25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ps 9.6.2007 13:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kontra

Tipnul bych si, že reagujete tak jak reagujete, proto, že žijete v zajetí bludů.

ps 9.6.2007 13:25

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo nejde s USA, jde s Ruskem?

Hlavně si, narozdíl od vás, potrpím na fakta.

ps 9.6.2007 13:24

Re: Re: Re: DEV'OTNOST

Chodorkovskij se tam zřejmě, po dobrém obědě u Putinů (nebo na Ljublance)  jel rekreovat.

Perun 9.6.2007 13:17

Soudruh

Zvorálek opět nezklamal.Takových blbů po světě moc nechodí.RvRv

Honza42 9.6.2007 13:10

Zase mne Zaorálek málem rozplakal.

Opravdu národní hrdost, ta nás v tomto prostoru zachrání. Probůh, vždyť celá slavná ČR není schopna ani naplnit jedno slušné světové velkoměsto. Není vůbec ostudou, když se tříleté děcko schovává pod máminou sukní. A ČR to nikdy na světové scéně nedotáhne dál. Akorát tak bude kopat nožičkama a hrozit pěstičkama. Nejlegračnější je, když štěká a cení zuby pes, který je menší než kočka.

čtenář 9.6.2007 13:06

Re: Re: Re: Re: Kdo nejde s USA, jde s Ruskem?

Vidím, že pán si nade vše potrpí na slovíčkaření. ;-D

čtenář 9.6.2007 13:04

Re: Re: DEV'OTNOST

tak si dejte oběd s Putinem. To bude stejně bohatá tabule jako Bushů. K čemu hned ovesnou kaši na Sibiři a navíc v gulagu. Ty tam už nejsou ani jako atrakce pro turisty. ;-D

čtenář 9.6.2007 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kontra

Hele "ps", přečtěte si pořádně ty své příspěvky, aspoň pochopíte, proč na Vás reaguji tak, jak reaguji. ;-D

PetrK 9.6.2007 12:56

Jsme zvědav,

do čeho všeho ten Zaorálek zavorá, ale jedno je jasné: zvorá to.

Dušan 9.6.2007 12:55

Re: kontra

R^

ps 9.6.2007 12:54

Re: DEV'OTNOST

Raději oběd s Bushem, než ovesná kaše v gulagu na Sibiři.

ps 9.6.2007 12:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: kontra

V tom druhém odstavci jste si asi spletl osoby. Zřejmě jste chtěl psát v první osobě. Příště si dávejte větší pozor na pravopis. Dupat vojenským bagančetem do obličeje lidských bytostí je vlastnost právě impérií (zvláště toho sovětského a jeho pohrobka), které tak milujete. Konec impérií to není žádná revoluce, je to prostě fakt, který nastal postupným vývojem, tedy evoluce a nikoliv revoluce.

Samozřejmě vývoj jde dál a za čas (pár století) doba impérií může znovu nastat a pokud se tak stane tak to nebude ruské ani čínské impériu jak by si přáli nějací místní blouznivci.

Karla 9.6.2007 12:40

Pane Zaorálku,

vy jste jeden z mnoha, kteří potvrzují slova pana Doležala o české povaze.

Pavel 9.6.2007 12:36

Re: DEV'OTNOST

Ivane opravdu Hrozný co jsi napsal ,víc kontroluj svou mysl. 

ostravak 9.6.2007 12:32

Re: Re: Milovník vrtulníků

Došel ti Toluen?

ps 9.6.2007 12:32

Re: Re: Re: Kdo nejde s USA, jde s Ruskem?

Protiřečíte si. Impéria nejsou přirozenými celky, příklady které jste uvedl jsou toho jasným důkazem, všechna tato impéria se rozpadla.  USA ani Čína nejsou impérii, ve pravém smyslu toho slova.  Jejich obyvatelstvo je víceméně homogenní spojuje je víceméně stejná kultura a stejný jazyk. Jejich územní rozloha je menší. Dají se nazývat velmocemi ale určitě ne impérii.

Rusko je výjímečné v tom, že to ještě nedávno  impérium bylo a se ztrátou tohoto postavení se dosud nesmířilo, proto je nutné dát Rusku jednoznačně najevo, že doba jeho panování už skončila a zároveň se připravit na nebezpečí které stále představuje.

čtenář 9.6.2007 12:30

Re: Re: Re: Re: Re: kontra

Imperialismus je věčný jev, proto jsem napsal o imperiích starověku, středověku i novověku. :-) V druhém odstavci poněkud předjímáte možné děje, aniž by pro to byly alespoň indicie.

Vidím, že jste zastáncem zásady: změna - ano, tady a teď !! Což je postoj veskrze bolševický. Chce to ještě dupnout, nejlépe nohou ve vojenském bagančeti, do ksichtu lidské bytosti, aby si tu revoluční ideu řádně zapamatovala a vzala za svou. Rv

čtenář 9.6.2007 12:24

Re: Referendum o radaru všech občanů České republiky

Vám připadá geopolitická situace natolik neměnná, aby bylo možno požadovat setrvávání na kdysi proneseném stanovisku kohokoliv ?!!?! Ostatně z toho vyplývá jistá politická bezradnost a nedospělost pana Havla a naopak velký cit dramatika, kejklíře a iluzionisty pro to, co chce lid v dané chvíli slyšet. ;-D

Ivan Hrozný 9.6.2007 12:15

DEV'OTNOST

Mnozí z účastníků diskuze by si jistě zasloužili pozvání na oběd s Buschem a v devótnosti by nepochybně překonali i slávu naší Vlastičky.

Historik 9.6.2007 12:10

Referendum o radaru všech občanů České republiky

O umístění radaru v České republice je nutno rozhodnout v referendu s účastí všech občanů České republiky. Již nyní je třeba ocenit občanskou statečnost obyvatel obcí v oblasti plánovaného umístění americké vojenské základny v České republice, kteří pořádají své místní referendum. Nehovořili politici (Havel a spol.) po odsunu sovětských vojsk, že něco podobného, jako je přítomnost cizích vojáků v České republice, již nikdo nesmí dopustit bez vůle lidu této země? Jak se zdá, je vůle lidu České republiky podle některých politiků jen děvkou, která se upotřebí jen, jak se komu zlíbí.

Ivan Hrozný 9.6.2007 12:07

Re: Pane Zaorálku,

Tak ty mě máš za nepřítele??? Až se dohodnu s němcem, a s Johnem si už tykáme, přijdu si tě rozmáznout jako štěnici. Ještě se naučíš slušnému chování Ivánku. biologické zbraně? No mohl bys vynášet můj nočník, uvidíme.

Blabol 9.6.2007 12:04

Re: Milovník vrtulníků

Vy už jste taky začal odvádět daně? Ze sociální podpory se daně neplatí;-P

ps 9.6.2007 12:04

Re: Re: Re: Re: kontra

Co je to "normální"? Maximálně se dá říct, že imperialismus byl (zdůrazňuji byl) běžný, v západní Evropě do 60. let, ve východní do let 90.tých. Oproti imperialismu britskému a francouzkému byl ruský imperialsmus nenormální v tom, narozdíl od  britského a francouzkého kdy šlo o vzájemně výhodný obchod (kolonie dodaly suroviny, levnou pracovní sílu, vojáky, odbyt výrobků na opátku dostaly infrastrukturu, vzdělání obyvatelstva), že šlo (v případě ruského imperialismu) pouze o plundrování ovládaných zemí a Rusko jako méně vyspělá země neměla co nabídnout. Vraždění některých (elitních) vrstev obyvatelstva bylo pouze prostředkem k udržení moci.

A ještě jeden rozdíl zde existuje. Západní země se se ztrátou svých impérií vyrovnaly, na rozdíl od Ruska. A pokud to Rusko rovněž neakceptuje, je třeba se na něj dívat jako na dědice zločinů SSSR a  pokračovatele jeho expanzionismu. Ostatně samo Rusko se považuje za dědice SSSR.

 

čtenář 9.6.2007 12:04

Re: Re: Kdo nejde s USA, jde s Ruskem?

Imperia jsou přirozené celky, imperialismus přirozenou politikou. USA, RF, Čína jsou přirozenými imperialisty. Nejvíc mě fascinuje čínský imperialismus, trvá to, byť s přestávkami nějakých 5.000 let. :-) Kde jsou Egypt, Asýrie, Persie, Řím, Mayové, Inkové, Britské imperium, španělská říše, francouzké koloniální panství ?! Čína je tu pořád a má vzrůstající vliv a přitom čučí uvnitř svých hranic. A vypadá to, že odtud nebude muset vyjít (vojensky). Jenom ji stačí - být. :-)

vyoralek 9.6.2007 12:04

Re: Re: Kdo nejde s USA, jde s Ruskem?

Jak by jste vyjadril rozdil mezi dobrym a vynikajicim vztahem?

vyoralek 9.6.2007 12:00

Re: Zaorálek kritizuje politiky pravice

pane Stary zpozoroval jsem ve vasi uvaze chybu, kterou kritizujete ( zaujimate iracionalni postoj vuci EU, ktery jak naznacujete svymi pitomostmi tak skodi ceske spolecnosti), ci pouze socite na ty nesympatickeho politika? Popr. nemate take za lubem s hradnim tymem sepsat a venovat  evrope tu spravnou ustavu?

Pac 9.6.2007 11:59

Re: Re: Re: ???

Vraždy jsou vraždy viz Mašínové

ostravak 9.6.2007 11:48

Milovník vrtulníků

by měl držet hubu. Takové lotry už léta živíme a šatíme děs.

Malý Aston 9.6.2007 11:48

Re: Kdo nejde s USA, jde s Ruskem?

To máte těžké.Musíme se rozhodnout s kterým kapitalistickým státem máme mít dobré a s kterým vynikající vztahy.Zda je to kapitalistické Rusko nebo kapitalistická Amerika.Těžká volba zatížena vzpomínkami.Já doporučuji ještě počkat.Oni ti naši komouši říkají,že jsou již jiní a lepšejší jako rusáci říkají že již s Leninem nechtějí mít nic společného.Takže dejme tomu ještě nějaký čas.Komouši ukáží,zda jsou ještě komouši nebo již socky a rusáci zase ukáží,zda jsou jen kapitalisté nebo již imperialisté jako ti z USA.Nerozhodovat se ukvapeně,počkat.:-D

čtenář 9.6.2007 11:41

Jo, jo,

Tenhle Zaorálek se jeví být velice milý a moudrý rozumbrada. Skoro se mi chce říct - spratek. ;-D