14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 9.6.2007 7:10

Re: vynecham radarove veci

Poučení z WW2 vypovídá o jiném, než jsou Vaše závěry. Nespolupráce tzv. středo a východoevropských (Polsko před válkou bylo jenoznačně východoevropským státem) zemí se zatraceně vymstila. Nejen vítězným tažením nacistů, ale i pozdějším záborem stalinisty. Když se zakládal tzv. Visegrád, vypadalo to na lepší časy ve vzájemných vztazích, ale dopadlo to vpravdě středoevropsky. Každý honem koukal do čích trenek skočit dřív, než soused. Pokud se země Visegrádu nevzpamatují a nezačnou spolupracovat, tak jim nezbude, než trpně přijímat všechny pakárny bruselských eurobolševiků. Protože těch je opravdu více a jsou movitější. Přesto pouhý kolos na hliněných nohách. Narozdíl od USA a RF. Nakonec se stejně svět vydá cestou přirozené polarity, která je nejbezpečnějším řešením pro tento svět. Díky tomu, že v Moskvě bolševikům odtroubili, bude tato polarita bez vypjatých emocí plných ideologického třeštění. Pro EU na tom může být skličující fakt, že bude jenom druhořadým hráčem. Ale takový je život a i pro EU to bude lepším řešením.

čtenář 9.6.2007 6:58

Pod velkou sukni se schovává především tenhle Zaorálek,

jinak by zkusil jít s otevřeným hledím do praktického života jako OSVČ, nebo zaměstnanec v podnikatelské sféře a ne se v intrikánském politickém prostředí Čechistánu pragmaticky schovával ve své partaji pod sukně momentálně silnější frakce. Pěkně by nesl kůži na trh, jako naprostá většina jeho spoluobčanů (v jeho vidění poddaných, ovšem).  Zdejším domorodcům přitom (to jsou paradoxy) přisuzuje při jejich odporování podílu na společné sebeobraně vysoce mravní postoj. Podle jeho interpretace se jedná o emancipační projevy. Nikoliv, je to jenom projev oné proslulé vyčůranos*i a švejkování. Ať si rizika nese klidně někdo jiný, až to "začne", tak volky nevolky, stejně nás bude muset bránit právě to společenství, na které jsme se tak krásně vykašlali.

Martin 9.6.2007 6:41

vynecham radarove veci

kde priznivci radaru libovolnou vyzvu k samostatnosti nazvou komunismem ci proruskymi sentimenty, je to sice retardovane, ale patri k urcitemu koloritu

doplnil bych jen problematiku polska, pokud zacneme bojovat bitvy za polaky, kteri patri k bloku velkych statu v eu, tak nam nikdo nezaruci, ze polske predstavy budou uspokojeny, ale tuplem na ukor tech mensich, ke kterym my samozrejme patrime. mysli si nekdo, ze varsava bude bojovat za prahu ? mozna jo, prece washington uz v roce 38 vypovedel valku nemecku a proto dostane radar :-D

K. 9.6.2007 6:04

Diskuse k tomuto clanku

Jedine sympaticke na tomto clanku, ze v diskusi k nemu je cechackovstvi pomerne malo.Jak vidno, akce budi reakci.

MILA 9.6.2007 5:47

Re: cesky pawn na sachovnici politiku Ruska a USA

co bylo vcera nemusi byt dnes.

pred druhou svetovou jsme se rusu nemuseli bat, mohli jsme rict  po pravde ze nas jeste nikdy nenapadli. Pak se to nak zmenilo.

AGO 9.6.2007 5:19

Re: 4 x pro

Pondělí 4. června 2007

V rozhovoru pro zítřejší HN, nazvaném „Být premiérem, řekl bych Američanům: »Ne«“ odpověděl Jiří Paroubek na otázku „Proč si myslíte, že je pro prezidenta Spojených států důležité mluvit s lídrem české opozice?“ zcela vážně takto:

“Protože se dozvěděl, že jsem příjemný muž.“

A taky: “Proč já bych měl hlavě nejmocnějšího státu světa vysvětlovat, že jsem“ (ohledně raketové základny) “vlastně ten nejdůležitější. To on dobře ví.

TO NEMÁ CHYBU!

AGO 9.6.2007 5:10

4 x pro

-poprvé nechtějí ho komouši

-podruhé nechtějí ho rusáci.

-potřetí němcům je to jedno.

-počtvrté přestaňme se chovat jako vyplašeníý pidižvík v Evropě,  když jsme  s někým uzavřeli vzájemně výhodný pakt, tak ho dodržujme!

Max 9.6.2007 5:10

Tak, tak. Stale stejny, osatne M. Zeman ho prokoukl jiz pred lety naprosto presne.

Dalsiho komentare netreba, ten slinta si to nezaslouzi.Rv

manbitch 9.6.2007 4:59

pan Havel se zasunul celym telem do objemne americke zadnice

coz mi nevadi a celkem ho chapu, aspon se dokaze ciste a jasne vyjadrit. Mel Ameriku vzdy rad a Amerika mu to oplatila a vazi si ho. Z pacifisty se stal ted bojovnikem a nijak mu tato transformace nedela problemy, proc mu vadi cechackovsti je mi nejasne, nakonec on je prototyp cechacka. O neco lepe se vyjadrujiciho, ale porad cechacka.

Antiterorista 9.6.2007 4:52

cesky pawn na sachovnici politiku Ruska a USA

Radar v Brdech proti Iranu - ktery po 100 let nikoho nenapadl - rakety na Europu nema a nejake hlavice tak jestli 5 - 10 let - je lez a nesmysl -

USA s Ruskem hrajou sve mocenske hratky a CR politici se pocuravaji do kalhot. Bush s neocony jsou na dne - proc vubec s nimi ztracet cas.

Forstmeister 9.6.2007 4:40

Otázka

Do kterého tribu lze Zaorálka zařadit?

Truckline 9.6.2007 3:46

Ano radaru

Pane Zaorálku.

Na jednu stranu píšete, že máme být sebevědomým partnerem (který bude rencat dle momentální nálady ve společnosti) . A o kus dál píšete, že polsko (které jedná jako sebevědomý partner) je v podstatě potížistou evropy...

Jsme součástí NATO a jeden člen aliance nás žádá o pomoc při tvorbě protiraketové obrany (nebavím se o účinnosti, o zaměření radaru ani o tom kolik podobných, i když ne tak přesných radarů a základen je po celé evropě.  Trochu to připomíná boj rakušáků proti Temelínu. ((prostě zástupné téma, ale potřeba něco použít v diplomacii)) )

A tak tomu spojenci můžeme buď vyhovět a nebo ho odmítnou. Pokud si projdeme historii, tak budu K*R*V**Y raději když budeme na straně spojenecké země, která do světa distribuuje demokracii (byť se značnými problémy) a vyjednává s partnery bez nátlaku, než zemi která jedná vždy s pozice síly, používá distribuce nerostných surovin jako donucovacího prostředku a nevybavuji si zemi do které by přinesly svobodu a demokracii. A určitě nechci být neutrální a dělat mrtvého brouka. Jednou jsme na strategickém místě ve středu evropy a tak se musíme přiklonit na jednu nebo druhou starnu.

A vůbec, já to komentovat nebudu. Každý rozumný člověk si udělá obrázek sám....  >-

sebkosLav 9.6.2007 1:43

Takze pane Zaoralku

podle Vas s Rusem?! Ze ano?!

Tu saradu o emancipaci, vypravejte politrukum trvale ozenenym na Brdech, co se mohou horlivosti prefiknout!

Bohudiky Ras Putin uz je odepsal taky, tagze 5 kolona z ochoty vyhorela jako papirovej cert.

Nazdar pane Zaoralek!

Karel 9.6.2007 1:41

Zaorálek ještě nedostal nové instrukce

a tak tu ohřívá starou přezvracenou omáčku. Putin se totiž už pomalu uklidňuje, dokonce navrhuje společné radary s USA, čímž přiznává, že na agresi USA nevěří. To jen náš Ljubomír  ještě žije včerejšími instrukcemi, jemu ještě ty nové z Moskvy nedošly.   Zatím jen amskuje,  že je to vlastně on, co žije pod velkou sukní moskevské báryšni, ale on jí slouží spíše jako kotex, po použití zahoďte.

divana 9.6.2007 1:27

ještě větší blbec než jsme čekali

a ten bordel v myšlénce. přece putin chce stavět radary. v azerbajdžánu, v iráku, turecku. tak v čem je problém? jeden bude v česku a zbylé si nasází rusko, kam se mu zachce...

Dafnis 9.6.2007 1:23

Re: L. Zaorálek - velké zklamání

Soudruh Zaorálek žádné zklamání není - naopak se projevuje přesně tak, jak by člověk od takového tvora čekal!!!

Petr H 9.6.2007 1:14

Helemese,pan Zaorálek

jehož dlouhodobým přáním a cílem je rozpustit ČR v bruselské socialistické internacionále najednou,tváři v tvář americkému imperialistovi a revanšistovi,v sobě nachází a objevuje "zpátečnického vlastence z 19.století".Nepřipadáte si najednou jako "zamrzlý postpubertální nácek",soudruhu.:-)))

Dušan 9.6.2007 0:49

Re: L. Zaorálek - velké zklamání

R^

Joska 9.6.2007 0:36

L. Zaorálek - velké zklamání

Pan Zaorálek :

- neumí se orientovat v tom, kdo jsou spojenci a kdo bývalí ( a vždy připravení)okupanti

- neví, co je to "čecháčkovství", protože jasný postoj vyznačující se odvahou za něčím stát a nést riziko takto nazývá

- nezná historii a to dokonce ani z minulého století