6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ZK 16.3.2007 7:51

Re: Nema co delat

No tak hlavně, že si to dovedete představit, především na základě vyprávění. To ten Váš známý asi pracoval někde úplně jinde a ne na JE. Tam se určitě nenudí a také studují, jak jim doporučujete. Měl byste si vzít svá slova k srdci a přestat se nudit, psát bláboly a začít třeba studovat nebo dělat jiné užitečné věci. Rozhodně je ten článek hodnotnější než text, který jste vyplodil Vy.

ladislav 16.3.2007 7:50

Re: Re: Re: Tak mi pripada,

Já navrhuji Cuchtová a Buršák, c.k.rk. (čti rakouští konfidenti). Žijeme v divné zemi,honíme historické mrtvoly,STB,LM,KSČ a jiné fosilie a přitom nám nevadí vlastizrádci v přímém přenosu !!!Rád bych,aby si lidé spočítali,kolik budou za pár let platit za importovanou energii třeba z německých větráků.Ti chudší se z toho ekonomicky zhroutí a budou žádat dostavbu Temelína,jenže to se nedá zařídit za rok.Doufám,že jim to pak zelené hyeny správně vysvětlí.

kdokoli 16.3.2007 7:47

Re: Re: Re: Tak mi pripada,

blahopřeji, v případě vašeho zájmu si dovolím doporučit kontakt na Českou nukleární společnost www.csvts.cz/cns

kdokoli 16.3.2007 7:44

Re: Konečné řešení

Bojkot Rakouska R^

kdokoli 16.3.2007 7:44

Re: Nema co delat

Chcete snad naznačit, že směnový inženýr JE Temelín nemá právo se veřejně vyjadřovat ?

Frank 16.3.2007 7:39

Re: Pane Zronek,

Vy jste nezvládl ani postup čtení, protože by jste si při své inteligenci musel všimnout, že ta paní se nejmenuje Drápová , ale Drábová. Jaké provozní postupny v Temelíně nejsou zvládnuté? Vy jste odborník na jadernou energii, nebo jste se to dočetl v Blesku, kde bych vás jako čtenáře tipoval.

Václav Železný 16.3.2007 7:32

Re: Pane Zronek,

Ano ano, dílo skutečných Zelených v Německu máme možnost občas pocítit i v naší rozvodné soustavě. Zelenými prosazené větráky rozhoupávají tamní síť natolik, že to chudáci energetici už chytají snad i rukama, ale prosto to nedokáží zkrotit. V důsledku toho se i přes Česko valí stovky megawattů jednou tam a podruhé zpět, podle toho jak zrovna na severu Německa zafouká nebo nezafouká.

jihomoravská tchýně 16.3.2007 7:29

Re: Re: Tak mi pripada,

Stále se stupňující hloupost a nehoráznost "kuchtové" a "bursíka" , obavy o vývoj exaktní vzdělanosti na základních školách v našich zemích  a souhlas Žulového Astona     podnítily včera  založení zatím neformálního spolku jihomoravské tchýně (protože jako ženy bychom asi nemohly být taťkové) na podporu a propagaci jaderné energetiky (včetně termojaderné fúze) a podporu nutnosti exaktního vzdělání pro naše vnuky (domníváme se, že je působením "kuchty" ohroženo). Nejsme nijak spojeny s Temelínem ani ČEZem, naše vzdělání a původní povolání (většinou humanitní) nemá nic společného s jadernou energetikou, v hlavě však máme víc než výživnou krmnou směs, máme tedy obavy ze zkresleného pohledu na svět, který je, jak se zdá, podporován nejen médii,ale také současným ministerstvem školství .Povinnostmi našich členek je poznávat, studovat,vést naše vnuky k užívání rozumu a rozeznávání toho, co je ekologie a co ekologismus, být optimistickými skeptiky (skeptičkami). Emy@seznam.cz

L 16.3.2007 7:27

Nema co delat

Dovedu si dost dobre predstavit, ze tam v tom JETE nemaji co delat. Ona totiz prace v JE je velmi nudna. Mel jsem znameho, co pracoval na jine JE, a ten mi to vypravel. Nakonec toho nechal a dela dnes neco jineho. Z te nekonecne nudy pak plynou takove uvahy jako je tato, uvahy uplne zbytecne. Radeji by mohli studovat a zjistovat, jak se vyporadat s tim nadmernym poctem poruch. To je ale studium dost narocne. Jelikoz nechci tyto lidi podcenovat, myslim si, ze studiu jiz davno odvykli. Takze z toho vyplyva vymysleni vselijakych hesel, na ktere se nikdo neptal, misto aby se starali oto, co maji.

mjd 16.3.2007 7:25

ekologie

Byla doba po sametové revoluci, kdy jsem byl zcela přesvědčený u správnosti strany zelených, protože já miluji přírodu. Jak jsem byl nemile překvapený, když jsem zjistil, že se jedná jen o partu řvoucích lidí (občas sahajících až po praktikách terorizmu), usilujících o vliv, moc a pochopitelně peníze. Je to prostě jen jedna z cest jak se k prioritám současné společnosti dostat. A stačí jen poměrně krátkou dobu vymývat mozky - a daří se jim to.

míša mýval 16.3.2007 7:20

Drábová odejde na vlastní žádost

Až se podřídí SUJB ministerstvu školství. Mám ale obavy, že pokud bude vládnout Bursík a jeho girls, za chvíli na vlastní žádost odejdou občané této republiky. Jinak k článku, je tam jedna nepřesnost. Projektovaná plynová elektrárna není 4,4 násobkem Temelína, ale Temelínského bloku.

a m i Z .M 16.3.2007 7:17

Pane Zronek,

píšete s Tycem nesmysly o Temelíně, ale o Německu  přímo lžete. V současné aféře JETE jde o nezvládnuté provozní postupy, o selhání úřadu Drápové, o nezodpovědné kšefty s externími firmami, atd. Ve Vámi zmíněném Německu by nebylo možné, aby Roman, Říman, Drápová předvedli rozporuplný myšlenkový salát, na který posadí šlehačkovou čepičku Bursík požadavkem nějaké dubiózní statistiky, která s aktuální situací nemá nic společného. Buďte šťastni, že máte toho matného Bursíka, který je zelený především proto, že dělá politiku od zeleného stolu a že se nemusíte potýkat se skutečným Zeleným, na jakého byste narazili právě v tom Německu.

Otakar 16.3.2007 6:59

Nejhorší ze všech srážek je srážka s blbcem.

Říká se že nejhorší ze všech blbců je blbec vzdělaný. Toto je asi nutné opravit, protože ze všech blbců se ukazuje jako nejhorší blbec zelený a navíc polovzdělaný.

Karel II 16.3.2007 6:48

Konečné řešení

Někdo to tady již napsal a já souhlasím: NEKUPUJTE RAKOUSKÉ VÝROBKY!! Vážení a určite bude po problému.Blokování jako blokování!!!

EVa 16.3.2007 6:41

Re: Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

v uvedeném pořadí. Nicméně je škoda, že pan Bursík postupně ztrácí glanc. Zpočátku se mi jeho jednání i projevy líbily, ale co produkuje poslední dobou...

dany 16.3.2007 6:32

Bursík by měl v zájmu státu dostudovat!

 Ministr Bursík postrádá základy vzdělání v oboru nejen jaderné fyziky! Vzhledem k jeho ambicím by se mu mělo umožnit zrychlené studium(podobně jako Standovi Grossovi práva), aby nebyl jeho pobyt ve vládě jednou dlouhou srandou! Pak by mohl dělat osvětu i u svých oveček ve straně.;-D

honzak 16.3.2007 6:27

Re: Re: Tak mi pripada,

z čistě technického hlediska bych doporučoval psát "kuchtová" a "bursík". Je to soudně nenapadnutelné a za tato zástupná podstatná jména si kdokoliv dosadí cokoliv. A nechtějte vědět, co si dosazuji já;-D

Jiří Tyc 16.3.2007 2:18

Re: Tak mi pripada,

Nepíšeme za trest! Píšeme proto, protože například na takové prohlášení Bursíka se nedá nereagovat. Po paní Kuchtové je to už druhý člen vlády, který zcela otevřeně pochlebuje Rakousku. Přemýšlím, proč to vlastně dělá. Peněz má přece dost.

Ladislav N. 16.3.2007 1:58

Re: Re: Bursík je prostě ...

Člověk, kterému chybí základní technické a fyzikální znalosti a strká přitom nos do energetiky, na tom intelektuálně (vzhledem k zastávané funkci ve státě) nijak dobře není. Je svými bláboly spíše pro srandu těm, co zvládli slespoň středoškolskou fyziku. Rv

Hipik - pravicovy recidivista 16.3.2007 1:47

Re: Re: Tak mi pripada,

jasna paka a jeste doporuceni - ser gutt:-D:-D

Vasek 3 16.3.2007 1:15

Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

Nejlepsi by bylo obesit, zastrelit, nafackovat a zahrabat.

Vasek 3 16.3.2007 1:13

Re: Bursík je prostě ...

on je totiz ze vsech tech Topolankovcu a Cunkovcu intelektualne nejdal. Jen panu Klausovi, jako ekologovi, jeste nestaci ani po paty.

František 16.3.2007 1:07

Re: Tak mi pripada,

Pro ČR by bylo výhodné dostavět JETE na původně plánované čtyřče, protože servisní provozy nebude nutno budovat - stávající obslouží celý komplex. Nicméně je málo pravděpodobná dostavba 2×1000MWe, protože pro ČR jsou výhodnější bloky 750 až 800MWe ( Výpadek velkého bloku, například při bouřce, nebo kolapsu rozvodů při větrné smršti, způsobuje problémy ). Politici by se měli pochlapit a konečně říci rakušákům, že monarchie se rozpadla jejich hloupostí už v roce 1918 a od té doby jsou málo významnou zemičkou s cca 10 mil obyvatel. Jejich existence visí na turistice a pokud budou dvě nebo tři zimy málo sněhové, půjdou se pást. Když ledovec nenaplní Kaprun, mohlo by dojít i na petrolejky. Přeju jim horká léta a teplé a suché zimy.

Yaroukh 16.3.2007 0:42

Bursík je prostě ...

(to ošklivé slovo si jen nahlas řeknu, a pak si půjdu vypláchnout ústa :o)

Tristní je, že je z toho zeleného sranda-spolku ješte z těch rozumnějších.

JC 16.3.2007 0:36

Tak mi už připadá, že p. Topolánek je ve Strakovce

víceméně pro forma. Hlavní slovo má Bursík a ty jeho dvě slepice. A to vše prosím s úhrnným počtem 6 poslanců z 200. Čunka se zdravým selským rozumem a snahou něco udělat s řadou léta neřešených problémů ,uštvou za vydatné pomoci ČSSD téměř k smrti . A vsadím se, že pak bude vytipována další oběť.  I ta Drábová bude ze SÚJB vyhozena, sice až za měsíc, ale bude. Bursík s Kuchtovou to zřejmě slíbili v Rakousku. Chytrých a schopných lidí této zemi netřeba. Nejlépe se totiž ovládá nemyslící stádo ovcí.

Jirka 16.3.2007 0:16

voličům zelených

svým hlasem volíte bonzáky - zelený nebo jestli chcete tak žalobníčky.

David 16.3.2007 0:15

Pan Zronek nezmiňuje a pan Bursík si určitě nepřečte, ale přesto:

1) "neobnovené" staré uhelné elektrárny = uzavřené elektrárny; elektrárny, které už nevypouští emise ze spalování uhlí.

2) jejich seznam je např. v 3. tabulce na http://www.cez.cz/presentation/cze/instance_view.jsp?folder_id=500000065&instance_id=500003283

Evropan (original) 16.3.2007 0:13

Tak mi pripada,

ze j.tatkove je jen jiny nazev pro odborovou organizaci zamestnancu JETE, to sem musi vsichni psat za trest  ?  ;-);-)

Milan 16.3.2007 0:09

Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

bylo vždy a všude považováno za vlastizradu.