23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Německé hroby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kuba 19.4.2006 6:29

Neblněte nám hlavu!

Stále se zastírá ZÁKLADNÍ podstata problému. Ty ostatky se snad neválely pohozené někde po mezích. Jistě byly někde pohřbeny. Lze jistě diskutovat o tom zda 'důstojně'. Ale problém je v tom, že nějací podnikavci se pod vidinou velkého kšeftu chopili EXHUMACÍ dávno pohřbených vojáků. A kšeft jim zřejmě pro extra velké finanční nároky nevyšel a akce zůstala trapně rozvrtána a nedokončena. Je proto pouze otázkou KDO JIM TO POVOLIL a kdo je přímo zodpovědný za důstojné dokončení této trapné rejžovací akce. Byl to český stát ?

mmm 19.4.2006 7:05

Re: Neblněte nám hlavu!

Dík, přesně to mě taky napadlo. Proč se vyhrabávali mrtví o které pak stejně nikdo nestojí.

jonáš 19.4.2006 7:31

Re: Re: Neblněte nám hlavu!

Na druhou stranu, proč by měl stát šikanovat poctivý podnikatele s mrtvolama, a něco jim zakazovat? Navíc měli jistě všechny papíry v pořádku. Podobnost s jakousi skládkou odpadu je opravdu hooodně vzdálená, ale ne náhodná. Co chcete v atmosféře, kde je z výrazů jako "etika podnikání" či "duch zákona" učiněna (Y)?

cb 19.4.2006 7:52

Re: Re: Re: Neblněte nám hlavu!

Z ducha zakona udelal (Y) pan Havel.

jonáš 19.4.2006 7:59

Re: Re: Re: Re: Neblněte nám hlavu!

Ale děte 8-o

Rpuť 19.4.2006 5:20

Otázka: Pro koho jste psal ten článek, pane Doležale? A proti komu?

Jste to vy!, kdo tahá mrtvé z hrobů, jste to vy!, kdo nechce zapomenout na válku, jste to vy!, kdo stále připomíná nenávist. Nenávist, která už existuje jen ve vaší vlastní hlavě ...a ještě několika dalších!

jonáš 19.4.2006 7:32

Re: Otázka: Pro koho jste psal ten článek, pane Doležale? A proti komu?

Si to tady přečtěte, milá pani, a uvidíte že Doležal bral jen lžičkou.

Hovorka 19.4.2006 2:36

Něco tak úděsného

jsem už dlouho nečetl! A Neff to čte, než tyhle šílenosti publikuje?

ptakopysk 19.4.2006 8:20

Re: Něco tak úděsného

A proč by to nepublikoval? Již staří Germáni říkávali: "Koho diskový prostor používáš, toho články publikuj!"

Hubert Mašín 19.4.2006 2:13

Doležal blbne, kdykoli začne jít o Němce a šílí, když o Maďary.

Možná je to nějaké jeho hobby anebo přízeň, my prý máme v rodokmenu dokonce nějakého Švéda prý z třicetileté války a za té poslední se u nás nějaký maďarský honvéd se jménem hodně podobným rodině mé babičky sháněl po dokladech o arijském původu :-))) Proč ale je vlastně vykopávali ? Já bych mrtvým přál pokoj, ať byli jakékoli národnosti. A civilista může padnout docela snadno, to není výsada uniformovaných, ale těch, co bojují.

Jirka 19.4.2006 1:12

Trocha informací

Jak jde o Němce, tak Doležal vždy ví, co má psát. Ale uctivá poklona Říši není na místě. Pokud vím, nejde o žádné ostatky, které by tu někdo 50 let schovával a nechtěl je Němcům vydat. Jde o exhumované ostatky z různých koutů republiky, které ono německé sdružení shromáždilo a teď neví, co s nimi (nemá peníze). Takových ostatků z války je všude po Evropě plno - ono za války nebyl čas na vznosné pohřby.

zdeněk 19.4.2006 1:10

Ztroskotanci a zaprodanci......

Co více k Doležalu říci..... Snad jen to že jsem četl jeho životopis a je zněj patrno že nikdy nic neuměl a umět nebude(zkoumal a nevyzkoumal zhola nic...)  tak za hrst rýže prodává svou zemi.

doxa 19.4.2006 0:45

Ten evangelický hřbitov není na Olšanech

nýbrž o kus dál - naproti strašnickému krematoriu.

Fakír 19.4.2006 0:42

Doležale jste ubožák

Na německých a rakouských školách se stále používají ostatky našich odbojářů, část jeich kostí se válí různě po skladech, je reálná možnost, že mezi nimi jsou i parašutisti co zabili vašeho milovaného Haydricha.

Celá kauza není problém naší strany ale německé, která nedodržela dohodu.

Chápu, že podle vás by důstojníci SS měli být pohřbeni na Slavíně, ale to jste pane Doležale měli vyhrát válku. Tento národ (v Main Kampfu jmenován jako druhý nejhorší hned po židech) by byl k vaší velké úlevě vyvražděn a zbytky by živořily v dolech na Urale.

To, že mezi ostatky vojáků jsou i SSmani a civilisti, mne na rozdíl od vás nepřekvapuje. Víte ona byla válka. To, že ti civilisté byli ubiti zpropadenými čechy po válce ječistě  vaše konstrukce na kterou nemáte žádné důkazy což vám, ale nevadí. Dobrý důvod k házení špíny.

šakal 19.4.2006 1:06

...OK!...

...V tomhle případě třikrát Bohužel!  :-/

šakal 19.4.2006 1:06

...a nebo BohuDoležal...

;-P

Czert 19.4.2006 22:05

Re: ...OK!...

bohuzel co ? Ze hrdine SS nekazaly vyvrazit cechy ? Ze nam dojcive nevratily kosti nasich odbojaru a pouzivaji je k uceni ?

Neverici Tomas 19.4.2006 2:17

Re: Doležale jste ubožák

Je zvlastni, jak se k tomu pan Dolezal postavil... Ja jsem se nesetkal s nikym, kdo by si myslel, ze by se ti mrtvi nemeli 50let po valce dustojne pohrbit. Ale zpusob, jakym to pan Dolezal podava, musi nastvat kazdeho soudneho cloveka. Kde jsou ostatky statisicu ceskoslovenskych obcanu zavrazdenych behem okupace?? Ten zvyk, sypat popel zavrazdenych do rek, k nam prisel, pane Dolezale, s kulturni Teutonskou rasou. Jedno takove misto je treba v Terezine.Jedte tam zkuste spocitat, kolik lidi tam naslo svuj hrob. Ti Stbacti praskaci, ty mlaticky ve vezenich byli zhusta byvali spolupracovnici gestapa. Jak dobre pripravila ta kulturni rasa pudu vychodnimu(slovanskemu) bolsevismu.

Je jednoduche rict,  ze kazdy mrtvy civilista byl obeti ceskeho radeni.Ona tu nesla fronta, s nemeckymi vojsky neprchaly tisice civilistu z cele vychodni evropy, oni tu nebyli gestapaci a ruzni konfidenti, kteri byli proste zlyncovani za sve skutky....

Misto mravenci prace, ktera by odahalila skutecne zlociny jen pausalizovani. Na to se da rici jedine. Kdo seje vitr sklidi bouri. A tohle byla sedba nemeckeho lidu.

SP 19.4.2006 2:58

neverici tomasi

o jake "statisice Cechu a Slovaku" zavrazdenych nacisty mluvite? Nejaka statistika by nebyla?

Zidu - ceskych bylo 80 tisic, tech "echt Cechoslovaku" mimo nekolika stovek ceskych zahranicnich vojaku a volynaku nahnanych Stalinem do Svobodovy armady. Tak kde jsou ty stotisice?

Mimochodem aby bylo jasno, jeden z tech padlych ceskych vojaku byl muj tata! Jsem ochoten podat ruku.

Jeho bratra meho stryce pak cesti komuniste utyrali v Jachymove, patril k RAF.

Jdete se vycpat "flastenci s rudou hvezdou na cele"!!

Neverici Tomas 19.4.2006 3:36

Re: neverici tomasi

Diky za soudruha s rudou hvezdou. Ocividne se vlamujete do otevrenych dveri. To, ze Vas otec padl ve valce Vam dava pravo naplivat na ostatni, kteri v ni zahynuli take? Vlastne ani nevim, jak dalece souvisi Vase reakce s tim co jsem napsal...

Trochu te statistiky pro Vas

Ceskoslovenske ztraty byly odhadnuty na 340 000 Čechů, Slováků a Podkarpatských Rusínů. 272 000 - tvoří oběti židovské perzekuce (pochybuji, ze by se kterykoliv z nich citil byt obcanem Treti rise s jejimi Norimberskymi zakony. I kdyz mnozi z nich mluvili nemecky). Ceskych Zidu bylo asi 80000. Slovenksych a Rusinskych cca 200000. Slovensky Zid pro Vas asi bude neco jako polsky Zid. Nepocita se...

Jiná statistika: Podle prvních šetřeních byly na československém území zjištěny následující oběti druhé světové války – Ztráty: Rudé armády 97.325, rumunské armády 12.742, čs. armády-východ 5.620 a čs. armády-západ 896; Popravení čs. důstojníci a rotmistři za nacistické okupace: 521; Oběti: SNP 15.000, pražského povstání 1.694 a nacistické persekuce 36.530; Popravení a zemřelí v Terezíně: 35.000; dále 279 Američanů, 268 Britů, 474 Francouzů, 44 Holanďanů, 10 Belgičanů, 91 Poláků, 34 Jihoslovanů a 17 Bulharů, tzn. celkem 206.952 a cca 107.477 Židů. deportovaných jak z území českých zemí tak i Slovenska

Jak vidite statistiky velmi kolisaji, ale je Vam to malo? Podat nekomu ruku neznamena zapomenout. Jsem vdecny kazdemu, kdo je schopen zdokumentovat radeni Rudych gard v ceskem pohranici. Ale pan Dolezal jen lepi nalepky...

S.P. 19.4.2006 3:52

Re: Re: neverici tomasi

Stale nevidim ty "statisice" o kterych jste zde psal v predeslem vykriku.

zmichal jste do sve statistiky - Rudoarmejce - Rumuny, cizi vojaky zapadnich armad atd.

"statisice je nesmysl"! slo o obeti radove do max. sto tisic obcanu CR - zit v nenavisti je blbost stejna od sudetaku, jako od "flastencu" ala R(abovaci) G(ardy).

Podobne jako Vy uvazuji Balkanci, proto je tam do dnes vrazdeni a zmatek. Za druhou svetovou valkou se musi udelat definitivne cara - tohle "hura flastenceni" neni na nic.

Samozrejmne Vam neberu pravo na Vas nazor, ale jako "valecny sirotek" mam pravo vyjadrit svuj postoj - obvzlast kdyz se nad hrobem sveho taty na vojenskem hrbitove zamyslim nad tim zdali tohle svinstvo ve kterem je dnes cesky narod, stalo vubec za to aby slozil svuj zivot a ja ho nikdy nepoznal!

Neverici Tomas 19.4.2006 4:13

Re: Re: Re: neverici tomasi

Ja vam pravo na Vas nazor neberu. Ale tlustou caru NEDELAT. Prave pro ty komunisty a jiny -isty co jich je kolem dost a dost. Naopak je treba ukazat, ze to nejsou ideologie, ktere stoji proti sobe, ale bok po boku. A je potreba o tom mluvit a stale znovu jim to otloukat o hlavu. Ne Nemcum nebo Rusum nebo Cechum....ale komunistum, fasitsum, nacistum, rasistum, nabozenskym fanatikum. Vsechno je to stejna lihen....

P.S. nedelte ty obeti na obcany CR a SR a Ukrajiny. Byl to jeden stat. To by nam zachvilku rikali, ze v JIhoceskem kraji zemrelo jen par stovek lidi a tamhle v nejake dedine nikdo, tak co si stezuji....

Optimista 19.4.2006 11:37

Re: Re: neverici tomasi

Vážení, můj děda pomáhal celou válku ruským zajatcům, které po útěku ze zajat.táborů v Rakousku přes území Slov.štátu a Protektorátu předával u řeky Morava do rukou moravských vlastenců. 8.4.1945 ho zabila bomba z ruského letadla / to měl 3 děti, 34 let - nešťasná náhoda při přechodu fronty. Nikdy by jsem se ale nevyjádřoval k Ruské armádě tak hanlivě, jako p.Doležal. Buď trpí absolutní nenávistí ke všemu východoslovanskému a je " postižen " komplexem německého Drankt nach Osten. Tak pane pisateli, až budete mít čas doporučuji Vám navštívit Borodinská pole / u Borodina, kde Kutuzov válčil s vojsky Napoleóna před ústupem za Moskvu / a tam uvidíte péči i úctu k nepříteli, která je zde od r.1812 do dnešních dnů. Ani Němci, kteří se při tažení na Moskvu dostavají v r.1941 až sem - neponičili nic - uctili padlé vojáky Francie i Ruska, mohyly stojí. Dokonce osobní příkaz Stalina - na Borodinských polích nebudovat obranu - okopy, nehýbat s posvátnou zemí předků. Ale Němci 12 km od těchto míst krutě popravují Zoju Kosmoděmjanskou - osada Petriščevo. Trochu exkurze do minulosti - ale krutosti páchají na civilním obyvatelstvu právě jednotky SS. Paradoxem dějin je i skutečnost, že vojáci Wehrmachtu i vojsk SS i tí, co žijí na území ČR dodnes, dostávají rentu z Německa za službu v OS i po dobu války.

 

Mirek F. 19.4.2006 7:34

Re: neverici tomasi

Mohl byste mi,  S. P. , laskavě prozradit, proč rozdáváte nálepky "rudých hvězd na čele"? V příspěvku, na který jste reagoval, jsem nic komunistického nevyčetl, naopak se tam StB zmiňuje v nikoliv pozitivním světle.

Rovněž by nebylo nezajímavé zjistit, proč i někteří z těch, kteří se ohánějí zásluhami svých předků, zužují oběti české národnosti jen na pár stovek zahraničních vojáků? Očividně jim uniká frakt desetitisíců obětí domácího odboje, koncentráků, represálií, bombardování....

Zmínka o "volynských Češích nahnaných...." je hodně urážlivá. Volyňáci se do čs. armády vesměs hlásili dobrovolně, poté, co byli coby občané SSSR zmobilizováni. Ostatně, o rovněž tak zmobilizovaných britskýcch a amerických vojácích byste asi rozhodně nenapsal, že byli do armády nahnáni.  

Czert 19.4.2006 22:10

Re: neverici tomasi

o jake "statisice Cechu a Slovaku" zavrazdenych nacisty mluvite? Nejaka statistika by nebyla?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_casualties_by_country

justMe 19.4.2006 7:47

Re: Doležale jste ubožák

Hrdinové válečného odboje, kteří zlikvidovali zastupujícího říšského

protektora Reinharda Heydricha, leží v jednom hrobě s nacistou K. H.

Frankem.

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A060323_075359_domaci_mia