.2006 15:31

Re: Dobrý článek

Co si takhle nejdříve přečíst, jak celá causa vlastně vznikla? Potom i to moralizování bude lepší :-))