25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 4.5.2007 17:36

Spánek bude klidnější

pod ochranou amerického radaru. Střely ze Severní Koreje nebo Tramtárie budou bezpečně zlikvidovány nad Alantikem a už se k nám nevrátí. Pokud nepřiletí z opačné strany zeměkoule. Kromě toho už mi chyběl ten adrenalin ze zamířených dříve Perschingů nyní Topolů. Už se těším, jak se dobře vyspím, skoro jako za časů studené války.

kopretina 4.5.2007 17:34

Re: Re: Re: Územi Eretz Jisrael je izraelské území

Ne nemají. Největší národk na Svatou zemi mají jednoznačně Židé! Eretz Jisrael je spojena s izraelskými dějinami. Zde se zrodil hebrejský národ, hebrejská literatura, hebrejská kultura. Žádná "Palestina" nikdy neexistovala, řekněte mi prosím nějakého palestinského krále, či jejího zakladatele. To nemůžete. Za to izraelské krále máte popsané v každí historické knížce! Království Izraelské, Judské existovalo, Palestina nikdy!!Navíc srovnáme-li Bibli a Korán- tak v Tanachu- neboli z křesťanského hlediska Starý zákon je Izrael, Sion, Jeruzalém, Judsko, Samaří zmíněn přes 700-krát, v Koránu ani jednou. Pro muslimy je Svatá země jen jako území, kam přišli, kdežto pro Izraelity (Židy) je to svatá posvátna Bohem zaslíbená půda. Navíc většina dnešních Palestinců jsou potomky Arabů, kteří přišli do Svaté země v průběhu 19. století z jižní Sýrie a Libanonu. Zatímco židovská přítomnost ve Svaté zemi/Eretz Jisrael je konstatní. Ke Svaté zemi se modlili i Židé v diaspoře, modlili se" Lashana haba´a byrushylaim " neboli "Příští rok v Jeruzalémě"! Navíc Židé dokázali zúrodnit neúrodnou poušť, malárické bažiny, zkrátka přinutili poušť kvést. Arabové ve Svaté zemi neměli nic. A ještě před vznikem Izraele Židé vlastnili 10% veškeré půdy, které koupili, místní Arabové 3%! Xbytek tvořila opuštěná půda či výsostný majetek britské koruny. Takže i z materiálního hlediska mají Židé mnohem větší nárok než Židé.

Za dále můžeme sledovat, jak se Arabové ve Svaté zemi ze dne na den stali "Palestinci". Jak můžou být "Palestinci", když žádná "Palestina" nikdy neexistovala? To je umělý výmysl po roce 1967, když se najednou Arabové začali označovat za "Palestince". Jinak se jednalo o obyvatele mandátního území, stejně jako Židé. A tese mě nevadí Židé, ale Izrael, je povrchní a hloupá. Jak by se nám Čechům líbilo, kdyby někdo cizí říkal, nám nevadí Češi, ale ČR- stát Čechů! Zcela jistě ne!

H.K. 4.5.2007 17:31

Re: Re: Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

Problémy v Jugoslávii vznikly tím, že Německo uznalo Chorvatsko a nebyl vyřešen osud menšiny Srbů na území dnešního Chorvatska. Potom to pokračovalo . Pokud by USA vojensky nezasáhly, tak se tam podřezávají dodnes.

Ludva 4.5.2007 17:27

Re: Je neuvěřitelné,

Co máte proti Ostravsku ? Tam jsou všichni za Moravou. Neznalost zeměpisu je taky známkou polointeligence.

berfbf 4.5.2007 17:24

Re: Re: Re: Re: Re: Protože ČR nedisponuje sama potřebným raketojaderným potenciálem

taky čekám, soudruhu ;-D

berfbf 4.5.2007 17:23

Re: Re: Re: Každý už to ví a říká, říše zla je Amerika!

o tom Srbsku a Jugoslávii víte kulový , o co tam šlo. není náhoda, že USA podporovaly islám.

kopretina 4.5.2007 17:21

Re: Neff jako obvykle mlží.

Vy musíte být provokatér. Děláte si legraci, určitě ano. ;-D

berfbf 4.5.2007 17:20

Re: Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

ty problémy v Jugoslávii vznikly díky tamní politice USA, které vsadily, jako u hodněkrát předtím, na muslimskou kartu.

Václav 4.5.2007 17:20

Re: Neff jako obvykle mlží.

Ano, ano. Tam má ta diskuse takovou úroveň, že by ji občas mohli předčítat v nemocnici Fidelu Castrovi. Na něj by to muselo působit přímo blahodárně, lépe nežli ty nejmodernější léky. A takový Lenin by se musel v mauzoleu doslova tetelit blajem, pokud by měl nějakou možnost sledovat, jak krásně si tam notují ti, které on trefně nazýval "užitečnými idioty".

Komunisty ani nekomentuji, ale fakt mne fascinuje naivita těch, co si myslí, že se vše vyřeší mírovou ratolestí a voláním "máme holé ruce". Jenže dějiny nás učí, že takový postup nemálokrát skončil masakrem těch holorukých. Tyrani se postupem času sice možná dočkali soudu dějin, ale to jim může být několik desítek či set let po smrti celkem jedno a jejich obětem to naopak nepomůže.

Jedno moudré staré úsloví praví něco ve smyslu, že kdo chce uchovat mír, musí se připravovat na válku. Zbraně jsou staré jako lidstvo samo, zkrátka tu byly, jsou a budou. A když už má být zbraň, tak já preferuji stát na té straně, kde je závěr. Jestli pacifistické idioty těší pohled do laufu, tak prosím, je to jejich pitomost, ale ať ji nevnucují druhým.

mirek 4.5.2007 17:18

Re: Pro pořádek citace z odborného zdroje :

Impulsní radar je přece zbraň, která není na Marschalových ostrovech. To není zaměřovací zařízení pro sledování letícího cíle, který bude v Brdech. Komunisté pokračují v celoživotní praxi, kdy jejich politickým prostředkem byla lež. V celém východním bloku se lhalo občanům, jak to ve skutečnosti vypadá se zbraňovými systémy, jejich rozmisťováním a škodlivostí případných zplodin po nějaké havárii.  A "mister Putin" si vzpomněl na svá školení z mládí v KGB.....

Pavid Havlíček 4.5.2007 17:14

Re: Neff jako obvykle mlží.

Hééhéééé, tupostí dosahuje churchelky z loomu.  Hlavně o brilantnosti argumentů Tondy Váchy. :-D

Harpyje 4.5.2007 17:13

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Darny

Jak jste přišel na to, že Židi byli výlučně kočovníci? Víte jak se jmenuje nejstarší doposud existující město na světě a kde leží? Asi ne. "...žili kočovným životem. Proto jsou po celém světě..." Takovým argumentem upírat Židům právo na Israel je opravdu síla. ;-D;-D;-D

Harpyje 4.5.2007 17:00

Re: Neff jako obvykle mlží.

Dnes se roztrhl pytel se zábavnými příspěvky. ;-D;-D;-D

clay 4.5.2007 16:55

Vízkovu stránku odstranil

HORST z Klášterce nad Ohří, který na Wikipedii o sobě tvrdí, že Horst je antikomunista a Horst je pro svobodu projevu. Horst74(zavináč)seznam.cz. Horst čirou náhodou používá ICQ 426-318-204

Sekac 4.5.2007 16:54

Znamy antisemita Soros György (nyni George Soros)

uvadi, ze sionisti nejsou "za vsim", ale v USA jsou za kdecim spatnym:

"Těsné vazby Bushovy administrativy na Izrael brání dosažení mírového řešení mezi Izraelci a Palestinci," napsal Soros.

No 4.5.2007 16:53

Re: Malé upřesněné k Palestincům

Historik by měl vědět, že to nebylo žádné tzv. ale Mandate for Palestine, že byl větší než Palestina a Transjordánsko dohromady, ale hlavně, že podle správních norem Společnosti národů měly být mandáty spravovány jako celky a meměly být děleny cf. případ Libanonu a jeho severní hranice.

Sekac 4.5.2007 16:48

Astonku,

treba take cenzuruji odkaz na ZVEDAVCE. Jaky Vy zde ...

Sekac 4.5.2007 16:46

Re: Re: Astone,

Blato, Vy opet ve sluzbe?

Sekac 4.5.2007 16:45

Dostaveníčko zbrojařů v Brně

Ranní poznámka Ivana Hoffmana  (ČRo 1 - Radiožurnál)

http://www.rozhlas.cz/komentare/portal/_zprava/342732

clay 4.5.2007 16:45

Re: Astone,

vy, si s tím hlavinku nelámejte;-D

clay 4.5.2007 16:44

Re: Neff jako obvykle mlží.

tak pomlouvá Zvědavce jo? ;-D No to je vidět už z ptydepe vašeho příspěvku

Sekac 4.5.2007 16:42

Astone,

tzv. demokraticke staty maji svuj jaderny arzenal pro ucely UTOKU, nebo pro OBRANU?

Kyklop 4.5.2007 16:39

občanská válka již zuří

Občanská válka je u nás již dlouho a v plném rozkvětu. Naštěstí jen válka Informační. Zatím.

H.K. 4.5.2007 16:36

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

 Vojáci USA museli zachraňovat Evropu před fašismem i před komunismem. Evropa nedokázala vyřešit ani problémy, kteríé vznikly rozpadem Jugoslavie. Píšete-

." My jsme Češi a MUSÍME  si uvědomit, kam patříme, že máme nějakou hrdost a že můžeme něco dokázat. . Jsme Češi, tak toho využijme a hlavně se podle toho chovejme. Nelezme nikomu do rekta a snažme se mít plitickou a morální kulturu."

Rád bych se Vás zeptal, kde my Češi patříme a co buideme dokazovat? Já jsem nikomu nikdy nikde nelezl, tak mluvte jenom  za sebe. Já nechci být černý pasažer a jsem rád, že  se může Česká republika podílet na obraně proti jakékoli agresi. Taky by jste byl rád v bepečí. Ale kdyby Vám to tak někdo zajistil a platil:

zdeněk 4.5.2007 16:33

Re: Re: Re: mikrovlná zbraň ?

takovýmito zbraněmi se na VUT seriózně zabývají.  O tom že byli operačně nasazeny v iráku nemůže být ani řeč.

ps 4.5.2007 16:21

Re: Je neuvěřitelné,

Jenže bratia slováci by to chtěli určitě opačně a šupem by nám sem poslali SLotu a Mečiara. (To bychom se zas dozvěděli věcí.) Mám lepší řešení. Co kdyby ČEZ nakoupil navíc pár kontejnerů na radioaktivní odpad. Do těch kontejnerů by se pak zmíněná jelita ukládala s označením extrémně nebezpečné. A pro tyto kontejnery by pak mělo smysl budovat hlubinné úložiště.

Sowfiw 4.5.2007 16:20

Re: Neff jako obvykle mlží.

Antonine Vacho aka Pavlicku, tobe zase jebe v palici pri patku.

PetrK 4.5.2007 16:13

Je neuvěřitelné,

kolik se mezi námi najde demagogů, polointeligentů, zaslepenců a jelit typu Kohlíček. Co kdybychom se dohodli se Slovenskem na tom, že všichni ti nalevo od středu půjdou za řeku Moravu a ti druzí zas za její západní břeh?;-D

darny 4.5.2007 16:11

Re: Re: Divím se Vám pane Darny

Vážený pane, podívejte se do historie, zjistíte, že "Lid Izraelský" byli bohužel jen lidé, kteří žili kočovným životem. Proto jsou po celém světě. Pokud mluvíte o Holocaustu, tak si uvědomte, že tím židé byli nuceni se stáhnout na nějaké území  a nejbezpečnější pro ně v období druhé světové války byla amerika. Tam mnozí přišli  s obrovskými majetky a odtud v roce 1947 podporovali vznik Izraele ať už finančně, či politickými tlaky. Palestinci mají snad trochu větší nárok na území, které obývají od nepaměti. Nicméně židé mi nevadí, jsem schopen žít vedle romů, číňanů, indiánů a dalších etnik. Pouze mi nikdo nesmí vnucovat své názory a náboženství, tak jako to v současné době dělá USA a potažmo naše vládnoucí garnitura s politikou rektálního horolezectví. Zdůvodnění - no přeci "Světový terorismus".>-

franta 4.5.2007 16:10

Re: Re: Takže jestli tomu dobře rozumím,

Tak tedy já Vám rozhodně nebudu bránit tyto názory svobodně prosazovat, tak jako to děláte Vy. Budete se ale nakonec muset podřídit názoru většiny, stejně jako odpůrci radaru.