19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dany 16.3.2007 6:32

Bursík by měl v zájmu státu dostudovat!

 Ministr Bursík postrádá základy vzdělání v oboru nejen jaderné fyziky! Vzhledem k jeho ambicím by se mu mělo umožnit zrychlené studium(podobně jako Standovi Grossovi práva), aby nebyl jeho pobyt ve vládě jednou dlouhou srandou! Pak by mohl dělat osvětu i u svých oveček ve straně.;-D

Yaroukh 16.3.2007 0:42

Bursík je prostě ...

(to ošklivé slovo si jen nahlas řeknu, a pak si půjdu vypláchnout ústa :o)

Tristní je, že je z toho zeleného sranda-spolku ješte z těch rozumnějších.

Vasek 3 16.3.2007 1:13

Re: Bursík je prostě ...

on je totiz ze vsech tech Topolankovcu a Cunkovcu intelektualne nejdal. Jen panu Klausovi, jako ekologovi, jeste nestaci ani po paty.

Ladislav N. 16.3.2007 1:58

Re: Re: Bursík je prostě ...

Člověk, kterému chybí základní technické a fyzikální znalosti a strká přitom nos do energetiky, na tom intelektuálně (vzhledem k zastávané funkci ve státě) nijak dobře není. Je svými bláboly spíše pro srandu těm, co zvládli slespoň středoškolskou fyziku. Rv

Yaroukh 16.3.2007 9:40

Re: Re: Bursík je prostě ...

tak teď jsi mne rozesmál... ještě že nejsem tvůj rodič, houpak bych se už asi dávno někde na půdě

JC 16.3.2007 0:36

Tak mi už připadá, že p. Topolánek je ve Strakovce

víceméně pro forma. Hlavní slovo má Bursík a ty jeho dvě slepice. A to vše prosím s úhrnným počtem 6 poslanců z 200. Čunka se zdravým selským rozumem a snahou něco udělat s řadou léta neřešených problémů ,uštvou za vydatné pomoci ČSSD téměř k smrti . A vsadím se, že pak bude vytipována další oběť.  I ta Drábová bude ze SÚJB vyhozena, sice až za měsíc, ale bude. Bursík s Kuchtovou to zřejmě slíbili v Rakousku. Chytrých a schopných lidí této zemi netřeba. Nejlépe se totiž ovládá nemyslící stádo ovcí.

míša mýval 16.3.2007 7:20

Drábová odejde na vlastní žádost

Až se podřídí SUJB ministerstvu školství. Mám ale obavy, že pokud bude vládnout Bursík a jeho girls, za chvíli na vlastní žádost odejdou občané této republiky. Jinak k článku, je tam jedna nepřesnost. Projektovaná plynová elektrárna není 4,4 násobkem Temelína, ale Temelínského bloku.

Jirka 16.3.2007 0:16

voličům zelených

svým hlasem volíte bonzáky - zelený nebo jestli chcete tak žalobníčky.

David 16.3.2007 0:15

Pan Zronek nezmiňuje a pan Bursík si určitě nepřečte, ale přesto:

1) "neobnovené" staré uhelné elektrárny = uzavřené elektrárny; elektrárny, které už nevypouští emise ze spalování uhlí.

2) jejich seznam je např. v 3. tabulce na http://www.cez.cz/presentation/cze/instance_view.jsp?folder_id=500000065&instance_id=500003283

Evropan (original) 16.3.2007 0:13

Tak mi pripada,

ze j.tatkove je jen jiny nazev pro odborovou organizaci zamestnancu JETE, to sem musi vsichni psat za trest  ?  ;-);-)

František 16.3.2007 1:07

Re: Tak mi pripada,

Pro ČR by bylo výhodné dostavět JETE na původně plánované čtyřče, protože servisní provozy nebude nutno budovat - stávající obslouží celý komplex. Nicméně je málo pravděpodobná dostavba 2×1000MWe, protože pro ČR jsou výhodnější bloky 750 až 800MWe ( Výpadek velkého bloku, například při bouřce, nebo kolapsu rozvodů při větrné smršti, způsobuje problémy ). Politici by se měli pochlapit a konečně říci rakušákům, že monarchie se rozpadla jejich hloupostí už v roce 1918 a od té doby jsou málo významnou zemičkou s cca 10 mil obyvatel. Jejich existence visí na turistice a pokud budou dvě nebo tři zimy málo sněhové, půjdou se pást. Když ledovec nenaplní Kaprun, mohlo by dojít i na petrolejky. Přeju jim horká léta a teplé a suché zimy.

Hipik - pravicovy recidivista 16.3.2007 1:47

Re: Re: Tak mi pripada,

jasna paka a jeste doporuceni - ser gutt:-D:-D

kdokoli 16.3.2007 7:53

Re: Re: Tak mi pripada,

Momentálně jsou na trhu s jadernými elektrárnami dostupné pouze 3 varianty: Westinghouse-Toshiba AP1000 (4x Čína), AREVA EPR1600 (1x Finsko, 2x Francie) a ruská VVER-1000 (Čína, Irán, Rusko). Z investičního hlediska je lepší stavět spíše větší bloky, protože to snižuje měrné náklady. Z hlediska ekologické únosnosti lokality Temelín a snížení strategické závislosti na Rusku by bylo nejlepší postavit 2 x AP1000. Samozřejmě až potom, co budou úspěšně postaveny v Číně ;-). Sice pak budou dražší, ale odbourá se většina potíží při výstavbě a spouštění.

Jiří Tyc 16.3.2007 2:18

Re: Tak mi pripada,

Nepíšeme za trest! Píšeme proto, protože například na takové prohlášení Bursíka se nedá nereagovat. Po paní Kuchtové je to už druhý člen vlády, který zcela otevřeně pochlebuje Rakousku. Přemýšlím, proč to vlastně dělá. Peněz má přece dost.

honzak 16.3.2007 6:27

Re: Re: Tak mi pripada,

z čistě technického hlediska bych doporučoval psát "kuchtová" a "bursík". Je to soudně nenapadnutelné a za tato zástupná podstatná jména si kdokoliv dosadí cokoliv. A nechtějte vědět, co si dosazuji já;-D

ladislav 16.3.2007 7:50

Re: Re: Re: Tak mi pripada,

Já navrhuji Cuchtová a Buršák, c.k.rk. (čti rakouští konfidenti). Žijeme v divné zemi,honíme historické mrtvoly,STB,LM,KSČ a jiné fosilie a přitom nám nevadí vlastizrádci v přímém přenosu !!!Rád bych,aby si lidé spočítali,kolik budou za pár let platit za importovanou energii třeba z německých větráků.Ti chudší se z toho ekonomicky zhroutí a budou žádat dostavbu Temelína,jenže to se nedá zařídit za rok.Doufám,že jim to pak zelené hyeny správně vysvětlí.

Zilvar z chudobince 16.3.2007 9:14

Re: Re: Re: Tak mi pripada,

pište rovnou pro úsporu místa "kuchtík" , jsou to ti dva  spolu

jihomoravská tchýně 16.3.2007 7:29

Re: Re: Tak mi pripada,

Stále se stupňující hloupost a nehoráznost "kuchtové" a "bursíka" , obavy o vývoj exaktní vzdělanosti na základních školách v našich zemích  a souhlas Žulového Astona     podnítily včera  založení zatím neformálního spolku jihomoravské tchýně (protože jako ženy bychom asi nemohly být taťkové) na podporu a propagaci jaderné energetiky (včetně termojaderné fúze) a podporu nutnosti exaktního vzdělání pro naše vnuky (domníváme se, že je působením "kuchty" ohroženo). Nejsme nijak spojeny s Temelínem ani ČEZem, naše vzdělání a původní povolání (většinou humanitní) nemá nic společného s jadernou energetikou, v hlavě však máme víc než výživnou krmnou směs, máme tedy obavy ze zkresleného pohledu na svět, který je, jak se zdá, podporován nejen médii,ale také současným ministerstvem školství .Povinnostmi našich členek je poznávat, studovat,vést naše vnuky k užívání rozumu a rozeznávání toho, co je ekologie a co ekologismus, být optimistickými skeptiky (skeptičkami). Emy@seznam.cz

kdokoli 16.3.2007 7:47

Re: Re: Re: Tak mi pripada,

blahopřeji, v případě vašeho zájmu si dovolím doporučit kontakt na Českou nukleární společnost www.csvts.cz/cns

jihomoravská tchýně 16.3.2007 8:03

Re: Re: Re: Re: Tak mi pripada,

Díky. Naše prozatímní  stranky budou ještě dnes uvedeny do provozu - adresu sdělím.

Haui1 16.3.2007 8:18

Re: Re: Tak mi pripada,

Mýlite se. Někdo nemá peněz nikdy dost.

jihomoravská tchýně 16.3.2007 11:26

Re: Re: Tak mi pripada,

Naše stránky budou ke čtení co nejdříve na adrese http://jihomoravsketchyne.czweb.org  Základní informace doufám už večer.

ZK 16.3.2007 7:58

Re: Tak mi pripada,

Proč myslíte, že za trest? Když se k JETE vyjadřuje každý "bursík", který tomu rozumí jako koza petrželi, proč by se nemohli ozvat lidé, kteří pracují v oboru a té problematice rozumí. To už máme zase nějakou cenzuru. Možná o tom něco víte Evropane, že by EK?

Stredocech 16.3.2007 8:04

Oni by jistě rádi psali i jinam, protože ta spousta lží a polopravd, která

se už od roku cca. 1992 valí z našich veřejnoprávních i jiných sdělovacích prostředků musí nadzvednout každého. Jenže Pravda a Láska, která ovládá pořád naše veřejnoprávní média, a ke které patří i pan Bursík, některé informace prostě do vysílání nepřipustí (vlastní dlouholetá zkušenost).

NIKDE jsem nečetl ani neslyšel můj oblíbený bonton, že pokud by Temelín dostával za elektřinu tolik, kolik se nuceně platí větrným tunelářům, byla by tato investice už DNES zaplacena.

Mimochodem, jak byste energetickou situaci naší zemmě řešil Vy?

Milan 16.3.2007 0:09

Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

bylo vždy a všude považováno za vlastizradu.

Vasek 3 16.3.2007 1:15

Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

Nejlepsi by bylo obesit, zastrelit, nafackovat a zahrabat.

EVa 16.3.2007 6:41

Re: Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

v uvedeném pořadí. Nicméně je škoda, že pan Bursík postupně ztrácí glanc. Zpočátku se mi jeho jednání i projevy líbily, ale co produkuje poslední dobou...

kdokoli 16.3.2007 7:55

Re: Re: Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

Jojo, zdá se, že neunesl tíhu moci ;-)

J.Mach 16.3.2007 9:21

Re: Re: Spolčení s cizinci proti vlastní zemi

trochu upravte pořadí jednotlivých aktů a bude to naprosto v pořádku. Ale docela by stačilo zelené nevolit a oni Bursíka odstaví sami a Bursík bez politiky bude jen jeden z mnoha majitelů realit. A doma si namontuje environmentálně škodlivé zářivky, na střechu namontuje větrník a jezdit bude hybridním autem, co má  o celou třetinu menší spotřebu než Škoda 120. Jo a elektřinu, pokud ji bude kupovat, bude kupovat pouze zelenou, na to si pořádí speciální filtr.