25.4.2024 | Svátek má Marek


RADAR: Nebezpečné hlouposti a lumpárny

10.7.2008

Tak nazývám všechna veřejná vystoupení, zpochybňující potřebu existence NATO a zejména potřebu spojenectví se Spojenými státy. Tvrdit, že neexistuje po rozpadu SSSR žádné reálné ohrožení, může opravdu jen hlupák - nebo lump. S vystoupeními hlupáků ve sdělovacích prostředcích se poslední dobou roztrhl pytel. Na stejnou notu ovšem brnká v Poslanecké sněmovně opozice, a to způsobem, který mne nenechává na pochybách, že neběží o hloupost, ale o lumpárnu. Motivy komunistů snad netřeba zmiňovat. U ČSSD jde bohužel o snahu napadat vládu za jakoukoliv cenu, dokonce i za cenu ohrožení bezpečnosti vlastního státu. To ovšem jinak než lumpárnou nazvat nelze. Paroubkovcům zjevně stojí za to dostat na svou stranu něco naivních voličů, kteří věří soustředěné propagandě hlupáků a lumpů o tom, že nás mají všichni rádi, že žádné ohrožení není v dohledu.

Tohle jsem napsal před časem a pak mne to nějak přestalo bavit, zkrátka, nechal jsem ležet torzo.

Po tom, co se událo 8. června a jak to prezentovala "veřejnoprávní" televize, se k tématu s chutí vracím.

Tedy - ČT ve zprávách v 18 hodin věnovala necelých 90 vteřin podpisu smlouvy o radaru. Z toho ovšem téměř patnáct vteřin dvakrát opakovanému záběru na příď stojícího letadla (proč, to snad vědí jen programoví géniové v redakci zpráv ČT). Poté jsme viděli cca 4 minuty záběrů rozličných osob na téma radar ne! A samozřejmě povinnou minutu a půl pro odmítavý postoj opozice.

Tak tomu se říká vyvážené zpravodajství! Aby v tom nebyla ČT sama, Nova nám zase s vkusem sobě vlastním pětkrát zopakovala, jak jakýsi magor hodil rajče na ministra zahraničních věcí. (Mimochodem - líbila se mi blesková reakce muže z ochranky.)

Napadá mne, proč nikdo z žádné TV nepoložil těm, kteří prohlašují, že radar ohrožuje jejich zdraví, prostou otázku: Nevadí vám, že na ulicích a silnicích této země jsou tisíce radarů, které na rozdíl od toho vojenského soustřeďují své vyzařování přímo na vás ?

Ovšem to, co předvedla ČSSD s ruským generálem, je vrcholná ukázka politické nezodpovědnosti a sprosťáctví. Jistě, ČSSD tímto způsobem opět přetáhne část voličů KSČM. A bude se vládnout.

A stará hesla přijdou opět do módy. Se Sovětským svazem na věčné časy - a nikdy jinak (doplnili normalizátoři, jako by věčné časy nebyly dostatečně věčné) - a zase znova (doplní nejspíš Paroubek).

Ameriku hrůza jímá, za námi jde rudá Čína! To také nezní špatně, že ano?

Vtírá se úvaha - když je ČSSD ve své touze po moci ochotna jít až takto daleko, budou vůbec ještě někdy svobodné volby, pokud její taktika vyjde a ona zvítězí? Vážení přátelé, těm z vás, kteří si myslí, že teď blbnu, ze srdce přeji - kéž byste měli pravdu!