8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 10.9.2007 9:25

Re: Žasnu, že po 40 letech komunismu mohou být u nás lidé, kteří jsou proti

Nic proti alianci s USA nemám, je to asi opravdu nejlepší možnost. Ale představa, že "tohle už bude fungovat, protože to zbývá jako poslední možnost, takže to fungovat musí" se mi zdá poněkud nepodložená. koneckonců, sám jste uvedl příklad jižního Vietnamu, tam byly také smlouvy a písemná ujištění...:-(  

ps 10.9.2007 9:25

Re: To by musela být proti celá ODS :-)))

Za to rudohnědý skeptik zachovává jednotnou názorovou frontu, podle sovětského vzoru.

jasan 10.9.2007 9:24

lepsi jeden radar

nez 20 mesit

-ferry- 10.9.2007 9:23

Plusy a minusy ...

... které jsme zažívali pod vládou SSSR,budeme zažívat i pod vládou USA ! Jen idiot si může myslet opak! Jen pan Bystrov,Doležal B. a ještě pár dalších si můžou myslet,že teď začnou hrát roli naše krásné oči.Za první republiky si naši předci taky mysleli,že Francie sladká a hrdý Albion nikdy nedopustí ... nikdy nezradí apod. Až půjde o to předat nás Číně,tihle noví spojenci ani nemrknou.Lépe litr ropy,než jeden Čech.Kdo na tom u nás vydělá je jasné - plastičtí chirurgové !To pak už nepůjde o to obrátit kabát a změnit rétoriku.Bude se muset změnit i ksicht.Zešikmit oči,zakulatit hubu a tak. Byl bych rád,kdyby se toho dožili naši demokrati,ti by v těch ordinacích byli mezi prvními.Aby si zase něco urvali . Že jo,Bystrove ...,

Mirek F. 10.9.2007 9:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: neco o zodpovednosti

Podpora nemusí být jenom zbraněmi. saddám dostával od USA zpravodajské informace + sem  tam nějaký úvěr.

Ivan 10.9.2007 9:21

Re: Re: Re: Bystrov ví o čem píše

To, že o tom nevíte neznamená nic. Asi ty zbraně pro UCK spadly z nebe. Přivřít oči je totéž jako vyzbrojit. Drogová mafie si zaplatila akci. Konec konců, nebýt drogové mafie, tentokrát v USA, tak by Castrův režim nebyl takovým trnem v oku. Ale mafiáni se stále nemůžou smířit s tím, že jim na Kubě Castro zatrhl kšefty, zlikvidoval obchod s drogami, zlikvidoval hazard v kasinech a nenechal se uplatit jako Batista nebo jiní loutkoví vládci pod ochranou USA. Albánská mafie udělala totéž v Kosovu.

ps 10.9.2007 9:21

Re: pse, neotravujte svou debilitou

Co má 2SV společného s dodávkami plynu a ropy?

Stredocech 10.9.2007 9:20

Žasnu, že po 40 letech komunismu mohou být u nás lidé, kteří jsou proti

úzké vojenské spolupráci s USA. Všechny ostatní druhy aliancí jsme už vyzkoušeli, a přinejmenším v tetech 1938 a 1968 se ukázalo zač stály.

Američané přinejmenším ubránili nezávislost jižní Koreje, když už v důsledku činnosti domácí páté kolony opustili Vietnam.

A dokázaly uzbrojit SSSR a nás tak osvobodit od jeho nadvlády.

ps 10.9.2007 9:19

Re: Tak si pořiďte kanalizaci a nekňučte, pse.

Jako že byste pak odplynul. To stojí za zamyšlení.

slovan 10.9.2007 9:18

Re: Re: Re: Re: Re: Ja radar chci

Vy  se z tech komunistu s prominutim podelate. Proste ucitili sanci neco na tom radaru trhnout, vsichni v okoli. Az se radar postavi a zjisti se, ze vpodstate nicemu nevadi tak humbuk ztichne. S tim ze jim amici vidi trochu vic popd poklicku se nakonec smiri i Rusove, prodavat za svetove ceny nam budou tak jako tak, vzdyt plyn neprodavaji Ceskemu statu ale nemecke firme RWE

Ivan 10.9.2007 9:17

Re: Re: Co to je za blábolení, ODSáku?

Těch několik odhodlaných mladíků vyzbrojených noži ukázalo, jak jsou ti USA army a US politici po... strachy. Pokud nemají jistotu stonásobné přesily, tak jsou podělaní až za ušima.

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:16

Píši si: Xury je mimozemšťan

pbla4024 10.9.2007 9:16

Re: Re: Re: Re: Re: neco o zodpovednosti

Naopak, odkaz který jsem vám poskytnul popírá tvrzení, že by Spojené státy podporovaly Sadáma.

Mirek F. 10.9.2007 9:15

Re: Re: Re: Re: Re: Štít proti zlu

to exnul někde v base nebo v hlubokém exilu? :-)

Ivan 10.9.2007 9:13

Re: Pohádka o hodném Rusákovi

To určitě napsal nějaký zapšklý navrátivší se emigrant, který se v cizině neuplatnil a tady jeho rozumy taky nikdo nebere. Nebo nějaký místní přitroublý fanda USA, co se prochází v kowbojském klobouku a v tričku s hvězdičkami a pruhy a který se snažil v minulém režimu mermomocí upatnit v KSČ, ale ta takové trouby nebrala.

Mirek F. 10.9.2007 9:13

Re: Re: Bezdůvodně?!

Ano, Saddám je měl v osmdesátých letech minulého století. Kolik se jich našlo po invazi do Iráku. Kromě občasných nálezů zapomenuté munice z íránsko-irácké války nic.

AndyO/XX 10.9.2007 9:12

Oakmane, Židé z rudých synagog

už v Rusku dávno nevládnou.Nějak sis spletl dobu.

Mirek F. 10.9.2007 9:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: neco o zodpovednosti

Máte takové informace?:-)

Ivan 10.9.2007 9:11

Re: Re: Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Jen placený propagandista může tvrdit takovou hloupost, že se jedná o nějakou protiraketovou obranu. Jedná se přece o špionážní radar proti Rusku, které je mimochodem spojencem NATO (nebo USA podepisují smlouvy jen "naoko"?). Kdyby se jednalo o protiraketovou obranu (proti něčemu, co neexistuje a s největší pravděpodobností ani existovat nebude, totiž Korejské nebo Iránské hrozbě), tak by USA musely s radostí přivítat radar v Azerbejdžanu, který by poskytl protiraketové obraně informace o Korejských nebo Iránských raketách o nějakých 10 až 15 minut dříve.

Mirek F. 10.9.2007 9:10

Re: Re: Re: Bystrov ví o čem píše

Vaše obavy jsou liché, neboť pramení pouze z nepochopení. Jistěže Rusko chtělo něco za něco, altruistické státy neexistují...

Ale on někdo Ukrajinu nutil brát plyn nejdříve za dotované ceny? Jednalo se o dohodu, vy nám levný plyn, my vám potom v něčem vyhovíme... . Nic násilného nebo nátlakového v tom nevidím.

S Kosovem to je patrně už černý humor. On je totiž přímý vojenský zásah na straně separatistů o řád účinnější, než "pouhý" prodej zbraní. Nekritizujme něco (podporu separatistů) , co děláme sami

Ludva 10.9.2007 9:08

Re: kdo je proti?

To je smůla, že takových je nás 70%, viďte.

oakman 10.9.2007 9:07

Pohádka o hodném Rusákovi

Zdá se, že mnozí tu doufají v "dobré konce" té naší slovanské vzájemnosti. Ono je dobré připomenout, že ten CCCP měl jednu výhodu, potlačoval i ta hnutí, která jsou ještě daleko horší než BKCb. To, co dnes velí tomu prostoru, který se vydává za Ruskou Federaci, je zlý mindrák, revanš, xenofobie, malopinďourství oblečené do polních mundůrů.

Když pohlédneme na místní levici, tak zjistíe, že místní jsou naladěni na vlnu velmi podobnou. Je to opět obdoba již známého - Degeneráti a renegáti celého světa, spojme se!!

Nemůžeme čekat, že US radar bude za nás hlídat místní degenerovaný, renegátský povl. Ten musíme vyřídit sami.

Xury 10.9.2007 9:06

Re: Re: Re: Re: Re: neco o zodpovednosti

A navíc tam ještě mlátí černochy!!;-D;-D

Ivan 10.9.2007 9:06

Re: Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Přesně tak. V případě USA radaru v ČR by ta atomová bomba nad Prahou opravdu hrozila.

Mirek F. 10.9.2007 9:05

Re: Re: Re: Bystrov ví o čem píše

Zajisté by takový postup právně v pořádku nebyl. Ovšem onu smlouvu anulovala Ukrajina, která chtěla získat vyšší transitní poplatky. A pak byly dveře k novým cenám legálně otevřené... 

Xury 10.9.2007 9:03

Re: Re: Bystrov ví o čem píše

Obávám se, že nejste schopen rozlišovat mezi tím, co dělá vláda a politická reprezentace a co dělají soukromé subjekty. Jednodušeji řečeno, jestliže Rusko dodávalo Ukrajině ropu za nižší ceny, tak to nebylo ekonomické rozhodnutí soukromého vlastníka, ale politické rozhodnutí s cíli ovlivňovat politickou situaci v zemi. Stejné cíle stály za rozhodnutím cenu dodávané ropy zvýšit, když se Ukrajina začala přiklánět k Evropě. Přesně z těchto důvodů existují obavy ze státních ruských, čínských a arabských ropných fondů a firem, které by mohly kontrolou některých strategických částí ekonomiky v západní Evropě vykonávat politický nátlak na EU.  Pokud  jde o Abcházii, tak tamní separatisty vyzbrojilo Rusko právě s cílem donutit Gruzii podřídit se ruskému vlivu. Nevím o tom, že by NATO vyzbrojilo UCK s cílem odtrhnout Kosovo od Srbska.

Skeptic/us Maxim/us 10.9.2007 9:03

To by musela být proti celá ODS :-)))

Ale ani tito namodro přelakovaní komouši nejsou v této otázce jednotní ;-D

Mirek F. 10.9.2007 9:03

Re: Re: Re: Re: neco o zodpovednosti

což nic nemění na faktu, že ho podporovaly i USA.

ODSak 10.9.2007 9:02

Re: Re: Re: Re: Ja radar chci

nojo - tak ja počkám, prý komunisté Trokavce a okolí budou své pozemky prodávat jako první! Stejne jsou proti podnikání, proti USA, proti NATO...

pozorovatel 10.9.2007 9:02

Re: Re: Bystrov ví o čem píše

Pokud se týká těch cen paliv ,šlo o to ,že Rusko s Ukrajinou mělo uzavřené smlouvy o pevné ceně ještě na další dva roky, ta měla být nevypověditelná a pak se měla být podepsáná nová s novými cenami , případně tak jako se státy EU by se platilo podle světových cen. Nechcete snad tvrdit ,že tento postup je právně v pořádku ,to by se pak žádné mezistátní smlouvy ani nemusely uzavírat.