10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 4.5.2007 16:10

Malé upřesněné k Palestincům

Tzv. mandátní území Palestina zahrnovalo před WW2 také celé dnešní Jordánsko. A samozřejmně, žádný palestinský národ neexistuje, jsou to Arabové. Termín "Palestinský národ" vymysleli Arabové až roku 1964 a používat se začal až po válce roku 1967.

John 4.5.2007 16:07

Re: no, bohužel musím konstatovat,

Jasný a když komanč řekne tak i země bude kulatá.

Historik 4.5.2007 16:06

Daladier a Chamberlain také chtěli jen "normální život v míru" a žádali

to po nich také jejich voliči. Výsledkem jejich politiky byla válka, ve které zahynulo 60 miliónů lidí. Ono totiž na mír musí být dva, na válku stačí jeden. Mimochodem, víte třeba, že Alsasané, (i ti bojující původně ve francouzské armádě), museli po dobytí Francie Hitlerem narukovat do Wehrmachtu. A nikdo se jich neptal, zda s tím souhlasí. Na tento faktor apeacementu se velice často zapomíná. Za sebe bojovat třeba nechtěli, za cizí museli.

Si vis pacem, para bellum, jak říkali Římané.

Politická a morální kultura je u nás opravdu mizerná, ale to je o něčem úplně jiném.

John 4.5.2007 16:06

Re: Pro pořádek citace z odborného zdroje :

Chudáci ti amíci na Marhallových ostrovech. Ti asi musí mít uvařený mozek, radar totiž je nasměrován přes jejich domy a školy ve vzdálenosti ca 500m.

Ráčej si počíst a přestat se chytat kravin:

http://www.radarbrdy.cz/media/System_protiraketove_obrany_USA.pdf

Mikro 4.5.2007 16:01

Re: k Palestincům

Když už se otíráš o "chudáky" Palestince, tak velmi zjednodušeně: po 2. sv. válce OSN vytvořilo 2 státy - Izrael a Palestinu. To všechny arabské země odmítly a začaly válku proti Izraeli, která trvá vlastně doteď. tak proč si Palestinci stěžujou, že nemají stát? A podívejte se, jaký stát za těch 60 vybudoval Izrael a jaké státy vybudovali Arabové. Znáte nějaký arabský (muslimský) stát který je demokratický, s prosperující ekonomikou, se svobodnýma volbama atd?

Historik 4.5.2007 15:56

Kde jste sebral ten nesmysl "o vyhnání Keltů Slovany"

Mezitím tady byli i Germáni a část Keltů zůstala, jak ukázaly nejnovější genetické výzkumy máme jistý podíl keltské krve.

Mluvit ovšem o čistokrevných Keltech, Germánech či Slovanech ve střední Evropě je v podstatě k smíchu.

darny 4.5.2007 15:53

Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

1) Asi jste chtěl napsat socan a ne sosan, že?  2) Nejsem ani nalevo a ani napravo. Jsem pouze obyčejný čech, který chce, aby jsme si uvědomili, že máme také svou hrdost a tudíž nemáme zapotřebí kupčení s Ami. Bezvízový styk výměnou za radary. Dále chci normální život v míru a nepotřebuji hysterii typu rakety a radary. Polský představitel vlády to řekl jasně, proč by lidé měli chtít rakety, když nejsou s těmito zeměmi ve válečném stavu a žádném jiném konfliktu. Ten kdo vytváří konflikty jsou převážně Ami. Jejich agresivní politika, pomoc při převratech, podporování finančních skupin a hlavně vývoj a vývoz zbraní. Pokud vám to není jasné, tak zbrojařský průmysl je jedním z nejvýdělečnějších. Dával jsem jen do souvislosti namátkou americkou politiku za ta léta co pamatuji. Pan Neff by si uvědomit, že umisťováním radarů to jen začíná. Kde to skončí, nikdo neví. On se vždy bude hledat další argument pro to či ono a zdůvodňovat proč po radarech je potřeba ještě takový či onaký další zbraňový systém. Je to stejné, jako před rokem 1990. Tehdy to byla Varšavská smlouva, dnes je to NATO. My jsme Češi a MUSÍME  si uvědomit, kam patříme, že máme nějakou hrdost a že můžeme něco dokázat. To ovšem předpokládá mít v politice lidi, kteří se nedají ovlivnit lobistickými skupinami a kteří budou skutečně dělat to, co nám voličům naslibovali, než se dostali na své teplé a velice dobře placené posty. Dnešní politika je jen o korytářství, kontaktech do budoucna, braní úplatků a pod. Náš dnešní politik má hroší kůži. Po zvolení ho nezajímá názor voliče o dodržení volebního programu nemluvě. Ale to jsem odbočil. Jsme Češi, tak toho využijme a hlavně se podle toho chovejme. Nelezme nikomu do rekta a snažme se mít plitickou a morální kulturu.

Historik 4.5.2007 15:51

Re: no, bohužel musím konstatovat,

Kolik radarů je na území ČR a kolik jich tam bylo v minulosti. A tady najednou jeden radar dokáže div ne zničit celou zeměkouli...

Historik 4.5.2007 15:47

Irán byl ve 20 století vojensky přepaden dvěma velmocemi pod

poměrně pochybnou záminkou.

Bylo to v létě 1941 a můžete hádat, které velmoci to byly a PROČ to podnikly. Mimochodem, současné problémy v Iránu by možná nenastaly, kdyby obdivovatel Ataturka Reza Chán zůstal u moci.

Kolemjdoucí 4.5.2007 15:39

Re: Re: Smutné předstvení

Pohled na pravdu mne nebolí. Problém je tu pravdu v té záplavě dezinformací a lží vůbec najít. Souhlasím s Vámi, že za některé výroky by se nemusel ani Goebbels stydět.

kenval 4.5.2007 15:37

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

Je to tak,souhlasím.Jen ti co nemohou najít argumenty proti(možná je ani nehledají,jen se potřebují uvolnit,někomu vynadat,a je to jedno,jestli je pravý nebo levý),začínají škatulkovat a hlavně urážet.Pokud člověk řekne názor,to přece není nic trestného,jen to tak ten člověk cítí.Ale urážet,to ne.

Historik 4.5.2007 15:35

Teda, takováto "komplexní analýza" musí být opravdu nad chápání logicky

uvažujícího člověka.

Ovšem pro takového psychiatra je to jasné, autor říká namám rád Židy a Američany a potrřebuji si to nějak zdůvodnit.

kuk 4.5.2007 15:34

Re: Re: Divím se Vám pane Darny

inu pojistovak  vid, tupy a vlezly

kuk 4.5.2007 15:32

Re: Re: Divím se Vám pane Darny

mily riso,

mas nasrano v hlave, placas presne pravy opak .

Historik 4.5.2007 15:29

Ano, známý sionista Adolf Hitler, který dokonce postavil Židům

koncentrační tábory. Víte vůbec, jaký byl názor "Vůdce" na možnost vzniku státu Izrael když už spojujete fašismus se sionismem (ač, přesně řečeno, Hitler byl nacista)???

Jinak fašismus i nacismus jsou odnože SOCIALISMU a ten je domovem v Evropě, nikoliv v USA.

www racek 4.5.2007 15:26

no, bohužel musím konstatovat,

že vývod pana kohlíčka jest pravdivý až to bolí a to druhé tvrzení, to je bohužel dosti známá příhoda.

ono totiž závisí na použití radaru. pokud na nás poletí rakety a radar je odhalí, dobře, máme li čím je sestřelit, sestřelíme. otázka je ovšem když ty prostředky nemáme. což je případ tohoto zbraňového systému. ... mimochodem, poláci žádají na ochranu Patrioty. právě kvůli tomu.

a ten druhý případ, přečtěte si třeba atm.

David Pavlíček 4.5.2007 15:24

Neff jako obvykle mlží.

Pomlouvá Zvědavce a není se co divit. Tam se totiž diskutuje o problémech, které jsou zde tabu a diskuze tam má daleko vyšší inteligentní úroveň a ne jako zde to vřeštění americko sionistické soldatesky. A když už se někdo této fašisující lůze postavil a porazil jí briliantností svých argumentů, byl bez milosti umlčen Neffovým poskokem Wágnerem, tak jako se to stalo mému drahému přiteli Vodníkovi. Hanba Neffovi, tvůj pes kulhá na všechny čtyři.

Richard 4.5.2007 15:20

Re: Divím se Vám pane Darny

Darny neznáš historii a proto plácáš. palestinci jako národ neexistují. Stejně jako jejich umělý stát palestina. izrael po Holocaustu se vracel do země ze které byl vyhnán a rozptýlen ostatně nic mu nezbývalo evropa se jim pěkně odvěčila. Nebýt Ameriky vy pane chytrolíne tak tu ještě máme Sovětský svaz. V celé Koreji jsou Bolševici a na Kubě americké rakety. Všichni teroristé by evropu dávno rozcupovali. Ale připosranost evropanů /potažmo čechů / je známá.

Makléř 4.5.2007 15:17

Děkuji

Panové děkuji za vaše reakce. člověk si aspoň bystří mysl při psaní ;-D

janoryna 4.5.2007 15:16

jak mám věřit webu ministerstva obrany ?

dyť ještě do minulého roku bylo ovládáno socany. a že ještě socani neztratili svůj vliv nám dnes a denně dokazuje ministr vnitra. taka bacha !

Zastrčil 4.5.2007 15:14

Re: Divím se Vám pane Neffe

Jestli si má někdo něco někam strčit, tak hovado jako ty svoje plky.

Wabi 4.5.2007 15:00

Stanleymu dole:

Tady se říká : Lidská hloupost a vodík jsou nejrozšířenější prvky ve vesmíru!8-o;-D

Václav 4.5.2007 14:54

Re: Smutné předstvení

Taky patříte mezi ty, které pohled na pravdu bolí? Ten článek pana Bartoška byl je totiž skutečně slátanina, kde jsou dobře snad jen předložky a spojky, jinak tam po faktické stránce nesedí skoro nic. Je to blbost na blbost. Za něco takového by se nemusel stydět ani pan Goebels.

Wabi 4.5.2007 14:53

Pane Neff, co to tu předvádíte?

!!;-( Chcete mi říci, že když se okolo fotbalu potloukají takový idividua jako příznivci Baníku, Sparty kteří devastují na co přijdou, atd. že je to špatná věc? No to snad zavání demagogií nebo něčím podobným, ne?Pro Vás jsem z dnešního netu vybral:

Když TGM přišel v 1882 do Prahy charakterizoval politické poměry u nás slovy Hulvátov a Kocourkov (K. Čapek: Čtení o TGM, Melantrich 1969, s.108). Mám dojem, že od té doby se v Česku bohužel mnoho nezměnilo.

Mohu to doplnit citáty Einsteina z dopisů z Prahy o "servilnosti" Čechů.Není lepší napsat, že jsem pro radar a že cítím s židovskou loby v Americe ( jsem taky poloviční žid), proč ty okliky?

Místní placený žvanílky žádám ať mi neodpovídají, stejně to nebudu číst. Buď jsou za to placení, nebo to jsou místní a přespolní hlupani. 

 Když Vás slyším v rozhlasu, mám dojem , že jde o něko jiného.

Skybird 4.5.2007 14:52

Pro pořádek citace z odborného zdroje :

"Mikrovlny vysokého výkonu představují cílené, zaměřené vyzařování impulsních mikrovlnných polí s cílem zničit nepřátelská zařízení obsahující elektroniku nebo tato zařízení vyřadit z činnosti a tím přerušit nebo zabránit vlastnímu napadení nepřítelem.Za mikrovlny vysokého výkonu (High Power Microwave - HPM) je považována elektromagnetická energie špičkového výkonu více než 100 MW v kmitočtovém pásmu od 0,3 do 100 GHz. Spektrum jejich možného využití je velice široké: - urychlovače částic (cílem je lineární elektronový urychlovač 100 MeV/m); - ohřívání plasmy pro fůzní reaktory (cílem je výkon více než 100 MW po dobu 1 až 10 sekund v kmitočtových pásmech 100 MHz, 5 GHz a 200 GHz); - přenos energie (na ose geostacionární satelit - země); - impulsní radary (cílem je dosažení výkonu 1 GW po dobu 1 ns); - zbraně na principu HPM (výkon 1 až 10 GW po dobu přibližně 100 ns, kmitočet 0,3 až 5 GHz při vazbě „back-door“)."

Thorax 4.5.2007 14:46

Re: Re: mikrovlná zbraň ?

Clapce neplet te populare -vedecky casopis z vedeckymi poznatky.Trosku ses ve scifi budoucnosti.A never vsemu, co si kde prectes a vyslechnes.Nebo muj "bas-nizko-frekvencni modulator"zvany "SG 701" usmrti behem vteriny(ci skundy?)

Jura Jurax kuřák 4.5.2007 14:41

Re: Re: Re: Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

Stejně jako Tuchačevskij, Bljucher, Malinovskij, Žukov ... :-D

Kolemjdoucí 4.5.2007 14:36

Smutné předstvení

Vážený pane Neffe. Asi jsem neměl tento článek číst. Dříve jsem si Vás vážil, ale tohle jsem od Vás opravdu nečekal. To je opravdu hodně smutné... RvRvRv

Thorax 4.5.2007 14:34

Re: Divím se Vám pane Neffe

A co povite "darny" na vyhnani keltu z tohoto uzemi slovany.Pisete neco o slusnosti a demagogii,ale sam jste vulgarni a demagog jak se vam to hodi.Slunce v dusi a mir s tebou,Slovane.

Pasáček koz ve Vermontu 4.5.2007 14:19

Re: nasadit si vsi do kozichu??

Pane Bill of Rights, co je na tom špatného, že si Američané hrábli po irácké ropě. Ropa je naprosto nezbytná pro další války. Tak se to dělalo po tisíciletí, už od počátků lidstva. Jako vládci světa na to mají plné právo !