4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Misa 9.3.2006 10:18

Re: Zelení jsou cvoci

Tedy to jste odhadl dost odvazne,myslite,ze vydrzi CELY ROK??Do pul roku je na prkne :-)) Hezky den Misa
PPP 9.3.2006 6:45

Promluva

Moje milá ženo, nic se tady v naší chaloupce bez elektřiny neboj. Dřeva máme dost a les je plný pařezů i smolných loučí. Solární článek a náš malý větrník bohatě stačí k dobití mobilů čtvrté generace a v nich je přece rádio, internet i televize. Nic nám nechybí. Já už slyším bafat motor autobusu na dřevoplyn. Tak odcházím do práce. S kamarády jsme se zavázali, že na počest vítězství Zelených, vytavíme milion tun ušlechtilé oceli navíc a kolgové valcíři ji zpracují do profilů. Tak k čemu elektřina?
honzak 9.3.2006 6:58

Re: Promluva

Milující manžel by měl ještě zmínit sqělé vyhlídky milostivé paní na praní prádla v zurčivém potůčku a to po celý rok!
kapitán 9.3.2006 7:12

Re: Na chaloupce u lesa

Viděl jsem v TV dokument o ekorodině co něco podobného zkoušela. Štípala dříví, neměli auto, sázeli brambory ...atd. První co chlapa přestalo bavit byl pořez dříví, takže zakoupil motorovou pilu.
Ale celý půvab jejich NEZÁVISLOSTI na špatné konzumní společnosti byl v tom, že brali podporu v nezaměstnanosti a další dávky. Na tyhle prachy musel někde jinde nějaký konzumák neekologicky makat.
PPP 9.3.2006 7:16

Re: Re: Na chaloupce u lesa

Jen mi vrtá hlavou, proč se té peci, ve které se vyrobila ocel na ekologickou pilu, říká oblouková? Vždyť vůbec nemá tvar do oblouku. Oblouková pila - to chápu, ale pec.....
honzak 9.3.2006 7:45

Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

dobrá hláška, okamžitě evokující jinou hlášku o tom, že důl je díra v zemi a nikdo vám ji nemůže vzít...
TOM 9.3.2006 7:48

Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

zdroj tepla: ELEKTRICKÝ oblouk.
Bedzyk 9.3.2006 8:11

Re: Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

Ale ne. Ten název je přeci od toho, že když u té pece šáhnete na něco, na co jste sahat neměli, jdete do oblouku.
A taky je dobrá zkratka Státní Energetické Koncepce.
PPP 9.3.2006 8:48

Re: Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

Jó tak ona ta elektřina nevede jenom do chaloupek u lesa?
Misa 9.3.2006 10:16

Re: Re: Re: Re: Na chaloupce u lesa

diky,konecne po ranu usmef na tvari.Hezky den Misa
Sch.glosátor 9.3.2006 9:59

Oblouková pec....

Zjednodušeně : ohřev taveniny elektrickým obloukem mezi dvěma elektrodami. Něco jako obří Křižíkova obloukovka.....
Netřeba 9.3.2006 6:40

Můžete jenom skřípat zuby.

Už teď se novináři postarali o to, že zelení budou ve sněmovně. Svítit budeme větrem a topit vlastnimi větry, jinak řečeno prdy.
Lucius Malfoy 9.3.2006 7:09

Re: Můžete jenom skřípat zuby.

Omyl - prdy obsahují ve značném objemu metan, tudíž se na ně bude vztahovat Kjótský protokol o omezení skleníkových plynů. Na prdy budou povolenky a s jejich ročním objemem se bude obchodovat !
 
A abyste si nemysleli, že si z vás utahuju - Argentina má problém s emisemi metanu ze stád hovězího už dnes...
Sch.glosátor 9.3.2006 10:00

Nejen Argentina.....:-))))

Mejla 9.3.2006 4:45

AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Ptám se Vás opět, jakým způsobem chcete garantovat palivo pro Vaše jaderné elektrárny, když jsme zcela závislí na dovozu a hrozí přesně to, co se stalo se zemním plynem. A nedivte se, že ČEZ nepožívá důvěry, když není schopen se zbavit takového vyžírky jako je bývalý prodavač brambůrků Roman.
honzak 9.3.2006 6:30

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

nejsa obchodníkem, nevím jaké jsou garance na dovoz palivových tyčí pro JEDU a JETE. Určitě však budou minimálně o řád vyšší, než  záruky na dovoz větru.
O kvalitě ČEZu a jeho cenové politice nemá cenu diskutovat. Bude totiž pořád stejná  nebo horší. Ale nic jiného nemáme a melouni to URČITĚ nezlepší.
 
LOJR 9.3.2006 7:10

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Zase žvaníte Mejlo. Ten  "prodavač brambůrků"  úspěšně vystudoval dvě vysoké školy (práva v Praze a ekonomii řízení v Heidelbergu) a před ČEZem má za sebou velmi úspěšné působení v Jance Radotín a Škodě Plzeň. Jak jsem ho poznal za studií, dost pochybuji, že měl čas na něco takového.
dvd 9.3.2006 7:16

LOJRe

o té Jance Radotín bych se raději nešířil - a u té Škodovky, kdyby se nestačila prodat, byla na tom od jistého data jak vládní vojsko v Itálii. Za Rakouska se používal krásný výraz, že "firma se udržuje při životě lichým směnkařením" - a to tedy M.R. uměl dokonale.
Jouda ze Lhoty 9.3.2006 12:58

Re: LOJRe

S Jankou souhlas - poznal jsem ho tam při jednání...
Antonín Hrbek 9.3.2006 8:29

Re: Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Hlavní kvalifikací pana Romana je, že je zetěm pana Dyby s dobrým kádrovým původem. O tom jak přišel do Janky Radotín, jak ji zlikvidoval, jak přišel do Škodovky a jak ji málem také zlikvidoval asi toho mnoho nevíte.
Víte kdo se mohl před rokem 1989 dostat na práva?
LOJR 9.3.2006 9:14

Re: Re: Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Vím, sám jsem se na ně taky dostal. S nedělnickým původem a rodiči nestraníky. Ve stejný rok jako Martin  Roman. Znal jsem ho, i když ne moc dobře. Chytrý a neskutečně pracovitý kluk. Na začátku čtvrtého ročníku jsme si mohli vybrat - buď dodělat školu v novém, celkem pětiletém studiu, nebo postaru ve čtyřletém, ovšem s mnohem větším zápřahem. Zkuste si typnout, kterou variantu zvolil Roman. Jak to vypadalo ve Škodovce před a na konci jeho éry vím z nejrůznějších zdrojů poměrně dost. Tady jste opravdu těžce vedle. V době jeho přechodu z Janky Radotín byla Škodovka zcela soukromý subjekt, poněkud mi tedy uniká, jaký vliv mohlo či mělo mít ono údajné příbuzenství s Dybou.
Daniel 9.3.2006 9:36

Re: Re: Re: Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Roman neni zetem Dyby ale Tesare, byvaleho reditele IPB. Pred Romanovym prichodem byla skodovka sice soukromym ale skoro kompletne obstavenym majetkem. Roman cast provozu zrusil, a hlavni cast-meturgicke provozy a jadro prodal. Uplna likvidace skodovky probehne zrejme do cca 5ti let.
LOJR 9.3.2006 10:15

Re: Re: Re: Re: Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Podělte se s námi o to, které části byly zrušeny. Možná by zdejší čtenáře i zajímalo, co je špatného na prodeji. Pokud vím, nikdo nikde netvrdil, že by prodával pod cenou a všechny prodané společnosti prosperují při zachování pracovních míst, Stejně tak části původního koncernu, které prodány nebyly. Jak s tím souvisí, čí je nebo není zeť, je mi skutečně záhadou. Co si proboha představujete pod pojmem "úplná likvidace" a na základě čeho to vůbec tvrdíte?!
Mejla 9.3.2006 14:23

LOJRe, přestaňte se zesměšňovat a obhajovat neobhajitelné. Roman skutečně začal jako

prodavač brambůrků (neboli módně marketingový pracovník). Jeho kariéra skutečně vyletěla mezi rudou šlechtu po jeho svatbě s dcerou IPB Tesaře (že byste to nevěděl ?). Jank Radotín za Romana nebyla v podstatě o nic lepší než dříve, až na to, že stala montážní dceřinnou firmou zahraniční společnosti a Roman prodejem majetku dostal nějaké peníze zpět do IPB. Tutéž práci pohůnka IPB pak zopakoval ve Škodě Plzeň a poté díky kladnému vztahu s panem soudruhem Grossem přešel do ČEZu. Za Romanem není vidět jediný úspěšný výrobek uvedený na trh, žádný rozvoj firmy. Ale zase složil hymnu ČEZu ze pěkné peníze.
LOJR 9.3.2006 19:02

Re: LOJRe, přestaňte se zesměšňovat a obhajovat neobhajitelné. Roman skutečně začal jako

Mejla a Daniel musí být bráchové, to samé plivání nekonkrétních pomluv. Ta závist ve vztahu ke všem, kteří to na rozdíl od vás někam dotáhli, to musí být strašné. Nebolí vás z toho každý den žaludek, hoši?
Daniel 9.3.2006 9:27

Re: Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Skodu Plzen zcela planovite znicil, zbyly z ni trosky a ty se nyni bouraji,  
Lucius Malfoy 9.3.2006 7:15

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Prosím Vás, Mejlo, my máme nějaký uranovod, mimo který nelze žádný zpracovaný uran dovézt ? JSC MZ opravdu není jedinou firmou na světě, která tvely vyrábí nebo dovede vyrobit ... A uranu samotného je na světě opravdu ještě hodně.
Rýpal 9.3.2006 7:20

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Milý Mejlo Pakliže neodbornost je předpokladem pro zařazení na kandidátku strany Zelených, tak máte vynikající předpoklady:-) Zatímco zemní plyn je možno dopravovat pouze existujícími plynovody (u nás pochází většina z Ruska od zestátněné firmy Gazprom, menší část pak z Norska), uran je možno zakoupit z Ruska, USA či odjinud, a dopravit ho letecky. Takže jaká závislost? Navíc 1 kg uranu stojí řádově několik tisíc Kč, roční spotřeba jednoho bloku činí řádově několik tun... Nemluvě o tom, že těžitelné zásoby ČR činí stále několik set tun, težba byla omezena v důsledku poklesu světových cen...
Radek J. 9.3.2006 10:57

Re: AUTORE Burkete, stále dlužíte odpověď, Vy jeden nukleární politický komisaři.

Mily Mejlo, to mas asi tak: uz ted jsou v elektrarnach navezene kazety na prekladky tak 2 roky dopredu, kontrakty na palivo uzaviras asi tak na 5 let dopredu. Takze nedodaji-li Rusove, doda Westinghouse nebo BNFL... Pokud Ti ale Rusko pritahne kohoutky na plynu ci rope, jsi za 3 mesice na suchu.
AnhonyX 9.3.2006 2:11

Ekologie

Za mych mladych let se rikalo "Az se spusti Temelin, muzou se uzavrit hnedouhelne elektrarny" Je mi 31, prisel jsem o neco?