30.6.2024 | Svátek má Šárka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sunny 10.7.2008 12:02

Re: Re: Komický zásah Schwarzenbergovy ochranky

Schwarzenberg má úžasný nadhled:-) A krom toho spoustu dalších obdivuhodných vlastností. Bylo by fajn mít ve vládě víc lidí jeho formátuR^

loula 10.7.2008 12:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moje řeč

Ano, vím, čísla o limitech zbraní publikovaná byla, stejně jako o jejich snižování od toho roku 1991. Znám je. Ale tato rovnováha ( i na snížených počtech) je velmi křehká a může se přehoupnout opět v závody. Ostatně Rusové již některé záměry  o odstoupení od těchto smluv oznámili, stejně jako USA některé smlouvy vypověděly. Na druhou stranu je fakt, že USA a RF - přes snížení zbraní - zdaleka převyšují vojenský potenciál  asijských režimů. Proto jsem také psal tu druhou část svého příspěvku, že raději bych viděl nějakou formu společné obrany USA a RF proti islamismu než právě přijaté řešení. Já neprosazuji pacifismus, já prosazuji spolupráci v této oblasti s každým, kdo programově "není proti nám". A v tom je podstatný rozdíl.

Gonzales 10.7.2008 12:01

Re: Dobrej tajming ČSSD :-) Bužinskij v Lihovém domě ,Paroubek na Blízkém východě a

A Májíček mlčí, kluk jeden ušatá ;-D

karel.smíchov 10.7.2008 12:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plný souhlas s panem Svobodou-děkuji mu !!

Poklop : Moskva nemá strach, z radaru, ale nemůže se vyrovnat s tím ,že postavením radaru

příjde o své přesvědčení ,že Čechy  jsou jejich území ! NAZDAR8-o>->-

Real 10.7.2008 11:59

Dobrej tajming ČSSD :-) Bužinskij v Lihovém domě ,Paroubek na Blízkém východě a

Írán v Perském zálivu otestoval víc než devět raket, o nichž informoval ve středu. Bez dalších podrobností to den poté uvedla íránská státní televize. Íránské síly údajně třetí den v zálivu pokračují v manévrech Velký Prorok. Napětí mezi Teherán a Washingtonem a jeho spojenci trvá.

jirka.s. 10.7.2008 11:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plný souhlas s panem Svobodou-děkuji mu !!

Nedělej si násilí! ;-)

BTW: A copak tvůj pobratimek patriček? Už ho v té Brazílii sežrali piraně?

Sunny 10.7.2008 11:58

Re: Re: Re: diskuse

Souhlas.

Poklop 10.7.2008 11:57

Re: Re: Re: No, ona to vláda poněkud podcenila.......

Vždy když jsme někam patřili,tak nám to pomohlo?

Gonzales 10.7.2008 11:56

Re: Re: Re: Pane Svoboda

To je jen demagogické žonglování se slovíčky. Sockomanči opravdu jen brnkaji na strunu populismu, to je marná snaha.

honzak 10.7.2008 11:55

Re: No myslím,že......

argumentovat kohákem může jen opravdu alternativně inmteligentní jedinec!

vytyk 10.7.2008 11:55

Re: Re: Pane Svoboda

R^R^R^R^R^

F2 10.7.2008 11:54

Re: Re: No, ona to vláda poněkud podcenila.......

Na vaši první otázku získáte odpověď, když si nastudujete něco z historie Evropy ...

karel.smíchov 10.7.2008 11:53

Re: Re: Poklope,

Poklope ! Tak  za 1) komunisti  nevyhrajou  ! za 2) s Ruskem máme  neblahé  velmi

špatné zkušenosti  ,což si větší část národa pamatuje!  Proto jsem pro R A D A R !!!! >-

Malý Aston 10.7.2008 11:53

Re: No, ona to vláda poněkud podcenila.......

Souhlasím s Vámi a plně respektuji dnešní realitu.Pokud některá politická strana jedná a hostí a poslouchá ruskou generalitu,nemá v politice co dělat a já považuji chování socanů za velezradu.Něco jiného je,pokud někdo protestuje a není nikým řízen a placen.Každý může svobodně vyjádřit svůj názor a v tom je princip demokracie.Kdo nesouhlasí,tak nesouhlasí já souhlasím a nejsem ani organizován ani placen ani nechodím na školení proti hnusným imperialistům jak socani.:-D

Gonzales 10.7.2008 11:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: moje řeč

Závody ve zbrojení je obehraná deska. US a RF se odzbrojují již více než jednu a půl dekády. Počínaje rokem 1991 snížili konvenční a jadernou výzbroj o více než polovinu, u některých položek i o 70% Lze něco podobného říci i o jistých asijských režimech? Pseudopacifismus který se u nás objevil spolu s Humanistickou stranou a tématem radaru je přímo dojemný. Pořádat demošku o odzbrojení ve svobodné zemi není hrdinství, nýbrž populistické tlachání o záležitosti staré jak lidstvo samo (ááno, zbraně jsou špatné). Nikdo z těchto "pseudopacifistických hrdinů" se ale nepostaví se stejnými hesly na náměstí v Damašku nebo Pekingu, protože v lepším případě by byl za "protistátní činnost" zatčen, a v tom horším, by byl "zmizelej".

Jaký má tedy tento "pacifismus" smysl? Volat po odzbrojování v Evropě a ostatní nevidět nebo nechtít vidět?

Sunny 10.7.2008 11:48

Re: Re: Vřele doporučuji!!!

R^ Ten rozdíl v mentalitě jste vystihnul přesně. Některé lidi ovšem slovy nepřesvědčíte. Škoda, vlastní zkušenost obvykle bývá bolestná.

Poklop 10.7.2008 11:48

Re: No, ona to vláda poněkud podcenila.......

Proč pořád musíme někam patřit do nějakého vlivu?USa a Rusko spolupracovaly třeba,když USA osvobodily Kuvajt.Proč by měl být fantasta?

Chris Kelvin 10.7.2008 11:48

Re: Re: Re: Nevím sice,kdo je Jan Svoboda (mělo by se uvádět,kdo čím je) ..

O písmenkách to opravdu není :-D

Gonzales 10.7.2008 11:45

Re: Re: Re: Re: Především chceme referendum

Mě se líbí, jak degeneráti vašeho typu berou Švýcarsko v těchhle otázkách "za příklad". Zjistěte si o co se konkrétně jednalo v té jejich "obraně" státu, vy diskutére.

MMCH: Zajímavostí je, že ve Švýcarsku "pustili" k volbám ženy poprvé až v roce 1971. Stalo se tak jako poslednímu státu na starém kontinentu.

Poklop 10.7.2008 11:44

Re: Re: Re: Re: Re: Plný souhlas s panem Svobodou-děkuji mu !!

je mi tě doopravdy líto.

Bubik 10.7.2008 11:44

No, ona to vláda poněkud podcenila.......

takže pochopitelně odpůrci radaru mají navrch. Stejně tak jako mají vždy navrch odpůrci nové silnice, fabriky, změny daní či privatizace zdravotnictví. dílem je to o strachu, dílem  o odporu ke změnám,  dílem z jiných důvodů.

Na rozdíl od Poklopa já nechci, aby tenhle stát patřit do sféry ruského vlivu. Vlivem to začalo, dráty na hranicích a ekonomickcým propadem skončilo. Aby se tam nedostal, je třeba býti členem silného vojenského společenství ( prohlédnutí z iluzí jsme zažili už dvakrát - v 1939 i 1948). jsem li ovem členem společenství, nemohu jen brát ale i dávat. Protichemický útvar,  vojska rychlého nasazení a třeba místo pro radar. Nebo mohu taky nedat nic a jen čerpat výhody......

O tom, že by USA a Rusko vojensky ruku v ruce spolupracovali sní jen fantastové jako Poklop.....

vytyk 10.7.2008 11:44

Re: Tak už nám nehrozí nebezpečí od Íránu a Korejců?

To by mě fakt zajímalo, jak radar v Čechách může sloužit USA, jak může být pro bezpečnost severoamerického kontinentu - Franku vysvětli!

Sunny 10.7.2008 11:43

Re: uzjjte si modre podsvincatka

Ruzumu mdlého a ducha zcela postrádáte:-) Zatímco skutečný romadúr je pro mnohé delikatesou - byť smrdutou, vám zůstal jen ten puch;-D

Poklop 10.7.2008 11:40

Re: Re: Autor je hysterik a jeho úroveň je nulová

Někdo zase tvrdil,že mají atomové zbraně.Oni kecají všichni.

stanley 10.7.2008 11:40

Re: Plný souhlas s panem Svobodou-děkuji mu !!

Naprostý souhlas a díky. Ti,co 40 let se strachy tetelili nyní protestují proti radarové základně a o jaderných zbraních v lesích nad Bílinou nikdo nic nevěděl a nikdo se jich ani na nic neptal. A kdyby náhodou věděli tak už je nikdo nespatřil. Miluji svobodu a nikoliv buranství z východu.>-

jirka.s. 10.7.2008 11:40

Re: Re: Re: Re: Plný souhlas s panem Svobodou-děkuji mu !!

Na lítost pro mně se klidně vyprdni! Věnuj ji raději těmhle http://cafe.loveme.cz/video/bezdomovci-v-rusku-sokujici-video/ , když je tak miluješ!

BTW: Svého otce jsem měl rád, právě tak jako on mne a jsem mu do smrti vděčný! Jest ovšem na pováženou, že mi ho tu připomínáš už cca po desáté! Kolik let si odseděl ten tvůj ? Oidipův koplex s tebou evidentně cloumá!

maznak 10.7.2008 11:39

Re: Vřele doporučuji!!!

Skvělý odkaz. Vypovídá o ruském pohledu na svět víc než cokoliv co jsem kdy četl. Je to velmi přesné, čtyři roky jsem v Rusku žil. Jsou jiní, jejich logika je jiná, jejich svět je o dost surovější. Kdyby bylo zle, opět nám přijdou "pomoci". Ta pomoc by mohla být zase horší než původní problém. Nepovažují se a ani nejsou součástí naší "západní civilizace". Rozumí jen síle, nemají zábrany - vůbec nechápou proč by je měli mít.

Proto chci radar, kdyby už jen jako symbol. Obávám se že si už zase musíme vybrat mezi dvěma světy a já nemám pochyb který preferuji.

loula 10.7.2008 11:39

Re: Poklope,

Proč bychom museli spadnout my dolů, proč by se naopak Rusové nemohli rychleji integrovat do okruhu našeho. Pokud chcete ztížit spolupráci s Ruskem a ev. Čínou, není třeba stavět žádný radar, stačí daleko jednodušeji a laciněji přerušit diplomatické styky.

Gonzales 10.7.2008 11:38

Re: Obrana USA

Že si tím zatěžujete hlavu. Evidentně patříte k zaprdenym umravnovačům, co hledají význam slova "okupace" a chteji v zajmu republiky "objektivitu", neb je to prece jedina principialně správná možnost zachyceni reality faktů. Odpočnou si, pane a přečtou něco z historie.

Sunny 10.7.2008 11:38

Re: No myslím,že......

To rajče zcela určite letělo od magora. Nikdo než magor by se takto nechoval. Nebyl to ani projev statečnosti ani zoufalství. Bylo to jen blbé a ubohé - hodné vykonavatele.