25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aston 13.5.2007 20:50

Lež na lež

Pane Neff

Našel jsem si na googlu to na co jste upozorňoval a zaujala mě tam poznámka "radar by se na plny vykon spoustel jen pri testovani a v pripade valecneho konfliktu.

Jak ale obsluha radaru pozná, že začne válečný konflikt, aby mohla spustit radar????

Pokud vím, tak radar by teoreticky měl zaměřit rakety ještě před začátkem konfliktu, nebo snad máte dojem, že bude Irán posílat nótu s názvem zítra začínáme s raketama. Víte já jsem léta Americe fandil, ale už jsem hodně vystřízlivěl narozdíl od Vás.

doubt 13.5.2007 9:41

Re: Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

Pane AHA, vy mi zkuste odpovědět na mé otázky!

doubt 13.5.2007 9:34

Re: radar

Milý pane,

zkuste se podívat na tyto stránky

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-hybaskova.php?itemid=491#nucleus_cf

Tam pan AHA, bývalý STBák a doposud zavilý komunista také přispíval. Děkuji

pap 11.5.2007 18:07

Vážený pane Neffe!

Kdysi jako klukovi se mi líbily alespoň vaše sci-fi povídky. Nyní už z Vás lezou jen bláboly. Prosím Vás, chcete-li něco komentovat, pak to má význam jen tak, že uvedete, které údaje byly lživé a proč, a uvedete správná fakta a podložíte je důkazy. nejste-li toho schopen vychází vám z taho takové tlachy, jako je tento. Zase na druhé straně, alespoň víme kam Vás zařadit.

pap 11.5.2007 17:54

Re: jenom se hádejme

Na netu najdeš seriozních informací dost, jen hledat a porovnávat, ale to je asi moc práce,že? Každý člověk se zdravým selským rozumem si to dokáže přebrat. Radar ani náhodou.

Rampo 10.5.2007 21:45

Už napsal zvací dopis ?

Pozvat cizí vojska, aby si vybudovali základny na našem území - podejte si ruky s Bilakem. Rusům jsme byli také vděčni.

Proč nepožádáme také Rusko aby si vybudovalo nějakou základnu ? Vždyť taky bojuje proti teroristům.

tata 10.5.2007 13:12

Proč o tom všichni mlčí?

Vezmeme li jako možné,že skutečně protiraketová základna bude a že někdo přes střední evropu vyšle raketu s jadernou hlavicí pak s největší pravděpodobností bude zničena nad našimi hlavami a to znamená nad námi jaderný výbuch.Děkuji ale nechci.

humus 10.5.2007 12:36

lol

...hehe, tak to je přesně ten člověk, co se přidal na stranu rakušáků na Bílé hoře. Roku 1939 kolaboroval z Nacisty, 1969 vlezl do zadnice Bolševikovi. A teď, trčí i z toho (ať se propadnu: Národně sociálně  demokratická USA) prohovanýho zadku :D

Nechť žije! Třetí říše v podově EU, jsem rád že to snad něčím vyvážíme.....ten American Dream :D

pes 10.5.2007 0:53

kam se zase cpe Neff?

mily hochu, predstav si 10MW vykonu na svem mobilnim telefonu a dej si ho k uchu. Karel Capek tvrdil, kdyby vsichni povidali o tom cemu rozumi, to by bylo ticho. Jestli tomu porad nerozumime a virime vodu blbym kecanim Neff, dej si koule do mikrovlnky a pockej 10 minut, co to udela? Precti si vykon na zadni strane trouby, byva 1-2kW troubo.

TONY-66 9.5.2007 17:48

pozdrav cenzorovi...

15483114 ...mne jste nepoškodili, jen jste se odhalili - komu posluhujete...

Tony-66 9.5.2007 9:07

Re: Re: Re: Co nikdo neřekl.

Vážený p."Mikine" - nevím, kdo Vás financuje, ale na Vás se opravdu vztahuje přísloví: "Prázdný sud nejvíc duní"!  Nemáte informace a uchylujete se  proto k invektivám... Neupozorňujte na svou slaboduchost tolik! Čteme to tady i my - odborníci různých oborů lidské činnosti a jste nám k pobavení... T-66.

Maňas 9.5.2007 0:01

jenom se hádejme

Mě se spíš zdá, a tento článek i diskuze mi to potvrdily, že se neustále hádáme o nějaký radar, o kterém jsem ještě neslyšel žádné seriózní informace, a přitom si tak neustále otloukáme o hlavu náš vztah ke Spojeným státům. Tak se jenom hádejme a doufejme, že ještě dlouho nás nikdo nebude nějak přehnaně informovat, čímž by nám zkazil pěknoou hádku.

cempírek 8.5.2007 20:14

Re: Americká základna v Čechách 3

stále se rozhoduje, ale ne v našem parlamentu, ale v americkém kongresu...

... no a jestli to kongres zamítne, tak proto, že tam maj komunisty a pacifistický fanatiky a ne odborníky na radar :)))

Aha 8.5.2007 18:35

Re: Americká základna v Čechách 2

Německý vojensko-průmyslový komplex nebyl německým. Byl vpravdě americkým! Vždyť i podstatnou část své výrobní základny měl na americkém kontinentu - spravovali mu jej pánové Prescott Bush a George Herbert Walker...

Aha 8.5.2007 18:31

Re: Americká základna v Čechách

NAOPAK! Američtí neokonzervatisté se v rámci své "Obranné doktríny preventivních válek" (v rámci doktríny PNAC) obává nedostatečné loyality Evropy! NATO, jakožto obranná aliance navíc nemůže systematicky spolupracovat na agresivním tažení Světem s Pentagonem již z principu své podstaty a zakládajících listin!

I proto si Pentagon (tedy devotní poslušní současné neokonzervativní novokřesťanské sekty) v nedávné minulosti pro své invazivní mise pouze vytvářel malé koalice, do nichž přibíral jen některé z členů NATO a zcela mimo velení NATO! NATO, jako celek má totiž agresivní vojenskou politiku loupení přírodních zdrojů zapovězenu!

Navíc EU v rámci vlastní obranné politiky rozhodně nesdílí americký konsensus PNAC!

I proto se pánové Bruce Jackson (generální ředitel Boeing - Lockheed Martin a blízký přítel Alexandra Vondry) a Ronald D. Asmus (ředitel German Marshall Fund a velmi blízký přítel Alexandra Vondry) v rolích samozvaných "vojenských analytiků" (dokonce i na českých stránkách NATO) velmi silně pokoušejí diskreditovat jakoukoliv možnou budoucnost obou subjektů v prostředí Nového Světa. Dle těchto "dobráků" světové politiky zřejmě neexistuje pro EU a NATO jiná budoucnost, než "bratrská spolupráce" s nynější vládou USA na totálním podřízení Světa, což EU a NATO příliš nesdílí...

I proto tedy radar a rakety - jak jinak kontrolovat neposlušnou Evropu?  Jsou věci, které nám pan Neff prostě nesdělí již z titulu autocenzury.

Jan Hus 8.5.2007 3:25

Re: Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Myslíš šibenice pro soudruhy z ODS.

Tam je hodně překabátěných rudokožců!

Jan Hus 8.5.2007 3:13

Re: Re: Re: Co nikdo neřekl.

Mikin kecá jako vždycky.A kdy ty zalezeš po prosrané

válce v Iráku do kanálu a do rakví.

Kodl 8.5.2007 1:01

Americká základna v Čechách 3

Česká republika je již členem NATO a EU. Radarová základna v Čechách bude podporovat agresivní poli-tiku USA. Je to opravdu v českém zájmu ?

To je ovšem pouze akademická otázka. O vybudování základny již bylo rozhodnuto !

Kodl 8.5.2007 1:00

Americká základna v Čechách 2

Ve 30. letech minulého století se v Německu dostal k moci vojensko–průmyslový komplex. Nedopadlo to dobře, světová válka byla nevyhnutelná. Totéž se ted´ stalo v USA. Příznaky jsou stejné, jako byly v Německu. Americký vojensko-průmyslový komplex určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země.

Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti ji-ným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané, jde pouze o ropu), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je proti zájmům USA. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají.

I když většina občanů těchto zemí je proti.

Kodl 8.5.2007 0:59

Americká základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ?

Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí.

Zakladna ale není problém technický, ale politický.

Proč tato základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ?

Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu.

Aha 7.5.2007 20:57

Re: no holocaust nikto nepopiera. ved zakon predpisuje, ako sa mame vyjadrovat vzhladom na holocaust, takze

Ano... Tvrdí to dokonce i Leonid Ivašov, když míní, že rozpoutáním konfliktu s Íránem (a zde uvádí, že je lhostejno, jestli bude konvenční, nebo nukleární, jak si přeje Bush a Rumsfeld), USA naprosto nepokrytě obětují stát Izrael a jeho obyvatele!

Nebezpečně to připomíná nejen Hitlerovo tažení Světem, ale opět to vynáší termín "holokaust", jako židovskou zápalnou oběť pro blaho civilizace... :o/

Tedy nyní té americké "západnější" než západní?

V každé, případě nyní chrání stát Izrael i Írán česká nerozhodnost v otázce umístění americké vojenské základny! Až padne rozhodnutí (patrně kladné - jaké jiné), nebude pro americkou administrativu Írán již z argumentačního hlediska důležitý a bude možno jej prostě smésti z povrchu Planety....

Je mi to velmi líto! Je to nádherná země se spoustou nádherných lidí! Dokonce se silnou židovskou i křesťanskou komunitou, které zde požívají veškerých výhod demokratického sociálního systému - v Íránu je ctěna zásada rovnoprávnosti občanů bezohledu na náboženskou či rasovou příslušnost - kdo nám tvrdí opak, lže! :o/

diM-M 7.5.2007 17:48

Re: radar

Celá diskuse je příkladem toho, jak se problém rozplizne, neumí-li se správně položit otázka. Na špatnou otázku totiž nelze dostat správnou odpověď. Otázka totiž nezní:  je radar užitečný nebo ne, škodí nebo ne, vypadá na kopci dobře nebo ne, radar ano či ne. Ona prvotně odmítnutá zní: jednat či nejednat. Moje odpověď je jednoznačná - zatím nejednat. Je to totiž otázka vlastní důstojnosti, proti velmocenské aroganci, chtít umísťovat bezpečnostní systém USA do země, jejíž občany dosud považují vlivné kruhy USA za bezpečnostní riziko své země. Je možno rovnoprávně jednat teprve tehdy, až se osvědčí bezvízový styk s USA, rovnoprávný pro naše občany tak, jako pro jejich občany. Do té doby nechť se senátoři drží za nos, neboť to smrdí.

Igor 7.5.2007 12:02

Re: Re: Nesdílím žádne antisionistické nálady ani Zvědavce

Pod menom Miki sa schovava jeden z fasisticko-konzeravtivnych vojnovych stvacov.

Budeme i nadalej sytazit, kto dokaze napisat vacsiu blbost, ked nam dojdu argyumenty? Nejak mi to pripomyna praktiky ludi typu Berezovskij.

Igor 7.5.2007 11:54

no holocaust nikto nepopiera. ved zakon predpisuje, ako sa mame vyjadrovat vzhladom na holocaust, takze

komentar autora clanku je k tomuto bodu "zdvojenie" zakonom predpisanym nazorom o holocauste.

Podla mna holocaust sa skutocne stal a v Osviecime bolo zabitych (mnozstvo kolise podla historickeho zdroja) 5 milionov zidov.

Podla mna sa da s velkou pravdepodobnostou ovakavat, ze hitlerovsky holocaust nebol posledny holocaust.

Aha 6.5.2007 21:42

Re: Re: Re: Re: radar

Toť zhruba vše, za co bychom měli být vděčni USA v případě 2. světové války...

Aha 6.5.2007 21:40

Re: Re: Re: radar

Prescott Bush (šarmantní muž silného zpěvného hlasu) byl nakonec zakladatelem mocné dynastie Bushů a ač sám jen o vlásek unikl kandidatuře na úřad samotného presidenta USA, jeho syn George a vnuk George Walker jeho sny o ovládání Ameriky nakonec splnili.

Je pikanterií, že již sám Prescott Bush (stejně jako jeho syn a vnuk) byl absolventem prestižní University v Yale a členem tajného studentského sdružení s názvem Skull and Bones (Lebka a Hnáty) jejichž znakem již tehdy byla lebka se skříženými hnáty v podobě, v jaké se až dlouho (několik desetiletí) poté objevovala na klopách a čepicích důstojníků Gestapa a SS!

Zde si dovolím malou odbočku: Snad nepřekvapí, že nejaktivnější současní čeští demagogové Tomáš Čáslavka, Daniel Truxa a Václav Voseček jsou členy vedení podivných sdružení s názvy: Mladí federalisté, Mladí liberálové a Mladí konzervativci, jejichž program vykazuje podivuhodné nesrovnalosti v oficiálních proklamaturách "demokracie" a v jednotlivostech pak svými vyjádřeními demokracii jako takovou přímo popírají! - Jak se snoubí Čáslavkův podpis pod "Petici pro přijetí Evropské ústavy" s jeho snahami přesvědčit českou veřejnost, že rozbití EU vlivem USA je v jejím zájmu je nasnadě. Ta podobnost s tajnými spolky v Yale je až zarážející...

---------------------------------------

Zdroj: http://www.guardian.co.uk/usa/story/0,12271,1312540,00.html

Aha 6.5.2007 21:39

Re: Re: Re: radar

1. sada této dokumentace (povětšinou formální úřední povahy) vypovídá o vedoucím postavení a podílnictví Prescotta Bushe v mnoha společnostech spojených s přímým investorem Adolfa Hitlera - Fritzem Thyssenem.

 

2. sada dokumentace pak vypovídá (najmě prostřednictvím archivovaných novinových článků a zpráv) zejména o zadržení majetku Union Banking Corporation Prescotta Bushe a jeho obvinění, že účetními knihami jeho banky procházely prostředky Holland-Trading Corporation, Seamless Steel Equipment Corporation či Silesian-American Company, jež z podnětu Bushe a Walkera byly ovládány Thyssenovými a Hitlerovými lidmi a společnostmi.3. sada dokumentace se pak týká válečných zločinů společnosti IG Farben, s nimiž byla jména Bush, Walker a Thyssen opět přímo spojena.

Seamless Steel Equipment Corporation či Silesian-American Company, jež z podnětu Bushe a Walkera byly ovládány Thyssenovými a Hitlerovými lidmi a společnostmi.3. sada dokumentace se pak týká válečných zločinů společnosti IG Farben, s nimiž byla jména Bush, Walker a Thyssen opět přímo spojena.

Kancelář Nuceného správce majetku pánů Bushe a Walkera současně vydala v roce 1942 zprávu, že od roku 1939 byly pozemky na nichž stály ocelářské továrny a doly, jež spravovali pánové Bush a Walker majetkem nacistické německé vlády a zjevně tedy byly prostředky pomoci nacistického válečného programu.

Aha 6.5.2007 21:38

Re: Re: Re: radar

V 1983 vydal reportér New York Times, Charles Higham, knihu “Trading With The Enemy; The Nazi American Money Plot 1933-1949”, ve které dokonce tvrdí, že vláda USA o tom věděla a tuto činnost jim vědomě ulehčovala.

Celkem 3 sady obsáhlých spisových dokumentů veřejně přístupných v Kongresové knihovně ve Washingtonu a v Národním archivu University v Marylandu vypovídají velice podrobně o historických skutečnostech, spojených s osobami Prescotta Bushe a George Herberta Walkera, jež se od poloviny 90. let "jaksi nenosí" v politice USA a dnes i v propagandisticky ovládaných médiích českých:

Aha 6.5.2007 21:38

Re: Re: Re: radar

2. světová válka:

Americký zbrojní průmysl se pokouší financovat a hospodářsky podporovat Adolfa Hiltera!

Například právě dědeček současného presidenta USA - Prescott Bush a George Herbert Walker (Bushův tchán) prostřednictvím své banky Union Banking Corp. of New York a ve spolupráci s Frtitzem Thyssenem a Mannesmanem podporovali přímými finančními injekcemi a dodávkami průmyslových komplexů a zařízení nejen přímo Adolfa Hitlera, ale zejména jeho zbrojní průmysl, na nějž bylo vítěznými státy 1. světové války uvaleno tvrdé embargo! Tuto (jak nakonec konstatoval Americký nejvyšší soud) podvratnou protiamerickou činnost vyvíjeli až do roku 1942, kdy byli Nejvyšším soudem USA odsouzeni mmj. k osobní pokutě 1,5 milionů dolarů v případě Prescota Bushe. Nejeli v tom samozřejmě jen oni sami. Byli totiž jen kolečky v mašinérii zmíněného vojenskohospodářského sdružení zbrojařských koncernů, jimiž byli mnohdy i spolupodílníky:

Consolidated Silesian Steel Corporation a Upper Silesian Coal and Steel Company. Po okupaci Polska byli tyto dvě společnosti sloučeny v Consolidated Silesian Steel Corporation umístěné v blízkosti polského města Oswiecim, v jedné polské oblasti bohaté na suroviny. V této oblasti založil Hitler nechvalně známy Konzentrazionlager Auschwitz. USA firmy tedy vydělávaly i na otrocké práci vězňů v Auschwitz.

ydělávaly i na otrocké práci vězňů v Auschwitz.

Aha 6.5.2007 21:35

Re: Re: Re: Re: radar

2. světová válka:

Americký zbrojní průmysl se pokouší financovat a hospodářsky podporovat Adolfa Hiltera!

Například právě dědeček současného presidenta USA - Prescott Bush a George Herbert Walker (Bushův tchán) prostřednictvím své banky Union Banking Corp. of New York a ve spolupráci s Frtitzem Thyssenem a Mannesmanem podporovali přímými finančními injekcemi a dodávkami průmyslových komplexů a zařízení nejen přímo Adolfa Hitlera, ale zejména jeho zbrojní průmysl, na nějž bylo vítěznými státy 1. světové války uvaleno tvrdé embargo! Tuto (jak nakonec konstatoval Americký nejvyšší soud) podvratnou protiamerickou činnost vyvíjeli až do roku 1942, kdy byli Nejvyšším soudem USA odsouzeni mmj. k osobní pokutě 1,5 milionů dolarů v případě Prescota Bushe. Nejeli v tom samozřejmě jen oni sami. Byli totiž jen kolečky v mašinérii zmíněného vojenskohospodářského sdružení zbrojařských koncernů, jimiž byli mnohdy i spolupodílníky:

Consolidated Silesian Steel Corporation a Upper Silesian Coal and Steel Company. Po okupaci Polska byli tyto dvě společnosti sloučeny v Consolidated Silesian Steel Corporation umístěné v blízkosti polského města Oswiecim, v jedné polské oblasti bohaté na suroviny. V této oblasti založil Hitler nechvalně známy Konzentrazionlager Auschwitz. USA firmy tedy vydělávaly i na otrocké práci vězňů v Auschwitz.

ydělávaly i na otrocké práci vězňů v Auschwitz.