26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
komatsch 4.5.2007 14:08

Re: Štefánik

1979 mi spilal slovensky spoluzak Marian P. vrazednych cehunu, ze jsme pry (spise president Masaryk) zabili slovakum Stefanika a jine. Musim dodat ze ten slovak byl clenem matice slovenske u patera Banika.

pulec 4.5.2007 14:04

zničení elektroniky v domácnosti - argument proti radaru ?

cca před dvěma roky došlo v městečku Jiřetín pod Jedlovou ke zničení elektronických přístrojů v některých domácnostech. Důvodem bylo zvýšené napětí v síti způsobené poruchou. Distributor elektřiny poškozené přístroje zaplatil a jelo se dál.

Nikdo nevykřikoval, že se má elektřina zakázat, možná se do parlamentu tato zpráva nedostala :-)

EAN 4.5.2007 14:03

Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

Já myslím, že Darny nic nepomotal. Jen dává do souvislostí věci a události, analyzuje je a vytváří tak komplexní obraz. Což je vám zřejmě cizí, protože místo protiargumentů používáte pouze nadávky. A bohužel je pravda, že neustále lezeme někomu do pr...., místo abychom si konečně uvědomili, kde leží naše země, jaký má strategický význam, a vytěžili z toho co se dá. Aby nás konečně svět začal brát vážně, protože mu předvedeme něco jiného než poníženecké přisluhování "kam vítr tam plášť".

komatsch 4.5.2007 14:01

Re: mikrovlná zbraň ?

Zato vy jste asi skutecny odbornik. Ty rakety se jmenuji v kodu Nato SCUD!

Stanley 4.5.2007 13:47

Re: Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

Na jednostranná tvrzení reaguje někdo prudce ,ale ani Vy nemáte v podstatě pravdu, že má  Filip v podstatě pravdu !! Protiargumenty bych jistě měl, ale nechce se mi to rozepisovat . Stručně  -  Jugoslavie (Srbsko )- Kosovo, Afganistan ( Al-Kajda, nejdříve se tam angažoval CCCP), Irák (Saddam),Iran  ( Ahmadinežád,chce být nukleární mocností v oblasti), víme jak většina arab. států vystupuje proti Izraeli ! Má podle Vás Izrael , potažmo Židé právo na  život ? Do zadnice nikdy nikomu nelezu a jsem rád, že jste tam to CCCP v tom frku aspoň přidal , oni by totiž pořád taky chtěli, jenže na  to momentálně nemají !

regan 4.5.2007 13:45

Re: Divím se Vám pane Neffe

Co vy jste asi zač: rudej, nebo sosan? Nejspíš rudej sosan, co všemu rozumí a spasí celej svět, když pomotá dohromady Koreu, indiány, Huseina,Blaira,Rómy . ... No nedivím se, že jste se z toho zbláznil.

darny@centrum.cz 4.5.2007 13:34

Divím se Vám pane Neffe

Vážený pane Neffe, přečetl jsem si vaš článek o radarech a musím konstatovat, že jsem si Vás jsko spisovatele velmi vážil. NIcméně, Vaše názory na světové dění, politiku - obzvlášť Vaše vyjádření v tom smyslu, že USA jsou garantem světové demokracie mi připadá velice dementní. Já osobně si pohrávám s myšlenkou podat žalobu na hamburgrožrouta Bushe a Blaira za podněcování k rasové a náboženské nesnášenlivosti a podporování válečných konfliktů, vyvolávání válek, převratů a podporování politických režimů, které půjdou na ruku lobistickým zájmům těchto států, resp. finančních skupin. Rád bych je viděl před soudem, jako válečné zločince. Co mi povíte na to, že hledali zbraně hromadného ničení Saddáma Huseina bombardováním a ve finále po zbraních ani památka. Co povíte k tomu, že dnešní Palestinci jsou skoro hosté ve své vlastní zemi a tzv. Izraelité-nomádi co putovali po celém světě, tak se Palestince snaží vyhnat ze země a USA - garant světové demokracie Izrael v tomto podporuje.Nepodporoval by, kdyby finanční skupiny neměly své zájmy v tomto místě. Co mi povíte k tomu, že před pár lety přišel do ČR otevřený dopis, ve kterém nás USA vyzývaly, abychom udělali něco s diskriminací Rómské menšiny. Nějak tito lidé zapoměli, že "američané" jsou stále hosty na území amerických indiánů, kterých jen tak mimochodem 85% vyvraždili a zbytek nahnali do rezervací jako dobytek. To je ta Americká demokracie? Nebo válka ve Vietnamu, Koreji a všude tam kam Amík strčí nos, kde chce mít své finanční zájmy. Před rokem 1990 to bylo Rusko, komu naše vládní garnitura lezla do zadku a dnes je to USA. Tomu se říká rektální hoprolezectví. Nechápu vůbec stupidní demagogii zdůvodnění, že pokud umístíme radarovou základnu na území ČR tak nám možná USA odpustí víza. Mám pro Ami jeden vzkaz: Strčte si radary a svoje víza do pr...., já jsem mírumilovný čech z čech (všimněte si, že ne z Česka, ale z Čech) a nestojím o žádné zbraně na území čech, ani po podělané radary.

zdeněk 4.5.2007 13:32

Re: Re: mikrovlná zbraň ?

http://www.etm.cz/index.php?art=125

Trochu o těchto zbraních

zloch 4.5.2007 13:22

Re: mikrovlná zbraň ?

zloch 4.5.2007 13:20

Re: mikrovlná zbraň ?

Makléři, to jsi vyčetl ve Zvědavci? Že ty jsi strčil do mikrovlnky plechový kastrůlek s obědem? A hned byla zbraň, viď?  A cože umí ten nový typ radaru na amerických a ruských letadlech? ;-D

regan 4.5.2007 13:18

Už je to tak,

radar bude. A že bolševici a sosani řvou? Bodejť by neřvali, soudruzi vzpomínají na staré pořádky!

Karol 4.5.2007 13:18

Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

konečně rozumné slovo, až nečekané, že v tomhle hnojníku je to možné

zdeněk 4.5.2007 13:16

Re: Re: mikrovlná zbraň ?

Omyl, již dnes se testují vozidla a zbraně na odolnost proti "umělým" elektromagnetickým impulzům. Zajeďte do vyškova. Máte pravdu že s radarem to ale opravdu nesouvisí.

Roli hrají i otvory ve stínění dnes se generují ještě strmější impulzi které mají vyšší účinnost než NEMP a daleko rozsáhlejší spektrum.

Charlie 4.5.2007 13:16

Re: Re: Re: Re: Mám to z internetu.

Vono ti toho ušlo......

zdeněk 4.5.2007 13:13

Re: mikrovlná zbraň ?

nedávno jsem byl na exkurzi v jednom vojenském ústavu. Nejen že jsem se dozvěděl že v ruském divadle nepoužili čečenci žádný plyn ale elektromagnetický impuz(nesmělo se o tom mluvit) ale že to dnes již američené běžně používají. Například tím paralizují na dálku skupinu ozbrojenců. Generátor není až zas tak složitý tak se řeší jak to udělat aby jej nemohli zneužít teroristé. Je jen otázkou času kdy se to začne ve velkém používat.

Toto s radarem moc nesouvisí(jedná se o specifický impuz krátké délky který v postatě má stejné účinky jako jaderná bomba bez radiace) ale jasně to ukazuje že zbraně na tomoto principu budou v budoucnu možná použity na pacifikaci demonstrantů, ozbrojených skupin, nebo třeba i k bankovním loupežím.

honzak 4.5.2007 13:11

Re: mikrovlná zbraň ?

pán je patrně opravdu finančník, že? "soustředit  všechny  aktivní prvky do jednoho bodu" uděláte jak??? Na vzdálenost stovek až tisíců kilometrů? Fázové řízení mnohaprvkové aktivní antény je realita, šíření elmg. vln druhá. Ten "bod" bude hodně veliký...

Vojenská elektronika byla průkopníkem EMC, MIL normy s epoužívají i v civilu. Takže opravdové zničení by se povedlo za velmi specifických podmínek a to  z vojenského hlesika na směšně malou vzdálenost.

Homolka 4.5.2007 13:10

Re: Ale nehádejte se, bůhví, jak to nakonec bude:

..škrty ve výši 160 milionů dolarů z částky 310 milionů,..

ajajajaj,to asi nezbyde na provize a pozornosti politikům v cílových zemích,

Stanley 4.5.2007 13:07

Re: Re: Co čekat od komunisty, ať slyne Kohlíček či jakkoliv jinak? Nevzdělanost a demagogii.

 Tak nevím,ale máme snad nějaký zákon zakazujíci propagaci fašizmu a komunizmu ?  Jenže toho druhého asi ne, to by přece nemohla existovat KSČM , že ?!

Stanley 4.5.2007 12:56

Re: Re: Re: eurokomunisti

  Zřejmě nic nevíš o"Velkém vítězném únoru",nevíš jak se nadšení mnohých měnilo v černou noční můru,jaká byla padesátá léta, co se uhnízdilo a ještě bohužel často přetrvává v naší společnosti !  Tak mlč a hlavně Ty se neboj !

elektronicky konzument 4.5.2007 12:55

Re: prosim vas pane Neff 2

omluvaa za freudsche chybu spravne:fiskalita od fiskalnii nikoliv fikalnii

makléř 4.5.2007 12:55

mikrovlná zbraň ?

Pane Neff váš článek je zajmavý, každý má právo na vlastní názor. Rád bych jen upozornil na pár nepřesností. Když byl izrael napaden rakety scad tak sice byly umístněny  rakety Patriot  které se odpalovali proti scadum, ale valný učinek to nemělo. Přesněji po válce se ukázalo že rakety Patriot  možná zničily asi jednu raketu ale to je vše. Patriot nejsou na to konstruovány, prostě to není v jejich možnostech. Jistě učinek měly psychologický na obyvatelstvo ale realita je jiná.

A co se tyká radaru který tady bude umístněn tak je opravdu schopen zničit elektroniku. Aspoň jeho konstrukce to umožňuje. Na vysvětlení  nové moderní  radary včetně toho typu se skládají zněkolika tisíc aktivníh prvku kde samotný jeden aktivní prvek je vysílač a příjmač zároveň. A tak je schopen tento typ radaru mimo jiné soustředit  všechny  aktivní prvky do jednoho bodu a působit jako mikrovlná zbraň která může odpálit elektroniku u letadel, raket,  ale také třeba u družice  a  co se stane když  přestane  fungovat  GPS družice nebo komunikační družice. Zdá se vám to jako fantazie? ne jen málo víte v oblasti zbraní to je vše, zkuste se zabývat tím co umí nový typ radaru. Ten to typ se už používá na letadlech jak amerických tak ruských. přeji hezký den

Nick 4.5.2007 12:53

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Nejlépe mariňáky.

elektronicky konzument 4.5.2007 12:53

prosim vas pane Neff

vyvratte stejne plausibilne take famu, ze radary rusi dojem mozneho reseni protichudnych statnich zajmu pomoci diplomatickeho vyjednavani.  Je to opravdu zapotrebi, tahle fama jak vidno poskozuje fikalitu projektu.

Nick 4.5.2007 12:51

italští kolegové

Kdože jsou italští kolegové soudruha Kohlíčka? Snad Brigate rose?

komantsch 4.5.2007 12:40

Re: Re: Re: Re: Protože ČR nedisponuje sama potřebným raketojaderným potenciálem

Cekam na priklady! Res non verba, soudruhu!

komantsch 4.5.2007 12:37

Re: Re: Re: Re: Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

Pardon Lewinski.

komantsch 4.5.2007 12:35

Re: Re: Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Jsem rad ze na tom ceskem Balkane neziju.

whaler 4.5.2007 12:35

taky

jsem znal nějakého Kohlíčka. Byl to vůl jak zákon káže, nikdo mu nijak neřekl než, cituji:"Kohlíčku, Kohlíčku, ty ču***u!"

Že by to byl on?

komantsch 4.5.2007 12:33

Re: Re: Re: Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

Vzdelejte se. Chape ze jste pri PSM jiste veci neprobirali!;-P

Von Manstein byl vlastne von Lewinsky.

Dag Badman 4.5.2007 12:24

Re: Re: Re: pokud si mohu vybrat

Jako jistého Calipariho? ;-P