11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 7:41

Nepleťte si volenou oligarchii s demokracií

Důvěra USA je blábol, kdyby nám věřili, tak tady nemusí být základna USA, ale jen zařízeníz  USA ;-PAmerická základna je jasný signál, že si na našem území může dělat kdo chce, co chce viz Guantanámo.

To že jste zmodralý komunista neznamená, že Vám na nové mimikry skuteční demokraté skočí. Je jedno jestli tu chcete přivítat "zachránce" z Východu, Západu či galaxie Gammma, jste pořád stejná vlastizrádná kolaborantská pakáž.

xx 10.9.2007 7:37

Re: Bystrov si léčí nějaké mindráky z toho, že pochází z východu.

Bystrov (protože pochází z východu) narozdíl od Skeptic/a Maxim/a ví, o čem mluví.

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 7:35

Bystrov si léčí nějaké mindráky z toho, že pochází z východu.

Ovšem léčí si je tím, že předvádí nesmyslnou východní agitku šitou dle nejlepší  židobolševické propagandistické tradice bývalého SSSR(nikoli ruského impéria). Akorát, že nyní se cítí povinován hájit zájmy nového pána z USA.

Zajímavé, jak se díky radaru odkopává všelijaká cizácká pakáž, která by sem ráda zatáhla dalšího Velkého bratra za pomoci nesmyslného strašení neexistujícím nebezpečím.

ODSak 10.9.2007 7:28

Štít proti zlu

Měli bychom být pyšní na to, že konečně patříme mezi demokratické země! Na to, že máme důvěru USA. Americká základna na našem území dává jasný signál všem darebákům, že není radno si cokoli začínat! Chápu, že všichni komunisté a podobní pomlouvači demokracie jsou zásadně proti. Oni přeci chtěli opět přivítat zachránce z východu!!!!

Veselý 10.9.2007 7:23

Dávám za pravdu autorovi

nemáme na výběr. Na druhou stranu, i Rusko i USA nejsou jen říší zla a dobra. Rusko se proti minulosti hodně změnilo. A váhal bych nazvat USA zemí svobody. Choval bych se prakticky, nyní jsme spojenci USA, musíme s nimi držet basu. To neznamená, že nebudeme hájit své zájmy.

Mirek F. 10.9.2007 7:15

Re: Doporučuji každému antiradaristovi návštěvu Ruska

S charakteristikou Ruska máte do značné míry pravdu (beru, že takový Pavlov, Mendělejev,  Koroljov nebo Kapica jsou pod rozlišovací schopností leckterého uvědomělého Zápaďana:-)). Ovšem popisovat situaci tak, ýže všude jinde by byl mír, vyspělá civilizace a lidská práva, nebýt ruské expanze, je blbost. Ono bylo zvykem, že každý ukrajinský, pobaltský nebo středoasijský bolševik se bleskutychle přehrál na uvědomělého vlastence trpícího pod zlými Rusy, něco takového známe i u nás, kdy se x slovenských bolševiků najednou přeměnilo na uvědomělé vlastence chránící svůj lid před českou agresí.

Mirek F. 10.9.2007 7:10

Na autora článku

platí pořekadlo, poturčenec horší Turka, až člověka nemůže nenapadnout, jestli některými svými argumenty nechce naopak myšlenku spojenectví se Západem zdiskreditovat.

Například argument, že Rusko po staletí válčilo a expandovalo. proboha, neustálé rvačky o moc a území byly ve středověku a klidně možno říci i v devatenáctém století typické pro KAŽDOU mocnost i podmocnost. Rovněž tak ztotožňování ruského a komunistického, přece expanzi a rozšíření myšlenek bolševismu měl v genech každý věřící komunista, národnost nehrála roli. Že iniciátoři bolševického převratu a později i vládci SSSR byli původu přečasto neruského je rovněž neoddiskutovatelný fakt.

OK, patříme k Západu, do NATO, s tím naprosto souhlasím. Jenže takovéto propagandistické kolovrátky, kterése roztočí při každé příležitosti, kdy zdejší občané nehodlají slepě plnit pokyny spojenců, je nesmírně kontraproduktivní. Radar je otázkou diskuse, nejen u nás, ale (hlavně) i v USA, berme ji , prosím vážně.

vi 10.9.2007 6:59

Nejde o to jaká základna, ale komu. Víme to dobře?

Toho Mitrofanova jsem nečetl, ale srovnávat lze. I Hitler pustil do Terezína mezinárodní červený kříž, což američané odmítají. Nepodepsali mezinárodní úmluvu proti mučení, která zahrnuje i kontrolu věznic. Možná neexistují, ale je možné ,že na nějakých ostrovech, " stejně snadno dostupných jako americká radarová základna" stojí koncentrační tábory pro "nepřátelské bojovníky", které nikdy , nikdo neuvidí. Také se nikdy nedovíme jaká se tam páchají zvěrstva. Snad až z učebnic dějepisu jako v případě Osvětimi.

Muki 10.9.2007 6:40

Re: Rusofilství je pevná víra

Abodente, nas slavny novinar Peroutka, jejich soucastnik to napsal takto. Oni videli skutecnost, ze je hrozna, ale bali se ric pravdu, aby neuskodili svemu idealu. Verili,kdyz budou rikat vymnysly, ze nakonec prospeji dobre veci v budoucnu. Verili, ze se prolzou as k pravde!

Muki 10.9.2007 6:36

Re: usofilstvi je bez realnych podkladu

Diky za ukazku, ze rusofili neprevedci zadna realita.

Martin 10.9.2007 5:39

Re: Totální ignorante

blebleble

zvlast ty lidi co propoustej po par letech kubanskyho gulagu bez obvineni a se slovy sorry arab je pro nas a pro jiny uzitecny idioty synonym teroristy, ten rozdil je fakt velkej, a i pro ty decka co tam civilizovane bez obvineni sedely

Martin 10.9.2007 4:56

usofilstvi je bez realnych podkladu

ceska republika nikdy nema zadny zaruky, ze v nejakym dalsim mocenskym rozdelovani sveta napriklad cinanum nepreda sveho verneho spojence a spolubojovnika do jejich sfery vlivu

rusko je pro nas zhruba stejny super kamos jako jsou skvelym pritelem spojene staty pro zeme latinske ameriky. vystrcte usofilove a radarohujeri svy nosanky trosku dal nez jen do ceskych luhu a uvidite, ze svet neni tak jednoduchej a hodni strejckove uz neexistujou

Martin 10.9.2007 4:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: navic neexistuje zapad a vychod

nablblej nacku, pro tebe je myslenek skoda, ty bys stejne nikdy nic nepochopil :-D

Abonent 10.9.2007 3:12

Pro "mik" : Guantanamské mučení tloustnutím

Pozor !

Zajatci na Guantanamu si oprávněně stěžují na tloustnutí. Dostávají stejnou stravu jako američtí vojáci muslimské víry, a protože si takové dobroty nedokážou odepřít, jsou dnes mnozí z nich tlustí jako vepři. Což je samozřejmě jako pravověrné muslimy těžce frustruje. Více třeba zde : http://www.slate.com/id/2083612/

Tak mučí zlá Amerika statečné bojovníky proti imperialismu ! Hanba !

Pohov.

Abonent 10.9.2007 3:02

Rusofilství je pevná víra

Vážený Finrode, naprosto souhlasím s Vaším hodnocením Ruska. Na druhou stranu ale nevěřím, že proruské zapálence vyléčí pohled na ruskou realitu.

Naši předkové ve druhé polovoně 19.století měli o Rusku informací dost, a přesto blouznili o přimknutí se "k mocnému dubisku". Havlíček byl světlou výjimkou. Levicoví intelektuálové jezdili do Sovětského svazu celá třicátá léta; byli naprosto slepí vůči hladomoru, zprávy o procesech jejich vírou v pokrokový socialismus neotřásly. Andre Gide nakonec pochopil; ostatní nikoli, nebo lhali i sami sobě - viz např. Fučík.

Moje matka pracovala v osmdesátých letech chvíli jako externí průvodkyě PIS. Vyprávěla pak často o jedné skupině Francouzů, zřejmě členů CGT. Jejich vedoucí (prý vypadal jako Marx) svoje ovečky poučil, že drahé a nedostupné automobily jsou velkým výdobytkem českosvenského socialismu, neboť tak moudrá komunistická vláda brání znečišťování životního prostředí přílišným automobilismem. Moji matku následně udal za podivné názory svým československým soudruhům.

Budou čeští rusofilové schopni vidět ruskou skutečnost ? Pochybuji. Protiraketovou základnu musíme postavit bez jejich souhlasu.

arogant 10.9.2007 2:52

Re: Doporučuji každému antiradaristovi návštěvu Ruska

Moje řeč. Země ovladané smečkou čekistické mafiokracie, věčně přiopilé generality a byrokratické věrchušky. Proč asi z Ruska emigruje tolik lidí?

Finrod Felagund 10.9.2007 2:37

Doporučuji každému antiradaristovi návštěvu Ruska

či jakékoliv oblasti, kterou Rusko či Rusové okupovalo či dodnes okupují. Já jsem to udělal a opravdu neumím pochopit, kde se bere v tolika lidech v ČR ta přilnavost k ruskému medvědu - vždyť co je Rusko za zemi kromě několika literárních, hudebních či jiných uměleckých géniů typu Dostojevského či Puškina? Stát plný špíny, bordelu, korupce, alkoholismu, naprosté a bezbřehé státní zvůle, plebejství a lidí, kteří nostalgicky vzpomínají na dobu, kdy se jich celý svět bál (ano, takhle přesně to říkají). Totéž je v jakékoliv zemi, kam se Rusko kdy rozhodlo expandovat a jen velmi těžce se to vykořeňuje. Nevím, jestli čeští levičáci tohle vědí, ale pokud to nevědí, měli by se tam rychle jet podívat, a pokud to vědí a i tak se chovají tímto způsobem, měli by být společností posouzeni jako vlastizrádci.

arogant 10.9.2007 2:35

Re: Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Ano, v demokracii se to mohlo filmovat a zveřejnovat. Zato tady při pádu totality komunisti zbaběle ani nepípli na obranu vlastní diktatůry, ze které se čtyřicet let nesmělo nic neoficialího zveřejnit. A přesně tytíž typově obdobní chtějí mařit pod různými pseudozáminkami legitimní obranu státu a jeho spojenců. Dobře vědí že US základny jsou bez problémů na více místech evropských spojenců a Evropa nemá prostředky na obdobnou obranu.

kat Mydlář 10.9.2007 2:20

Re: Re: Re: Re: Re: navic neexistuje zapad a vychod

Sockome martínku, nemáš tam ještě nějakou velkou, přímo geniální myšléénku? Třeba něco o radaru...:-)

Vasekpasek 10.9.2007 2:14

Re: Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Vy jste v úvodním příspěvku psal cosi o statečných protestujících, což jsem vám dost přesvědčivě vyvrátil.

Abych se přiznal, žádné davy tlučených Američanů jsem neviděl, ale dokážu si velmi dobře představit, co vám zde čs. televize servírovala. Viděl jsem pár jiných, dnes už humorných, ukázek tehdejší tvorby...

Martin 10.9.2007 2:08

kdybys blbecku pouzival mozek

tak vis, ze se vyjadruji jen v dost uzky skupine temat ne jako ty vsude a o hovnu :-D

Martin 10.9.2007 2:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

hele lhari, to ze ty nepises svy vlastni nazory ale propagandu na neci objednavku, neznamena ze tak je to u kazdyho

i kdyz jsem rad ze financujou takovy pitomecky jako ty, jen to ukazuje bezradnost zastancu radaru, ale ty za par britskejch cigaret udelas cokoliv i totalniho idiota ze sebe :-D

wow 10.9.2007 2:06

zjistuji ze

nejdrzkatejsi "diskuter" je Martin - vi vsechno, vsade byl a naprosto rozumi vsemu .... jinak zna dve byliny: sedmikrasu a kravske lejno! At zije Martin, vice Martinu, vice Addidas!

Martin 10.9.2007 2:05

Re: Ovšem globální ničící sílu mají jen USA a Rusko. Tohoto Ruska:

to jakou silu ma cina, je tezko dnes odhadnout, ale uz dnes se da zjistit, koho povazuji americana za sveho rivala v budoucnu a rusko to rozhodne neni, respektive nema takovou vahu jako jiny rival :-D

Martin 10.9.2007 2:04

Re: Re: Re: Re: navic neexistuje zapad a vychod

nemam potrebu jako ty neco opisovat, takze chudacku neposuzuj vsechny lidi podle sebe, to ze svet neni jen rusko a amerika vi i male dite, tebe na zvlastni skole to ale mozna nenaucili

Martin 10.9.2007 2:03

Re: Re: Re: Re: Re: navic neexistuje zapad a vychod

a jakypak fakta to primitive prekrucuju ? jo ja zapomnel, zdejsi zastanci radaru stejne jako drive bolsevici jsou studnici moudrosti a neomylni, neni divu, kdysi milovali sovetsky zakladny dnes milujou americky

Historik 10.9.2007 2:00

Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

To, co jsme tehdy viděli z USA, nebylo moc zábavné, vy jste se smál? Ty davy tlučených Američanů nevypadaly, že je to baví. Nechme se v České republice překvapit, protože jsem přesvědčen, že blízká budoucnost ukáže, kdo z nás se plete. Já na svém tvrzení v úvodním příspěvku trvám.

kat Mydlář 10.9.2007 1:54

Re:chceš li poznat svého nepřítele, musíš ho studovat.

Nevím proč bych se měl stydět, že čtu i bolševické plátky. Z nich se dozvím co od nich lze čekat. A navíc má to tu výhodu, že vím kolik toho různí martinové vydávají za své myšlééénky a přitom jim to už někdo dávno před tím předžvýkal. :-)

Vasekpasek 10.9.2007 1:47

Re: Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Jasně, komunisti nám tu v 60. a 70. letech minulého století pouštěli různé zábavné věci. Ovšem kupodivu nám už nepouštěli záběry z Maďarska nebo z Číny, čím to jenom může být?

A ještě k té statečnosti: Já osobně považuju za statečného někoho, kdo věří svému ideálu a je ochoten pro něj riskovat. Můžete mi říct, co riskují dnešní "demonstranti" proti USA radaru? Nebo máte jiný výklad slova statečnost?

Historik 10.9.2007 1:41

Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Pro autora Autor: Vasekpasek IP: 86.63.215.xxx Datum: 10.09.2007 01:17

O tom, jak surově a brutálně dokáže rozhánět demonstranty a americké občany v USA americká Národní garda a americká policie bylo zveřejněno tolik televizních záběrů zejména ze 60. a 70. let 20. stol., že bych doporučil raději nepřipomínat tyto "americké demokratické tradice" o svobodě demonstrovat. Obávám se, že v České republice nás to od naší policie čeká taky, protože americká vojenská přítomnost na našem území přinese jen problémy a obávám se, že i tyto důsledky. Ostatně nevěřím, že dnes je nám ukazováno z USA všechno, co se tam děje proti zahraniční politice USA. Tehdy se v USA demonstrovalo proti americké válce proti Vietnamu.