29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 4.5.2007 10:35

Filip, není to ten s přezdívkou Falmer??

Podle textu to na to vypadá...

Jinak, s odstupem času třeba Reaganovi poděkovat.

IS 4.5.2007 10:33

Re: účinnost Patriotů cca 10%, pokud vůbec něco sestřelily.

Yurri 4.5.2007 10:32

Re: ZNÁM ZAJÍMAVÝ BONMOT

R^R^R^  Co dodat,máte naprostou pravdu..!

IS 4.5.2007 10:32

Re: Jo jo USA jsou státem komančů

Tak to jsou údaje, které produkovaly USA kdysi proti  radaru, který se stavěl na území bývalé  sovětské Litvy. Po jejím osamostatnění věnovaly na odstranění  stavby 6 milionů dolarů.

John 4.5.2007 10:32

Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

A nezapomeň se postavit do čela těch řvoucích pitomců. Moc rád se podívám až tě poldové  vytáhnou a budeš nahý dělat dřepy. Ale ten pocit dobré věci ti zůstane a ještě něco uděláš pro své zdraví.

honzak 4.5.2007 10:32

Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

Jinak zdráv?

Historik 4.5.2007 10:32

A ještě bych připomněl řev západních pacifistů, když Američané

instalovali počátkem 80 let v Německu antirakety Patriot. Tytéž, které, byť ne se 100% účiiností, o 10 let později chránily Saudskou Arábii před iráckými raketami Scud.

filip 4.5.2007 10:26

Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

V brzké době má do ČR přijet G. Bush. Bylo by samozřejmě potřebné uvítat ho tak jak si zaslouží. Posílám uvítací heslo, které by bylo vhodné dát do novin, na plakáty, nebo na transparenty. Nenávistnou propagandu o říši zla šířil svého času Reagan, o ose zla nyní mluví Bush. Nyní s odstupem času si lidé mohou porovnat a opravit názor. Kdo byl agresorem při přepadení Jugoslávie? Kdo byl agresorem při přepadení Afghánistánu? Kdo byl a je agresorem při přepadení Iráku? Kdo velmi vážně uvažuje a vyhrožuje vojenským přepadením Íránu? Kdo chce zaplavit Evropu radary a raketami a provokovat jiné velmoci až k případné možnosti rozpoutání vojenského konfliktu? Kde je tedy říše zla? Proto ono heslo :

Historik 4.5.2007 10:25

Re: Povídačky o íránských raketách si nechte do výuky

Surovinově nejbohatší stát světa si toho radaru prostě nemusí všímat a k jeho rozkladu tím pádem nedojde.

Hans z dědiny 4.5.2007 10:22

Re: Štefánik

Projděte si web Letectví a kosmonautiky tak cca 2-3 roky zpátky, byla tam ta nehoda rozebraná do puntíku. Slota je fašounek nahnědlý.

John 4.5.2007 10:17

Re: Štefánik

No s ohledem na fakt, že v té době ani nebyl kdo by ho sestřelil, je myslím závěr jednoznačný.

Historik 4.5.2007 10:16

Re: Štefánik

Pravda je ta, že určití lidé si na smrti Štefánika, což při kvalitě tehdejších letadel nebylo nic vyjímečného, chtějí přihřát svou protičeskou polévčičku a to už hooodně dlouho.

Štefánik byl před použitím letadla varován, letouny Caproni byly sice účinnými zbraněmi, bezpečností ale příliš nevynikaly.

John 4.5.2007 10:15

Jo jo

Když já si vzpomenu, kolik komančů s plamenem u úst kopírovalo ten blábol a hned to dávalo do vztahu v radarem v Brdech. Strašné závěry, obyvatelstvo usmažené jako v mikrovlnce, děti se budou rodit se dvěma hlavami a další tutovky. Prostě apokalypsa. Nejvíce vynikala jistá Elena na HN. Ovšem při dotazu odkud že čerpá informace bylo odpovědí velké kulové.

Michal 4.5.2007 10:15

Re: Re: Ach, ti blahoslavení chudí duchem

Jak sám říkáte, radar je směrová záležitost. Právě proto není žádné nebezpečí v jeho okolí na zemi. Ano výkon je vysoký a ve vzduchu v okolí radaru bych ani já pobývat nechtěl, ale to platí o každém zdroji záření.

Co se týká bydlení "u radaru" právě návštěva našich politiků v USA měla jasně ukázat jaká je tahle obava nesmysl. Je smutné, že naši politici více neprezentují zkušenosti z návštěvy.

Tam v přímé blízkosti radaru žijí celé rodiny a to bez jakýchkoli obav ze záření, a to už dlouhé roky.

Trvalejší účinky nejsou žádné právě proto, že v okolí radaru není hladina záření nijak extrémní (zvýšená asi bude, ale skutečně nezávadně). Konec konců, jak sami Američané prokazují tím, že v blízkosti radarů sami žijí i s rodinami.

Marek 4.5.2007 10:15

Rádi si přečteme o tom, že je někdo ještě horší než my sami.

Problém vidím v tom, že senzacechtivá média, která manipulují veřejnost, dávají sluchu komunistům a dalším negativně laděným extrémistům. Mají z toho kšeft a vůbec jim nevadí, že ve společnosti pěstují negativní nálady a rozpoložení a vůbec je nezajímá, k čemu to vede. Běžní lidé ty negativní historky rádi čtou, protože jsou rádi, že je ještě někdo horší než oni sami. Necítí se pak tak hloupě. Podle mého soudu je hanba už jen to, že někdo drží v ruce nějaký bulvární tisk nebo sleduje televizní noviny. Také jsem to určité údobí svého života dělal. Když jsem si to pak vyhodnoti, zjistil jsem, že jsem za celou tu dobu z médií nezískal jedinou relevantní informaci, která by se mi hodila k životu. Prostě převážně jen hloupý blábol s informační hodnotou 0. 

karel 4.5.2007 10:13

pro skibyrda

Pětkrát jsem to, četl.Ale jak Ty, to máš v hlavě  srovnáno, to se hned tak nevidí.Jsem přesvědčen, že  je tě škoda nevyužít.Co takhle rovnou ke Tvrdíkovi?No i Chocholoušek, by z tebe měl radost, chlapče!

Historik 4.5.2007 10:12

Protože ČR nedisponuje sama potřebným raketojaderným potenciálem

pro svou obranu, potřebuje spojence. Nejvhodnější spojenec jsou pro nás USA a NATO. NATO ale bez USA skoro nic neznamená, proto je rozumné rozvíjet, je li to možné, i dvojstrannou spolupráci s USA.

A pokud se to někomu nelíbí, doporučuji si něco přečíst, o tom, jak ministr zahraničí Piemontu Cavour vybojoval sjednocení Itálie. Italští vojáci kvůli tomu bojovali až v Sevastopolu (protože potřebovali Francii jako spojence proti Rakousku).

A jako odstrašující příklad uvedu "neutralitu" Belgie v obou světových válkách, v té druhé je to už hodně daleko za hranicí slabomyslnosti. Předpoklad, že Hitlerovské Německo bude respektovat neutralitu, kterou nerespektovalo ani Německo Vilémovské se toiž jinak označit nedá.

A pokud bychom chtěli svou bezpečnost založit na EU, byli bychom za stejné blbce, jako ta Belgie za WW2, která se nedokázala poučit z jedné zkušenosti.

Mell 4.5.2007 10:10

Re: Re: Dávám přednost demokracii.

Jeden z těch pozemků by se na to asi hodil. Psal jsem to ale proto, že jsem zvyklý za svá práva bojovat, bránit je a jasně formulovat podstatu problému. Je mi smutno, že čecháčkovství je tady, i po těch padesáti  letech zkušenosti s fašisty a bolševiky, tak zakořeněno.

quo 4.5.2007 10:07

pokud si mohu vybrat

Pokud bych si mel vybrat, zda byt ve sfere vlivu USA, Nemecka ci Ruska, tak beru USA. Zatim si jeste (mozna) vybrat muzeme. Zatim.

fren440 4.5.2007 10:05

Štefánik

Dnes jsem slyšel na STV1 informaci o pietním aktu u Štefánikovi mohyly a hlasatel říkal, že Štefánik byl sestřelen. Myslel jsem si, že bylo špatné počasí. Toto informaci jsem slyšel prvně od pana Sloty. Co je pravda?

fren440 4.5.2007 10:03

Re: Otázka protiraketového systému není vůbec otázkou technickou, ale politickou.

A co mírotvorné rakety na atomové ponorce Dolgorukij?:-D

Jack 4.5.2007 10:00

Re: Ach, ti blahoslavení chudí duchem

Ad 1) funkci to nepochybne ovlivnit muze, kdyz se pristroj dostane do radaroveho paprsku

Ad 2) Ano, mate pravdu. Ale Slunce rozhodne nema pulsni vykon v radu MW, navic lze to svetlo jednodusse odstinit slunecnikem, coz se u radarovych vln asi jen tak nepodari.

Ad 3) V tom mate asi pravdu. Web o radaru nerika, v cem je riziko. Elektronika ale ohrozena byt muze.

Ad "ucinek klesa s druhou mocninou vzdalenosti": vojensky radar ale vyzaruje do urciteho smeru, ne do vsech smeru. Napr. svetlo z laseroveho ukazovatka take neubyva na intenzite s druhou mocninou vzdalenosti, nebo ano ? Uvadeny dosah je pres 6000 km, to umocnim na druhou. Z vyzarenych 4MW by se mi vratilo 5e-8 W, coz je docela malo ... tzn. neubyva to s druhou mocninou vzdalenosti.

Ja bych rozhodne u radaru bydlet nechtel, o jeho trvalejsich ucincich informace uplne chybi ...

karel 4.5.2007 9:51

Re: Re: Re: Otázka protiraketového systému není vůbec otázkou technickou, ale politickou.

Že to jsou fakta, tvrdíš jenom ty, chlapče!

kotrbofil 4.5.2007 9:46

Re: Re: Dávám přednost demokracii.

Tam kde vladne Stwora a nackobolsevici :-D;-D:-P

Pavel T 4.5.2007 9:46

Re: Konečně je tu také reklamní odkaz

No já tedy nevím, ale zrovna na Zvědavci se diskuse obvykle nesou v duchu všeobecného souhlasu, jakmile má někdo jiný názor, okamžitě je šmahem označen za přisluhovače, či je o něm tvrzeno, že má mozek vymytý masmédii atd. Zkrátka, diskuse je podle mne tříbení názoru pro a proti, ne jednohlasné stanovisto.... Z tohoto pohledu na Zvědavci žádná diskuse není...

kotrbofil 4.5.2007 9:44

Re: Bonzák

do Culikovi cenzury a Halo zblitku ma jeste zatracene daleko - pose r se kotrboide! (Y)

Gonzales 4.5.2007 9:44

Re: Re: Re: Re: Re: JAK KOMOUŠI, TAK VLÁDA ZATAHUJÍ IDEOLOGII

Vyzkousejte polopaticky priklad (je to i s obrazky):

http://www.bike-forum.cz/forum/radar-na-brdech/573563/forum.html#unread1

a dejte hledat (ctrl f)  Isfahan

komantsch 4.5.2007 9:43

Re: Re: Re: Otázka protiraketového systému není vůbec otázkou technickou, ale politickou.

Od demagoga tveho formatu to skutecne sedi, soudruhu! ;-P

salant 4.5.2007 9:42

Re: Pane Neff, bohužel si

Problém vidím ve dvou rovinách:

a) O tom, zda je radar bezpečný - škodlivý lze diskutovat. Každý máme jakési povrchní znalosti (týká se to i mé osoby) a potom diskuse podle toho vypadá. Nadávky, urážky, chytání se za hlavu. Taky já si přijdu se svou troškou do mlýna. Víte o tom, že raketa se dá polat po vlně a skončí přímo v anténách?

b) tato druhá rovina se mi jeví mnohem závažnější. Copak musíme stále někomu někam lézt? Se Sovětským svazem na věčné časy (toto uteklo). Proč se snažíme zalíbit USA, kde cca 95% obyvatel ani netuší o existenci takových kabrňáků jako je Česko. Zase jsme vtaženi do ošklivé hry mezi USA a Rusko. Buďme jednou taky sebevědomí a řekněme ne. Až bude radar potřebovat NATO, popřemýšlejme jak dalece je takováto věc potřebná pro kolektivní obranu Evropy a našich spojenců v ní, ale proboha zbavme se konečně našeho rektálního vztahu ke komukoliv.

kotrbofil 4.5.2007 9:42

Britske listy

studnice moudra ;-D:-P