19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 16.3.2007 8:20

Re: Ta agitka proti větru

Ta síť ČEZu NEPATŘÍ. A ty investice by se měly hradit zvýšením tranzitních poplatků za elektřinu, nač podporovat německé větrníkáře.

Ale s tou angažovaností ČEZu na Balkáně můžete mít pravdu. Peníze by měl dát do zvýšení dividend, které jdou z větší části do státní kasy.

a m i Z .M 16.3.2007 8:27

Se zadostiučiněním konstatuji,

že jste ten Balkán realisoval, na těch větrech byste měl ještě pracovat.

vita 16.3.2007 11:02

Re: Ta agitka proti větru

ČEZ investuje tam, kde mu to přinese zisk. Také tam, kde má nejmenší překážky. Takže bude stavět uhelnou elektrárnu v Polsku, protože tam mu vmetou méně klacků pod nohy než v ČR. Bude nejspíš investovat v Bulharsku a Rumunsku - ze stejných důvodů. Až se podaří zkrotit zelené trotly, tak snad i v Česku...

Česká přenosová soustava jednak ČEZu nepatří, dvojak je dobrá, ještě z dob komunistů naddimenzovaná, ovšem třeťak ne na to, aby řešila německé průsery, jež si Němci se svými Zelenými sami způsobili. Doufám, že bude častěji docházet k odpojování německé sítě, abyste si to řádně vyžrali. To se to zelení - za cizí elektřinu a kapacity, co, Zimo?

Německo se už stává stejným energetickým parazitem Evropy, jako je Rakousko nebo Itálie - ta je jím už léta. Ale Talijáni aspoň nevykládají těm, kdo je zachraňují, jak to dělají blbě. Na to mají skorto monopol germánské národy. A ti, kteří se k nim za každou cenu lísají.

pavel 99 16.3.2007 11:24

Re: Re: Ta agitka proti větru

"...ČEZ investuje tam, kde mu to přinese zisk..." - a zvláště když mu to přinese zisk dvakrát. Jednou za předraženou elektřinu větrníků a podruhé za zápornou regulační energii, kterou je sám "vyrovná".

vita 16.3.2007 12:32

Re: Re: Re: Ta agitka proti větru

Inu - morální to moc není, ale morálka není ekonomická kategorie...

Když jsme dopustili, aby nás výrobci nepotřebné elektřiny dojili - naše chyba. A to ten  ČEZ aspoň napraví co způsobil. Pávek jen způsobí a nápravu nechá na ostatních.

pavel 99 16.3.2007 12:33

Re: Re: Re: Re: Ta agitka proti větru

ano, přesné.

Frank 16.3.2007 7:39

Re: Pane Zronek,

Vy jste nezvládl ani postup čtení, protože by jste si při své inteligenci musel všimnout, že ta paní se nejmenuje Drápová , ale Drábová. Jaké provozní postupny v Temelíně nejsou zvládnuté? Vy jste odborník na jadernou energii, nebo jste se to dočetl v Blesku, kde bych vás jako čtenáře tipoval.

a m i Z .M 16.3.2007 8:19

K těm zvládnutým provozním postupům:

Kolik z těch na slovo vzatých odborníků v JETE si dokáže nalít kafe, aniž by mu to přeteklo?

ladislav 16.3.2007 7:57

Re: Pane Zronek,

Ááááá, náš německý sympatizant opět na drátě . Výplody tohoto týpka bych řadil mezi paranoiu a zastydlou averzi ke všemu českému.

a m i Z .M 16.3.2007 8:03

Jestliže

Váš intelekt představuje to zmíněné vše české, tu českou mentální smetanu, je skutečně těžké hledat pro to nějaké sympatie, ty potom nachází člověk spíše pro kLausův boj s EU o masové nasazování klecí v Čechách.

Historik 16.3.2007 8:09

Je to sice dost laciné, ale Německo dalo světu více myslitelů,

chtějících zlepšovat svět od zeleného stolu. A jednoho takového génia dalo světu i Rakousko.

Britští politologové říkají, že je to produkt "výchovy lidí pro stát." To je dost tragické, protože ten princip by se zdál dobrý.

a m i Z .M 16.3.2007 8:24

Laciné určitě, ale

momentálně běží řízení na odejmutí německého občanství Dolfimu. Rakušané se po něm také neshánějí, jako boehmischer Gefreiter vstoupil do dějin a při bystrosti dnešní české polit-representace na něm ještě na konec zústanou Češi sedět.

Historik 16.3.2007 8:48

No, ono to ustavování "ideálního státu" shora je opravdu původu

kontinentálně evropského a Německo k tomu má značný sklon. Není to věc, která by se dala bagatelisovat, možná pochází z "osvíceného absolutismu." Je také pravda, že Britům a Američanům je dost cizí.

Jinak si stačí přečíst v Mein Kampfu, jak je Hitler vyjadřoval o Slovanech. Nevím, proč někteří idioti u nás chtějí tu knihu zakazovat, mnozí dnes ani nevěří, že si Německo vzalo toto za své, samozřejmě ke své škodě.

a m i Z .M 16.3.2007 9:02

Osmělím se Vám trochu odporovat

Kdysi prohlásil šéf světového židovského kongresu (myslím Goldmann) že zná spoustu Židů, kteří by byli prvotřídními nacisty, kdyby bývali neměli tu smůlu. O dnešních Češích s jejich subtilním i oteřeným (podle vzdělání) primitivním rasismem a myšlenkovou uzavřeností, sklonem k originaliřtě za každou cenu, který je vede k absurdním recesistickým a myšlenkově prázdným excesům by se možná dalo říct něco podobného, nemyslíte?

Ostatně, co Adolf o Slovanech, to nevíte, co o nich říkal Marx? A když je řeč o Britech, věříte na britskou férovost?

J.Mach 16.3.2007 9:32

Re: Osmělím se Vám trochu odporovat

Zimo, už jsem vám několikrát radil, abyste nepoužíval cizí slova, když si nejste, z důvodů nedostatečného vzdělání a intelektu, jist jejich významem. Ona blbost vašich komentářů těmi chybami ještě více vynikne. Ale na druhou stranu musím uznat, že ani čeština vám moc nejde, tak co s tím? Co kdybyste někoho poprosil, aby vám to skouknul, než zmáčknete příslušné tlačítko?

Milda 16.3.2007 8:29

Re: Pane Zronek,

Vážený pane. Podle obsahu vašeho příspěvku soudím, že jste buď  velmi neinformovaný nebo opilý. Prosím sežeňte si korektní informace, vystřízlivte a pak pište. Děkuji.

a m i Z .M 16.3.2007 8:37

Milá Mildo,

velmi lituji, že Vám Vaše rozhořčení nedovolilo mi něco konkrétně vytknout. Rám bych Vám ledacos vysvětlil, ale když nevím, kde máte problém, tak jak?

Milda 16.3.2007 9:03

Re: Milá Mildo,

Žádám dokázat: V současné aféře JETE jde o nezvládnuté provozní postupy, o selhání úřadu Drápové, o nezodpovědné kšefty s externími firmami, atd. (jinak jsem muž ne žena).

Delfin 16.3.2007 8:30

Re: Pane Zronek,

Jak konkretne prosim selhal SUJB? Uz jste si precetl tu pusobnost SUJB? Jake provozni postupy nejsou zvladnute?

a m i Z .M 16.3.2007 8:46

Pořád přicházíte s tím samým, ale

principielně: Drápová souhlasila s Romanovým blábolením o lidském faktoru i s Římanovými hloupými nápady k posílení kontroly a přitom musí vědět, že problém leží v managementu, v aplikaci nesčetných "moderních" managerských metod diletanty.

Ostatně, selhání tohoto spolku má tradici. Když byla po listopadu v JETE delegace Bundestágu, vrátili se Zelení, kteří jinak velmi suše zastávali svá stanoviska rozjařeni jako nikdy. Museli v JETE lézt po čtyřech přes haldu rour, o které m. j. nikdo nevěděl, kolik a které jsou zrentgenovány protože česká organisace nedokázala zajistit průchozí cestičky.

Delfin 16.3.2007 8:47

Re: Pane Zronek,

Pokud jde o Nemecke jaderky, tak sem nedavno posilal Sumavak odkaz o jejich "poruchach" http://www.bfs.de/kerntechnik/ereignisse/berichte

dvd 16.3.2007 8:57

Re: Pane Zimo

o energetice /(speciálně pak o přesnosu energie) víte evidentně stejný prdlajs jako třeba o veřejnoprávnosti nebo pražské kanalizaci nebo o čemkoliv jiném o čem soustavně žvaníte.

Otakar 16.3.2007 6:59

Nejhorší ze všech srážek je srážka s blbcem.

Říká se že nejhorší ze všech blbců je blbec vzdělaný. Toto je asi nutné opravit, protože ze všech blbců se ukazuje jako nejhorší blbec zelený a navíc polovzdělaný.

mak. 16.3.2007 10:42

Re: Nejhorší ze všech srážek je srážka s blbcem.

toto je trefa do černého. Velmi kvalitní názor!!!

Karel II 16.3.2007 6:48

Konečné řešení

Někdo to tady již napsal a já souhlasím: NEKUPUJTE RAKOUSKÉ VÝROBKY!! Vážení a určite bude po problému.Blokování jako blokování!!!

kdokoli 16.3.2007 7:44

Re: Konečné řešení

Bojkot Rakouska R^

Martin 16.3.2007 8:15

Re: Konečné řešení

Souhlas. Proto netankuju u OMV.

ps 16.3.2007 8:51

Re: Konečné řešení

To bude problém. Některé řetěžce (jako Tesco) dovážejí z Rakouska maso. Jak poznáš na pultě maso z rakouské krávy od masa z české?

Karel II 16.3.2007 9:08

Re: Re: Konečné řešení

Když to nepoznáš, tak nenakupuj maso v Tescu, Tesco přestane nakupovat maso v Rakousku.

ps 16.3.2007 10:20

Re: Re: Re: Konečné řešení

Problém je, že nejen Tesco ale i některé další řetězce (jenže teď si už nevspomínám které). Nedávno si na toto stěžovala agrární komora.