14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emersonskej 10.6.2007 12:07

Re: Spirála dějin?

Tak tohle přirovnání je opravdu hóóódně přitažené za vlasy... ale co - ve svaté válce proti amíkům a radaru je každý argument dobrý, co ???:-P

emersonskej 10.6.2007 12:04

Re: Re: Politik

Díky za odkaz - moc zajímavé čtení !!!

Kramerius 10.6.2007 12:02

Levice nezapře své zájmy

Z ústních i písemných projevů představitelů levice, najmě paroubkovské sociální demokracie, lze snadno rozeznat zásadní rozdíl mezi naší levicí i tak zvanou pravicí. Zatímco Paroubkovi a jeho lidem jde hlavně o hlasy voličů, jiným stranám než ČSSD a KSČM jde také o rozvoj hospodářství, a tím i o skutečné (ne jen proklamované) zajištění cesty k většímu blahobytu; proto prosazují nepopulární reformy (o jejichž nezbytnosti bohužel málo přesvědčují). Levice jde za svým cílem nadbíháním a přilepšováním lidem prodchnutých závistí a nevraživostí vůči bohatším a úspěšnějším (což se podle mého neprávem označuje za rys české národní povahy, spíše jde jen o určitý úsek obyvatel nižšího vzdělání, byť zatím poměrně veliký). Přitom tyto nepěkné vlastnosti levice dále podněcuje, aby na nich ještě více vydělala. Moudřejší segment populace to neoslovuje. I proto je Paroubkovo volání po modernizaci jeho strany marné, to by museli slevit ze základního ducha své dosavadní politiky.

Příspěvek pana Zaorálka (jakož i veškeré tance ČSSD okolo radaru) toto vše jen potvrzuje.

vi 10.6.2007 11:59

Re: Spirála dějin?

staví

vi 10.6.2007 11:58

Spirála dějin?

Na Polsku a Čechách je zajímavé i to jak se dějiny opakují. Polsko ochotně vybudovalo Osvětim, aby udělalo radost Hitlerovi. Dnes, podle zprávy Evropské komise, ochotně buduje koncentráky, aby udělalo radost Bushovi. Češi ochotně pracovali na výrobě zbraní pro wermacht a slovenská rychlá divize honila na Ukrajině bolševiky a dneska pro Bushe stavět radar.Musí se to opakovat celé?

emersonskej 10.6.2007 11:52

Re: Re: čecháčkovství nebo emancipace?

Nelze než souhlasit!!!R^

Jízlivka 10.6.2007 11:12

Budou nás bránit i přes všeobecnou blbost.

  Chtěla jsem ohnivě reafovat, leč znechucení nad projevem  trouby Zaorálka zanechalo znechucení nad blby, kteří momentálně vládnou našemu "emancipovanému"(připosranému, falešnému, vychc....nému, zbabělému) nárůdku. Na co radar, však nás Amerika nenechá na holičkách a kluci v battlech budou ochotně umírat za nás eamancipované jako již ve dvou válkách i bez radaru. 

pametnik pesimista 10.6.2007 11:12

Re: Re: Re: Zaorálek je hnusnej bolševik

R^R^R^!!

čtenář 10.6.2007 11:00

Zaorálkovi a jeho kecům

na špici ČSSD vděčíme za to, že máme vůbec vládu, byť založenou jen na dezertérech. Zaorálek měl být totiž dle úmluvy mezi Paroubkem a Zemanem odsunut na vedlejší kolej, protože je jedním z těch 27, co hlasovali proti Zemanovi při minulé prezidentské volbě. Mnozí jako Špidla Gross a Buzková už jsou dávno pryč, ale Zaorálek stále prosperuje. Zemanovou pomstou byl odsun ČSSD do opozice přes své stoupence ve straně. Je jich, samozřejmě, víc než jen ti dva, jak vyplývá z křečovitého Paroubkova ujišťování o opaku na adresu Dalíka při posledním hlasování o reformě. Aby nám tedy panbůh toho Zvorálka zachoval ...

clay 10.6.2007 10:50

Re: Zkuste si zadat....

no tu stránku najdete v archivu. Je tam zajímavý údaj. "Lubomír Zaorálek se narodil 6. září 1956 v Ostravě. V roce 1982 ukončil studium na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Brně, na fakultě filozofie, obor filozofie a ekonomie."

takovou fakultu byste samozřejmě těžko hledal a rovněž tak jmenované obory. To byste musel použít ještě přídomek marxleninská. Je zajímavé, že právě ten nám ve svém životopisu cudně neuvedl. Zaorálek je študovaný marxleninský politruk. Na toho nikdo nemá ;-D;-D;-D

nepolitik 10.6.2007 10:45

Šibal Zaorálek by se nejraději skryl pod velkou rubáškou

a proto bojuje proti radaru. Rv

Olinka 10.6.2007 10:43

Re: Re: čecháčkovství nebo emancipace?

souhlasR^

clay 10.6.2007 10:31

Kubomír Putimič Zaorálek: Nesouhlas s radarovou základnou je podle mne projevem emancipace a vlastního uvažování.

Kubomír Europič Zaorálek: "Nesouhlas s další integrací je podle mne projevem emancipace a vlastního uvažování."

Cato 10.6.2007 10:07

Re: Re: Grilovat komunisty?

Děkuji většině diskutujících za potvrzení správnosti mého příspěvku, zejména 2.odstavce. Zmínka o Mc Carthym byla z důvodů připomínky historické nespolehlivosti americké politiky, ať již vnitřní nebo vnější. Američanům totiž nikdy nešlo o jejich spojence, těm vždy šlo o další prezidentské volby a kdo bude v USA vládnout. Volebním kampaním se podřizovaly i americké akce v zahraničí, jakkoliv špinavé byly. Toto už je ale celkem jistě mimo oblast chápání a znalostí autorů předchozích příspěvků.

Bývaly zde zajímavé diskuze, ale zdá se že kvalitních příspěvků opravdu ubývá.

MUDr Jiří Kilian 10.6.2007 9:50

Re: čecháčkovství nebo emancipace?

Pokuste se, milý moebiusi, odpovědět si na ně sám.  Abyste mohl žít v míru, který je předpokladem onoho žití, které si přejete, musíte ten mír bránit. Jinak by se Vám mohlo stát, že na Vaše pracoviště zamíří střela, vyslaná šíleným vůdcem. Radar tu střelu najde a tak dá šanci k její likvidaci. Odpůrci radaru řeknou, že to je strašení neexistujícím nebezpečím. Šílenců, držících smrtonosné zbraně je ale až příliš a jejich vynalézavost pro zlobnou mstu je úžasná. Kdo by čekal útok na USA za bílého dne ? 

V poli stojí strašák, nebojím se, avšak ....

Politika, resp. politikové ČSSD skrze svou ideologii,  Vám  nabízí klidný život, naplánovaný jejich sociálními inženýry a řízený byrokratickou mocí, pronikající do Vaší ložnice, sledující Vaši cestu, určující Vaše potřeby v souladu se zájmy mas. Radost a lásku si užijete, pokud se budete radovat z toho, co je k radosti určeno a milovat to a časem i toho, co k milování je určeno a kdo byl k tomu vyvolen.   

MUDr Jiří Kilian 10.6.2007 9:36

Milý pane B.Doležale

Píše L. Zaorálek :  L.C: : "  A to si ještě pravicový publicista Bohumil Doležal myslí..... Patrně se tu potvrzuje jeho dávný soud, že existuje něco takového jako „vrozená nízkost české povahy“. Možná je to právě tento typ myšlení, spojený s pohrdáním lidmi, kteří zde žijí, jež způsobuje, že má tato vláda takové problémy se sebevědomím."

Pokud očekáváte, že L. Zaorálek někde najde Váš výrok o nízkosti české povahy, je to marné. To možná spíše najde ve své vlastní svědomí, jehož obavy projikuje do ostatních. I to tom však pochybuji - byť sebevědomí má dost, nemůže najít ani ve svědomí věci, o kterých ani neví. Jeho pevné přesvědčení vyvěrá nejspíše z teoretického základu jeho vlastního pohledu na svět, který získal pilným studiem filosofie a ekonomie. Studiem z toho, co mu byo dostupné.  

Ivan Nový 10.6.2007 9:29

moebiusi,

žít na planetě s nejlepšími podmínkami pro život a jen lenošně konzumovat radost a lásku, na to nemáte právo. To právo si musíte vybojovat a obhajovat každou minutu, každý den až do konce života. Tak to určil Bůh. A k tomu vám dopomůže radar. Je jednou malou součástí toho každodenního boje.

moebius 10.6.2007 9:26

čecháčkovství nebo emancipace?

souhlasy nebo nesouhlasy s něčím, co dělají nebo nedělají druzí lidé, nejsou projevem čecháčkovství nebo emancipace, ale projevem nevyzrálosti. A nejde o národy, za které se rádi schováváme, ale o zralost každého z nás.

A naši politici jsou nevyzrálí všichni do jednoho, rádi každému říkají,co by měl nebo neměl dělat, tu vášnivě s někým souhlasí nebo proti něčemu protestují, ale to podstatné se od nich nedozvíme. Neříkají nám, co doopravdy chtějí. Co chce pan Havel a co chce pan Zaorálek?

Já chci žít na planetě s nejlepšími podmínkami pro život, chci prožívat radost a lásku, chci být v souladu a harmonii s každým člověkem na světě. Jak mi k tomuhle dopomůže radar? Podporuje tyhle mé záměry politika ČSSD? Tohle jsou moje otázky, na které mi žádný politik neodpověděl...

MUDr Jiří Kilian 10.6.2007 8:45

Re: Re: kontra

Milý příteli,

Ludvík Vaculík na jednom rozjímání u cimbálu odpověděl na otázku proč není v čeln é politice asi takto " nevstúpil jsem do ní a ostal jsem ta normální "  :-)))))))

MUDr Jiří Kilian 10.6.2007 8:41

Re: Re: Re: Re: kontra

Aha. A co Čečna ?

MUDr Jiří Kilian 10.6.2007 8:40

Re: Re: kontra

Víte, milý čtenáři,

s tím vzkříšením je to asi tak, jak s tím slovem, které pro ně má ruština. Napíšete měkký znak namísto "i " a máte dva různé pojmy.  RF nebude CCCP názvem. V jejím čele stojí kdo, milý čtenáři ?  Víte čím Putin byl ? Že by to nemělo nic s CCCP ?  A jaká lobby ho dostala k moci asi ? Myslíte, že burlaci na Volze či mužíci ve stepích a tundrách ?

Co říká Rusko ?  " Nesmíte mít na svém vlastním území radar ". Musíte ho mít na území naší bratrské země u Kaspického moře. 

Jak vzkříšení Ruska probíhá ? Zpětsdružení nezávislých států v čele s Ruskem,  vliv na diktaturu běloruskou a na  zmatky na Ukrajině,  kapitila Čečna, kamarádi v Íránu, zákaz Gariho, šedočerná uskupení satelitní včetně ruské mafie kdevšade.... to že není CCCP ?

Rusko má tradičně výtečnou, řekl bych vůbec nejlepší diplomacii. A ruku na kohoutku potrubí ropy a plynu. A taky nějaké ty zbraně, ne až tak úplně neúčinné. Když Někrasov píše  " ..i byl něvinasimo dik i strašno jasen v tišině ich měrnyj, pakaronyj krik .." , píše možná nejen o burlacích. Vojna a mír - jak za Tolstého. Osud člověka, jak za Šolochova. Přestavba je stále zatím ve fázi experimentu,  kříšení probíhá, je ovšem neděle.

MUDr Jiří Kilian 10.6.2007 8:25

Re: Re: Re: Re: Re: kontra a s omluvou ostre kontraverzne

Milý ohnostroji,

a) nedifinoval jsem ČSSD, ale popsal jsem, jak nahlížím na některé její znaky.

b) naopak, právě poukazuji na to, jak autor stati předvádí přizpůsobení ČSSD vývoji společnosti, coby její výzanmný representant.

ad 1) Nevím, co míníte pojmem neplausibilní, pokud jím chcete vyjádřit, že moje snaha je pro Vás nepochopitelná, pak s tím nic nenadělám, ale možná se Vám uleví, když pochopíte aspoň to, že já panu Zaorálkovi nepřičítám vůbec nic.  Nota bene monarchii pan Zaorálek nejspíše nechce, i když - kdoví, možná se k tomu v patřičném stádiu vývoje odhodlá.

ad 2) seriosní disput není postaven na diktátu stylu a obsahu projevu názorů. Pojem " dekonstruktivní přínos" je poněkud kontradikční v adjektu, nicméně možná správně tuší, co jím míníte. Já si nemyslím, že bych rozbíjel nějaké diskuse tím, že napíšu co si myslím.

z 10.6.2007 8:12

Re: Politik

A víte kdo to je ten pan Zaorálek ?No přece specialista na marx-leninismus,učitel na bývalé fakultě marxismu-lenismu na universitě v Ostravě.

Stačí ?

lausman 10.6.2007 6:55

Zaoralek= Firlinger!

v CSSD uz je to tradice :-/

LiBaiMing 10.6.2007 3:03

Výňatek z komentáře na BBC : (autor dle Vás bude zřejmě Vámi zaškatulkovaná kategorie)

I'm an American engineer who earned my living designing missile defense systems for many years, and I agree with Russia. This is the start of a world-wide system of surveillance radars and interceptor missiles. It is part of the Neocon's agenda to establish a lasting American hegemony. Countries who do not wish to live under such a new world order should oppose it now.

George Works, St. Eustatius, Netherlands Antilles

Holý 10.6.2007 0:28

Re: Re: Co chtít po prázdném Topolovi a jeho protektorátní loutkovládě !!!

Kdyby jen možnost samostatného myšlení a schopnost oné moudré víry, že i ten druhý by mohl mít náhodou pravdu.To vámNestačí?!!!!

vasekpav 10.6.2007 0:25

Re: L. Zaorálek - velké zklamání

Bránit se výstavbě nejmodernějšího raketového  systému  v době ,kdy rakety  bude vlastnit kde kdo  , je pitomost , rovnající názoru starých  francouzkých generálů  po první svetové válce , že kavalérie  je rychlejší  než tanky ,   

Holý 10.6.2007 0:20

Re: Zaorálek je hnusnej bolševik

Správný kod autora je DBL!!!

Holý 10.6.2007 0:17

Re: Re: Politik

V tomto jste téměř identičtí,Rozdíl je pouze ve smysluplnosti, tam jste prostě aero absolutně nedostižný!

Holý 10.6.2007 0:08

Re: Re: Zaorálek je hnusnej bolševik

Lepší durak než tažnej vůl.Durak může přemýšlet, vůl pouze táhnout!!!