14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ohnostroj 9.6.2007 11:40

Re: Re: Re: Re: kontra a s omluvou ostre kontraverzne

nesouhlasim pane Kiliane s s vasi definici CSSD. Je prilis rigorozne pravicove konzervativni. Nepripoustite, ze cile politickych stran celeho spektra - a to castecne i nedemokraticky orientovanych - se neustale prizpusobbuji vyvoji spolecnosti. Vysledkem je 1) vase neplausibilni  snaha prisuzovat panu Zaoralkovi vuli po nastoleni totaliterni spolecnosti ve stylu Ruska minuleho stoleti a tim za 2) dekonstruktivni prinos k serioznimu a velmi nutnemu disputu nejen zde.  

Blabol 9.6.2007 11:35

Kdo nejde s USA, jde s Ruskem?

Něco mi to připomíná. "Se SSSR a nikdy jinak? Kdo nejde s námi, jde proti nám!"  Pak že bolševizace ODS je mýtus ;-D

čtenář 9.6.2007 11:34

Re: Re: Re: kontra

Imperialismus jako takový je zcela normálním jevem. Nenormální byl imprialismus socialistických hnutí: komunismu a nacismu. Tam nešlo o prostou sféru vlivu, ale o zničení podrobených (v případě nacionálního socialismu), nebo zničení některých vrstev podrobených (v případě internacionálního socialismu.

Proto není RF bývalým SSSR a nikdy nebude.

ps 9.6.2007 11:29

Re: Re: kontra

SSSR je imperiálním snem Ruska, o který přišlo a ke kterému by se teď chtělo vrátit. To co jsme zažili byl ruský imperialsmus a vzhledem k tomu, že se Rusko svých impriálních ambicí nevzdalo je nezbytné se k Rusku stavět stejně jako k SSSR.

Henry 9.6.2007 11:16

Re: kontra

Brilantní a výstižné - leč racionální diskuze není v tomto případě namístě. Zaorálek je fanatik a s fanatikem nelze vést dialog. Obávám se, že pokud nelze s vaší reakcí seznámit širší okolí, jen mrháte invencí.

huhu 9.6.2007 11:15

Re: Re: kontra

proč to ksčssd dělá ? Jednoduchá odpověď. nejde ani tak o ideologii, jako o technologii moci, známou již od starého Říma. Velcí paraziti patricijové/šibalové korumpují lumpenproletariát/malé vyžírky hňupy a společně ovládají ty, na kterých parazitují (otroky/daňové poplatníky)

ohnostroj 9.6.2007 11:14

Re: Jak vidím, tak šibal Zaorálek

divate se nepozorne. Pan Zaoralek se domniva, ze vetsina lidu odmita radar na zaklade emancipvaneho pristupu dospelych volicu k politickemu deni.  Tudiz  zije v iluzi sveho prani..

čtenář 9.6.2007 11:13

Re: kontra

Pane, Vy jste nešel 41 let s Ruskem, ale se Sovětským svazem. Rusko jsme ani já ani Vy nezažili a dnes ho, znovuvzkříšené, odmítáme s rázností vhodnou do vztahu k SSSR, kterým RF není a nikdy nebude.

Malý Aston 9.6.2007 11:02

Re: Re: Re: kontra

Souhlasím,máte pravdu jako vždy.R^

MUDr Jiří Kilian 9.6.2007 10:58

Re: Re: kontra

Sociální demokracie je dobrý ideologický směr, možný a aplikovatelný v žití společnosti. Horší je to s ČSSD, která pojem sociální zaměňuje za socialistický ( možná už je na čase, aby ponechala svou zkratku a změnila její význam ) a pojem demokracie za svou vládu lidu - rozumějme předmět nikoli v genitivu, ale v dativu, aby se tak stala asociáljní a v jistých ohledech i antisociální.

Socialismus, coby pokus nahradit anarchii trhu spolkečenským plánováním, vede k nárůstu byrokratické moci a tak k ekonomické stagnaci a nesvobodě. To máme my starší zažité dobře. Socialisté užívají k přesvědčování národa dogmat, která spočívají ve zvláštním paradoxu - skutečnost není interporetována, ale interpretace jsou uskutečňovány.  Stať právě komentovaná je toho příkladem.

Slučovací sjezd má před sebou brzké výročí. Zdá se mi, že vrcholí přípravy k jeho oslavě. Historie se opakuje v nepravidelných časových intervalech.

Omlouvat se nemusí,  jen by jitřili rány. Ale modlit za pokání dvakrát denně, to by měli. A před každým projevem měli by říkat " ač jsme uvrhli národ do neštěstí ..."

Malý Aston 9.6.2007 10:47

Re: kontra

Plně s Vámi souhlasím. Prožil jsem svůj život pod vládou komoušů a mladým to nepřeji.Není mi jasné,proč zejména Sociální demokracie která se spolupodílela po svém dobrovolném sloučení s KSČ na diktatuře jedné politické strany od roku 1948 až do roku 1989 a která by se měla každý druhý den nám omlouvat za jejich kolaboraci s komanči,dělá naprosto něco jiného.Již i ti od Filipa mi připadají více napravo než socky.:-D

nepolitik 9.6.2007 10:33

Jak vidím, tak šibal Zaorálek

byl byl raději pod velkou rubáškou. Rv

MUDr Jiří Kilian 9.6.2007 10:30

kontra

Víte, vážený autore, možná se Vám nelíbí přepjatost v chování vůči USA, nicméně ona má také dva póly - jeden na jejich stranu, druhý na druhou. Ten Váš není o nic méně přepjatější.

Dříve se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak, dnes lnou lidé k USA. Je tu ale jeden rozdíl, který já vnímám jako zásadní, principiální - totiž rozdíl dobrovolnosti toho přístupu. Nikdo nám nyní neoblbuje děcka ve škole povinnými říkankami o sedmičce, která rudou barvou září  v kalendáři. Nikdo nerozkazuje vytvořit špalíry pro nejvyšší představitele strany a vlády, a nerozdává třepetalky a nenacvičuje hesla vítání a nezaznamenává absenci při těch blbinkách do notýsků, aby pak žádal vysvětlení, proč se jich soudruh, nebo pionýr či svazák v povinnosti, nezůčastnili.

Ve svobodném světě - zaplaťbůh, že nám bylo dopřáno v něm aspoň chvíli žít - můžete říci cokoli, pokud tím neublížíte druhému. Můžete spílat na radar, na americké presidenty a na ztrátu paměti národa, můžete si dokonce pustit hubu na špacír, když kritisujete vládu coby oposičník. Nebýt svobody, nebyl byste jím.

Nemusí se Vám líbit, co napsal Havel, může Vás to mrzet a můžete vyrukovat s tím, co je to podle Vašeho mínění pojetí svrchovanosti národa. Možná ale je to tak, že ten Havel pod trestem vězení říkal nahlas své myšlenky v době, kdy Vy jste v průvodu oslavoval nezměrné úspěchy pracujícího lidu, vedeného stranou a nyní se z Vás stal obránce většiny, identifikované pochybnými výzkumy veřejného mínění na zakázku - však možná víte koho třeba.Svrchovanost nemám za pojetí, skrze něž bychom měli apriorně, jen proto, že chceme být svrchovaní, odmítat podanou ruku velmoci. Tak, jako žádný člověk není ostrovem pro sebe sama, ani společnost s vlastním státem nemá tíhnout k isolaci - Korea, Kuba budiž příkladem.

Chcete s Ruskem, jděte s Ruskem. Já jsem s ním šel 41 let a stačilo. Není mým nepřítelem již,  avšak  bratříčkování s ním mi nahání strach. Ne o sebe, ale o mladé lidi, kteří by se mohlí dát ohlupit třeba i Vámi.    

Blabol 9.6.2007 10:16

Stručně

1. ČR vstupovala do EU, ne naopak. Pravda, také mediální vykreslení EU jako všespásna pro ČR, se mi nelíbilo.

2. Kdo před rokem mluvil o nebezpečí, které bychom měli vyřešit vojenskými základnami na našem území?

ucitelas 9.6.2007 10:14

Re: Re: Pod čí sukní se to schovávají?

no ještě žes to odhalila.Máš1*

Blabol 9.6.2007 10:10

Re: Re: Jen hlupák si myslí, že nás ochrání "smlouva o radaru"

Vy chcete mít za spojence Američany, já NATO a EU. Oba najdeme X důvodů, proč zrovna naše argumenty jsou správné. Jinak Vaše argumentace ale byla jaksi mimo. ;-(

ucitelas 9.6.2007 10:10

Re: jo, přesně jak říká Zaorálek, teď zvednem hlavu a tvrdě a nekompromisně Američany podrazíme

Nebo si to alespoň odhlasujem na ornžgutaní schůzi.boj se amíku.

Starý J. 9.6.2007 10:03

Zaorálek kritizuje politiky pravice

za jejich chování vůči Bushovi, a to, že stojí o to, aby zde stál radar.... Devótnost totiž nezazněla jen v bizarní písničce Vlasty Parkanové.... píše. Nějak nechce připustit, že souhlasit s umístěním radaru automaticky neznamená, že lezou Bushovi do jeho pozadí. Zaorálek postrádá u pravicových politiků postoj suvereních představitelů, kteří vystupují sebevědomně.

V zápětí ale ve druhé části kritizuje právě to suverenní vystupování pravicových politiků vůči EU, považuje je za naprosto škodlivé, víceméně je nazývá potížisty. Zde je namístě si připomenout, že naprostou devótnost představuje on a všichni politici ČSSD, pro které byl velice vhodný název "eurohujeři". Přijímali s ohnutými zády a v pokoře každou pitomost, která z Bruselu zamířila vůči Praze, nikdy nedokázali vyjednat solidní podmínky ve vztahu k EU a každý, kdo vyzýval (jako dnes Zaorálek ve vztahu k Americe) k seběvědomému vystupování a jednání s Bruselem, byl pokládán za zrádce a škůdce této země. Nikdo se nikdy nedokázal tak plazit po zemi před protihráčem, jako Zaorálek před celou slavnou EU.

Bože 9.6.2007 10:00

EuroHujrere soudruhu Zaorálku

Já bych vyvážil americký radar v Brdech novou ruskou atomovou ponorkou na Lipně ,nanesete to v Moskvě na poradě Internacionály?;-D

ja 9.6.2007 9:59

zaoralek

pane neff, to tady nestaci jelinek?

Jirka 9.6.2007 9:49

Re: Jen hlupák si myslí, že nás ochrání "smlouva o radaru"

Blábolíš samozřejmě ty! Kolik spojenců jsme měli? Kdybychom přijali Marschalův plán tak jsme dnes měli vystaráno. Já nechci mít za spojence žádné Rusy ale Američany!!!! Ti vždy, když o něco šlo Evropě pomohli. A kecy nějakého Zaorálka na tom nic nemění;-P

Davida 9.6.2007 9:48

Re: Jen hlupák si myslí, že nás ochrání "smlouva o radaru"

Jenom z vychcánkama si mužeme udělat vostuduJá se od nich dystancuju nejsou to politici pro mě(Y)

Davida 9.6.2007 9:46

Re: čtenáři,

Já si to o něm ,ale myslím pořád a mám bohužel pravdu já za jejich nemužu za to si mužou sami,Neuměj se chovat a je to na nich vydět a slyšet;-€;-€;-€;-€

Blabol 9.6.2007 9:41

Jen hlupák si myslí, že nás ochrání "smlouva o radaru"

Naše "vyčůranost" nezná hranic. Vstoupili jsme do EU a jsme tam dnes za potížisty, vstoupili jsme do NATO a dnes se necítíme bezpečni, "vybudujeme" radar a budeme spoléhat na to, že USA se o naši obranu postarají. Překvapuje mě, že i dnešní vládní garnitura je tak nezodpovědná, líná a nesebevědomá, že takto zjednodušeně si představuje ochranu naší země. Jestliže máme problém, pak by měl být jasně definován, a to včetně nutných protiopatření. Pak nebude potřeba ideologicky válcovat občany.

Davida 9.6.2007 9:41

Re: Zaoralek

Smrdí ještě dneska rudokožec blb na entouR^Rv;-€

Davida 9.6.2007 9:39

Re: Re: ???

chybi jsou chyby a vraždy jsou zase jen vraždy a zločiny komunistu nikdo spochybnovat nebude.Kdo v tom nežil tak nevý co to je Moloch,;-€;-€;-€;-€;-€

čtenář 9.6.2007 9:39

Ivane Nový,

škoda.

Davida 9.6.2007 9:36

Re: ???

Je to jen rudoch pod sukně mámi Kabrhelové.a máma kabrhelová schovává všechny svoje zločince a zabï jáky z dob kdy byli u moci, a  v praxi mohli tak předvést svoje ohavnosti prakticky aponechávají si je do dnes;-€;-€;-€;-€

Davida 9.6.2007 9:32

Radar pod velkou sukní

 se schovává manippulant komunista prospěchář, kdo je to kdo je schovává pod velkou sukní snad ne máma K;-€;-€;-€;-€;-€abrhelová-pěkně naducaná s ženou za pultem

huhu 9.6.2007 9:26

frustrovaný létající Lubomír

tahle vyžírka mi nemá co říci..(Y)