19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 16.3.2007 9:04

Obávám se, že se mýlíte.

Bursík je velmi chytrý pán, který naprosto jasně chápe souvislosti a a plní zadání. Že je to zadání odjinud, než od české vlády nebo českého lidu, jenž má zastupovat? Inu - je. Že je přímo proti zájmům těch, jež údajně reprezentuje? Inu - je.

Bursík vidí naopak velmi dobře za konec volebního období. Peníze od rakouských (a možná i německých) energetických firem, jimž je Temelín příjemný co osina v řiti, co autobus stávkokazů stávkovému výboru, ho mohou zabezpečit na doživotí.

Je na nás - českých občanech, jestli mu dovolíme si je vydělat. Momentálně je to zejména na ODS, jejích ministrech, poslancích - a možná (v míře, kterou jim ODS přenechává, což není mnoho) i jejích voličích.

dany 16.3.2007 9:13

Re: Obávám se, že se mýlíte.

 No to si teda pište, že Bursík ví co dělá. Ten má tu karieru nalajnovanou dopředu, že se ještě budem divit!

jerry 16.3.2007 8:55

Bursík Vás překvapuje?

Tak zkuste diskutovat s jehovistou o transfúzi krve. Vyjde to nastejno.Diskuse se Zelenými není možná, jediný způsob je poukazovat na jejich nesmysly v tisku. Jenže není řešením, když se proti nim postaví takový Říman se svými nehoráznými plány na těžbu hnědého uhlí.:-(

Míra 16.3.2007 9:15

Re: Bursík Vás překvapuje?

Pan Bursík mě čím dál tím víc přesvědčuje otom,že pojem"pátá kolona" unás v republice stále existuje.

Michal 16.3.2007 8:55

Kupecké počty

Plánovaná výstavba 4.6 GW v Rakousku není 4.5 násobek výkonu Temelína, ale jednoho bloku. Tedy asi 2.3 násobek celého Temelína.

Delfin 16.3.2007 9:05

Re: Kupecké počty

Patrne byl myslen 4,5nasobek jednoho bloku.

gerontusinza 16.3.2007 8:46

To víte pane. Tady je zřejmé jaký je duševní rozměr našich politiků.

Hlupáctví, namyšlenost, arogance, sprostota a nezájem o ty kteří je platí. Naopak, pan Bursík se chová tak, jako by byl poslancem a vládním činitelem v Rakousku. Víte co se naskýtá za otázku? Nejsou tito vládní  lidé značně hloupější než bývalí komunisté ve vládě před 89, přes jejich neustálé ostouzení? Pokud nejsou tak jsou v každém případě stejní jako oni. Odmítám cinkat klíči, to v této "demokracii" nestačí, tady bude nutno přitlačit. Blbost je sice věčná ale nesmí se na ni rezignovat. Hezký den

dany 16.3.2007 9:08

Re: To víte pane. Tady je zřejmé jaký je duševní rozměr našich politiků.

 Ne, ne Gerontusinzo! Na horší než komunisti před 89 to neuhraješ! Odmítat cinkat klíči, podle toho cos tu kdy napsal, to byl vždy tvůj ideál. Chceš si přihřát svou starou komunistickou polívčičku. Jen buď dál rudej a neřvi, že je někdo Zelenej! Vono nebylo nikdy nic horšího než komunisti a fašisti. A to jednou provždy!!

gerontusinza 16.3.2007 10:02

Jen neustále vidím kolik neznalosti je mezi českým obyvatelstvem.Re: Re: To víte pane. Tady je zřejmé jaký je duševní rozměr našich politiků.

"Vono nebylo nikdy nic horšího než komunisti a fašisti."

Je to cca 200 let kdy milý a příjemný otrokář mohl vlastnit lidi, nechat je trhat psy, prodat a to tak nějak s pochvalou zákona. Bylo to jeho právo. nedávno (nějakých 40 let ), v nějaké "díře" na jihu Afriky, bylo určeno vymezení pobytu pro většinu obyvatelstva, a v případě porušení jakéhokoli nařízení to mohlo zkončit i smrtí. A nedělali to černoši, ale bílí. Mimochodem před cca 100 lety tam vyhrála Anglie (Burská válka- neslyšel jste, zajímavá doba).\Inu učit se pane, učit a ne jen žvanit.

taktak 16.3.2007 10:39

Re: To víte pane. Tady je zřejmé jaký je duševní rozměr našich politiků.

:-DR^

Charlie 16.3.2007 8:39

Co s tím ?

Co se dá dělat ? Postřílet tu fašistoidní pakáž, dokud je čas. Jak by vypadal svět, kdyby byli včas zabiti Lenin, Stalin, Trocký, Hitler,... ?  Průser je v tom, že se to nesmí ! :-(  Ale může. ;-)

Jura Jurax 16.3.2007 8:26

Jojo,

Zelení jsou zemětí škůdci a s jako takovými s nimi má být nakládáno. A Bursík je holt zelený, takže co od něj dobrého čekat?

cca 16.3.2007 8:26

co

má větší váhu - hlasy Zelených ve Sněmovně nebo p. Drábová v SUJB ???? ;-D;-D

Milda 16.3.2007 8:22

Odvolat Bursíka!

Je mi už trapné psát do diskuzí o Temelínu. Ale to co předvedl Bursík, to je na jeho odvolání. To nejde na něj podat žalobu na poškozování ČR, vlastizradu nebo tak nějak?

Anonym 16.3.2007 7:59

Jo,jo

R^R^R^!

Aleš P. 16.3.2007 7:52

K článku

Pa na Bursíka bych obvinil z vlastizrady.Se svojí ideologií blížící se k ekoterorismu a svým postojem k ČR a její budoucnosti je Bursík horší než prezident Hácha v 39 co na nátlak povolil obsazení ČR Hitlerem.Na Bursíka netlačí nikdo snad jen Kuchtová  a on ministr ČR  nabádá Rakousko at nás žaluje.Takovouhle svini vypráskat je málo.

Historik 16.3.2007 8:15

Když se tady vyskytuje jistý Němec, tak mi napadá jisté ryze německé řešení,

které se aplikovalo právě na lidi, spolupracujícími s "nepřáteli Německa," vítěznými mosnostmi po WW1.

Toto řešení zní takto: ZRÁDCI PROPADAJÍ FÉMĚ.

L 16.3.2007 7:27

Nema co delat

Dovedu si dost dobre predstavit, ze tam v tom JETE nemaji co delat. Ona totiz prace v JE je velmi nudna. Mel jsem znameho, co pracoval na jine JE, a ten mi to vypravel. Nakonec toho nechal a dela dnes neco jineho. Z te nekonecne nudy pak plynou takove uvahy jako je tato, uvahy uplne zbytecne. Radeji by mohli studovat a zjistovat, jak se vyporadat s tim nadmernym poctem poruch. To je ale studium dost narocne. Jelikoz nechci tyto lidi podcenovat, myslim si, ze studiu jiz davno odvykli. Takze z toho vyplyva vymysleni vselijakych hesel, na ktere se nikdo neptal, misto aby se starali oto, co maji.

kdokoli 16.3.2007 7:44

Re: Nema co delat

Chcete snad naznačit, že směnový inženýr JE Temelín nemá právo se veřejně vyjadřovat ?

ZK 16.3.2007 7:51

Re: Nema co delat

No tak hlavně, že si to dovedete představit, především na základě vyprávění. To ten Váš známý asi pracoval někde úplně jinde a ne na JE. Tam se určitě nenudí a také studují, jak jim doporučujete. Měl byste si vzít svá slova k srdci a přestat se nudit, psát bláboly a začít třeba studovat nebo dělat jiné užitečné věci. Rozhodně je ten článek hodnotnější než text, který jste vyplodil Vy.

l 16.3.2007 12:10

Nema co delat

Skutecne se na to zeptejte nekoho, kdo tam pracuje. Uvidite, ze je to v JE takova nuda, ze to nekteri nemohou vydrzet a odejdou. Nebo tam zustavaji jen pro penize, ale ne pro nejakou spokojenost s praci. Podobne se muzete zeptat nejakych hlidacu v supermarketu, jestli je to bavi. Je to takova nuda, ze je to nemuze bavit a navic ti hlidaci berou malo penez.Navic, protoze berou malo penez, je tam velka fluktuace.

Otazka spolehlivost se da studovat z ruznych hledisek. Jen uvedu matematickou teroii v podstate zalozenou na teorii pravdepodobnosti a statistice a dale se podobnymi otazkami zabyvaji psychologove a sociologove. Jenze to jsou odborne zalezitosti, coz znamena leta studia. Ti, co vystudovali jen fyziku o tom nemaji ani poneti, coz uvadim jen jako priklad jeden z mnoha. Hlavni je, ze se hodne keca.

mjd 16.3.2007 7:25

ekologie

Byla doba po sametové revoluci, kdy jsem byl zcela přesvědčený u správnosti strany zelených, protože já miluji přírodu. Jak jsem byl nemile překvapený, když jsem zjistil, že se jedná jen o partu řvoucích lidí (občas sahajících až po praktikách terorizmu), usilujících o vliv, moc a pochopitelně peníze. Je to prostě jen jedna z cest jak se k prioritám současné společnosti dostat. A stačí jen poměrně krátkou dobu vymývat mozky - a daří se jim to.

Jura Jurax 16.3.2007 8:45

Re: ekologie

No, nic objevného - nová strana se zakládá těmi, kteří se po sametu nestihli etablovat na výnosném místě ve stávajích stranách. Využiívá se nika, kterou existující strany neměly obšancovanou, a tam vpálili propagandu, rétoriku a činy. Někdy to zabere - tak byvší komunistický cenzor Sládek založil extrémně pravicovou stranu republikánů (a neprodělal na tom, spíš zbohatl, byť jeho strana již vymizela), jiní zase postavili své živobytí na militantní ochraně kdejakého brouka a vůbec přírody proti lidem a na jejich úkor a nazvali se zelenými. A mnozí milovníci přírody je mají za alternativu zavedených, leč nevábných politických stran - sancta simplicitas!

No a Bursík procestoval politických subjektů mnoho, až konečně Zelení jej vynesli ke korytu. Původně jsem si myslel, že tento sympaticky vyhlížející mladík je pragmatik, který by za jiné konstelace stejně účinně využil schůdků k moci se žlutýmii, fialovými, nebasky modrými či ďábelsky temnými - no ale povedlo se mu to u zelených. Ale mýlil jsem se - je to taky zelený cvok, který nerozumí, co říká, hlásá technické a přirodovědné nesmysly zeleným vlastní - ledaže by svou roli hrál vyjímečně, až sebezničujícně dobře.

vita 16.3.2007 9:12

Re: Re: ekologie

Proč sebezničujícně? Naopak!

1) Jako politický turista a konvertita, kterého si Zelení vybrali jen pro jeho kvality technologa moci, musí přesvědčit svoje, že je dostatečně ideově kovaný. Poturčenec musí být horším Turka, protože musí přesvědčit Turky nepoturčené, že je dostatečně dobrým Turkem. Hlásání technických a přírodovědeckých nesmyslů je nutnost.

2) Preference jeho strany stoupají - takže to dělá zřejmě velmi dobře.

Kdepak - Bursík není žádný hlupák, žádný pomatenec jako většina jeho straníků a sympatizantů. Je to bezskrupulózní technolog moci, který by za jiné konstelace hlásal "pravdy" z Der Stürmera - kdyby mu to přineslo dost moci.

Jura Jurax 16.3.2007 15:05

Re: Re: Re: ekologie

Máte-li pravdu, pak je to ještě horší.

A že preference jeho strany stoupají - vzpomeňte ODA, US, co byly chápány jako alternativa - kde jsou? Zelené někteří alternativně inteligentnější mají za alternativu, nechtějíce volit zprofanované  občanské demokraty, socany, lidovce, bolševiky ... ono člověk je místy génius, ale lid je blbý jak troky - viz preference bolševiků a zelených.

R 16.3.2007 11:13

Re: Re: ekologie

R^R^R^

Vocílka 16.3.2007 9:15

Re: ekologie

S tím milováním je to složité - možná zelení opravdu milují přírodu, ale pedofilové také milují děti a nikde jim to netolerují.

a m i Z .M 16.3.2007 7:17

Pane Zronek,

píšete s Tycem nesmysly o Temelíně, ale o Německu  přímo lžete. V současné aféře JETE jde o nezvládnuté provozní postupy, o selhání úřadu Drápové, o nezodpovědné kšefty s externími firmami, atd. Ve Vámi zmíněném Německu by nebylo možné, aby Roman, Říman, Drápová předvedli rozporuplný myšlenkový salát, na který posadí šlehačkovou čepičku Bursík požadavkem nějaké dubiózní statistiky, která s aktuální situací nemá nic společného. Buďte šťastni, že máte toho matného Bursíka, který je zelený především proto, že dělá politiku od zeleného stolu a že se nemusíte potýkat se skutečným Zeleným, na jakého byste narazili právě v tom Německu.

Václav Železný 16.3.2007 7:32

Re: Pane Zronek,

Ano ano, dílo skutečných Zelených v Německu máme možnost občas pocítit i v naší rozvodné soustavě. Zelenými prosazené větráky rozhoupávají tamní síť natolik, že to chudáci energetici už chytají snad i rukama, ale prosto to nedokáží zkrotit. V důsledku toho se i přes Česko valí stovky megawattů jednou tam a podruhé zpět, podle toho jak zrovna na severu Německa zafouká nebo nezafouká.

a m i Z .M 16.3.2007 7:58

Ta agitka proti větru

je směšná a navíc dokazuje, že ČEZ sice technickou zvládnutelnost problému popírá, čímž si vystavuje vysvědčení odborné chudoby, ale současně nezodpovědně sám staví větrnou farmu.

K těm německým Zeleným: Bez nich by se na ledacos nepřišlo, např. na momentální podezření z obrovských manipulací na burze v Lipsku. Že by se Burzík a spol. zamysleli nad tím, že angažovanost ČEZu na Balkáně pouze otevírá managerům tunel pro nekontrolované odčerpávání peněz a proč ČEZ neinvestuje do té pravidelně oplakávané české sítě, není možno očekávat.       Buďte za Burzíka vděčni, jinak byste měli problémy