21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vladimir 12.9.2009 19:18

Vem si bavlnku ...

Co tady pleteš LZPS ty popleto ! Ta přece nijak nesouvisí s tím, jestli jsem já, občan ČR ústavu odsouhlasil nebo ne.

Ty blbe, ty dáváš permanentně plnou moc jinému abys nemusel hlasovat ?

Každý slušný demokratický režim si nechá ústavu - t.j. "základní úmluvu mezi občany a reprezentací státu"  odsouhlasit občany. LZPS je jen záclona (která konec konců nemusí být univerzálně platná ... to se ještě časem uvidí ...), důležitější je to předložení občanům !

Vlasta.on 12.9.2009 14:24

Tak se opět rozkoukávám

po své vlasti a zjišťuji, že blbci, kteří touží to fašismu, komunismu, etc. etc. se tady množí minimálně geometrickou řadou. Zdá se, že už s tím nelze nic dělat. Co si uvaříte, to si vyžerete.

Ale proč do toho taháte i mě!?

Chcete trpět pod knutou? Ale prosím! Já se budu bránit! Každý kdo začne bránit svobodným volbám nebo s tím souhlasit, by měl být být neprodleně pověšem na nejbližší kandelábr.

Ústavní soudci porušili ústavu a zabránili občanům ve výkonu toho nejzákladnějšího demokratického práva. Práva na svobodné volby! O tom co je a co není ústavní zákon rozhoduje zákonodárce, tedy sněmovna v souladu se senátem danou většinou. Ústavní soudci, kteří již podruhé flagrantně porušili ústavu a základní práva občanů své země (vydání občana do zahraničí, rozhodování o "ústavnosti" ústavního zákona) již pro mě nejsou ústavními soudci!

Mám právo se bránit. Jakkoliv!

Andy 12.9.2009 14:32

Re: Tak se opět rozkoukávám

postavte armádu a hrrr na ně. Jen pozor, ti vaši vojevůdci jsou dost zhejčkané panenky a dost velkou část z nich ještě přebaluje maminka.

Vlasta.on 12.9.2009 14:41

Re: Tak se opět rozkoukávám

Opět se mýlíte. Ale to je vám už jaksi dáno od přírody (od Boha, dle výběru). To, že nepoužili stejné formulace jako já, zapřičiňuje to, že se nevyjadřují v diskusi na NP.

Napsal bych - nenechte se tím mýlit, ale to je u vás zbytečné, vy to máte napsané v osudu .....

Vlasta.on 12.9.2009 14:44

Re: Tak se opět rozkoukávám

Mimochodem; k tomu (nejdůležitějšímu) čtvtému odstavci, byste něco měla?

Andy 12.9.2009 14:59

Re: Tak se opět rozkoukávám

měla, ale s lidmi jako jste vy, který byste věšel odpůrce svých vlastních názorů je zbytečné vůbec uvádět nějaké argumenty, jsou to ovce.

Vlasta.on 12.9.2009 15:21

Re: Tak se opět rozkoukávám

Milá dámo, já rozhodně nemíním věšet odpůrce svých názorů. Jestli jste si všimla, pochybuji, "míním věšet" lidi, kteří mě a odpůrcům mých názorů!!!!!!!! brání je vyjádřit ve svobodných volbách!

Já, právě na rozdíl od vás, nejsem ovce.

Andy 12.9.2009 15:40

Re: Tak se opět rozkoukávám

a co odpůrci vašeho názoru, kteří se domnívají, že zrovna v tomto případě šlo ze strany parlamentu, senátu a prezidenta k porušení práva na svobodné volby přestoupením Ústavy?

Vlasta.on 12.9.2009 15:48

Re: Tak se opět rozkoukávám

Sněmovna, senát a prezident zakázali svobodné volby? Tedy já tady dlouho nebyl, ale vy musíte ještě teď psát ze severní Koree. Jinak to není možné.

Já byl až dosud přesvědčen, že je vyhlásili!

Proboha, to snad musí pochopit i ta ovce!!!!! Co jste za živočišný druh?

Andy 12.9.2009 15:58

Re: Tak se opět rozkoukávám

co kdybyste si odpustil osobní poznámky? Nepíšu nikde o tom, že by je někdo zakázal- on je nezakázal ani ten Ústavní soud. Ten jen vyjádřil názor, že je třeba respektovat Ústavu a ne k ní přilepovat účelové zákony podle toho,  jak se to zrovna většině ve sněmovně hodí ( notabene když ta většina je dost pofidérní, ale to už nepřísluší ÚS hodnotit, to můžu já nebo vy).

Možná že tam co jste byl je Ústava něco jako denní plán tržeb, občas něco přidáme, občas ubereme- tady doufám nic takového nebude.

Kačena 12.9.2009 16:25

Re: Tak se opět rozkoukávám

ÚS  zrušil zákon na jehož základě prezident vyhlásil volby.  Pokud to, podle   Vás,  není zákaz voleb, ale pouhé vajádření názoru,  proč se netisknou volební lístky a  proč politici  přijali nový zákon který umožní předčasné volby v jiném termínu. 

Vlasta.on 12.9.2009 16:27

Re: Tak se opět rozkoukávám

S ovcema jste začala vy. Podívejte se výše. To jen na okraj.

Ústavní soud zrušením ústavního zákona zakázal konat volby, svobodné!!!!!, vyhlášené ústavním!!!! zákonem!!! krerý nemá právo posuzovat!!!!!! To je stejné, jako by se parlament rozhodl soudit nebo měnit výroky soudu.

Tím porušil ústavní právo a zabránil občanům vyjádřit se ke vzniklé situaci ve volbách. Viz. Ústava ČR.

Dotaz; parlament ČR se rozhodne ústavním zákonem odvolat ústavní soudce, v souladu s ve volbách vyjádřeným názorem občanů, pro porušení ústavy. Má na to právo?

Andy 12.9.2009 16:50

Re: Tak se opět rozkoukávám

ne

Andy 12.9.2009 16:52

Re: Tak se opět rozkoukávám

tedy ne že bych tohle věděla, ale doufám že ne.

Mimochodem, ÚS nezakázal konat svobodné volby. Zakázal konat volby chystané na základě špatného zákona porušujícího ústavní pořádek. Ty volby si koneconců vymyslela opozice, není to přání občanů, kteří volili vítěze v řádných volbách.

Vlasta.on 12.9.2009 17:21

Re: Tak se opět rozkoukávám

Na ten váš poslední příspěvek nebudu reagovat.

Konají se vyhlášené volby nebo nekonají. Takže zakázal nebo nezakázal. Už pochopte že tohle nejde okecat.

Parlament je nositelem vůle občanů vyjádřené ve volbách, nikoliv soud. Jakýkoliv. Má na to tedy právo. Parlament je zákonodárcem a parlament svoje zákonodárné právo omezil tím, že ustanovil institut ÚS k posuzování, zda jeho vlastní, obyčejné, zákony jsou v souladu s tím prvním, tedy ústavou. Ten kdo to právo dal, má také moc toto právo odejmout. A "lid" má právo odejmout zákonodárcům jejich mandát.

Pokud s tím nesouhlasíte, nejste demokrat. Jste zastánce nevolených elit, fašizmu. A je jedno, že s tím nesouhlasíte. Je to tak.

Andy 12.9.2009 17:30

Re: Tak se opět rozkoukávám

no tak nic. Tyhle fanatické řeči není možné slušně okomentovat. Za ten fašismus, co mi přisuzujete pevně věřím, že vás někdo velmi demokraticky oběsí ( tak, jak to přejete vy jiným).  doufám že brzo, včera bylo pozdě.

vlasta 12.9.2009 19:07

Re: Tak se opět rozkoukávám

Andy, Vy ztrácíte glanc.

Andy 12.9.2009 20:14

Re: Tak se opět rozkoukávám

myslíte glanc fašisty?

Andy 12.9.2009 16:53

Re: Tak se opět rozkoukávám

ovšem s ovcemi živými, ne oběšenými proto, že vám brání ve vašich  osobních zájmech.

BastaFidli 12.9.2009 14:04

Pro autora článku:

Dobrý den,

přehlédl jste jednu věc. Pokud by si nikdo nestěžoval, tak by ÚS nic nemohl podniknout. ... A to je pojistka proti Vámi vybájené soudcokracii.

S pozdravem,

BastaFidli

Vlasta.on 12.9.2009 14:08

Re: Pro autora článku:

Vy považujete za pojistku, že se nenajde ani jeden navedenej blbec?;-D

Podívejte se do zrcadla.!!

J:K 12.9.2009 14:11

Re: Pro autora článku:

R^

Petr H 12.9.2009 13:59

Vlastně nejen Rychetský,

ale i poslanec-politik Výborný zpřed 12-ti let je něco úplně jiného než soudce-morální kvalita Výborný dnes.To se hned člověku uleví,když jeho klidný spánek střeží takové elity a názorové jistoty.

J:K 12.9.2009 14:06

Re: Vlastně nejen Rychetský,

Už to tady bylo. Zázrak. Z politika se ve vteřině, kdy je jmenován ústavním soudcem, stavá svatý.  A na ty se nesahá. Natož aby se pochybovako.

Eva D. 13.9.2009 12:33

Re: Vlastně nejen Rychetský,

  Přesně, ctihodným zcela automaticky, z politika jmenovaného politikem vzniká ctihodný nepolitik. Občas funguje i u advokátů, viz Kalvoda včera, Kavoda dnes.  R^R^R^

Rysavy 12.9.2009 13:47

Kecy v kleci

US zjistil, ze zakonem se Ústava nedoplňujje ani nemění nýbrž prolamuje, což znamená že nejde o ústavní zákon, ale zákon, který odhlasovala velká většina poslanců a zákon který je protiústavní, protože ji prolamuje pravidla neutváří nová pravidla jen jedno pro tuto chvíli. Proto je rozhodnutí ÚS výchovné hlavně pro politiky typu Klau, Paroubek a další, kterým se zdá že jim tento stát patří.

Ivan Nový 12.9.2009 13:51

Re: Kecy v kleci

Implikace vám asi nic neříká, prolamovaní nelze dokázat jen z toho, že nedoplňuje a nemění. Pokud to takto chápe i ÚS, tak potěš koště :-))))

Vladimir 12.9.2009 14:25

Re: Kecy v kleci

To je právě ten pohled 13 soudců, že zákon nedoplňuje, ale prolamuje. Názor dalších 2 ústavních soudců je jiný.

Copak zákon o referendu (např.) - jednoirázový zákon na 1 použití také prolamuje ústavu ?

Je přece zcela běžné, že zákon popisuje určité chování s vyjímkou toho a toho okamžiku nebo případu. A toto právě souci (13) nechtějí připustit, na tom založili své odmítavé stanovisko, ale je to otázka pohledu ... 

Petr H 12.9.2009 13:37

Havlovina jak poleno

Soudce Rychetský hlasující uplně opačně než poslanec Rychetský zpřed 12-ti let.To nepotřebuje žádný komentář.

J:K 12.9.2009 13:49

Re: Havlovina jak poleno

To zná. To už tady jednou bylo. Poučení z nějakého vývoje, snad i ssocialistické vlasti. Návrat do vlasti minulosti.