1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 7.4.2006 11:29

Re: Re: Tedy Pavlo B

Díky za radu, ale podobné praktiky mě nerajcují :-)

iva 7.4.2006 9:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

nohatou babu zřejmě viděl v časopisu, biologii na ZŠ, ale zřejmě dost zanedbal
Skepticus Maximus 7.4.2006 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Je pravda, že babám se vyhýbám, ale mladých holek jsem viděl plno a ještě asi uvidím :-)

iva 7.4.2006 9:00

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

zanedbá to tím, že ho nepozná nebo neléčí!!!
Stanislav Hejda 7.4.2006 8:13

To: Skepticus Maximus

Ty jsi ale VŮL! Kolik je ti let? Máš manželku, která nemůže mít dítě? Zažil jsi něco takového? Víš co je to dítě? Víš co je to rodina?
Podivnej genetiku, něco si o tom přečti, neb biologie je ti zcela cizí a životní zkušenosti, zdá se nemáš. Netolerantnost, toť tvá modla.... FUJ...
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:23

Stanislave Hejdao

Když si chcete zanadávat, poslužte si, ale používejte také mozek a nechtějte po mě toleranci k Vaší modle, kterou je právě ta rodina a děti za každou cenu :-)
Stredocech 7.4.2006 8:31

Skeptikusi pozor, tady už jste na dost tenkém ledě, víte

třeba o tom, že rozštěp patra (vrozený) je dědičný a operativní léčba často usnadňuje postiženým uzavřít vlastní manželství a tak narůstá počet takto postižených novorozenců. Podobně je dědičný sklon k cukrovce. Žena s cukrovkou vyžaduje při těhotenství speciálné péči, dítě rovněž, jinak často zemře.
Takže buďto eugeniku přijmete jako celek, nebo ne.
Sekundární neplodnost geneticky naprosto zdravých rodičů Vám už vysvětlili jiní.
 
Skepticus Maximus 7.4.2006 12:15

Re: Skeptikusi pozor, tady už jste na dost tenkém ledě, víte

Ano uvědomuji si, že jsem na tenkém ledě, ale u plodných párů se jedná v podstatě o neřešitelný problém, kdežto u neplodných je to velice prosté.

dino 7.4.2006 8:58

Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Skeptiku, obávám se, že ve VAŠÍ genetické informaci je také cosi zásadně vadného. Dále reagovat nebudu, to, do čeho se tu všichni pleteme (včetně parlamentu) je pro mne příliš významné. Pokud ten cynismus pouze předstíráte, omlouvám se - pokud ne, jděte se bodnout!
Krásné jaro
iva 7.4.2006 9:05

Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

dino,
obávám se, že dotyčný je z Prolife. Nemá cenu se s takovými vymytými mozky o něčem bavit ani se nechat od nich vytáčet. Realita je jim prostě dost vzdálená.
Šárí 7.4.2006 12:16

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Teda, tohle mně fakt pobavilo... Prolife, to je ta fanaticky křesťanská ptákovina? K té má dotyčný vážně hodně daleko. K realitě ale zas tak daleko nemá, já s ním souhlasím. Neplodnost je sice možná nemoc, ale neohrožuje člověka na životě, a v situaci, kdy se zdravotnictví potýká s nedostatkem peněz na léčbu opravdu ohrožujících nemocí, mi přijde hodně divné za tyto peníze místo toho uspokojovat touhu některých lidí po dítěti.

Také já nejsem z Prolife, předesílám...

Pavla B. 7.4.2006 13:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Mno, oni si také platí zdravotní pojištění a chtějí je použít právě takto. Možná se Vám zdá sobecké, že někdo chce mít za své prachy své dítě a ne zachraňovat seniory s rakovinou... mně zase tolik ne.

Opravdu, individuální zdravotní pojistky by byly ideálním řešením, abychom si vzájemně nevyčítali.

Ale Šárí, problém je v tom, že padlament chce léčení zatrhnout všem, i těm, kdo by si ho případně sami platili  !!!

Lenka 7.4.2006 16:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

S tím tříděním diagnóz bych pracovala opatrně. Trochu cyničtější pohled by je třeba taky mohl dělit opravdu ohrožující nemoci na vlastní vinou zaviněné a nezaviněné.

Skepticus Maximus 7.4.2006 12:18

ivo

Obáváte se zbytečně, nejsem jakkoli organizován a dokonce jsem ani o žádném "Prolife" neslyšel. Snažíte o mou dehonestaci zvláště hloupým způsobem. Prostě jste jen slizká nicka.

Skepticus Maximus 7.4.2006 12:25

dino

Určitě tam něco vadného je, dokonalý nikdo není, ale když budu neplodný, tak dítě prostě nebudu mít a zaměřím svůj život jiným směrem.

iva 7.4.2006 13:08

Re: dino

pokud máte s neplodností nějaký problém, víte o čem mluvíte a já Vaše rozhodnutí respektuji. Ale v to to právě vězí. Vy jste se svobodně rozhodl, že děti mít nechcete. Pokud se zákon schválí, tak se já (a zřejmě i většina neplodných) nebude moci svobodně rozhodnout jestli dá dohromady ty tisícové částky, podstoupí vše možné i nemožné a bude věřit, že se to povede nebo zvolí život bez dětí. Zákon jasně řekne: děti mít nebudete, tak se s tím prostě smiřte. To, že děti nechcete Vy je Vaše věc, ale troška tolerance k těm, kteří je chtějí by neuškodila

Skepticus Maximus 7.4.2006 14:15

Nežvaňte nesmysly ivo a naučte se číst

nemám problémy s plodností(ani moji nejbližší), ale kdybych je měl, tak se rozhodně neuchýlím k umělému početí, protože je to zhovadilost proti přírodě.

iva 7.4.2006 15:07

Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

vždyť si sám psal, že si za vlastní můžeme zkoušet co chceme. Na moji reakci, že si umělé oplodnění "zkoušíme" za vlastní, reaguješ tím, že to není to podstatné. Tak jak to je??

Stredocech 7.4.2006 8:22

Re: Budu sice za špatňáka,

Promiňte, to je argument na úrovni "když někdo nevyleží zápal plic přirozenou cestou, měl by si léčbu uhradit ze svého."
Nemluvě o tom, že se ze zdravotního pojištění hradí i takové morbidnosti, jako je změna pohlaví, která rodičovství přímo vylučuje.
 
Skepticus Maximus 7.4.2006 11:32

Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Ne, to je argument ve stylu, když se něco nemusí stát, tak ať se to nestane. Tedy jestli vůbec tuším na co reagujete při všech těch vláknech. To, že je dnes idiotský zdravotnický systém je zřejmé.

honzak 7.4.2006 6:33

zákon jsem nečetl, zato mám

informace od známých gynekologů. Z těch mi vychází, že realizaci pozdního mateřství u žen přes 35 let platím ze svých daní. A proto se táži - bude stát prostřednictvím daní platit realizaci mých stařeckých sexuálních tužeb?Ttřeba jen jednou?
Žena má podobně jako nosná raketa, nesoucí sondu k Venuši, startovací okno. To je jednak biologické (od konce puberty do menopauzy ), druhak "sociologické" (kdy se to společensky a ZDRAVOTNĚ hodí). 
Shrnuto - vylepšit možnosti AR těm manželským párům, které mají problém, ale zároveň zachovat rozumné věkové hranice. Co vyroste z vymodleného jedináčka, jehož pubertu budou řeši rodiče s 6 křížky na krku?
Pro autorky závěrečná informace - mám 3 dospělé syny a 1 vnučku.
Netřeba 7.4.2006 7:05

Re: Gynekolog - daňový poradce.

Asi mám dlouhé vedení, ale jste si opravdu jist, že umělé oplodnění je naplněním stařeckých sexuálních tužeb? Já dodnes provádím sex pomocí jiných praktik, než zkumavkami, jehlami a hlubokým mražením produktu mých varlat.
A jak si poradíte s páry, kterým je přes čtyřicet let a přesto si dovolili sociologicky a zdravotně zatížit stát tím, že počali vlastní dítě? A ke všemu bez genetického vyšetření, to už je vrchol!
Andy 7.4.2006 7:22

Re: Re: Gynekolog - daňový poradce.

ne, netřebo, vy nejste ten, kdo má dlouhé vedení. Uvažujete správně a logicky , to znamená v očích dnešních zákonodárců- špatně.
honzak 7.4.2006 7:46

Re: Re: Gynekolog - daňový poradce.

umělé oplodnění u starých (z hlediska reprodukčního) párů je podle mě  rozmar -stejně jako stařecké sexuální tužby (je nadsázka, samozřejmě).
"staré" páry, které si pořídily dítě přirozenou cestou žádný zákon nepotřebují a tudíž jim jejich oplodnění neplatím.
Projevil si trapnou neznalost - žena po 35. roce musí vždy na vyšetření ohledně zdraví plodu.
Andy 7.4.2006 7:54

Re: Re: Re: Gynekolog - daňový poradce.

rozmar je i v osmdesáti chodit na operaci prostaty ( nastal čas zemřít, příroda ví, co dělá), léčit děti s vrozenými vadami bez léčby neslučitelnými se životem, upravovat plastikou rozštěpy pater a rtů, resuscitovat lidi s infarktem a bezpochyby i podávání cytostatik je proti přírodě, o ozařování ani nemluvě. No a dialýza ? Proč napravovat běh přírody ?
Samozřejmě všechny léčby duševních nemocí a různé deprese ( rozmar rozmazleného děcka, že mu bude smutno a nechce se mu žííííííííít) .
 
A pochopitelně léčení všech jedinců, kteří nedodržují z rozmaru zdravou životosprávu nebo si nedávají pozor na své tělo - kuřáků, jedlíků, pijanů, sportovců a dalších.
Hned bychom ušetřili. Přirozenou cestou by balast vymřel.
Pavla B. 7.4.2006 8:01

žena po 35. roce musí vždy na vyšetření ohledně zdraví plodu

Projevil jste trapnou neznalost - nemusí. Skutečně to není povinné.
Ad starost o Vaši kapsu - toto vyšetření je velmi levné. Ultrazvuk (sleduje polohu plodu, aby nebyl poškozen odběrovou jehlou) se používá i na řadu dalších vyšetření (sledování vývoje plodu u všech těhotných žen, kontrola stavu dělohy při preventivních prohlídkách atd. atd.) Odběr plodové vody se provádí bez anestézie, pan primář pak maminku pohladí po hlavičce - to je zdarma. Z odebraných buněk se připraví mikroskopický preprát, obarví se chromozomy, šupne pod mikroskop - halířová záležitost.
Achich ach, dnes tady bude rejdiště přechytralých oslů.
iva 7.4.2006 11:41

Re: Re: Re: Gynekolog - daňový poradce.

musím tě zklamat. pacientkám od 39 let pojišťovna nehradí nic, takže na nic nepřispíváš. Pokud ty mladší jsou už podle tebe staré, tak máš divný náhled na věk

Honza 9.4.2006 8:02

Divím se, kolik lidí reaguje na zjevného debila Honzaka.

Pokud Honzakovi vadí, že umělé početí z důvodu nemožnosti počít normálně je placeno z daní, tak by se někomu jinému nemuselo líbit, že Honzakův příbuzný např. s rakovinou bude vůbec léčen.

Docela absurdní, co?

Pavla B. 7.4.2006 7:23

realizaci pozdního mateřství u žen přes 35 let platím ze svých daní

Jak jste na to přišel??? Pokud snad máte na mysli IVP, platí zdravotní pojišťovna - ovšem omezený počet pokusů (aspoň dřív tomu tak bylo), eventuelní další úsilí už si zájemci financují ze svého (aspoň dříve tak směli učinit; zda tomu sociálně-demokratiční ministři velmi nenaklonění jakémukoliv placení zdravotních zákroků z kapes pacientů neučinili přítrž, nevím).
Jinak si myslím, že Vám jako daňovému poplatníku podstatně více leze do kapes mateřství mladých, sociáně obvykle hůře zajištěných žen či rodin - těch, které si potomka pořídily dříve než se stačily nějak solidně finančně zabezpečit.
Těžko můžete chtít, aby všechny ženy rodily ve věku 25 - 28 let, tedy poté co vystudovaly, získaly slušně placené zaměstnání a jejich zdravotní stav je stále ještě velmi dobrý.
Co vyroste z vymodleného jedináčka a puberťáka s šedesátiletmi rodiči je hlavně jejich problém.
Všechny tyhle věci kolem léčení neplodnosti by podle mého názoru měly zůstat v rukou odborníků a zákonodárci, kteří jim rozumí jak koza hvězdám (nevěděli, o čem hlasují; uplatnili princip rovnosti pohlaví - to jsou některé jejich důvody) by se do toho pokud možno vůbec neměli míchat. Naši lékaři snad mají dost rozumu na to, aby neoplodňovali nějakou šedesátiletou babku.
honzak 7.4.2006 7:54

Re: realizaci pozdního mateřství u žen přes 35 let platím ze svých daní

Pavlo, mladým párům oplodnění neplatím. Riziko fyzické či mentální deformace je u mladých holek řádově menší. Nutit je nemůžu, ale stát by je měl vhodným způsobem stimulovat, aby rodily v době, kdy je jeich reprodukční orgán ve vrcholné formě.
Starého otce z puberťáka klepne a stará matka se usouží. Rozmazleného spratka dostane na krk společnost a zase to budu platit já.
S  činností odborníků souhlasím, o soudnosti soukromého gynekologa za kterým by přišla persona duševního a finančního formátu Heleny Vondráčkové si nedělám iluze. Pravda, nebylo by to za moje peníze.