6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radko Pavlovec 16.3.2007 16:54

Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Pane Kroutile,

nevím kde je problém, dosud to fungovalo bez chyby. Zkontrolujeme to, v pondělí by to mělo být OK.

Radko Pavlovec 16.3.2007 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Fáze 1: Tuto Vaši formulaci jsem zkopíroval z Vašeho dřívějšího příspěvku: "Vy jste za svuj boj proti ceskym ekonomicvkym zajmum placen". Takže jste mě z ničeho neobvinil? A přešel do fáze 5. To už se dá nazvat pouze drzostí. Naopak, má činnost silně prospívá ekonomickým zájmům ČR, protože pomáhá zabránit dalšímu tunelování této země třeba v podobě dalších bloků v Temelíně. Na ty první dva již každý občan této země doplatil častkou zhruba 16.000 Kč. Jako další případ tunelování se dá uvést tzv. motivační program firmy ČEZ. Ztráty pro spotřebitele a daňové poplatníky jdou již také do miliard. Ale diskutovat o tom s Vámi by mělo asi stejný smysl, jako filozofovat o finančním pozadí sprostých anonymních nicků.

Čas diskuze, která bohužel žádná nebyla, nepovažuji za ztracený. Alespoň jsem si mohl vytvořit jasný úsudek, aniž bych někomu křivdil. 

Delfin 16.3.2007 16:45

Re: Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Pavle, od Vas to pan Pavlovec take neuzna. Jste totiz take na jeho blacklistu :-)

Pavel MB 16.3.2007 16:31

Re: Herr Pavlovec, Sie Trottel,

Petře ty jsi ale trouba

stařec 16.3.2007 16:17

Melouni

pokud se zajímáte o p. Bursíka pak by jste měli vědět, že dcera pana Diensbira je Bursíkova přítelkyně a žije  ve Vídni on pak je víc ve Vídni než  Praze. Za dobré bydlo je dobré poskytnout úlitbu tak co řešíte?

Ivan Brezina 16.3.2007 15:56

Re: Re: Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Ad faze 1.: Ja jsem vas z neceho obvinil? Vy tedy nejste za protijadernou propagandu placen rakouskou vladou? To je tedy novinka...:-))

Ad anonymni nicky: nevedeme o Delfinovu anonymitu, ale o to, ze ho oznacujete za PLACENY nick. Takze neodvadejte pozornost jinam a laskave predlozte dukazy ze Delfin je PLACENY. Pokud je nemate, jste u mne lhar. Tecka.

(Samozrejme vim ze zadne dukazy nemate. Tim pridomkem "PLACENY" jste se proste jen pokusil Delfina odstrelit, a zaroven zakryt, ze placeny jste ve skutecnosti vy sam. Je to lacine, ubohe a lidsky nedustojne).

vita 16.3.2007 15:45

Re: Re: vykleštěn?

Až na to vykleštění je to pravda. Kleštěnci byli drazí a byli určeni k hlídání harémů a případně k vysoké úřednické službě - oekávalo se, že nebudou takl krást, když nemají komu bohatství odkázat. Kromě toho to nebylo jen tak, muslimové klestit nesměli - ani zvířata, kleštěnce jim dodávaly většinou egyptské křesťanské kláštěry.

Janičáři byli přiděleni jako sluhové k dospělým janičárům, prošli velmi tvrdým výcvikem a otužováním a ti, kteří přežili, byli fanaticky oddáni janičárstvu, jako své jediné rodině. Už míň sultánům, které občas svrhávali a jeden je musel nechat rozstřílet z děl v Istanbulu ma hippodromu - byl to nejrychlejší způsob jak popravit tolik vzbouřenců, z nichž každý vydal tak za tři normální askery.

Kterýsi ze slovenských obrodencov o nich napsal báseň Turčín Poničan - Jajže bože preveliký, padli Turci na Poniky... O klukovi, který se po letech už jako janičár vrátil rabovat vlastní vesnici.

Pozorovatel 16.3.2007 15:43

Bursík - zemský škůdce

A ostatně soudím, že pana Bursíka je třeba prohlásit ZEMSKÝM  ŠKŮDCEM.

Stredocech 16.3.2007 15:36

Re: Re: oakmane,

Víte z jakého jazyku je "převzato" slovo "bazmek" a znáte jeho překlad do češtiny???

pavel 99 16.3.2007 15:35

Re: Re: ach jooooo

smutným faktem zůstává, že nejste schopen reagovat ani na velmi jednoduché a věcné otázky. Např. není snad pravdou, že Rakousku nestačily úspory a obnovitelné zdroje a má nedostatek zdrojů elektrické energie? Není snad pravdou, že tento nedostatek hodlá řešit výstavbou nových plynových elektráren? Není snad pravdou, že plynové elektrárny emitují skleníkové plyny (mimo jiné i CO2)? A není snad pravdou (dokonce odhlasovanou), že skleníkový efekt ohrožuje miliony lidí na planetě? (Poptejte se u zeleného věrozvěsta Al Gora....)

Stredocech 16.3.2007 15:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Abyste se pak nestal obětí "úsporné popravy bodákem," jako řada infantilních Kambodžanů.

Jan 16.3.2007 15:24

Nevím, nevím...

Tomu Topolánkovi nezávidím. Bursík, Kuchtová, duševní chudáci a podrazáci, a KDU ČSL? To je ještě horší špína. Nevím, nevím, co tato vláda dokáže. Preference jsou ještě vysoké, ale co dál?

pavel 99 16.3.2007 15:13

Re: Re: Re: Všechna snaha marná

je vidět, že se neorientujete nejen v problematice jaderných zařízení, ale též v ekonomice.

K číslům - variabilní náklady JETE jsou zhruba 260Kč/MWh (včetně odvodu na jaderný účet). Trochu značný chaos máte ve fixních nákladech - podle obvyklých definic je v nich zahrnut i ODPIS INVESTICE, což pokrývá i splácení úvěrů. Další Vaše matení spočívá v tom, že FIXNÍ NÁKLADY je absolutní číslo (za rok) a pokud se rozpočítává na MWh, tak se vychází z nasmlouvaného objemu výroby. V JETE jsou kalkulovány na cca 780 Kč/MWh, čemuž odpovídá prodejní cena JETE cca 1100 Kč/MWh. Princip Vaší manipulace (nebo že by neznalosti) spočívá v tom, že tyto fixní náklady počítáte vícenásobně. Pokud se totiž podaří "udat" proud "nad původně kalkulované množství", tak postačuje, když cena překročí VARIABILNÍ náklady, neboť ty fixní jsou pokryty nasmlouvanými dodávkami.

Sice důvodně pochybuji, že byste toto pochopil (přesněji CHTĚL pochopit), neboť by to značně oslabilo Vaše demagogické výpady, nicméně tomu, kdo to chce je to snad srozumitelné. A pokud byste se hlouběji zamýšlel nad svou tezí "ztráty z provozu JETE", nejspíš byste dokázal vysvětlit, proč neuspěly veškeré antidumpingové žaloby na ČEZ.

jihomoravská tchýně 16.3.2007 15:06

Re: Re: stránky

Díky za podporu TUTU,honzaku a další. Bydliště, věk, pohlaví není rozhodující. Některé z nás se narodily nebo pracovaly na Moravě (Třebíčsku - tedy blízko Dukovan),ale teď jsme v různých částech republiky, také v Praze. Příznivce vítáme, kontakt bude možný přes stránky (aspoň částečně je kvůli tomu zprovozníme) nebo přes Emy@seznam.cz.

Stredocech 16.3.2007 15:05

Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou "fakta"

Pokud Vás někdo majzne klackem po hlavě (ne že bych Vám to přál), tak tan klacek bude zatraceně skutečný, alespoň pro Vás.

Jura Jurax 16.3.2007 15:05

Re: Re: Re: ekologie

Máte-li pravdu, pak je to ještě horší.

A že preference jeho strany stoupají - vzpomeňte ODA, US, co byly chápány jako alternativa - kde jsou? Zelené někteří alternativně inteligentnější mají za alternativu, nechtějíce volit zprofanované  občanské demokraty, socany, lidovce, bolševiky ... ono člověk je místy génius, ale lid je blbý jak troky - viz preference bolševiků a zelených.

Stredocech 16.3.2007 15:02

Re: Ano tak náročné

Jsou tak náročné, že jeden uchazeč, který je neudělal ani napodruhé se stal raději zeleným propagandistou...

Delfin 16.3.2007 14:56

Re: Re: Re: Všechna snaha marná

1) Ja tu castku vypocitat nedokazi, protoze nemam take pristup k dokumentum. Jednalo se spise o dotaz, odkud ty cisla berete.

2,3) Trzni cena silove elektriny je v soucasnosti okolo 1300-1400Kc/MWh. Muzete si dopocitat rozdil. Ale tady nejde o tech vyrobenych 55TWh u JETE v zabehu. Tady jde o to, ze ten zdroj tu bude pracovat jeste nejakych 30-55let a cena elektriny stale roste. Letos se ma zvedat vykon obou generatoru o nejakych 20MW. Mimochodem jak jste prisel na to, ze elektrina z JETE se exportuje? Mate nejake znackovace elektronu?

Muzete mi odpovedet na ty moje dalsi otazky? 4) kdy si planujete opravit ty lzive grafy? 5) Jake konkretni body dohody z Melku CR porusuje? Jde mi o presny text co a jak. Nedavno se Vas na to ptal Emp a zustal bez odpovedi. 6) Jak se pozna ze jsem placeny nick? 7) Budete take predpovidat druhou letosni odstavku 1. bloku, ktera je jiz planovana stejne jako tomu bylo u prvni odstavky?

Historik 16.3.2007 14:55

Janičáři byli profesionální tureckou armádou a s tou Cizineckou legií

měli mnoho společného, včetně názvu (Janičari v překladu znamená cizí vojáci) a nebyli to ovšem kleštěnci. Ovšem k janičářům byli nuceně odváděni malí křesťanští chlapci (pod 10 let) kteří byli od dětství vychováváni ve fanatické muslimské vojáky (říkalo se tomu daň krve, "devširne"). A nakonec byl sbor složen z Turků.

Jura Jurax 16.3.2007 14:53

Re: Re: Re: Údaje ministra Bursíka jsou fakta

Jojo, odporného jako Pavlovec? ;-D

Ladislav N. 16.3.2007 14:46

Re: pro pana Pavlovce

Zeptejte se doma, u GREENPEACE , oni jsou v problematice vlivu na veřejnost hodně protřelí... ;-)

Radko Pavlovec 16.3.2007 14:35

Re: Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Vážený pane Brezino,

děkuji Vám, že jste mit tak rychle pomohl s tou demonstrací. Samožřejmě, když dojdeme k faktům a demagog již nemůže dál (protože ví, že informace protistrany jsou správné nebo se v problematice neorijentuje), tak přepne k jinému problému. To Vám ani dlefinovi však nedovolím. Než budu s Vámi dále diskutovat, tak odpovíte na mé otázky v předešlém příspěvku. Z poškozování ekonomických zájmů České republiky jste mě totiž obvinil Vy, jak je z posloupnosti příspěvků vidno. Je tedy Vaší povinností to doložit a ne se diskuzi vyhýbat. To ještě před tím, než budete nazývat někoho jiného lhářem.

Fáze 1: Obvinil jste mě z placeného poškozování ekonomických zájmů ČR. Fáze 2: Odvětil jsem, že tyto zájmy poškozuje jaderná lobby a uvedl ztrátu 160 miliard z projektu Temelín. Fáze 3: Vy jste žádné číslo k zisku projektu Temelín neuvedl, za to jste začal o zaostalých evropských zemích a lanovkách - vskutku odborný přístup. Fáze 4: Uvedl jsem řadu údajů k doložení mých tvrzení o ztrátě a vyzval jsem oponenty k předložení jejich výsledků: Fáze 5: Žádná odpověď, osobní výpady, přechod na další téma. To je škola demagogie jaderné lobby.

Co se týče anonymních nicků, nevidím v tom problém, když někdo chce normálně  a slušně diskutovat. Co však neakceptuji, když někdo anonymity využívá ke sprostým urážkám. Myslím, že pan Delfínˇse může klidně představit sám vlastním jménem, jako to činím já. Potom by ovšem ta sprostota nebyla již tak jednoduchá, takže se to nedá očekávat.  

Jan Hájek 16.3.2007 14:30

Re: Re: Re: dálkové zapínání/vypínání odběru el. energie

No to by se místo žárovek zapojily infragrily.

honzak 16.3.2007 14:30

Re: Re: Re: dálkové zapínání/vypínání odběru el. energie

správně, měli  i zelení maloodběratelé by měli sjednaný odběrový diagram. Hezky v létě při přechodu fronty zapnout dálkově akumulačky. Za svévolné vypnutí pokuta ("červená faktura" za nedodržení smluveného odběru). Ti z melounů, kterým zbyl v hlavě funkční mozek by rychle pochopili "výhody" obnovitelných zdrojů energie, závislých na počasí.

honzak 16.3.2007 14:27

Re: vykleštěn?

moje informace z Banska (BG) praví, že janičáři byli malí chlapci, které Turci odvlékli, vykleštili a pomocí vymýváné mozků je vychovali jako fanatiky. Poté je převezli zpět a oni terorizovali domorodé obyvatelstvo. Zdroj je naše průvodkyně (CK Alexandria, rodilá Bulharka a studentka bohemistiky).

honzak 16.3.2007 14:23

pro pana Pavlovce

Dobrý den! Mohl byste mi prosím poradit, kde bych získal místo placeného internetového lobbysty JETE? Na jejich stránkách nic takového není a každá koruna dobrá. Budeme měnit okna.

Děkuji za VEŘEJNOU odpověď!

míša mýval 16.3.2007 14:12

Fašista odporný?

To říkáte zrovna vy, bojují po boku Haidera proti Temelínu?

Ivan Brezina 16.3.2007 14:11

Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Pane Pavlovce, muzete zde prosim zverejnit dukaz ze Delfin je PLACENY nick? Pokud je nezverejnit, musim vas bohuzel oznacit za lhare. V tom pripade ovsem pada i vase duveryhodnost coby placeneho protijaderneho vyslance Rakouska...

míša mýval 16.3.2007 13:59

Re: Re: dálkové zapínání/vypínání odběru el. energie

Jo a když moc fouká, tak by ji odebírali povinně