6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 16.3.2007 11:22

Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Hezká záminka, jak se pošklebovat, aniž by se obtěžovalo s argumenty. Zastánci JETE na rozdíl od vás věcně argumentovat dokážou, kdežto vy jste se vzmohl jen na "zbastlený bazmek" a rádobyšibalské pomrkávání. Jak již váš nick naznačuje, půjde asi o léčení sio pošramoceného sebevědomí,že:-)

Radko Pavlovec 16.3.2007 11:20

Re: Vlastizradce

Vážený pane Březino,

Vaše porovnání je opravdu ubohé a mimo to urážkou obětí komunistického režimu. Ukazuje však velmi dobře aroganci jaderné lobby, která si myslí, že jí tato země patří. Chtěl bych Vás však upozornit, že stále ještě nežijeme v ČEZské Rvrepublice.R^>-

jihomoravská tchýně 16.3.2007 11:20

stránky

Právě začínáme! Zatím neformální spolek jihomoravských tchýní bude mít svoje stránky na adrese http://jihomoravsketchyne.czweb.org co nejdříve (vydržte do večera:-))! ) Opakuji základní informace: Spolek jsme založily na podporu nejen jaderné energetiky, ale realistického myšlení vůbec, protože nás velmi znepokojují prohlášení různých "bursíků" a "kuchtových". Nepodporuje nás nikdo,  všechny aktivity si budeme hradit samy ( sami - protože nejsme uzavřenou společností). Naším heslem je optimistický skepticismus (skeptik = zkoumající a prověřující informace). Důležité je poznávat a studovat po celý život. Stárnout neznamená hloupnout. K  tomu chceme vést i naše potomky.

Evropan (original) 16.3.2007 11:19

Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

zkusim neco nacerpat z Maxima ;-D;-D

pavel 99 16.3.2007 11:19

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

nechtěl byste raději vysvětlit, jak Rakousko bude snižovat emise CO2 stavbou nových plynových elektráren? A prý emise CO2 ohrožují miliony lidí - to Vám nevadí?

stepandix 16.3.2007 11:18

ach jooooo

pane Pavlovec ... no comment ... vzal jste mi dech.... ale kdyz mi date adresu klidne vam poslu svuj diplom i atestaci...:-))))))

pavel 99 16.3.2007 11:16

Re: Re: Vy tam pracujete?

to radši nikde nezmiňujte, nebo antijaderní fanatici onemocní.

Evropan (original) 16.3.2007 11:14

Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

prosim Vas vito, cim tady chcete argumentovat, tady lita adrenalin po hektolitrech, pripomina mi to nase pejsky kdyz se rvou o susene veprove ucho, je to vazne, ale okoli se chechta ;-)

stepandix 16.3.2007 11:14

Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

R 16.3.2007 11:13

Re: Re: ekologie

R^R^R^

Radko Pavlovec 16.3.2007 11:11

Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Nechápu, proč se může někdo rozčilovat, když ministr uvede známá a ověřená fakta. Je skutečností, že jaderná lobby operovala nedostatkem kapacity jako argument pro dostavbu ztrátového Temelína. Jakoby zázrakem se však ještě před jeho zprovozením stala ČR druhým největším vývozcem elektřiny. A to se ještě snažili vyhnat spotřebu co nejvýše zneužitím státních dotací na "ekologické a levné" přímotopy.

Stejně tak je jasným faktem, že dohoda z Melku byla porušena. Závažné bezpečnostní nedostatky nebyly odstraněny. Informace najdete na WWW.TEMELIN.COM. Pakliže si je chcete porovnat s informacemi ČEZu či SÚJB, budete mít smůlu, protože žádné neexistují. Zástupci jaderné lobby totiž nebyli od řijna 2005 schopni vypracovat k rakouské expertní zprávě žádné stanovisko. Není tedy divu, že se ministr o vyřešení bezpečnostních nedostatků zajímá. Ohroženi totiž nejsou pouze Rakušané, ale (ještě více) občané České republiky. Spíše je podivné, že se o bezpečnostní nedostatky nezajímá v první řadě provozovatel či SÚJB.

Je typické, že každý kritický příspěvěk je ihned zaplaven většinou odpornými (namísto odbornými) příspěvky placených nicků jaderné lobby. Většinou se snaží vyzvednout svou odbornost a dělat z kritiků neschopné nevzdělance. Vzhledem k jejich anonymitě není možno jejich odbornou kvalifikaci posoudit. V každém případě je jim možno atestovat diplom z oboru demagogie. Je vidět, že byli školeni v problematice týkající se jaderné energetiky, ale v ničem se vlastně nevyznají doopravdy. Od ostatních účastníků diskuze vždy požadují nějaké údaje, sami však nedodají žádné. Myslím, že není třeba se zabývat urážlivými či sprostými příspěvky. Úsudek o úrovni účastníků diskuze a jejich argumentů si může učinit každý sám pro sebe.

stepandix 16.3.2007 11:11

Re: Ano tak náročné

tak vy jste zřejmě nikdy nechyboval.. jste absolutně ideální, a taky jste expert konstrukter, když někde teče voda tak se přeci nebudou stavět jímky .. postavíme tam ukrajince s kyblem a on to chytí a když toho bude víc tak mu dokoupíme kybl....

Ivan Brezina 16.3.2007 11:09

Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Tak jste se tu vyzvracel...

Nejaka vecna informace do polemiky by nebyla?

a m i Z .M 16.3.2007 11:09

Ano tak náročné

že absolventi nedokáží naplnit kýbl vodou.

R 16.3.2007 11:08

Re: Zelená mystifikace okolo jaderné energie

R^R^R^

stepandix 16.3.2007 11:07

Re: Temelínští žudlaři, nechápu

testy pro přijetí na jadernou elektrárnu jsou velmi náročné, pochybuji že by jste soudruhu obstál byť na místo hlídacího psa

stepandix 16.3.2007 11:05

Re: Vy tam pracujete?

myslim především ochranu objektu, paliva apod... reaktory jsou dva jeden fyzikální bez výkonu a jeden s výkonem cca 9MW... připravuje se projekt nového reaktoru

a m i Z .M 16.3.2007 11:04

Temelínští žudlaři, nechápu

proč si management JETE nemůže najmout pár zdatnějších diskutérů, a spokojí se s touto  zvláštní nabídkou za poloviční cenu? Aby bylo jasné, o co jde, opakuji doposud nezodpovězenou kontrolní otázku soudruzi:

Který z těch na slovo vzatých odborníků v JETE obstál při přijímací zkoušce a dokáže si nalít kafe, aniž by mu přeteklo? Zkoušky u docentky Drápové se nepočítají.

vita 16.3.2007 11:04

Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Hlavně že umíte tak krásně a hlavně konkrétně argumentovat... Jako kousek dole ta odpověď Delfínovi, ta je přímo jak opsaná z Příručky školitele zeleného mužstva.

vita 16.3.2007 11:02

Re: Ta agitka proti větru

ČEZ investuje tam, kde mu to přinese zisk. Také tam, kde má nejmenší překážky. Takže bude stavět uhelnou elektrárnu v Polsku, protože tam mu vmetou méně klacků pod nohy než v ČR. Bude nejspíš investovat v Bulharsku a Rumunsku - ze stejných důvodů. Až se podaří zkrotit zelené trotly, tak snad i v Česku...

Česká přenosová soustava jednak ČEZu nepatří, dvojak je dobrá, ještě z dob komunistů naddimenzovaná, ovšem třeťak ne na to, aby řešila německé průsery, jež si Němci se svými Zelenými sami způsobili. Doufám, že bude častěji docházet k odpojování německé sítě, abyste si to řádně vyžrali. To se to zelení - za cizí elektřinu a kapacity, co, Zimo?

Německo se už stává stejným energetickým parazitem Evropy, jako je Rakousko nebo Itálie - ta je jím už léta. Ale Talijáni aspoň nevykládají těm, kdo je zachraňují, jak to dělají blbě. Na to mají skorto monopol germánské národy. A ti, kteří se k nim za každou cenu lísají.

JH 16.3.2007 11:01

Vy tam pracujete?

Co máte konkrétně na mysli? Povodňovou ochranu? Co jsem slyšel, tak ten starší reaktor v Řeži už ukončil provoz, pracuje jen jeden.

stepandix 16.3.2007 10:56

Re: Re: Re: Re: Re: oakmane,

prave ruska technologie je to co je ok, o americkém palivu se to říci nedá :-))))

Evropan (original) 16.3.2007 10:54

Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

ceskych skinheads ;-D

stepandix 16.3.2007 10:53

Re: Proč nikomu nevadí dva jaderné reaktory ve Vídni a jeden v Salzburku?

:-)))) o jaderné bezpečnosti reaktorů v Řeži bych se radši nikde nezmiňoval......:-))))) nemyslim ted jejich provoz, ale to okolo....

Evropan (original) 16.3.2007 10:51

Re: Re: Re: Re: oakmane,

Proste mi to pripada zbytecne zvelicene, smes nacionalismu, ruske technologie, ceskeho slendrianu prelita, aby se nereklo, omackou znacky Westinghouse. Ale neberte to osobne ;-)

Ivan Brezina 16.3.2007 10:51

Vlastizradce

Bursikova vyzva Rakusakum napadne pripomina zvaci dopis z roku 1968. Ministr, ktery bonzuje na svou vlastni zemi kazdopadne nema ve vlade co pohledavat.

vita 16.3.2007 10:49

Re: Re: na ja, melouni

Bursík je v politice nejmíň od 90. roku. Začínal v OF, přešel do OH. Když OH propadlo, zveřejnil článek, kde se zamýšlel, co by mělo OH dělat za politiku, aby je lidi volili - ne že by mělo mít OH nějakou politiku a tu předložit lidem, ale jak přimět lidi, aby OHnivce zase do politiky dostali.

Zkusil to jako Pithart přes KDU-ČSL, byl ministrem v Tošovského vládě, dělal poraděnka Ambrozkovi, když ten byl ministrem lesů, vod a strání - a už tam prosazoval přechod české energetiky na (ruský) plyn.

Kdepak - Bursík není žádný panic politikou nepolíbený, je to starý politický šíbr. I když se do role nepolitika stále stylizuje tím svým "vy politici" - je politikem stejně dlouho, možná déle, než většina jeho současných kolegů ve vládě i ve Sněmovně. Ví velmi dobře co dělá a co říká - nebo by to vědět měl.

JH 16.3.2007 10:45

Proč nikomu nevadí dva jaderné reaktory ve Vídni a jeden v Salzburku?

Asi proto, že je tam málo rakouských traktoristů :-). A jsem rád, že zeleným šílenců nevadí jaderný reaktor v Tróji a další na severním okraji Prahy. Třeba o tom nevědí :-).

XxX 16.3.2007 10:44

Re: Re: Proč nikomu nevadí DUKOVANY ?

a není to tím, že Dukovany nemusí hlásit každý pšouk na rozdíl od Temelína? Že hlásí pouze skutečné události dle mezinárodní stupnice?

honzak 16.3.2007 10:43

Re: Nepindej

prvně s Tebou musím souhlasit. Ani tomu nemohu věřit:-D