5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mell 4.5.2007 20:57

Re: Už bez komantáře.........

Je pěkné, že jste obohatil tuto diskusi i o názory, které kritizují dlouhodobé vazby USA-Izrael. Za sebe mohu jen řící, že USA je naštěstí demokratická země a mohou se tam publikovat i názory, které zrovna neodpovídají vládním prioritám.  Pro mě je ale při výběru  toho, komu dávám přednost ten, kdo má dlouhodobou demokratickou tradici, v tomto případě  USA-Izrael než  různá arabská seskupení, která jen dlohodobě  vyvolávají  nestabilitu dané oblasti a tím i světa.

mondeo 4.5.2007 20:50

radar

Se zabedněncema se nemá cenu přít,postavil by jsem radar a bylo by vymalováno !!!!! Když člověk poslouchá argumenty proti radaru,tak musí usoudit,že už tam nějaký ty vlny prolítly a udělaly pěknou paseku .Nic o radarech neví,ale najednou je každý odborník.Mám návrh,místo radaru,postavit novej ústav pro blbce a pořádně oplotit ;-P,aby nám nedělaly ostudu.

Monte Christo 4.5.2007 20:50

Radar a v nem spociva...

Nu tak neni to zase tak tezke vysvetlit a Topolanek to take neumi vysvetlit lidem tak,aby to pochopily  tim spravnym smerem...Tak za prve jsou zde pracovni mista ktere otevrou dalsi moznosti...Nove tehnologie a moznosti se k nim dostat dalsi veci je prinos pro cechy naucit se jazyku jen nase deti v dohledne dobe budou pouzivat jako druhy matersky jazyk...mnoho prinosu pro nasi zem..Otazka bespecnosti zeme?V dnesni dobe nejsme schopni se ubranit svetovym velmocim ani nahodou a pred nahodnym atomovym vybuchem se stejne nemame kam schovat krome tedy tech hornich deset tisic vyvolenych...A vetsina pol.sceny v CR je stejne placena ze zajimavych zdroju takze pokud tedy radar tak radsi ano aspon budeme moci zalest do sklepu a doufat ze aspon 10% naroda prezije nejaky utok a nasledne opet nastoli ceske kralovstvi....Monte Christo Washington DC Illegality

darny 4.5.2007 20:47

Re: darny@centrum.cz

Pro zajímavost - těch signatářů bylo 99. Nemám nic proti americkým imperialistům, jak jsem psal i na jiném vlákně: Jsem schopen žít vedle žlutých,modrých, indiánů a pod. Jen mi nikdo nesmí vnucovat svou politiku a náboženství. Což bohužel Ami činí snad všude kam vkročí.Ale koukám, že kritika čehokoli amerického je zde nemístná a nevhodná a kdo si ji dovolí je okamžitě komunista, socan, rudá pakáž a fanatický politruk. A mimochodem pane amerikanisto, kolik těch trestních oznámení na bývalé zřízení a garnituru jste podal Vy?

Vše začalo před rokem     -        USA: Izrael jako téma

Debata kolem postoje amerických politiků a akademiků vůči Izraeli se poprvé rozhořela již před rokem. Tehdy dva akademici Stephen Walt z Harvardu a John Mearsheimer z Chicagské univerzity publikovali esej pod názvem Izraelská lobby, který s kritikou AIPAC začal.A proč právě AIPAC?Izraelská lobby, založená v roce 1953, má více než 100 tisíc členů a patří mezi nejsilnější nátlakové skupiny ve Spojených státech. Jeho politická síla je srovnatelná snad jen s Národní asociací držitelů střelných zbraní.

 Na každoročních setkáních se objevují známé tváře americké politické sféry bez ohledu na stranickou příslušnost.Mearsheimer a Walt tvrdí, že politici dovolili vlivné lobby příliš těsné napojení americké vlády na Izrael. "Kombinace nekonečné podpory Izraele a s tím spojené snahy o šíření demokracie pobuřuje Araby a muslimy. Zároveň ohrožuje nejen bezpečnost Spojených států, ale celého světa," píší ve svém téměř třináctisetstránkovém eseji.

Pametnik starejch dob 4.5.2007 20:44

A moc dobře si pamatuji, že Václav Klaus, jako předseda vlády

nechtěl tehdy samostatnost Chorvatska právě z těchto důvodů uznat - mluvil o tom v televizi.

A mám silné podezření, že to uznání samostatnosti Chorvatska byla ze strany Němců odměna pro bratry ve zbrani z doby WW2.

Američané se tím začali zbývat až v době, kdy se válčilo v Bosně, to bylo po Chorvatsku.

Mell 4.5.2007 20:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozhovor prez Atlantik

Je těžké být sám, potom člověk může trpět samomluvou. Pokud opravdu píšeš z poza Atlantiku, tak to ještě neznamená, že můžeš vystupovat  jako největší znalec jejich poměrů. Máš v diskusi nárok na příspěvek jako každý jiný.  Mě se třeba některé tvoje názory zdají  praštěné, ale to může být jinou životní zkušeností.

Borek@exil 4.5.2007 20:38

Re: Re: Pane Resonabilis, že se nestydíte .....

Do Vietnamu se chodilo povinně...doučte se historii.

Stanley 4.5.2007 20:34

Re: Re: Re: Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

 Tak tohle je typické pro některé "mudrce" účastnící se zde diskuzí ! JA' vím všechno, ostatní vědí KULOVY' !!,  NEMACHRUJTE!    NIC o sobě nevíme ,proč být hned sprostý ?

darny 4.5.2007 20:31

Už bez komantáře.........

Vše začalo před rokem     -        USA: Izrael jako téma

Američané "řeší" izraelský útok na Írán Bílý dům: V případě útoku Izrael podpoříme! USA netradičně kritizovaly IzraelDebata kolem postoje amerických politiků a akademiků vůči Izraeli se poprvé rozhořela již před rokem. Tehdy dva akademici Stephen Walt z Harvardu a John Mearsheimer z Chicagské univerzity publikovali esej pod názvem Izraelská lobby, který s kritikou AIPAC začal.A proč právě AIPAC?Izraelská lobby, založená v roce 1953, má více než 100 tisíc členů a patří mezi nejsilnější nátlakové skupiny ve Spojených státech. Jeho politická síla je srovnatelná snad jen s Národní asociací držitelů střelných zbraní.

[USA Izrael Pákistán demonstrace]

Izrael a USA mají v některých částech světa společné nepřátele. Snímek je z pákistánského Karáčí.větší obrázekAutor: Reuters

Na každoročních setkáních se objevují známé tváře americké politické sféry bez ohledu na stranickou příslušnost.Mearsheimer a Walt tvrdí, že politici dovolili vlivné lobby příliš těsné napojení americké vlády na Izrael. "Kombinace nekonečné podpory Izraele a s tím spojené snahy o šíření demokracie pobuřuje Araby a muslimy. Zároveň ohrožuje nejen bezpečnost Spojených států, ale celého světa," píší ve svém téměř třináctisetstránkovém eseji.

Frank 4.5.2007 20:23

Re: Je neuvěřitelné,

A takový kretén jako vy by měl jít do pr.ele.

Sowfiw 4.5.2007 20:22

Re: Re: Re: Re: Re: Rozhovor prez Atlantik

Modrá svoloč je jedna věc...

by Chrchelka ze sterkovny

ale mě ještě víc děsí úrověň těch, kdo tam přispívají z USA.

 

Neumann, Prošek, JAB, Ulč, apd., čerpali/čerpají ze stejného scénáře oficiálních lží, který je papouškován ve většině médií, přesto, že nálady americké veřejnosti jsou prokazatelně opačné.

Sowfiw 4.5.2007 20:21

Re: Re: Re: Re: Rozhovor prez Atlantik

by vodnik

Ano, je to naprostá spodina, jak mi potvrdila nedávná návštěva z Česka. S nimi ovšem upadla i úroveň druhé strany - AndyX nebo Skepticus Maximus se přesunuli do extrémních pozic a ve vyjadřování si s modrou svoločí nezadají.

Sowfiw 4.5.2007 20:21

Re: Re: Re: Rozhovor prez Atlantik

by Chrchelka ze sterkovny

Hmmm, to bych nepoznal... Bůhví, za kolik lidí se tam teď vydává... ; )

 

To jsem ale neměl na mysli. Boutros, to byly vždy jen osobní urážky, bez argumentů a to po čase omrzí. Měl jsem na mysli různé ty Pašky a Prošky, případně AeroKarly, Kořenské a podobné fanatiky, to je skutečně panoptikum. Jakákoliv kritika čehokoliv amerického a jsi okamžite bolševikem, či komunistou... Uklidňuje mě pouze, že dnes na Psa asi píšou lidé z té menší podmnožiny stoupenců všeho amerického, radaru za každou cenu, apd. a ti rozumnější už se tam nevyskytují, nebo byli p. Wágnerem odstraněni, aby nekazili 'pohodu'... : )

Sowfiw 4.5.2007 20:20

Re: Re: Rozhovor prez Atlantik

Re: Re: Re: O zakladne stale vice

by Chrchelka ze sterkovny

Hmmm, to bych nepoznal... Bůhví, za kolik lidí se tam teď vydává... ; )

Mgr. Radek 4.5.2007 20:20

Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

souhlasím, ten problém měla jeho babička. Takhle to alespoň je v té německé literatuře. Autoři se shodují v tom, že Adova babička si to neštěstí dějin uhnala na statku někde blízko Budějic. Z toho pak ten Böhmischer Gefreiter.

Sowfiw 4.5.2007 20:19

Re: Rozhovor prez Atlantik

Reply

Re: Re: O zakladne stale vice

by vodnik

A Boutros se opět vydává za Pavlíčka...:-\

Sowfiw 4.5.2007 20:19

Rozhovor prez Atlantik

Re: O zakladne stale vice

by Chrchelka ze sterkovny

Podíval jsem se opět na zcensurovaného Psa, kde je k radaru, antiamerikanismu, apd. dnes pár článků, dokonce se tam samotný Neff zmiňuje o Zvědavci! Úroveň debaty samozřejmě nulová, ale místy je to zábavné... : )

Sekac 4.5.2007 20:13

Re: Hm, tak nám pana premiéra v Borovně vypískali, a to se kamarila tolik snažila:

Prohrati guli mikrovlnkami mohlo Mirka usetrit problemu na stara kolena ...

ps 4.5.2007 19:58

Re: Obchod s vojenským materiálem 1

To jsem netušil, že se ve Vodochodech vyrábí letadlo s označením L-30. Mohl bys dodat nějaký bližší popis onoho letadla, případně fotky?;-)

Hledajíci 4.5.2007 19:32

Obchod s vojenským materiálem 1

V Der Spiegel Nr.18/30.4.07 je otištěn článek „Treffpunkt Mozart“ pojednávajíci o setkáních irámských zástupců se zástupci evropských firem. Přes přisné embargo se Irán pokouši získat od evropských firem válečný materiál a atomovou techniku. 8-krát týdně startuje letadlo Iran Air z německých letišť do Teheránu. Pasažéři jsou přisně kontrolováni. Zboží, které tato letadla převáží, ale ne. A to z technických důvodů, bedny otevřené a kontrolované celníky na letištích nelze většinou opět dopravit do nákladových prostorů bez zpožďění letadel, a to znamená problémy v dopravě.

Momentálně probíhá před Zemským Soudem ve Frankfurtu proces proti iránskému zástupci Yousef P., obchodníku ze Saarbrücken, a franfurtskému podnikateli. Dle šetření celních orgánů probíhalo jejich setkání ve frankfurtském 3-hvězdičkovém hotelu „Mozart“. Od roku 2005 byly odsposlouchávali vyšetřovatelé Soko-Bethoven (zváštní kriminální komise) hovory těchto lidí, a tak získali obraz o těchto setkáních.

Dle vyšetřovatelů Státního Návladního v Düsseldorf a Potsdam probíhala tato jednání i v jiných částech Německa. Jeden z iránských zástupců, Ali Mobarak, nakoupil přes britského prostředníka high-tech součástky pro bezpilotní špionážní letadla (Drohnen – Trubci), která měla být použita Hisbollah. Ali Mobarek přes české prostředníky dojednal ve Vodochodech prodej 30 bitevních letadel L-30 pro iránské vojenské letectvo. Aby to nikoho netrklo, tak tato letadla měly být oficielně prodána do Taškentu.

Hledajíci 4.5.2007 19:31

Obchod s vojenským materiálem 2

Takže se vesele prodává válečný materiál na všechny strany, a to nejenom v Evropě, ale i v USA,  neboť OBCHOD JE OBCHOD a PENÍZE NESMRDÍ.  Nejprve se prodá Iránu všemožný materiál, aby mohl dokončit svůj raketový a atomový program, a potom se prodá do Evropy USA raketová základna na obranu proti iránským raketám. A tuto základnu vláda ČR vehementně prosazuje a obhajuje. Nádherá, že ano?

V knize Karla Čapka „Válka s Mloky“ a kapitole „Pan Povondra to bere na sebe“ prohlásí pan Povondra starší, že to všechno zavinil on tím, že pustil Kapitána Van Tocha k panu Bondymu. Jeho syn František mu na to odpoví „Nesmysl. To si ani neberte do hlavy, tati. To udělali všichni lidé. To udělaly státy, to udělal kapitál – Všichni chtěli mít z těch Mloků co nejvíce. Všichni na nich chtěli vydělat. My jsme jim taky posílali zbraně a kde co – My všichni za můžeme“  

 

CD 4.5.2007 19:29

Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Pane Magore, i kdyz byl Hitler veliky parchant - parchantem nebyl. Jeho otec byl  ourada u celniku a to byl opravdu parchant. Jeho matka (Adovo babicka) slouzila kdesi na statku pobliz ceskych hranic, predtim slouzila nekde ve Vidni, ale neni jasne, zda si vyslouzila maleho parchanta ve Vidni a nebo az na statku. Po par letech se provdala za kociho Hitlera a ten toho parchanta adoptoval. Adovo matka, tedy manzelka  parchanta Hitlera byla bud prvni, nebo druha  parchantova sestrenice.

Magor Radek 4.5.2007 19:25

Re: Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

děkuji, pro mně zcela nové. Ta Polná u Jihlavy, kterou znám, pocházím z Jihlavy, je samozřejmě jenom jeden možný bod, těch Polných je více a logicky se zdá Waldviertel to místo, kde je třeba hledat. Osobně mám však co dělat se svými předky, s těmi cizími se zabývám spíše v souvislosti s dějinami vlastního kraje.

Psí vrah Čumil 4.5.2007 19:20

Hm, tak nám pana premiéra v Borovně vypískali, a to se kamarila tolik snažila:

Radar vysílá mikrovlnné záření, které pouze prohřeje tkáň. Vyvracím spekulace o rakovinovém účinku a záření," řekl zástupce armády.

Podle Josefa Loukoty, starosty Borovna s 92 obyvateli, panuje mezi místními shoda, že je už dávno rozhodnuto a vše je jen mediální divadlo. "Shodli jsme se, že radar nechceme. Nebudeme ale podnikat žádné ankety ani referenda, nemá to cenu," řekl Loukota. "Dříve jsme měli 600 metrů od baráků jadernou základnu. Mířily na nás americké rakety, teď na nás začnou mířit Rusové," dodal.

Ten Týden, to je ale bulvár...

komantsch 4.5.2007 19:13

Re: Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Treba Vaclav Klaus (Pruzinskij).

komantsch 4.5.2007 19:12

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Odkaz.

Magor Radek 4.5.2007 19:08

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

ty odkazy jsou samozřejmě zajímavé, mám v knihovně ale celou řadu knih v němčině o A.H. a výsledek je stejný, určitého nevíme nic, všichni postižení, Reinhard Heydrich i Adolf Hitler po sobě zametali stopy jako lišky.

Právě proto ale můžeme předpokládat, že měli co skrývat, jestli židovské předky, nebo incest, nebo jiné věci, které by vadily. Totéž lze ale sledovat i u našich politiků, kteří neustále pracují na zkrášlování svých životopisů a kvalifikace.

komantsch 4.5.2007 19:03

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Odkaz (Hitleruv rodokmen).

regan 4.5.2007 19:03

Re: Re: Kde jste sebral ten nesmysl "o vyhnání Keltů Slovany"

opravuji - pravdoucí!

regan 4.5.2007 19:01

Re: Kde jste sebral ten nesmysl "o vyhnání Keltů Slovany"

To hochu není nesmysl, ale pravda pravdpucí!