28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavel 99 9.3.2006 11:42

Re: Re: Re: BURKETE,

liší se tak, že se amlituda toho druhého mění podle třetí mocniny rychlosti větru - což je při konstantní zátěži značná nevýhoda. (Nemluvě o proměnlivé zátěži.)
vita 9.3.2006 11:44

Re: Re: Re: BURKETE,

Velmi jednoduše - ten kvalitní je vyráběn podle potřeby, regulovatelně, řiditelně a předpověditelně. Nekvalitní je vyráběn bez ohledu na potřebu, víceméně náhodně.
Ten první je užitečný, druhý se musí pomocí řiditelných a rychle reagujících zdrojů a spotřebičů vyrovnávat, aby nehoupal sítí.
Samael 9.3.2006 10:27

co jsou to obnovitelné zdroje?

Obnovitelné zdoje energie jsou hloupý termín, kdo kdy čichl k fyzice ví něco o druhém zákonu termodynamiky a disipaci energie. Ty tzv. "obnovitelné" zdroje dělají stejný binec jako "neobnovitelné", např. vodní elektrárny přetínají toky, větrné elektrárny mohou v dlouhodobém měřítku při masivním použití měnit klima (vzduchová hmota proudí přes umělé překážky). A slunce není obnovitelné, spaluje a spaluje... Globální energetická rovnováha je něco, na co zelení často zapomínají, křičíce svá hesla...
zcr 9.3.2006 10:39

Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

A at mi nikdo nevyklada, ze biomasu je mozne na jednom poli pestovat porad bez poklesu vynosu. Argumenty typu "ono to tam roste samo, tak to sklidime a spalime a bude dobre" jsou v tomto ohledu strasne naivni. Krom toho se bude vysazovat jen to, co roste nejlip, takze budou vznikat monokultury citlive ke skudcum a vubec.-Je mezi pritomnymi agronom?
kapitán 9.3.2006 10:44

Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Nemusíte být agronom, každý sedlák vám řekne, jak je třeba řepka ohromně náročná na živiny.
pavel 99 9.3.2006 10:46

Re: Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

ovšem "sedlák teoretik" ze Strany zelených Vám vysvětlí, že to není pravda.
kapitán 9.3.2006 10:50

Re: Re: Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Zelení jsou salónní "zahradníci" co pěstují maximálně řeřichu na vatě. To jde fakt SAMO :-)
Mysch 9.3.2006 11:24

řeřichu na vatě

je videt, ze pokrok k nim jeste nedorazil. na to jsou uz dlouho rerichopestovatka. a kdyz rericha vyriste do vysky 1 cm, je vynikajici s lucinou. a smetanorerichova polevka je taky dobra.
Hukan 9.3.2006 11:12

Re: Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

repka je svinstvo. pestujte konopi.
Lucius Malfoy 9.3.2006 11:19

Re: Re: Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Řepku jsem tady opravdu ještě nezkoušel ... Z konopí se dají alespoň dělat fajn lana, jsou lidi, co to kouří, ale hulit řepku ? Fujtajxl :-))))
kapitán 9.3.2006 11:30

Re: Re: Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Konopí je fajn, ale když ho budou pěstovat všici - kdo bude dělat IT s fajn internetem.
ptakopysk 9.3.2006 11:06

Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

sama vod sebe biomasa na poli uschne. Nemusí se obracet, nemusí se shrabovat, sama doběhne ke kotelně. Až odběhne z pole , tak se to pole samo podmítne, naskáčou tam molekuly amoniaku, síranové ionty, krapet fosforu, vápníku a další látky které doposud spořádaně čekaly na mezi. Přejde přes to pole stádo krav a pohnojí, aby pole nebylo jako solná poušť někde v Utahu. Pak se to pole samo od sebe obrátí vzhůru nohama hlubokou orbu, na jaře se samo zkultivuje a odněkud z pr.ele tam naskáčou nová semínka. Kolem pole budou pochodovat hejna ptáků, aby sežraly každého škůdce, který by si na rozsálou monokulturu dovolil vlézt. Jenom nevím jak to bude s plísněma. Nejspíš tam budou chodit ekologové a vyškubávat napadené rostliny. A nad tím vším se bude klenout duha, děti země budou pět oslavné písně a beránci se budou klidně pást...
parik 9.3.2006 11:14

Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

hlavne ze to uhli a jadro se samo vytezi, zpracuje a doveze az pred branu elektrarny, jste vsichni demagogove. Si myslite, ze maji zeleni tu moc zrusit vsechny stavajici elektrarny? Ja v nich vidim malou ale jistou silu ovlivnovat rozhodovani stavajicich garnitur alespon trochu ve úrospech nas volicu, at uz smerovanim energeticke koncepce nebo tim, ze zacnou volat po tom, aby se veci v politice resily otevrene, verejne a ne pod rouskou obchodnich a statnich tajemstvi.
Stredocech 9.3.2006 11:20

Re: Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

Škody, které už stačili zelení napáchat v Německu jdou do miliard euro, i u nás už stačili nadělat obrovské škody svými obstrukcemi při výstavbě dálnic.
 
Helax 9.3.2006 11:38

Re: Re: Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

Prosím, prosím, jak se taková škoda počítá? To jako že se vyčíslí něco, co by bývalo mohlo být, ale ve skutečnosti nebylo, protože nestihlo být, a přilásí se někdo, kdo si myslí, že mu to potenciálně předtím mohlo patřit?
vita 9.3.2006 15:41

Re: Re: Re: Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

Co třeba ve vyplýtvaných prostředcích a v prostředcích, jež se spotřebují na nápravu?
Jarda 9.3.2006 17:12

Re: Re: Re: Re: Agronom sice nejsem. (Už jsem to dával o pár hospod níže ale...)

To je úplně to samé, jako když ČR musela po arbitráži zaplatit 10mld Kč CME... Bohužel...;-(((
ptakopysk 9.3.2006 11:25

Re: O tomhle jsem sice nepsal...

ale náklady na těžbu, předzpracování a dopravu uranu a uhlí jsou známy. Zrovna tak jsou známy dopady na ŽP. Já jenom podotýkám, že naivkové, kteří jaktěživi nesušili ani seno, se rozplývají nad ekologičností rostlinné výroby a nevidí hektolitry nafty, minerálních olejů, chemické fabriky na hnojiva, insekticidy, herbicidy, hutní výrobu na výrobu nástrojů k obdělávání atd. atd. Mám totiž neblahý dojem, že dopad těchto sekundárních parametrů na ŽP by byl děsivý. :o(
Helax 9.3.2006 13:26

Re: Re: O tomhle jsem sice nepsal...

Prosím, prosím, asi mé otázce nerozumíte, na tohle jsem se přeci neptal.
Pavel 9.3.2006 17:42

Re: Re: Re: O tomhle jsem sice nepsal...

nepros porad a bez neco delat. treba zasejvat ty ekologicke biomasy na "ekologicke" spalovani. 
Dave 9.3.2006 23:42

Re: Re: Re: Re: O tomhle jsem sice nepsal...

Hodnotný příspěvek, Pavle.
Hukan 9.3.2006 11:11

Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

zase si neplette stranu zelenych (politicky subjekt) s ekoteroristy a ruznymi organizacemi typu jihoceske matky. a koneckoncu i sef greenpeace uz uznal ze jadro je fajn :)
Lucius Malfoy 9.3.2006 11:23

Re: Re: co jsou to obnovitelné zdroje?

Dobrá, nicméně volebním lídrem toho politického subjektu v jihočeském regionu je vrchní jihočeská matka Dana Kuchtová. A otázka za 50 bodů - kolik vlastních dětí má jihočeská matka Dana Kuchtová ?
Helax 9.3.2006 10:02

Česká magorie

Tohle se může stát fakt jenom v Čechách, aby se zelené pokoušel ustrašeným hlasem defamovat zástupce nukleární lobby - normální člověk se tím zblbnout samozřejmě nenechá. Pro mě jako voliče je to vcelku jasný signál - přiblblost argumentace v tomto článku, vlastní nasrání na kruhy spojené s energetickým prostředím v našem Krachistánu a zásadní neochota podporovat dál bandu třetiřadých provinciálů, kteří nás otravují už hodně let, mě vede k závěru, že bych Zelené měl volit.
LOJR 9.3.2006 10:19

Re: Česká magorie

Příště zkuste argumentovat, pokud jste toho schopen. Napsat na konkrétní argumenty, že "článek je přiblblý", je argumentace na úrovni melounského volebního programu.
Evropan (original) 9.3.2006 10:32

Re: Re: Česká magorie

p.LOJRe tady neni cim argumentovat, je celkem logicke, ze prislusnik jaderne lobby nebude horovat pro omezeni vyroby z jadra. Predsi si nebude podrezavat pod sebou vetev. Ale ta starost o ceskou energetiku je fakt dojemna, malem me autor rozplakal.
kapitán 9.3.2006 10:46

Re: Re: Re: Česká magorie

Mně svou naivitou a neznalostí zase rozplakali zelení.
LOJR 9.3.2006 11:46

Re: Re: Re: Česká magorie

Evropane, v čem KONKRÉTNĚ, OPAKUJI KONKRÉTNĚ nemá autor článku pravdu? Kecy o tom, že nějaká loby si pod sebou nebude podřezávat větev, mne věru nezajímají. Argumentační bezradnost různmých Helaxů je k smíchu. Oni dovedou leda plkat na nějakých mítincích všelijakých pomatenců a nevzdělanců. Když mají své myšlenky seriozně obhájit, dovedou se leda vytáčet.
Evropan (original) 9.3.2006 11:55

Re: Re: Re: Re: Česká magorie

OK, myslite, ze ma podlozene ty udaje, ze za problemy v D muzou mistni Zeleni ?
J. Novak 9.3.2006 22:24

Re: Re: Re: Re: Re: Česká magorie

Za problemy v D mohou tamni zeleni. Nechci aby se totez stalo u nas.