25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:59

Tak si říkám jestli jte tak prostoduchý nebo to jen hrajete?

Od Ruska získáváme strategické suroviny za světové ceny a Rusko zde nemá prakticky žádný vliv. USA tu mají ohromný vliv i přesto, že nám nejsou schopny nabídnout nic podstatného, co bysme nekoupili jinde levněji. Nemluvě o tom, že doplácíme přímo na jejich dobyvačnou politiku.

Ludva 10.9.2007 9:59

Re: Re: Re: kdo je proti?

To Vy jste nás všechny zařadil do jednoho pytle. Černobílý svět je Vaše vidění, že ano ?

Stredocech 10.9.2007 9:58

Sám jste to napsal

Rusko se nezachovalo příliš přátelsky. Proč bychom se k němu příliš přátelsky měli chovat my ohledně radaru?

ODSak 10.9.2007 9:55

Re: Každý tady bude pro nebo proti.

Tak musím uznat, že tohle zaslouží pochvalu! Souhlasím! Případné referendum by pravděpodobně - nehledě na skutečný důvod -  bylo jen kulisou pro pokus zvrátit demokratický vývoj, popření výsledku voleb a návrat ČSSD, tentokrát s neskrývanou podporou komunistů k vládě! Referenda se nebojím, ale považuji ho zbytečný luxus! Máme své zastupitele,kteří by měli zodpovědně rozhodnout a neschovávat se za anonymitu referenda!

čtenář 10.9.2007 9:54

Pan Bystrov v narážce na řeči,

že US radar bude znamenat vojenskou okupaci jen rozvádí starou moudrost z období totáče vyjádřenou lidovým vtipem "Co je to okupace?" Je to to, když dotyčná armáda obsadí dané území dříve než SSSR. A má pravdu. Vojenskou kantýnu nám zde USA nezřídí, tak alespoň ten radar, abychom byli "okupováni" včas. Antiradaroví křiklouni mají možnost požádat Putina o bratrskou pomoc. To se v minulosti již velmi osvědčilo. Jistě je ochotně vyslyší, jako Brežněv kdysi těch 99 pragováků. Je to nakonec stejně jako tenkrát v zájmu světového míru proti válečným štváčům, jak tomu rozumí i naši přední umělci jako Chytilová aspol. Někdo je prostě vod volů, i když se honosí titulem zasloužilý umrlec.

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:54

Také v tom bývalém CCCP žerou malé děti a prý nevrací zavinovačky, no řekněte není to hrozné?!

;-D;-D;-D

Stredocech 10.9.2007 9:53

V tom máte pravdu

"Žádný stát nemůže být zachován jen vnějšími silami." - to napsal pro změnu Clausewitz v souvislosti s dělením Polska.

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:50

Proč jsme podle Vás v NATO a EU?

8-o

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:48

Tak jste předvedl, že jste rasistický primitiv, co tam máte dál skoro skopčáku?

8-o

oakman 10.9.2007 9:47

Pár rozdílů

CCCP (nebo jakkoliv tomu říkáte) - země, která sice téměř dobyla svět, ale nikdy nedokázala nakrmit své lidi, udělat z nich občany prostě nejde, na to jsou částečně příliš degenerovaní, částečně příliš loajální svým diktátorům. Země příliš velká a ambiciozní než aby nebyla nebezpečná, příliš chudá duchem na to, aby byla v něčem příkladem. Země, která nikdy nebude centrem Evropy, ale vždy jeho výbojnou marginálií. Země, která bezesporu má fondy na dobré nebo ještě lepší rozvinutí okopírovaných technologií, ale sama žádnou nenabízí - nic z toho, co Rusové dělají dobře není původem ruský nápad.

Vysvětlete mi, proč bychom měli v 21. století nadržovat sředověku?? Žeby středověk v mnohých z vás?

Stredocech 10.9.2007 9:47

Re: Co to je za blábolení, ODSáku?

Proč si myslíte, že před takovými 100 lety či dříve by si nikdo toto nedovolil, i když by na to měl technické možnosti. Proč by si ještě před 50 lety žádná ozbrojená skupina nedovolila obsadit školu a vzít děti jako rukojmí.

Pokud by totiž takto napadený disponoval značnou vojenskou převahou, odveta by byla natolik brutální, že by teroristy a TY, CO ZA NIMI STOJÍ rychle přešla chuť na něco podobného. Dokonce i salónní pacifisté by v takovém případě nejspíš drželi hubu.

Co UDĚLALO Španělsko koncem 16 století když se tam vzbouřili zbylí machometáni a přijali pomoc od svých severoafrických souvěrců??

třitečky 10.9.2007 9:46

.

Nejde o to, zda spadneme dosféry vlivu amíků nebo sféry vlivu rusů. Jde o to, zda máme šanci vliv rusů umenšit či zda tuto šanci si sami promarníme i přes vysokou pravděpodobnost, že druhou takovou již nedostaneme.

Pro kolektivisty více po lopatě: jde o to, zda budeme bývalou kolonií nebo zda budeme kolonií nad kterou protektor jen dočasně ztratil kontrolu.

Mirek F. 10.9.2007 9:46

Re: Rusko, plyn a Ukrajina

Ona je povinnost umožnit transit? Řekl bych, že bohužel pro nás ne. Dle popisu události se rusko nezachovalo příliš přátelsky, leč jednalo obchodnicky, aby vydělalo. Legálně:-/

Mirek F. 10.9.2007 9:43

Re: Andy, ty jsi velmi primitivní robot - koukám, že ti nikdo nechce udělat upgrade operačního systému HitlerVista1933

.. a o tom všem jste už před listopadem mluvil na Kavkaze s tamními okresními hejtmany:-)

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:42

Tino pro Vás jako extra magora opakuji

Jsem pravicový libertarián, bezbožník, český nacionalista a xenofob, ale s normálními ani namodro přelakovanými rudochy se nepaktuji. Když nemáte argumenty, tak alespoň nelžete.

Navíc ODS není pravice, ale skládka všelijakých bezduchých kreatur bažících po výhodičkách na úkor občanů ČR.

Mirek F. 10.9.2007 9:41

Re: Re: Re: Žasnu, že po 40 letech komunismu mohou být u nás lidé, kteří jsou proti

Vcelku souhlas. Ovšem když i tady v diskusi vidím lidi, kteří deklarované spojenectví s USA (realizované ovšem způsobem, že odkýveme vždy všechno automaticky)  obecně a radar speciálně vidí jako 100%-ní věčnou záruku, že se můžeme hodit do klidu, tak mě jímají jisté obavy

slovan 10.9.2007 9:41

To snad nemyslite vazne

Prostredky ktere SSSR vydaval na zbrojeni nemohl pouzit na reseni vnitrnich problemu, byl jste nekdy v byvalem SSSR delsi dobu, videl jste tam prazdne obchody a neskutecny bordel? Jiste, neco jbylo zavineno ruskym naturelem ale nedostatek prostredku ktere davali do zbrojeni se na tom take vyrazne podepsal.

Ludva 10.9.2007 9:39

Re: Re: Žasnu, že po 40 letech komunismu mohou být u nás lidé, kteří jsou proti

Vidíte, a právě toto se lidem na USA líbí. Srovnat všechny, kdo mají jiný názor do latě, nejlépe humanitárním bombardováním. Když se USA tolik bojí virtuálních zbraní Íránu, tak proč je nezbombardují jako ostatní a nám nedají pokoj ?

oakman 10.9.2007 9:39

Andy, ty jsi velmi primitivní robot - koukám, že ti nikdo nechce udělat upgrade operačního systému HitlerVista1933

Ano Andy, nevládne tam ani Pruský Kaizr, kerý moudře držel cizince u dvora a mužika rypákem v bahně, on tam nevládne ani ten tvůj židobolševik, který mužika vytáhl z bahna, pokusil se ho vzdělat a civilizovat do podoby Homo Sapiens za použití nechopných "reformy" jako paliva doby, on tam nevládne ani ten "internacionalismus", který jim diktoval "osvobozovat" trpící dělníky celého světa (čti - po obsazení nevyvraždit = osvobodit).

Dnes tam ten ožralý dobytek vládne skrzevá svoje lampasáky a fízly. Čili nová fáze 1 - budeme tak dlouho vraždit, dokud tu nezbydou jen stejně myslící. Mužik má zase rypák dole, jen bláta trochu ubylo...

Pokud existuje Ruský národ, srovnání toho národa, za který mluvil Tolstoj a Dostojevskyj s tím, za co mluví RassPutin, potvrzuje teorii, že jako kříženec Ukrajince, Švéda a Mongola, který se "učil od Prusů", je Rus tím největším outbreedem okolo nás. Naše jediná klika je v tom, že doufejme vychcípají dříve než znovu "osvobodí" půl Evropy.

Andy tu fandí národu, který musel "osvobodit" ČSR - to aby se konečně naučil používat splachovací záchod a vytírat si zadek. Dále jsme ho naučili jíst příborem, rozlišovat hovězí od svininy, konečně pochopil, že mjaso u nás není z koček a psů....

Michal 10.9.2007 9:37

Re: Re: Re: Co to je za blábolení, ODSáku?

Tomu nerozumím. Jak to dokázali? Tím že zabili civilisty? Je vidět, že máš jasno, kdo jsou ti hodní.

Stredocech 10.9.2007 9:37

Re: Ještě lepší je žádný radar a žádné mešity

Pokud by nás bylo minimálně 20x více, mohl byste mít pravdu.

ODSak 10.9.2007 9:36

Re: Re: kdo je proti?

To se máte čím chlubit jste komunista? Nebo jiný darebák?

Stredocech 10.9.2007 9:35

Re: Re: Žasnu, že po 40 letech komunismu mohou být u nás lidé, kteří jsou proti

"Vždycky je lepší zkusit štěstí, než čekat s rukama v klíně na svůj zmar." - Machiavelli. Tentýž politolog varoval před snahami o neutralitu protože "pak budeš první kořistí vítěze k velké radosti poraženého."

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:34

Ještě lepší je žádný radar a žádné mešity

;-P

Tino 10.9.2007 9:34

Každý tady bude pro nebo proti.

 Nikdo už své přesvědčení nezmění a bude uvádět své důvody a fakta. Rozhodně je to politický problém, který však rozjela původně ČSSD svým tajným jednáním. Její vstřícné gesto pro americký radar se posléze změnilo v populistické pokřikování o referendu. ODS se jednoznačně od počátku své vlády postavila k problému věcně a otevřeně. Jde tedy o politický zápas ČSSD, o znovu nabytí moci. Jakýkoliv populistický krok proti opozici je dobrý. Komunistické - "účel světí prostředky" se v radarovém problému používá do důsledků.

 Já tady nepohnu s názorem všelijakých "maximů" nebo "Radků". Jejich zavilost vůči ODS a koaliční vládě jim ani neumožňuje jiný přístup. Nejde vůbec o radar samotný, jde jim o jakoukoliv možnost napadnout ODS a zvýšit agitací aspoň trochu preference levice. Pokud by byla u moci ČSSD a projednával se radar, pak by zajisté(což už předvedli svým utajeným jednáním) z většiny nenacházeli na radaru nic kontroverzního. Pravice a její vláda je jim solí v očích. Spojuje to ČSSD s Komunisty a ani Paroubkův poslední názorový "veletoč", podle kterého se jejich strana má odlišit od Komunistické a tím získat nové voliče, nic nezmění na faktu jejich současné i budoucí úzké spolupráci.

 Takže "maximové" přiznejte chlapsky barvu! Stačí vždy místo názoru v diskuzi napsat - "Jsem komunista!" a to všem rychle bude jasný váš názor. :-)

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:33

To jste pěkně popsal ten bordel způsobený kosmopolitními (tedy i internacionalistickými)Židy v Rusku a přilehlých zemích.

Nebojte pohlídám si Vás. ;-D

Stredocech 10.9.2007 9:32

Re: Re: Žasnu, že po 40 letech komunismu mohou být u nás lidé, kteří jsou proti

Ty "vnitřní příčiny" by nenastaly, kdyby 25% HDP nešlo v SSSR na zbrojení.

Stredocech 10.9.2007 9:28

Rusko, plyn a Ukrajina

Ono je mnohem zajímavější vědět, jak to skončilo. Rusko totiž Ukrajině umožnilo tranzit plynu, nakupovaného za tržní cenu (tedy takovou, za jakou jí to byl dodavatel ochoten prodat) v Kazachstánu v množství, které když se to celé zprůměrovalo, dovolilo stav, že Ukrajina platí za stejné množství plynu celkově stejně.

Také my jsme měli dokonce POHLEDÁVKY v Kazachstánu a Kazachstán byl ochoten je zaplatit plynem. Jenže Rusko nám odmítlo tranzit plynu a tak se ta pohledávka prodala RUSKÉ firmě za zlomek cenu (tuším že to byla pětina). Odmítnutí tranzitu je obecně považováno za poměrně dost nepřátelský čin.

Ivan 10.9.2007 9:27

Re: Žasnu, že po 40 letech komunismu mohou být u nás lidé, kteří jsou proti

Zase ten  nesmysl o uzbrojení SSSR. Ten se rozpadl z vnitřních příčin a USA zbrojení se na tom nepodílelo ani čárkou. Co dělaly USA před padesáti lety je nezajímavé, důležité je, co dělají teď. Okupace Iráku pod vylhanou záminkou, okupace Afganistánu pod vylhanou záminkou a podpora těch nejodpornějších diktatur (Saudská Arabie, Pakistán atp.). Statisíce mrtvých Iráčanů vinou US army, prudce zhoršená bezpečnostní situace na celé zeměkouli, nebezpečí dalšího kola zbrojení atd., atd.. Právě pro zkušenost se 40-ti lety vlády bolševiků jsou lidé proti špionážnímu radaru na našem území. Ať by to byl radar kohokoliv. Těch 70% proti ukazuje, že je přece jen těžké oblbnout občany této země propagandou (teď přijde na řadu snaha koupit si je - Topolánek už vyjednává o výši úplatku pro starosty a jejich obce). To amíci se oblbnou propagandou snadněji.

Mirek F. 10.9.2007 9:26

Re: lepsi jeden radar

Zabrání radar imigraci?