6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jiný franta 16.3.2007 9:57

oprava

... politických korekčníků ...

jiný franta 16.3.2007 9:56

Re: a co se týče Bursíka

Doba, kdy se sdílená opakovaná lež stávala pravdou, bohužel pryč není a to hlavně ve Vámi ceněném Rakousku. Celá rakouská hysterie okolo Temelína není ničím jiným. Co Rakušané vědí, pokud vůbec chtějí něco vědět, o provozu Pácse, Mochovců, Dukovan, německých JE či slovinské JE, když všechny tyto elektrárny jsou zhruba v porovnatelné vzdálenosti od rakouského území? Vyteklá voda v minulých týdnech byla zhruba stejně radioaktivní jako radonové vody v rakouských lázních. Přestanou se tam ti hysterici koupat? Havárie v chemičce v Linci před několika týdny si vyžádala lidské životy. Linec je ke společné hranici blíže než Temelín. Dělal snad někdo od nás podobný cirkus jako Rakušáci? Proč arogantní rakouští politici a zblblí řadoví rakouští občané tak často zapomínají na své dluhy, zejména pokud dluží hlavně sami sobě? A proč jim dlouhá řada našich politických korečníků leze do ....?

brblal 16.3.2007 9:46

Re: a co se týče Bursíka

V každém případě se stalo něco,co odporuje dobrému vnímání naší vlády,když nejméně dva ministři jdou svými výroky proti vlastnímu státu.Ať se vzdají ministerských křesel a pak snad unesu jako občan jejich kritické vystoupení na půdě parlamentu.Podrážet vlastní vládu v rakouském tisku je nechutné.Proč nežádal Bursík od rakouských novin dementi / i když to dělají podle premiéra jen dementi/?

stepandix 16.3.2007 9:43

Re: a co se týče Bursíka

J.Mach 16.3.2007 9:40

Re: Pane zaměstnanec ČEZ - JETE

oakmane, sice váš písemný projev je bezchybný, na rozdíl od takového Zimy, třeba. Ale obsah vašeho projevu, jeho křečovitá zaujatost a neznalost podstaty je stejná, v tom se od Zimy nelišíte. Pracoval jste někdy někde jinde, než v úřadě? Mám dojem, že ne, přímo to z vašeho projevu čiší.

Yaroukh 16.3.2007 9:40

Re: Re: Bursík je prostě ...

tak teď jsi mne rozesmál... ještě že nejsem tvůj rodič, houpak bych se už asi dávno někde na půdě

vita 16.3.2007 9:36

Re: Jihočeský taťka to ani nečetl.

Nějak často rakouští novináři "desinterpretují" své české kamarády.

Skoro bych řekl, že by si to měli čeští desinterpretovaní Zelení s rakouskými hlásnými troubami vyříkat. Takhle to vypadá, jako že Kuchta a Bursík říkají v Rakousích něco, za co se doma stydí. Nebo to chtějí doma utajit z jiných důvodů...

stepandix 16.3.2007 9:34

skoda

je velka skoda ze si zeleni vubec neuvedomuji jaka energie se musí vynaložit při v ýrobě jejich ekologických zařízení a výrobků možná by pak zelená přešla do hněda

J.Mach 16.3.2007 9:32

Re: Osmělím se Vám trochu odporovat

Zimo, už jsem vám několikrát radil, abyste nepoužíval cizí slova, když si nejste, z důvodů nedostatečného vzdělání a intelektu, jist jejich významem. Ona blbost vašich komentářů těmi chybami ještě více vynikne. Ale na druhou stranu musím uznat, že ani čeština vám moc nejde, tak co s tím? Co kdybyste někoho poprosil, aby vám to skouknul, než zmáčknete příslušné tlačítko?

Lájoš B. 16.3.2007 9:30

Jihočeský taťka to ani nečetl.

Bursík řekl, že v rozhovoru rozhodně nikoho k ničemu nevyzýval. "Článek vyšel pod titulkem Vidíme Temelín jako realitu a byl desinterpretován," uvedl.

oakman 16.3.2007 9:29

a co se týče Bursíka

znám ho dost dlouho na to, abych se smál, když říkáte, komu kdo slouží. On slouží své myšlence a zelení si ho vybrali jako lidskou tvář mezi šimpanzy z Greenpeace, kteří rádi opakují po lidech různé dovednosti, netuše jejich důvodu a užitku. To, že tu je populace zvyklá "sloužit cizím zájmům", to je jedna rovina, ale také hezká lež do kapsy - ono je pro většinu "zmrvené generace" přijatelnější, že je to agent, než pochopit, že on to má jen a jen ze sebe, že se dopouští zločinu osobního dlouhodobého názoru. To se přece nesmí!! To říkal Husák, Jakeš, teď to zase říkají Klaus s Patroubkem. Pánové, doba kdy se sdílená opakovaná lež stávala pravdou je pryč, musíte čelit názoru bez toho privilegia socialismu, že když dojdou argumenty, pošlem StB. Vy musíte prokázat, že se ve své doktríně mýlí tím, že přestanete mluvit o vlastizradě (kolik vás podepsalo okupaci, členství, spolupráci jako Tošovský???8-o), ale dotáhnout technologické nedostatky, konečně vyřešit úložiště - tam jste se předvedli také v ligové formě!! Místo mapy úložišť máme po kampani ČEZ cca 25 obcí, kde určitě budou stavět barikády a zastřelí všechny dráteníky - pro jistotu. Potom můžete říci: Pan Bursík je vedle, neexistuje jediný důvod nepřejít dočasně na atom a ponechat ostatním zdrojům jen špičku. Pakc můžte pana Bursíka požádat, aby uznal svůj omyl "nohama". Proč arogantní český technokrat tak často zapomíná na své dluhy, zejména pokud dluží hlavně sám sobě?

J.Mach 16.3.2007 9:21

Re: Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

trochu upravte pořadí jednotlivých aktů a bude to naprosto v pořádku. Ale docela by stačilo zelené nevolit a oni Bursíka odstaví sami a Bursík bez politiky bude jen jeden z mnoha majitelů realit. A doma si namontuje environmentálně škodlivé zářivky, na střechu namontuje větrník a jezdit bude hybridním autem, co má  o celou třetinu menší spotřebu než Škoda 120. Jo a elektřinu, pokud ji bude kupovat, bude kupovat pouze zelenou, na to si pořádí speciální filtr.

qwerty 16.3.2007 9:18

na ja, melouni

1. míra vlivu člověka na globální změny klimatu nebyla dosud vědecky prokázána. 2. fundamentem bursíkova jednání tedy nejsou fakta nýbrž víra - jedná se o novou formu zeleného náboženství. 3. "zelené" metody v jakémkoliv provedení (rakousko, česko) mají jednoznačně bolševické vlastnosti. 4. jednoznačně nejekoligičtějším řešením pro ČR je investice do dalších jaderných bloků. V rámci stávajícího trendu EU (povrchní a údernický boj proti globálnímu oteplování neboli boj proti tomu že vítr fouká) se jedná navíc o vysoce strategicky výhodné řešení. 5. Česká diplomacie musí zahájit na Rakousko proaktivní právní nátlak v rámci EU který přiměje místní úřady jednat proti místním ekoteroristům.

Míra 16.3.2007 9:16

jiný názor

Vocílka 16.3.2007 9:15

Re: ekologie

S tím milováním je to složité - možná zelení opravdu milují přírodu, ale pedofilové také milují děti a nikde jim to netolerují.

Míra 16.3.2007 9:15

Re: Bursík Vás překvapuje?

Pan Bursík mě čím dál tím víc přesvědčuje otom,že pojem"pátá kolona" unás v republice stále existuje.

oakman 16.3.2007 9:14

Pane zaměstnanec ČEZ - JETE

To, že český ministr suše konstatuje, že pokud chce rakouská strana prověřit tu kapavku, kterou tam v poslední době trpíte, musí oslovit vládu ČR a prudit u Topola, znamená hned několik informací. Za prvé - evidentně musí být megaostuda, aby se vůbec začal řešit váš chlív, nekomunikujete ani s veřejností (banda idiotů bez vzdělání) ani s některými resorty vlády, což je neoficiální, ale podložené. Jaderný dědek Grégr vám vdechl mylnou víru, že nejste jen jedni z 800 tisíc lidí, kteří pracují v úvazku pro firmu vlastněnou státem (je výrazně majoritní, tak tu nekecejte o akciích), že nemusíte zodpovídat za drobné české poklesky, že jste svaté orákulum moderní doby. Nejste, jste jen obyčejný zaměstnanec obyčejné výrobny proudu. Proto je celá ta litanie o JETE tak zneklidňující - místo konstatování: Měli jsme problémy, pár lidí přišlo o premie, někteří o práci, už se to nestane - což bychom slyšeli od privátního vlastníka, slyšíme - je to normální, je to správné, my máme právo švejkovat, my máme právo na socialistický bordel, my máme právo chtít odvolávat každého, kdo se jen otře o náš mlejnek na uran a hlavně o bordel v něm. To, jak se ta věc stavěla, zavírala, otvírala - to je čítankový obraz českého stavebnictví. To, jak je řízena a provozována, je jen důkaz o aroganci kádrů minulé doby. Je vaší povinností fungovat tak, aby desítky idiotů přivázaných řetězem k plotu, rakouští balíci s traktory ve Vullowitz a ostatní politikáři z Rakouska jako Pavlovec neněli střelivo. Místo toho, jako ti tupí Švejci odpálíte státní návštěvu, která se navíc snažila nebýt tak třeskutě rakouská a o vás nemluvila. To byla bolševická sabotáž na Topolánka - ne na JETE. Vy totiž ustojíte kdejaké svinstvo a dobře to víte!! Jinak by jste tu všichni neřvali v médiích o nepřátelích atomu a nevyráběli další. Mnoho lidí totiž nemá obavu z reaktoru, ale z obsahu velína. Tento lidský materiál je totiž na rozdíl od reakce v reaktoru špatně řízen.

Zilvar z chudobince 16.3.2007 9:14

Re: Re: Re: Tak mi pripada,

pište rovnou pro úsporu místa "kuchtík" , jsou to ti dva  spolu

dany 16.3.2007 9:13

Re: Obávám se, že se mýlíte.

 No to si teda pište, že Bursík ví co dělá. Ten má tu karieru nalajnovanou dopředu, že se ještě budem divit!

vita 16.3.2007 9:12

Re: Re: ekologie

Proč sebezničujícně? Naopak!

1) Jako politický turista a konvertita, kterého si Zelení vybrali jen pro jeho kvality technologa moci, musí přesvědčit svoje, že je dostatečně ideově kovaný. Poturčenec musí být horším Turka, protože musí přesvědčit Turky nepoturčené, že je dostatečně dobrým Turkem. Hlásání technických a přírodovědeckých nesmyslů je nutnost.

2) Preference jeho strany stoupají - takže to dělá zřejmě velmi dobře.

Kdepak - Bursík není žádný hlupák, žádný pomatenec jako většina jeho straníků a sympatizantů. Je to bezskrupulózní technolog moci, který by za jiné konstelace hlásal "pravdy" z Der Stürmera - kdyby mu to přineslo dost moci.

Karel II 16.3.2007 9:08

Re: Re: Konečné řešení

Když to nepoznáš, tak nenakupuj maso v Tescu, Tesco přestane nakupovat maso v Rakousku.

dany 16.3.2007 9:08

Re: To víte pane. Tady je zřejmé jaký je duševní rozměr našich politiků.

 Ne, ne Gerontusinzo! Na horší než komunisti před 89 to neuhraješ! Odmítat cinkat klíči, podle toho cos tu kdy napsal, to byl vždy tvůj ideál. Chceš si přihřát svou starou komunistickou polívčičku. Jen buď dál rudej a neřvi, že je někdo Zelenej! Vono nebylo nikdy nic horšího než komunisti a fašisti. A to jednou provždy!!

Delfin 16.3.2007 9:05

Re: Kupecké počty

Patrne byl myslen 4,5nasobek jednoho bloku.

vita 16.3.2007 9:04

Obávám se, že se mýlíte.

Bursík je velmi chytrý pán, který naprosto jasně chápe souvislosti a a plní zadání. Že je to zadání odjinud, než od české vlády nebo českého lidu, jenž má zastupovat? Inu - je. Že je přímo proti zájmům těch, jež údajně reprezentuje? Inu - je.

Bursík vidí naopak velmi dobře za konec volebního období. Peníze od rakouských (a možná i německých) energetických firem, jimž je Temelín příjemný co osina v řiti, co autobus stávkokazů stávkovému výboru, ho mohou zabezpečit na doživotí.

Je na nás - českých občanech, jestli mu dovolíme si je vydělat. Momentálně je to zejména na ODS, jejích ministrech, poslancích - a možná (v míře, kterou jim ODS přenechává, což není mnoho) i jejích voličích.

Milda 16.3.2007 9:03

Re: Milá Mildo,

Žádám dokázat: V současné aféře JETE jde o nezvládnuté provozní postupy, o selhání úřadu Drápové, o nezodpovědné kšefty s externími firmami, atd. (jinak jsem muž ne žena).

a m i Z .M 16.3.2007 9:02

Osmělím se Vám trochu odporovat

Kdysi prohlásil šéf světového židovského kongresu (myslím Goldmann) že zná spoustu Židů, kteří by byli prvotřídními nacisty, kdyby bývali neměli tu smůlu. O dnešních Češích s jejich subtilním i oteřeným (podle vzdělání) primitivním rasismem a myšlenkovou uzavřeností, sklonem k originaliřtě za každou cenu, který je vede k absurdním recesistickým a myšlenkově prázdným excesům by se možná dalo říct něco podobného, nemyslíte?

Ostatně, co Adolf o Slovanech, to nevíte, co o nich říkal Marx? A když je řeč o Britech, věříte na britskou férovost?

dvd 16.3.2007 8:57

Re: Pane Zimo

o energetice /(speciálně pak o přesnosu energie) víte evidentně stejný prdlajs jako třeba o veřejnoprávnosti nebo pražské kanalizaci nebo o čemkoliv jiném o čem soustavně žvaníte.

jerry 16.3.2007 8:55

Bursík Vás překvapuje?

Tak zkuste diskutovat s jehovistou o transfúzi krve. Vyjde to nastejno.Diskuse se Zelenými není možná, jediný způsob je poukazovat na jejich nesmysly v tisku. Jenže není řešením, když se proti nim postaví takový Říman se svými nehoráznými plány na těžbu hnědého uhlí.:-(

Michal 16.3.2007 8:55

Kupecké počty

Plánovaná výstavba 4.6 GW v Rakousku není 4.5 násobek výkonu Temelína, ale jednoho bloku. Tedy asi 2.3 násobek celého Temelína.

ps 16.3.2007 8:51

Re: Konečné řešení

To bude problém. Některé řetěžce (jako Tesco) dovážejí z Rakouska maso. Jak poznáš na pultě maso z rakouské krávy od masa z české?