19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
stepandix 16.3.2007 11:07

Re: Temelínští žudlaři, nechápu

testy pro přijetí na jadernou elektrárnu jsou velmi náročné, pochybuji že by jste soudruhu obstál byť na místo hlídacího psa

a m i Z .M 16.3.2007 11:09

Ano tak náročné

že absolventi nedokáží naplnit kýbl vodou.

stepandix 16.3.2007 11:11

Re: Ano tak náročné

tak vy jste zřejmě nikdy nechyboval.. jste absolutně ideální, a taky jste expert konstrukter, když někde teče voda tak se přeci nebudou stavět jímky .. postavíme tam ukrajince s kyblem a on to chytí a když toho bude víc tak mu dokoupíme kybl....

a m i Z .M 16.3.2007 11:22

Je vidět,

že jste při školeních v JETE dával pozor. Ideologii silnější zdi a většího kýble jste popsal trefně. I ten outsourcing jste dialekticky zvládl, nejste Vy náhodou JETE manager?

Stredocech 16.3.2007 15:02

Re: Ano tak náročné

Jsou tak náročné, že jeden uchazeč, který je neudělal ani napodruhé se stal raději zeleným propagandistou...

Teddy 16.3.2007 12:30

Re: Temelínští žudlaři, nechápu

Už zklapni.

Evropan (original) 16.3.2007 10:54

Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

ceskych skinheads ;-D

vita 16.3.2007 11:04

Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Hlavně že umíte tak krásně a hlavně konkrétně argumentovat... Jako kousek dole ta odpověď Delfínovi, ta je přímo jak opsaná z Příručky školitele zeleného mužstva.

Evropan (original) 16.3.2007 11:14

Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

prosim Vas vito, cim tady chcete argumentovat, tady lita adrenalin po hektolitrech, pripomina mi to nase pejsky kdyz se rvou o susene veprove ucho, je to vazne, ale okoli se chechta ;-)

Mirek F. 16.3.2007 11:22

Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Hezká záminka, jak se pošklebovat, aniž by se obtěžovalo s argumenty. Zastánci JETE na rozdíl od vás věcně argumentovat dokážou, kdežto vy jste se vzmohl jen na "zbastlený bazmek" a rádobyšibalské pomrkávání. Jak již váš nick naznačuje, půjde asi o léčení sio pošramoceného sebevědomí,že:-)

Evropan (original) 16.3.2007 11:27

Re: Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

ale kdez, ja se jen bavim, ovsem je zajimave kolik se Vas na takovou blbost chytlo, to by stalo za studii .

Mirek F. 16.3.2007 11:38

Re: Re: Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Díky, že potvrzujete výše zmíněnou charakteristiku, jsem rád, že jsem se nemýlil, infantilnosti, jaké předvádíte vy, u většiny lidí v určitém věku končí. 

Evropan (original) 16.3.2007 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

klidne si posluzte, v kazdem pripade si z te infantilnosti priste zavolim Zelene, jen tak, pro tu srandu, ju ;-)

Stredocech 16.3.2007 15:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Abyste se pak nestal obětí "úsporné popravy bodákem," jako řada infantilních Kambodžanů.

vita 16.3.2007 12:39

Re: Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Takže jako obvykle - argument žádný, ale "všakvímesvoje"...

Styl baba na návsi.

Pravda, někteří - Pavlovec nebo Zima kupř. - jdou dále. Styl žižkovská domovnice...

Ivan Brezina 16.3.2007 11:09

Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

Tak jste se tu vyzvracel...

Nejaka vecna informace do polemiky by nebyla?

Evropan (original) 16.3.2007 11:19

Re: Re: Pan Brezina taky dorazil, ceka se uz jen na zastupce

zkusim neco nacerpat z Maxima ;-D;-D

Ivan Brezina 16.3.2007 10:51

Vlastizradce

Bursikova vyzva Rakusakum napadne pripomina zvaci dopis z roku 1968. Ministr, ktery bonzuje na svou vlastni zemi kazdopadne nema ve vlade co pohledavat.

Radko Pavlovec 16.3.2007 11:20

Re: Vlastizradce

Vážený pane Březino,

Vaše porovnání je opravdu ubohé a mimo to urážkou obětí komunistického režimu. Ukazuje však velmi dobře aroganci jaderné lobby, která si myslí, že jí tato země patří. Chtěl bych Vás však upozornit, že stále ještě nežijeme v ČEZské Rvrepublice.R^>-

cb 16.3.2007 11:36

Re: Re: Vlastizradce

V nasi zemi nase ministry jeste smime kritizovat. V Rakousku uz asi ne.

Ivan Brezina 16.3.2007 11:50

Re: Re: Vlastizradce

Vazeny pane Pavlovce,

mohl byste zde prosim vysvetlit proc mne povazujete za soucast "jaderne lobby"? Snad ne jen proto ze mam na jadernou energetiku pozitivni nazor? Neprehanite to trochu s tim spiklenectvim ruznych "lobby"? Vy jste za svuj boj proti ceskym ekonomicvkym zajmum placen, je ne. Vy mluvite za rakouskou vladu, ja jen sam za sebe. Tak kdo je tu vlastne soucasti "lobby"?

Radko Pavlovec 16.3.2007 12:08

Re: Re: Re: Vlastizradce

Vážený pane Brezino,

že patříte k jaderné lobby jsem usoudil na základě Vašich článků. Pod tímto pojmem nemyslím automaticky, že se musí jednat o placené osoby. Může se samozřejmě jednat o lidi, kteří prostě mají tento názor. Váš boj s křivým obviněním Zemana jsem sledoval a v žádném případě zde nechci naznačovat, že měl pravdu.

Stejně tak můžete mě zařadit do "protijaderné lobby". Odpovídá to mému názoru, ke kterému jsem po letech v problematice energetiky došel.  Celé roky jsem pracoval bezplatně v oblasti NGO a nyní se této problematice věnuji z větší části profesně. Jistě uznáte, že jsem se tím nikdy netajil - viz např. mé internetové stránky.

Co ovšem považuji za zajímavé, je Vaše formulace "placen za svůj boj proti českým ekonomickým zájmům". Ta bohužel ukazuje, že považujete zájmy jaderné lobby automaticky za zájmy České republiky. Tomu tak však není. Projekt JETE zatím přinesl České republice ztrátu zhruba 160 miliard korun (investiční náklady + úrok za dobu výstavby). Z toho výplývá, že České republice škodí právě jaderná lobby, která prosazuje ekonomicky nesmyslné projekty na úkor českých spotřebitelů a daňových poplatníků. Jenom se trochu divím, že právě Vy, který zažil co je křivé obvinění na vlastní kůži, nemá problém je vznášet vůči jiným.

Pěkný pozdrav, Radko Pavlovec

Ivan Brezina 16.3.2007 12:26

Re: Re: Re: Re: Vlastizradce

Vazeny pane Pavlovce,

evidentne nedokazete rozlisovat mezi dvema diametralne odlisnymi vecmi:

1). Nnezavisle vyjadrovani osobniho nazoru. Prikladem jsou moje projaderne clanky.

2). Placena prace v necim zajmu. Prikladem je vase protijaderne zamestnani rakouskou vladou.

Prvni oblast je obcanskou angazovanosti, druha lobbyngem. Udelejte si v tom prosim jasno:-))

Ivan Brezina 16.3.2007 12:27

Re: Re: Re: Re: Vlastizradce

Jinak provozovani JETE samozrejme je zajmem Ceske republiky – uz proto, ze zisky CEZu z vyvozu energie do Rakouska jsou ziskem statniho rozpoctu. Provozovani JETE take CR umoznuje neztratit krok s vyspelymi technologiemi budoucnosti a zvysovat technologicky naskok pred nekterymi zaostalymi evropskymi zememi. Prikladem je Rakousko, ktere bohuzel nedokaze postavit ani beznecnou lyzarskou lanovku (viz Kaprun).

Radko Pavlovec 16.3.2007 12:36

Všechna snaha marná

Problém je, že nejsou zisky ale pouze obří ztráta. A bohužel se znovu potvrzuje: jakmile se dostaneme ke konrétním věcem, jako ekonomika JETE, následují pouze urážky zaostalých evropských zemí či lanovky namísto argumentů. Škoda času. 

Delfin 16.3.2007 12:50

Re: Všechna snaha marná

Zdravim pana Pavlovce,

nedavno jste tvrdil 150mld - uz to naskocilo dokonce na 160mld ;-) JETE bude jeste bezet nejakych 30-55let. Co tech vyrobenych cca 55TWh? Uz mate opraveny ten Vas graf o degradaci paliva? Nebo jeste stale lzete? Muzete sem hodit, ktery konkretni bod Melku a cim porusujeme?

Bohuzel stale Vas musim oznacovat za lhare. Neberte to jako nadavku - je to oznaceni Vaseho jednani ...

Radko Pavlovec 16.3.2007 13:30

Re: Re: Všechna snaha marná

Dobře, protože patříte ke skupině mnou kritizovaných anonymních placených nicků, které často používají nadávky, úrážky a sprosťárny, Vám tentokráte odpovím, abych ostatním účastníkům demonstroval způsob Vaší činnosti:

1) Ta suma mezi 150-160 miliard nákladů s úrokem je kvalifikovaný odhad. Přesněji je to těžko možné zjistit bez přístupu k interním materiálům. +-5 milard ale už zde nehraje žádnou roli. Já jsem své číslo prezentoval. Kolik vyšlo při výpočtech Vám? Můžeme se potom bavit, co je důvodem případných rozdílů.

2) Vyrobených 55 TWh: Existují provozní náklady, ty se dělí na fixní (mzdy zaměstnanců) a variabilní (náklady na palivo). Můj odhad: fixní zhruba 350 Kč/MWh, variabilní 300, celkem 650. K jakým výsledků jste došel Vy? Můžete zde sdělit Váš odhad, aby bylo možno diskutovat?

3) Když elektřinu prodám, musím nejprve uhradit provozní náklady. Ze zbytku mohu splácet investici. JETE tedy za rok musí zaplatit zhruba 8 miliard vlastních nákladů, ze zbytku může splácet investici. Jenže oni většinu doby exportovali za nižší cenu, než byly jejich provozní náklady. V posledních dvou letech se cena exportu sice zvedla, vzhledem k častým a delším výpadkům z toho ale JETE nemohla profitovat. Proto mé tvrzení: JETE si dosud vydělala sotva na vlastní provoz. Z investice nebyla splacena ani koruna. Stav projektu: -160 miliard korun. Můžete zde uvést svůj výpočet? Děkuji pěkně předem.

Ivan Brezina 16.3.2007 14:11

Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Pane Pavlovce, muzete zde prosim zverejnit dukaz ze Delfin je PLACENY nick? Pokud je nezverejnit, musim vas bohuzel oznacit za lhare. V tom pripade ovsem pada i vase duveryhodnost coby placeneho protijaderneho vyslance Rakouska...

Radko Pavlovec 16.3.2007 14:35

Re: Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Vážený pane Brezino,

děkuji Vám, že jste mit tak rychle pomohl s tou demonstrací. Samožřejmě, když dojdeme k faktům a demagog již nemůže dál (protože ví, že informace protistrany jsou správné nebo se v problematice neorijentuje), tak přepne k jinému problému. To Vám ani dlefinovi však nedovolím. Než budu s Vámi dále diskutovat, tak odpovíte na mé otázky v předešlém příspěvku. Z poškozování ekonomických zájmů České republiky jste mě totiž obvinil Vy, jak je z posloupnosti příspěvků vidno. Je tedy Vaší povinností to doložit a ne se diskuzi vyhýbat. To ještě před tím, než budete nazývat někoho jiného lhářem.

Fáze 1: Obvinil jste mě z placeného poškozování ekonomických zájmů ČR. Fáze 2: Odvětil jsem, že tyto zájmy poškozuje jaderná lobby a uvedl ztrátu 160 miliard z projektu Temelín. Fáze 3: Vy jste žádné číslo k zisku projektu Temelín neuvedl, za to jste začal o zaostalých evropských zemích a lanovkách - vskutku odborný přístup. Fáze 4: Uvedl jsem řadu údajů k doložení mých tvrzení o ztrátě a vyzval jsem oponenty k předložení jejich výsledků: Fáze 5: Žádná odpověď, osobní výpady, přechod na další téma. To je škola demagogie jaderné lobby.

Co se týče anonymních nicků, nevidím v tom problém, když někdo chce normálně  a slušně diskutovat. Co však neakceptuji, když někdo anonymity využívá ke sprostým urážkám. Myslím, že pan Delfínˇse může klidně představit sám vlastním jménem, jako to činím já. Potom by ovšem ta sprostota nebyla již tak jednoduchá, takže se to nedá očekávat.  

Ivan Brezina 16.3.2007 15:56

Re: Re: Re: Re: Re: Všechna snaha marná

Ad faze 1.: Ja jsem vas z neceho obvinil? Vy tedy nejste za protijadernou propagandu placen rakouskou vladou? To je tedy novinka...:-))

Ad anonymni nicky: nevedeme o Delfinovu anonymitu, ale o to, ze ho oznacujete za PLACENY nick. Takze neodvadejte pozornost jinam a laskave predlozte dukazy ze Delfin je PLACENY. Pokud je nemate, jste u mne lhar. Tecka.

(Samozrejme vim ze zadne dukazy nemate. Tim pridomkem "PLACENY" jste se proste jen pokusil Delfina odstrelit, a zaroven zakryt, ze placeny jste ve skutecnosti vy sam. Je to lacine, ubohe a lidsky nedustojne).