23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 10.9.2007 13:14

Re: Rusko už nám vzkázalo, že pokud nebudeme držet hubu a krok, že na nás namíří nějakou tu atomovku.

S prominutím, co je na tom nepochopitelného či pobuřujícího? To je u Američanů i Rusů standartní postup, namířit rakety na důležitá vojenská zařízení protivníka. U obou mocností je to preventivní opatření, aniž by ovšem chtěli opravdu začít jadernou válku.

Ostatně, dle stejné logiky Američané zabrali Měsíc, viz jejich vlajky tamtéž:-)

Historik 10.9.2007 13:12

Radar by nebyl žádný problém, US základny v Německu nejsou žádný problém

Problém z toho udělala až reakce RUSKA které přešlo až k vyhorožování jadernými zbraněmi. PROTO ten radar potřebujeme jako nikdy předtím. Nemůžeme ustoupit výhrůžkám.

Radar Rusko neohrožuje a Rusové to vědí. Jedná se o VLIV, který může přerůst až do ustavení zájmové sféry, ve které jsme už, bohužel, jednou byli.

Petr H 10.9.2007 13:11

Re: Re: Re: Re: Chichichi,checheche,chochocho

Nejlepší lodě má Francie,pevný to základ armády EU.Frantíci vždycky s velkou slávou vyplují,ale zpátky do přistavu je musí dotáhnout americká loď,protože jim buď dojde nafta nebo upadne lodní šroub.:-))

Konzerva 10.9.2007 13:10

Re: Re: Re: Re: Rozhodnutí

V tom případě by ten radar byl poslední kapkou, která způsobí válku s Íránem, popř. Ruskem či s dalšími. Opravdu to chceme?:-/

třitečky 10.9.2007 13:08

Re: Re: Re: Chichichi,checheche,chochocho

L lodě má dneska kde kdo. Od Francie přes Austrálii až po Indii. Číňani kupují vyřazené LL jako šrot, ale nejprve je vždy na pár měsíců zakotví ve vojenských docích.

tony 10.9.2007 13:02

Re: Rusko není nepřítelem

V Rusku nejsou komunisté u moci? Asi ne, ale vládne tam KGBák. To je historický pokrok.

kapitán 10.9.2007 13:02

Re: Re: Re: Rozhodnutí

Např. Bostonský čaj - naházení anglického čaje do moře.

Petr H 10.9.2007 13:00

Re: Re: Chichichi,checheche,chochocho

To je tendenční lež jak věž,pětiprocento.300 miliónová Amerika dává cca.$600miliard,150 miliónové Rusko cca.$400miliard a členské státy 450 miliónové EU necelých $200.A to Amerika vedle budování vlastní armády ještě financuje EU švancparádu NATO.Pětiprocento.:-))A to v to vůbec nepočítám,kolik miliard ročně najele Američka do rozvojového světa a kolik drobných lidumilní kecálkové z EU nebo mužici.

kapitán 10.9.2007 13:00

Re: Re: Chichichi,checheche,chochocho

To si Francie před 2WW myslela také - že stačí jen vybudovat OBRANÉ opevnění.

A Rusové mají samozřejmě letadlové lodě a útočné jednotky také - viz Afganistán a Čečna

Konzerva 10.9.2007 13:00

Re: Re: Rozhodnutí

Například?

tony 10.9.2007 12:59

Re: Re: Re: Svět je černobílý

Německo bylo poražené, neodvolávejte se prosím na logiku. Imperialista, to jsem hodně slýchával za totáče.

Olaf 10.9.2007 12:58

Re: Re: Re: Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Koukam, ze jste "taky odbornik"...

třitečky 10.9.2007 12:54

Re: Re: Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

Martine, vy ve své nenávisti k ODS jste jak malej Jarda (Tvrdík;-)). Ten ale nikdy nebyl členem ODS (tedy pokud to není výsadek tajného agenta rozvraceče do lůna nepřátelské ČSSD).;-D;-D

kapitán 10.9.2007 12:51

Re: Rozhodnutí

Dějiny se běžně posouvají NICOTNÝMI záležitostmi, neboť nikdo dopředu neví, že ta záležitost bude nakonec SVĚTOBORNÁ.

Martin 10.9.2007 12:50

Re: Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

A tohle všechno američani vědí,proto čekali,až u nás začne vládnout parta vlastizrádců,která se zaslepeně dívá na ameriku jako na boha všemohoucího a zrazuje své partnery v EU.

Ondřej 10.9.2007 12:49

Re: Chichichi,checheche,chochocho

USA dávají asi polovinu světových výdajů na zbrojení, Rusové asi 5% a přesto by se je USA vzhledem k jejich jaderným vojskům netrofli napadnou. Rozdíl mezi jejich armádami je v tom, že Rusové mají armádu k obraně proto je levná, zatímco američané mají zbraně určené k zásahu kdekoliv na planetě (letadlové lodě, námořní pěchota) a proto je tak finančně náročná. I se zlomkem prostředků USArmy by bylo možno vybudovat armádu, která by byla schopna efektivně BRÁNIT Evropu.

Konzerva 10.9.2007 12:47

Rozhodnutí

Těžko se reaguje na článek, který připomíná propagandu 50. let, jen se záměnou CCCP za USA. Ale jednu poznámku: za velké plus celé záležitosti kolem radaru považuji to, že nás nikdo k ničenu nenutí. USA nás slušně požádaly o možnost umístění radaru a my můžeme přijmout nebo odmítnout, aniž by to pro nás mělo nějaké důsledky (teda ze strany USA). Američané jsou natolik nad věcí, že naše rozhodnutí budou respektovat, ať bude jakékoli (zvláš´t, když nějaká mohutná podpora ze strany Kongresu pro radar tady taky není).

Bohužel tuhle svobodnou možnost devalvují hlupáci, kteří jsou v tranzu z toho, že si USA všimlo naší bezvýznamné zemičky a tím pádem možná i jich, maličkých Čecháčků. 

Ten radar je z amerického pohledu nicotná záležitost, o které tam ví pár zasvěcenců, tak by bylo dobré to tady takto brát a ne z toho dělat záležitost, která snad posune dějiny světa jinam.

>-

Skybird 10.9.2007 12:33

Pan Bystrov je se svými názory úplně vedle .....

Pro budoucnost Evropy je nezbytný v klíčových záležitostech její  jednotný hlas - tedy jasná globálně - politická a  tedy i obranná strategie, upevňování EU, úzká ale sebevědomá spolupráce s USA (pevná transatlantická vazba) a stejně sebevědomé patnerství s Ruskem.

USA musí být schopny vnímat EU jako jednoho partnera a ne (vědomky či nevědomky) ji rozdělovat. Toto bohužel často činí - viz. např. nerespektování názoru EU na způsob zacházení s Irákem a následné fatální následky jejich špatně uchopeného "boje s teroriszmem". V důsledku chybně pojatého boje proti terorismu - v t.zv. boji proti al-Kaidě zástupně realizovaném proti zemi, která neměla s al-Kaidou nic společného, tak USA promarnili 6 let a způsobily si velké problémy.

Nejnovější chybou je přístup k t.zv. protiraketové obraně. Opět chybné a z počátku arogantní přehlížení EU a NATO a zahájení bilaterárních jednání přímo s ČR a Polskem. Přitom se evidentně záležitost prioritně měla řešit na platformě NATO, ve výboru NATO - Rusko a v rámci EU. Byla-li by naše vláda sebevědomou vládou, bývala by bilaterární jednání s poukazem na své závazky, plynoucí z členství v NATO a EU odmítla a trval by na kolektivním jednání v rámci obou uskupení.

Čili pane Bystrove, napište Bushovi, že jeho politika vycházející ze strategie neokonzervativců o unilaterální uspořádání světa, že vystupování  USA ve stylu, jediná pravda je pravda naše a kdo ji jako takovou nebere je nepřítel - tedy  "Kdo není s námi je proti nám" je velikou chybou v jejímž důsledku Západní civilizace prohrává boj s malou částí radikálních muslimů a jejich fanatickou interpretací Islámu. Neokonzervativní establishment se drolí a brzy nastoupí parta jiná - i ta by se mohla poučit !

kapitán 10.9.2007 12:33

Re: Chichichi,checheche,chochocho

Přesně tak,

proto jsme v NATO se silnýma Amíkama. Nato je jediná jistota

Dr. Ban 10.9.2007 12:32

Re: Re: Re: a vás KGB?

vidim to podobne. zel bohu mistni poseroutkove, kteri by tak hrozne radi pod sukne strycka sama v okamziku kdy se zacne jednat o silnejsi vazby v ramci eu (ustava - zruseni prava veta) zacnou okamzite jecet (zejmena o jakesi ztrate suverenity) jako by je na noze brali. to ze si zde cizi mocnost postavi vojenskou zakladnu pak vitaji se souhlasnym kvikotem. federalizovat evropu proti temto svinim da jeste hodne prace.

pbla4024 10.9.2007 12:23

Re: Re: Re: Svět je černobílý

My jsme byli v Druhé světové válce poražená země?

Petr H 10.9.2007 12:22

Chichichi,checheche,chochocho

Armáda EU.:-)))Nejen,že 28 eu-států(27 plus Brusel) má už tak napružené rozpočty a vlastní armádu hoblují(450 miliónové členské země EU dávají na armádu annually $200M-v reálných číslech míň,jednotky se mnohde dublují.zatímco 300miliónové USA $600M),ale i kdyby na to ti EU žebráci někde našli peníze(to by ale bylo stávek za naše poctivé sociální přídavky),tak kdo by do tý armády asi tak narukoval,když pacifistická EU se chce bránit maximálně vystrčením holé pr/dele a mládež to má na háku?Zaveďte draft a uvidíte ten mazec.USA nepoloží ani financování federální armády,ani budování National Guards,obdoby armád členských zemí EU,a ani financování NATO a válka s terorismem.EU nemá ani na jedno,ale zato tam máte moc hezkej socík.

Pete Brich 10.9.2007 12:22

Rusko už nám vzkázalo, že pokud nebudeme držet hubu a krok, že na nás namíří nějakou tu atomovku.

Že dikutujeme o radaru, jenž chtějí Američané postavit na jejich území - kam vstoupila noha sovětského (ruského) vojáka je sovětské (ruské) území - viz emblém pod arktickým ledem.

Jinak se špatně obchoduje s někým, u něhož nevíte, zda Vám dá na stůl zlatý rubl nebo gumovou žílou po hlavě.

PB

oakman 10.9.2007 12:21

Odpovídáš si sám, sám i tedy můžeš za obrázek, který tu kreslíš.

Méně sžíravosti, více myšlení, přeji!

Žalovák 10.9.2007 12:21

Re: Rusko není nepřítelem

Spolupracovat ekonomicky ano, ale jinak    P R Y Č  O D   R U S Ů !!!!

Pete Brich 10.9.2007 12:14

Re: Re: Ano, to je, oč tu kráčí.

Vy nejste multikulturalista?

Když prodáme Budvar Budweissovi, kdo by tu pak ty patoky bumbal?:-P

PB

benon 10.9.2007 12:13

Rusko není nepřítelem

takřka 40let uplynulo od invaze Varšavské smlouvy,této tragické události...ale poměřovat dnešní rusko tehdejším SSSR je pitomost hodná pouze českých modrých syympatizantů...Rusko dnnes nenapadne ČR a ani to v úmyslu nemá a nemělo...každý ví,že ani vojenská síla není na světové extratřídě...tak proč to strašení Ruskem...Ani tam nejsou komunisté u moci...Proč ta předpojatost..Rusko je dnes státem,které se zvedá z marastu jelcinovy vlády a pomalu látá díry,které udělali lidé typu Platona Lebeděva jemu podobných zlodějů...A je jen chválihodné,že si nenechá všechno od američanů líbit...Já osobně se radaru u nás nebojím,i když s ním nesouhlasím,ale na druhou stranu nechápu ten strach z Putina a jeho právoplatných snah o posílení Ruska ve světě....

A jestli někdo považuje tyto snahy za imperiální,tak každý realisticky uvažující člověk ví,že Rusko už jen svou rozlohou mocnost nikdy být nepřestalo...Nesnažme se chtít v rusku mít americkou demokracii.každému co jeho jest...A hlavně nebojme se Ruska a ekoomicky spolupracujme...Celý svět to dělá jen ČEŠI se ofrňují...

Ludva 10.9.2007 12:12

Re: Re: Svět je černobílý

Němci tam mají základny jako důsledek II.sv.války. Podle této logiky by u nás měly přirozeně být ruské základny. Ale nejsou, protože je Rusové stáhli. Na rozdíl od Američanů, kteří je navíc tlačí sem. Kdo je imperialista ?

Mirek F. 10.9.2007 12:03

Re: Já nemusím vymýšlet argumenty, dějiny potvrdily naše kroky.

Neračte se považovat za Napoleona?:-D "Dějiny potvrdily naše kroky" takové fráze jsem byl nucen občas slýchat z bolševických rádií. tohle jste na schůzích také používali?

Mimoto, opět vám unikla niť hovoru, já se vyjadřoval k poněkud idealistickému líčení Arménů a Kavkazanů obecně,  o vašich revolučních zásluhách jsem ze shovívavosti pomlčel:-)

Ondřej 10.9.2007 12:00

Re: Re: Vážený autore vás platí CIA ?

žádná EU Army doposud bohužel není. Doufám, že se jí ale ještě dožiju a jednotná Evropa bude chráněna vlastní suveréní armádou a nebude odkázána na blahovůli USA.