6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 16.3.2007 8:48

No, ono to ustavování "ideálního státu" shora je opravdu původu

kontinentálně evropského a Německo k tomu má značný sklon. Není to věc, která by se dala bagatelisovat, možná pochází z "osvíceného absolutismu." Je také pravda, že Britům a Američanům je dost cizí.

Jinak si stačí přečíst v Mein Kampfu, jak je Hitler vyjadřoval o Slovanech. Nevím, proč někteří idioti u nás chtějí tu knihu zakazovat, mnozí dnes ani nevěří, že si Německo vzalo toto za své, samozřejmě ke své škodě.

Delfin 16.3.2007 8:47

Re: Pane Zronek,

Pokud jde o Nemecke jaderky, tak sem nedavno posilal Sumavak odkaz o jejich "poruchach" http://www.bfs.de/kerntechnik/ereignisse/berichte

a m i Z .M 16.3.2007 8:46

Pořád přicházíte s tím samým, ale

principielně: Drápová souhlasila s Romanovým blábolením o lidském faktoru i s Římanovými hloupými nápady k posílení kontroly a přitom musí vědět, že problém leží v managementu, v aplikaci nesčetných "moderních" managerských metod diletanty.

Ostatně, selhání tohoto spolku má tradici. Když byla po listopadu v JETE delegace Bundestágu, vrátili se Zelení, kteří jinak velmi suše zastávali svá stanoviska rozjařeni jako nikdy. Museli v JETE lézt po čtyřech přes haldu rour, o které m. j. nikdo nevěděl, kolik a které jsou zrentgenovány protože česká organisace nedokázala zajistit průchozí cestičky.

gerontusinza 16.3.2007 8:46

To víte pane. Tady je zřejmé jaký je duševní rozměr našich politiků.

Hlupáctví, namyšlenost, arogance, sprostota a nezájem o ty kteří je platí. Naopak, pan Bursík se chová tak, jako by byl poslancem a vládním činitelem v Rakousku. Víte co se naskýtá za otázku? Nejsou tito vládní  lidé značně hloupější než bývalí komunisté ve vládě před 89, přes jejich neustálé ostouzení? Pokud nejsou tak jsou v každém případě stejní jako oni. Odmítám cinkat klíči, to v této "demokracii" nestačí, tady bude nutno přitlačit. Blbost je sice věčná ale nesmí se na ni rezignovat. Hezký den

Jura Jurax 16.3.2007 8:45

Re: ekologie

No, nic objevného - nová strana se zakládá těmi, kteří se po sametu nestihli etablovat na výnosném místě ve stávajích stranách. Využiívá se nika, kterou existující strany neměly obšancovanou, a tam vpálili propagandu, rétoriku a činy. Někdy to zabere - tak byvší komunistický cenzor Sládek založil extrémně pravicovou stranu republikánů (a neprodělal na tom, spíš zbohatl, byť jeho strana již vymizela), jiní zase postavili své živobytí na militantní ochraně kdejakého brouka a vůbec přírody proti lidem a na jejich úkor a nazvali se zelenými. A mnozí milovníci přírody je mají za alternativu zavedených, leč nevábných politických stran - sancta simplicitas!

No a Bursík procestoval politických subjektů mnoho, až konečně Zelení jej vynesli ke korytu. Původně jsem si myslel, že tento sympaticky vyhlížející mladík je pragmatik, který by za jiné konstelace stejně účinně využil schůdků k moci se žlutýmii, fialovými, nebasky modrými či ďábelsky temnými - no ale povedlo se mu to u zelených. Ale mýlil jsem se - je to taky zelený cvok, který nerozumí, co říká, hlásá technické a přirodovědné nesmysly zeleným vlastní - ledaže by svou roli hrál vyjímečně, až sebezničujícně dobře.

Charlie 16.3.2007 8:39

Co s tím ?

Co se dá dělat ? Postřílet tu fašistoidní pakáž, dokud je čas. Jak by vypadal svět, kdyby byli včas zabiti Lenin, Stalin, Trocký, Hitler,... ?  Průser je v tom, že se to nesmí ! :-(  Ale může. ;-)

a m i Z .M 16.3.2007 8:37

Milá Mildo,

velmi lituji, že Vám Vaše rozhořčení nedovolilo mi něco konkrétně vytknout. Rám bych Vám ledacos vysvětlil, ale když nevím, kde máte problém, tak jak?

Delfin 16.3.2007 8:30

Re: Pane Zronek,

Jak konkretne prosim selhal SUJB? Uz jste si precetl tu pusobnost SUJB? Jake provozni postupy nejsou zvladnute?

Milda 16.3.2007 8:29

Re: Pane Zronek,

Vážený pane. Podle obsahu vašeho příspěvku soudím, že jste buď  velmi neinformovaný nebo opilý. Prosím sežeňte si korektní informace, vystřízlivte a pak pište. Děkuji.

a m i Z .M 16.3.2007 8:27

Se zadostiučiněním konstatuji,

že jste ten Balkán realisoval, na těch větrech byste měl ještě pracovat.

Jura Jurax 16.3.2007 8:26

Jojo,

Zelení jsou zemětí škůdci a s jako takovými s nimi má být nakládáno. A Bursík je holt zelený, takže co od něj dobrého čekat?

cca 16.3.2007 8:26

co

má větší váhu - hlasy Zelených ve Sněmovně nebo p. Drábová v SUJB ???? ;-D;-D

a m i Z .M 16.3.2007 8:24

Laciné určitě, ale

momentálně běží řízení na odejmutí německého občanství Dolfimu. Rakušané se po něm také neshánějí, jako boehmischer Gefreiter vstoupil do dějin a při bystrosti dnešní české polit-representace na něm ještě na konec zústanou Češi sedět.

Milda 16.3.2007 8:22

Odvolat Bursíka!

Je mi už trapné psát do diskuzí o Temelínu. Ale to co předvedl Bursík, to je na jeho odvolání. To nejde na něj podat žalobu na poškozování ČR, vlastizradu nebo tak nějak?

Stredocech 16.3.2007 8:20

Re: Ta agitka proti větru

Ta síť ČEZu NEPATŘÍ. A ty investice by se měly hradit zvýšením tranzitních poplatků za elektřinu, nač podporovat německé větrníkáře.

Ale s tou angažovaností ČEZu na Balkáně můžete mít pravdu. Peníze by měl dát do zvýšení dividend, které jdou z větší části do státní kasy.

a m i Z .M 16.3.2007 8:19

K těm zvládnutým provozním postupům:

Kolik z těch na slovo vzatých odborníků v JETE si dokáže nalít kafe, aniž by mu to přeteklo?

Haui1 16.3.2007 8:18

Re: Re: Tak mi pripada,

Mýlite se. Někdo nemá peněz nikdy dost.

Historik 16.3.2007 8:15

Když se tady vyskytuje jistý Němec, tak mi napadá jisté ryze německé řešení,

které se aplikovalo právě na lidi, spolupracujícími s "nepřáteli Německa," vítěznými mosnostmi po WW1.

Toto řešení zní takto: ZRÁDCI PROPADAJÍ FÉMĚ.

Martin 16.3.2007 8:15

Re: Konečné řešení

Souhlas. Proto netankuju u OMV.

Historik 16.3.2007 8:09

Je to sice dost laciné, ale Německo dalo světu více myslitelů,

chtějících zlepšovat svět od zeleného stolu. A jednoho takového génia dalo světu i Rakousko.

Britští politologové říkají, že je to produkt "výchovy lidí pro stát." To je dost tragické, protože ten princip by se zdál dobrý.

Stredocech 16.3.2007 8:04

Oni by jistě rádi psali i jinam, protože ta spousta lží a polopravd, která

se už od roku cca. 1992 valí z našich veřejnoprávních i jiných sdělovacích prostředků musí nadzvednout každého. Jenže Pravda a Láska, která ovládá pořád naše veřejnoprávní média, a ke které patří i pan Bursík, některé informace prostě do vysílání nepřipustí (vlastní dlouholetá zkušenost).

NIKDE jsem nečetl ani neslyšel můj oblíbený bonton, že pokud by Temelín dostával za elektřinu tolik, kolik se nuceně platí větrným tunelářům, byla by tato investice už DNES zaplacena.

Mimochodem, jak byste energetickou situaci naší zemmě řešil Vy?

jihomoravská tchýně 16.3.2007 8:03

Re: Re: Re: Re: Tak mi pripada,

Díky. Naše prozatímní  stranky budou ještě dnes uvedeny do provozu - adresu sdělím.

a m i Z .M 16.3.2007 8:03

Jestliže

Váš intelekt představuje to zmíněné vše české, tu českou mentální smetanu, je skutečně těžké hledat pro to nějaké sympatie, ty potom nachází člověk spíše pro kLausův boj s EU o masové nasazování klecí v Čechách.

Anonym 16.3.2007 7:59

Jo,jo

R^R^R^!

ZK 16.3.2007 7:58

Re: Tak mi pripada,

Proč myslíte, že za trest? Když se k JETE vyjadřuje každý "bursík", který tomu rozumí jako koza petrželi, proč by se nemohli ozvat lidé, kteří pracují v oboru a té problematice rozumí. To už máme zase nějakou cenzuru. Možná o tom něco víte Evropane, že by EK?

a m i Z .M 16.3.2007 7:58

Ta agitka proti větru

je směšná a navíc dokazuje, že ČEZ sice technickou zvládnutelnost problému popírá, čímž si vystavuje vysvědčení odborné chudoby, ale současně nezodpovědně sám staví větrnou farmu.

K těm německým Zeleným: Bez nich by se na ledacos nepřišlo, např. na momentální podezření z obrovských manipulací na burze v Lipsku. Že by se Burzík a spol. zamysleli nad tím, že angažovanost ČEZu na Balkáně pouze otevírá managerům tunel pro nekontrolované odčerpávání peněz a proč ČEZ neinvestuje do té pravidelně oplakávané české sítě, není možno očekávat.       Buďte za Burzíka vděčni, jinak byste měli problémy

ladislav 16.3.2007 7:57

Re: Pane Zronek,

Ááááá, náš německý sympatizant opět na drátě . Výplody tohoto týpka bych řadil mezi paranoiu a zastydlou averzi ke všemu českému.

kdokoli 16.3.2007 7:55

Re: Re: Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

Jojo, zdá se, že neunesl tíhu moci ;-)

kdokoli 16.3.2007 7:53

Re: Re: Tak mi pripada,

Momentálně jsou na trhu s jadernými elektrárnami dostupné pouze 3 varianty: Westinghouse-Toshiba AP1000 (4x Čína), AREVA EPR1600 (1x Finsko, 2x Francie) a ruská VVER-1000 (Čína, Irán, Rusko). Z investičního hlediska je lepší stavět spíše větší bloky, protože to snižuje měrné náklady. Z hlediska ekologické únosnosti lokality Temelín a snížení strategické závislosti na Rusku by bylo nejlepší postavit 2 x AP1000. Samozřejmě až potom, co budou úspěšně postaveny v Číně ;-). Sice pak budou dražší, ale odbourá se většina potíží při výstavbě a spouštění.

Aleš P. 16.3.2007 7:52

K článku

Pa na Bursíka bych obvinil z vlastizrady.Se svojí ideologií blížící se k ekoterorismu a svým postojem k ČR a její budoucnosti je Bursík horší než prezident Hácha v 39 co na nátlak povolil obsazení ČR Hitlerem.Na Bursíka netlačí nikdo snad jen Kuchtová  a on ministr ČR  nabádá Rakousko at nás žaluje.Takovouhle svini vypráskat je málo.